Karakol Baskınlarına 316 Şehit Verdik - Bir De İran Karakollarına Bakın - Bir De İyi Haber Var
-
sayın İlker Başbuğ oraya buraya mütareke basını diyeceğine doğu düzgün karakollar yapılmasını sağlasa keşke.
para yok diye bişey yok. bu millet kurtuluş savaşında ayağındaki çorabı çıkardı verdi.
şimdi dese ki biz daha fazla askerimiz ölmesin diye bir proje hazırladık, ama bunun için -atıyorum- 3 milyar dolar lazım. kim katkıda bulunmaz.
ben öğrenciyim. kendi adıma söylüyorum; böyle bir seferberlik, kampanya olsa satabileceğim ne varsa satar veririm.
3 değil 30 milyar dolar dahi kaynak bulunabilir diye düşünüyorum.
-
66albay bunu yazdı:
-----------------------------
sayın İlker Başbuğ oraya buraya mütareke basını diyeceğine doğu düzgün karakollar yapılmasını sağlasa keşke.
para yok diye bişey yok. bu millet kurtuluş savaşında ayağındaki çorabı çıkardı verdi.
şimdi dese ki biz daha fazla askerimiz ölmesin diye bir proje hazırladık, ama bunun için -atıyorum- 3 milyar dolar lazım. kim katkıda bulunmaz.
ben öğrenciyim. kendi adıma söylüyorum; böyle bir seferberlik, kampanya olsa satabileceğim ne varsa satar veririm.
3 değil 30 milyar dolar dahi kaynak bulunabilir diye düşünüyorum.
-----------------------------sen hic gazete falan okumuyorsun anlasilan,
yuzlerce yalan haber ortaya cikti, uydu goruntuleri yayinladilar yok teroristleri gorduler ses cikartmadilar diye,
yukaridaki konuya katiliyorum, karakollarin sartlarinin iyilestirilmesi gerekiyor,
hadi diyelim ordu degistirmiyor, bu ulkenin imar bakanligi, iskan bakanligi, ic isleri bakanligi vs vs yokmu ?
niye onlar el atmiyorlar
ha dogru onlar su an mecliste ha babam de babam yasa gecirmeye calisiyor.
-
öyle karakolla olacak iş değil istediğin kaleyi kur hava koruma sistemin yoksa neye yarar.
yer altına kurulmalı bence karakollar. termal kameralarla çevrelenmeli ve düşman belirlendiği zaman hava saldırısıyla indirilmeli.
ama türkiyede askeri sistem yanlış. ar-ge denen bişe yok. bu kafayla israile yalvarmaya daha çok devam ederiz.
-
"EN İYİ SAVUNMA DÜŞMANDAN ÖNCE SALDIRMAKTIR"
Ahada bunu buraya yazıyorum, sen istersen çelik kaplama titanyum alaşımlı yapay zekalı karakol yap bu sana savaş kazandırmaz , askerlerinin üstünde 10cm çelik kaplama zırh olsun ellerinde de uzay silahları ışınkılıçları olsun , bu da sana savaş kazandırmaz !
Eğer terör örgütüne yönelik bir "ZAFER" hedefleniyorsa , amacımız ilk düşüncemiz kayıp vermemek olamaz , yumurta kırmadan omlet yapılmaz , kansız savaş kazanılmaz ancak en kısa zamanda "ZAFER" ile nihayete erdirilecek savaş asgari kan ve can kaybını sağlayacaktır.
Bakıyorumda ne müridler , ne milliyetçiler ne de halktan kimse - devlet erkanını oluşturan satılmışları , kışlasından çıkmaya g.tü yemeyen komutanları saymıyorum bile "ZAFER" den düşmanın üstüne gitmekten , saldırmaktan , hasmını ezmekten ve bu savaşı böyle bitirmekten bahsetmiyor.
TOKİ karakol yapsa nolcak mk??? tayyibin birkaç uşağı daha devlet ihalesinden zengin olcak bu teröristin karakollarımıza saldırmasını engelleyecekmi ? TABİKİ HAYIR ! alamut kalesi bile düştü , constantinapolis bile düştü, estergon bile düştü ... hiç bir kale sonsuza dek savunulamaz , kuşatmayı yaracak bir karşı saldırı olmadan her kale savunmasızdır.
devlet ve millet gölgesinden korkar biçimde aman terörist saldırmasın diye olmayan tanrılarına dua ediyor , böyle mi kazancaz lan savaşı ?? biz ztn yan basmışız bu zihniyetle.
Ne zamanki bu millet biyerlerde unuttuğu "taşşakları" olduğunu hatırlar , gidip haydutun inine oluk oluk kan dökerek bayrağını diker , ele başlarının kellelerini mızraklara asıp getirir. Teröriste "gerilla" , "kurtarıcı" diyen , teröristi besleyen "sözde vatandaşların" üstüne ateş ve ölüm yağdırır bu savaş böyle biter , kan böyle durur ozaman ne TOKİ bize kale yapsın ne de yahudi bize insansız uçak versin diye bekleriz.
-
hepsi saçmalık, kendi ülkende kale kuracak hale getirilmişsen zaten tasfiye edilmene az kalmıştır, askerin elinden her türlü hareket hakkı alındı, emasya protokolünü geçtim dafyar bile alındı, doğal afette siyasiler toplanacakta komuta edecek olaya, askerin karakolun belli bir mesafe yakınına girmeyene sen kimsin sorusunu sorma hakkı bile kalmadı, karakolu taşlar kayalar oluşturmaz iki masa 1 sandalye de karakoldur, iş yetkide biter. bütün bunların haricinde savaşta değiliz terörün veya diğer suçların muhatabı içişleri ve emniyettir polis teşkilatı gerekli ağır silah ve ekipmanlara da sahip.
-
Gecekondu gibi karakol
-
xzxz bunu yazdı:
"EN İYİ SAVUNMA DÜŞMANDAN ÖNCE SALDIRMAKTIR"
Ahada bunu buraya yazıyorum, sen istersen çelik kaplama titanyum alaşımlı yapay zekalı karakol yap bu sana savaş kazandırmaz , askerlerinin üstünde 10cm çelik kaplama zırh olsun ellerinde de uzay silahları ışınkılıçları olsun , bu da sana savaş kazandırmaz !
Eğer terör örgütüne yönelik bir "ZAFER" hedefleniyorsa , amacımız ilk düşüncemiz kayıp vermemek olamaz , yumurta kırmadan omlet yapılmaz , kansız savaş kazanılmaz ancak en kısa zamanda "ZAFER" ile nihayete erdirilecek savaş asgari kan ve can kaybını sağlayacaktır.
Bakıyorumda ne müridler , ne milliyetçiler ne de halktan kimse - devlet erkanını oluşturan satılmışları , kışlasından çıkmaya g.tü yemeyen komutanları saymıyorum bile "ZAFER" den düşmanın üstüne gitmekten , saldırmaktan , hasmını ezmekten ve bu savaşı böyle bitirmekten bahsetmiyor.
TOKİ karakol yapsa nolcak mk??? tayyibin birkaç uşağı daha devlet ihalesinden zengin olcak bu teröristin karakollarımıza saldırmasını engelleyecekmi ? TABİKİ HAYIR ! alamut kalesi bile düştü , constantinapolis bile düştü, estergon bile düştü ... hiç bir kale sonsuza dek savunulamaz , kuşatmayı yaracak bir karşı saldırı olmadan her kale savunmasızdır.
devlet ve millet gölgesinden korkar biçimde aman terörist saldırmasın diye olmayan tanrılarına dua ediyor , böyle mi kazancaz lan savaşı ?? biz ztn yan basmışız bu zihniyetle.
Ne zamanki bu millet biyerlerde unuttuğu "taşşakları" olduğunu hatırlar , gidip haydutun inine oluk oluk kan dökerek bayrağını diker , ele başlarının kellelerini mızraklara asıp getirir. Teröriste "gerilla" , "kurtarıcı" diyen , teröristi besleyen "sözde vatandaşların" üstüne ateş ve ölüm yağdırır bu savaş böyle biter , kan böyle durur ozaman ne TOKİ bize kale yapsın ne de yahudi bize insansız uçak versin diye bekleriz.
-----------------------------Doğru.Zaten adamlar ne zaman durumları iyi oldugunda saldırı yapıyor e saldırıya gelende zaten gözden cıkarılmıs kisidir gebertsen ne olur gebertmesen ne olur.Yılan deliğinin başına otur cıkan yılanı vur içerde tekrar yılan büyüsün cıkınca vur böle kısır döngü olmaz artık yılanın deliğine el atmak lazım.
-
IRET bunu yazdı:
hepsi saçmalık, kendi ülkende kale kuracak hale getirilmişsen zaten tasfiye edilmene az kalmıştır, askerin elinden her türlü hareket hakkı alındı, emasya protokolünü geçtim dafyar bile alındı, doğal afette siyasiler toplanacakta komuta edecek olaya, askerin karakolun belli bir mesafe yakınına girmeyene sen kimsin sorusunu sorma hakkı bile kalmadı, karakolu taşlar kayalar oluşturmaz iki masa 1 sandalye de karakoldur, iş yetkide biter. bütün bunların haricinde savaşta değiliz terörün veya diğer suçların muhatabı içişleri ve emniyettir polis teşkilatı gerekli ağır silah ve ekipmanlara da sahip.
-----------------------------yıllarca bu zihniyet bizi mahvetti zaten, 2 masa 1 sandalyeye kalmışsan Allah sana kolaylık versin başka bişi demiyorum, bunca yıl yetki vardı da ne oldu?
bu karakolların tarihini bir araştır sen...
-
böyle karakol için imar planı veren mühendis te,
"yaptığınız karakolu alında şeyinize sokun" demeyen genel kurmay başkanıda,
orduyu üstün silahlarla donatmayan milli savunma bakanıda,
terörle mücadele niyetinde olmayan, kuzey ırak'a sefere çıkmayan, teröristler için mahkemeyi sınıra gönderen, pişman olmayan teröristi serbest bıraktıran, ve genel kurmay başkanını görevden almayan başbakanda,
teröristin ayağına mahkemesini götüren hakim de,
tüm bunlara sessiz kalan cumhurbaşkanıda,
bütün bu skandallara rağmen suç duyurusunda bulunmayan, hukuki işlem yapmayan bilimum avukatlar, savcılar ve hakimlerde,
ben böyle devletin cebine kar yağdırayım demeyipte, hala bunları destekleyen, bunlara oy veren, bunların yalakalığını yapan halkta suçludur.
yarın hepiniz öleceksiniz, şehitlerimiz öbür dünyada yakanıza yapışacaktır bunu da unutmayın.
-
iyi o zaman bütün karakolları kaleye çevirelim, asker ve polis de robocop gibi dolaşsın, otobüslere de dedektör ve korumalar yerleştirelim, kaleler fetih için yabancı topraklara kurulur; kendi topraklarına değil ülke dışına bu dev karakollar yapacaksan konu başka, kendi toprağında kendi askerini kale içinde tutmak derebeylik döneminde kaldı. kışla haricinde hiç bir tesiste binalar normalden farkı olmamalı; bu iş bütün dünyada böyledir, hele ki kendi toprağında porsuk gibi yerin dibine karakol binası yapıp sinmek çok aşağılayıcı insan psikolojisi bunu kaldıramaz. teröre karşı hareket edeceksen kanunlarınla (idam dahil), kesintisiz sınırdığı operasyonlarınla, diplomasinle, okullarda öğretmenlerin camilerde hocalarınla bunu yapacaksın, iki sokak altında terör sempatizanları varsa ve sesini bile çıkarmıyorsan zaten bitmişsin demektir, 1 mayısta sokağa çıkma hıdrellezde sokağa çıkma diyorsan çocuklarına ülkenin sokakları zaten senden alınmış demektir, ister kale yap, ister çelik kapı, ister çift sıra tel, bir sonuç elde edemezsin, sana taş atandan kalkanla korunmayacaksın bunu yaparsan daha şiddetli gelecektir en uygun çözüm gidip kafasını patlatacaksın. şimdi senin termal kamera dediğin aletlere gelelim, boktan bir terleme eşofmanı ve 4 sıra koli bandıyla termal kameralardan kurtulabilirsin, sıklıkla yapılır özellikle kaçakçılar çok kullanır bu metodu, ve bakuş isimli termal kameraları etkisiz hale getirir (termal kameralar artık normal güvenlik şirketlerince de kullanılıyor canlı ispatını gözünün önünde yaparım), açık rüzgarlı, kapalı örtülü arazide hareket dedektörleri de işe yaramaz. malesef red alert gibi olmuyor.