Karakol Baskınlarına 316 Şehit Verdik - Bir De İran Karakollarına Bakın - Bir De İyi Haber Var
-
Valla şuan buna yorum yapmam doğru olmaz ne diyebilirim ki " Vatan sağolsun " sadece bunu diyebirlirim
-
abooo müthiş bir analiz ve saptama
toki zenginlere yatırım amacıyla kiralık daire yapacağına asıl işini yapsın..
-
tokiye tokim iran bile nasıl karakol yapmış vay be
-
ŞIRNAK: Aktepe, Altunbey, Dolan, Ilıcalar, Ovaköy, Aydoğdu, Eren, Kapılı
Ben buralarda askerlik yaptım da neden siyahkaya ve ercanşahin e bu karakollardan yapılmıyorda gidiliyor yarısı ırak yarısı suriye sınırındaki düzlük ovaköye yapılıyor yani habur tarafına. siyahkaya ve ercanşahin cudi dağında ve aktütün karakolundan daha berbat pis bir coğrafiye sahip ben buna anlam veremiyorum arkadaşlar.
-

Sınır karakolunda şok eden görüntü!
16 Temmuz 2010 Cuma 10:59Sınırlara 'özel ordu' tartışması 'seyyar karakol'ların perişan halini ortaya çıkardı. Ekranda gördüğünüz bu kareler bir baraka değil sınır karakolu..Uzmanlar, sınır güvenliğinin, Avrupa'da olduğu gibi İçişleri Bakanlığı'na bağlı, ayrı olarak yapılandırılan profesyonel birimler tarafından sağlanmasını öneriyor.
İçeride "alan güvenliği" konusunda, Batıdan taşınan veterörle mücadeletecrübesinden yoksun birlikler yerine, polis özel kuvvetlerin görev yapması talep ediliyor.
"Özel ordu" tartışmaları, Türkiye'nin terörle mücadelede dünya standartlarında yeniden yapılanması gereğini de ortaya koydu.
Bugün Gazetesi'nin hudut bölgesinde çektiği bu görüntüler, sınırda görev yapan asker yakınlarını adeta can evinden vurdu. Adına karakol denen barakadan öteye geçemeyen harabenin içten ve dıştan görüntüleri ise görenleri adeta şok ediyor..
Türkiye'de halihazırda hem sınır güvenliği hem karakollar hem de iç güvenliği (alan güvenliği) askerler sağlıyor. 'Alan güvenliği'ni sağlamak için de her yıl Batı'dan 50 tabur, yaklaşık 28 bin personel, Mart-Kasım ayları arasında Doğu'ya kaydırılıyor. Bu taburlar, "seyyar karakol" gibi görev yapıyorlar.
TECRÜBESİZ ERLER
** Ancak çoğunluğu, tecrübesiz erlerden oluştuğu için, savunmasız alanlarda çokça can kaybı veriliyor. Üstelik bu taburların yiyecek, personel, mühimmat ve operasyon toplam maliyetleri de aylık 1 milyon lirayı buluyor.
** Dolayısıyla sistem hem maliyetli hem de Türkiye'nin güvenlik zaaflarına neden oluyor. "Özel ordu" tartışmalarıyla gündeme gelen sistemde ise, yaklaşık 7 bin kişilik profesyonel komandonun terörle mücadelede görev alması hedefleniyor.
**Sınır güvenliği için 10 bin kadar uzman erin 5 yıl süreyle bölgede görev yapması öngörülüyor.
SEYYAR KARAKOL TABURLARI
** İçeride "alan güvenliği" ise, yine Batıdan taşınacak "seyyar karakol" taburlarına bırakılıyor.
Uzmanlar ise, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye ülkeler başta olmak üzere birçok devlette uygulanan ve başarılı sonuçlar veren yapıya geçmesini savunuyor.
** Buna göre, askerin görev yapacağı ve operasyonel komando birliklerinin konuşlandığı karakol sayısı ihtiyaç ile sınırlandırılıyor. Yine bu karakolların, tıpkı İran'daki sınır karakolları gibi stratejik noktalarda muhkem şekilde inşası öngörülüyor.
** Böylece terör örgütünün baskınlarına fırsat verilmeyeceği gibi, birliklerin operasyon kabiliyeti de genişletiliyor. Sınır güvenliğinin ise, Avrupa'da olduğu gibi İçişleri Bakanlığı'na bağlı ayrı olarak yapılandırılan profesyonel birimler tarafından sağlanması öneriliyor.
** İçeride "alan güvenliği" konusunda da uzmanlar, Batıdan taşınan ve terörle mücadele tecrübesinden yoksun birlikler yerine, polis özel kuvvetlerin görev yapmasını öneriyor.
Böylece Batıdan getirilen ve "seyyar karakol" olarak çok zor şartlarda görev yapan taburların yerini, tecrübeli ve operasyon kabiliyetine sahip, teröristlerin hareket alanını daraltacak özel kuvvetler almış alacak.
** Uzmanlar, profesyonel komandolar, profesyonel özel kuvvetler ve sınır güvenliğinde profesyonel birimlerin, hava ve istihbarat desteğiyle terörün belini kıracağını savunuyor.
TAŞIMALI ASKERLİK
Batıdan getirilen ve çok az eğitime sahip askerler "seyyar karakol"larda çok zor şartlar altında görev yapıyor. Uzmanlara göre bu taburların yerini, tecrübeli ve operasyon kabiliyetine sahip, teröristlerin hareket alanını daraltacak özel kuvvetlerin alması şart. -
@degree
Askerde ilk iş güvenliktir, önce güvenliğini sağlaması lazım her iş için, kendi finansmanı var, meclisteki
anayasayı geçirmelerini savunmuyorum, ordunun karakolları yenilemesi, gerekli önlemleri alması gerek eğer o önlemleri halk
veya meclis
alırsa ordunun ne gereği var. yıllardır aynı karakollar basılıyor yerini değiştir,bölgeye hakim bi noktaya al gitmiş 2 dağın
arasına karakol kurmuşlar paso şehit ,aklın yolu bir isteselr yaparlar...
-------------------------------
Aynen öyle askerin ilk işi önce bu topraklarda güvenliktir seni, beni, kendisini, toprağı, bayrağı kısaca herşeyi bu onun görevidir. Bunun içinde ne gerekiyorsa yapmalıdır. Askerin bi sosyal tesislerine bakın 5 yıldızlı yerlerden farkları yok tamam kabul askerin morale ihtiyacı var dinlenmeye sosyalleşmeye ihtiyacı vardır ama herşeyden önce vatan gelir. Askerin kendi içinde mimarı mühendisi var denetleme mekanizması var bunlar buraları hiç görmüyorlarmı? hadi hepsini geçtim hepsi yıllarca eğitim alır stratejiden harp taktiklerinden tutunda siyasi matematiksel bilime kadar.. 80li 90lı yıllarda belki imkanın yoktu o zaman rasgele gecekondu tarzında yapmak zorunda kaldın ama durum hala mı böyle? Arkadaş karakol yapacak kadar damı teknolojiden uzağız yapmayın lütfen buna herkes g.. güler:D
Bide işin siyasi yönü var demi ulan herkese taviz veren siyasetten ne beklersinki iktidarı da muhalefetide ikisinden de bi yol olmaz. Hukuk zaten ayrı bi muamma 2 mahkemeyi sonuçlandıramayan medyatik ve kendi içinde anlaşamayan denetlenemeyen bir yapı görüntüsünde.
Bizlerde iki çikolataya kandırılan çoçuktan farklı olmayan bir halk görüntüsü içerisindeyiz daha ne olsunki sesimizi çıkarmadığımıza göre işlerin bu şekilde gitmesinden memnunuz demektir:)) Anca böyle iş laflamaya gelince konuşur dururuz ama icraat dediğimizde herkes çil yavrusu gibi dağılır bi anda ortalıkta hiç kimse kalmaz.......