Kariyer Net Memleketçilik

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

Şimdi şöyle Cv görüntülenme diye bir sayaç var.

Benim başvurduğum yada başvurmadan firmaların kendi aradığında benim CV mi açıp bakması sayacı artırıyo ve hangi firma girmiş bakmış görebiliorsun.

10 larca başvuru yaptım dediğim gibi dönüş olmadı. başvurduklarım cv yi açmadı yani. bana cv elimize ulaştı cart curt otomatik mesajı geliyor ama cv yi açmıyorlardı.

İzmir yapınca başvurdukalrımda cv yi  açıyor. benim başvurmadan alakasız firmalarda girip bakıyor.

Yani onlarda filitreleme uyguluyor bence.

Bu arada ikematgah değil doğum yeri soruyorlardı.

Buda garip o yüzden memeleketçilik dedim.

Kaldıki erzurumda bir yazılımcı da olsam ona ne ki. Ben eğer istanbulda başvuruyorsam demekki istanbula taşınırım demek istemişim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

ahahaha ulan naaptınız lan erzurum elektrik ödememe falan neler neler :D erzurum baya milliyetçidir dindardır nettiniz kimlerle karıştırdınız ben kürtleride seviyorum saygılı oluyorlar büyükleri saymayı biliyorlar siyasi ve politik boyutuna girmezsek. Sadece ve sadece trabzonlulardan haz etmem ticarette çok kez yüz yüze geldim ve "TİKSİNDİM" 1 2 3 4 5 derken baktım ki hepsi aynı

abi turkcell çağrı merkeziyle konuşurken bazen şiveli elemanlara denk geliyoruz erzurum çağrı merkezi var ya turkcellin de biraz kulak tırmalıyor konuşmaları muhakkak :)

abi böyle durumlarda bizim orayı yapıştır geç edirne doğumluyum kırklareliliyim yapıştır geç :D kaç kere devlet hastanesinde bile öne almışlardır anannemizi dedemizi 4 5 ay sonra olacağı ameliyatı 1 hafta sonraya verdiler sayamayacağım bir çok örnek polis çevirmesi vs.. vs.. de  maalesef memleketçilik yapılıyor.

Kurtlar tasma takmaz....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

memleketcilik yapan firmalar gördümde, internet sitesi uzerinden memleketciligi daha gormedim :) nasil oluyor bu hocam :)

onuda gectim kardes, maalesef kürt zengin kesimi asil memleketcilik yapan kesim oldu her zaman. bi internet sayfana kimse tiklamadi diye memleketcilik yapiyorlar demen sacma.. cok büyük bi firma olsa zaten memleketi önemsemez o sitede, kücük ve orta boy firmalarin yuzde 90 i zaten calistirdigi elemanlarin esini dostunu akrabasini ise alir cünki güvenir.. hal böyleyken neyin memleketciligi bu ?

tiklama sayisini begenmediysen el birligiyle tikliyalim sana 

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

hocam kendi adıma konuşuyorum yani izmirli varken erzurumlu almam zaten elemek için 1000 tane kıstas var yani adam kariyer.net'de akp'liyim muhafazakarım vs. yazmıyor, ben de yanımda çalışan adamın, her gün yüzüne bakacağım belki şehir dışına gideceğim adamın akp'li veya muhafazakar olmasını istemiyorum, kafa dengi hoş muhabbet biri olmasını istiyorum elbette erzurumdan da böyle biri çıkabilir ama bi tarafta şans %20 iken bi tarafta şans %40 niye riske atayım ki?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Ya ne alaka amk memleketçilikle,

Mühendis ilanı veriyoruz 1500 kişi başvuruyor.

Nasıl seçelim içerisinden? tek tek bakalım mı cv'lere?

Hayır tabi ki...

Filtrele...

İstanbul Anadolu yakası, İstanbul Avrupa Yakası, Gebze, Tuzla.

Kaldı 500 Kişi,

onları da semtlere böldün mü aranacak hale gelir.

Ne yazık ki durum böyle.

http://www.tahribat.com/Forum-Isverenler-Is-Basvurularini-Nasil-Degerlendiriyor-175389/1/kariyer/

Kaan tarafından 02/Haz/15 17:51 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

patates hocam diyince aklıma survivor da patates diyen eleman geldi neyse

yanlış anladın sen beni eğer erzurum yazıyorsa firmalarda ona göre bakıyordur o yüzden öyle dedim :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    glaurung bunu yazdı

hocam kendi adıma konuşuyorum yani izmirli varken erzurumlu almam zaten elemek için 1000 tane kıstas var yani adam kariyer.net'de akp'liyim muhafazakarım vs. yazmıyor, ben de yanımda çalışan adamın, her gün yüzüne bakacağım belki şehir dışına gideceğim adamın akp'li veya muhafazakar olmasını istemiyorum, kafa dengi hoş muhabbet biri olmasını istiyorum elbette erzurumdan da böyle biri çıkabilir ama bi tarafta şans %20 iken bi tarafta şans %40 niye riske atayım ki?

Dediginde haklisin. Benim elestirdigim nokta sitedeki bu durum

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    CaNNi bunu yazdı

memleketcilik yapan firmalar gördümde, internet sitesi uzerinden memleketciligi daha gormedim :) nasil oluyor bu hocam :)

onuda gectim kardes, maalesef kürt zengin kesimi asil memleketcilik yapan kesim oldu her zaman. bi internet sayfana kimse tiklamadi diye memleketcilik yapiyorlar demen sacma.. cok büyük bi firma olsa zaten memleketi önemsemez o sitede, kücük ve orta boy firmalarin yuzde 90 i zaten calistirdigi elemanlarin esini dostunu akrabasini ise alir cünki güvenir.. hal böyleyken neyin memleketciligi bu ?

tiklama sayisini begenmediysen el birligiyle tikliyalim sana 

Cok bos konusmussun.  Kariyer.net i filan bilmediginle alakali. Dedidigim sey cok somt birsey. O haneyi izmir diye degistirmemle birlikte bir artis var. Iki kere iki dort

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

Bu arada 3 yil da erzincanda kaldim oralari biliyorum. Erzurumada tatillerde gitmisligim var. Sitede yazmislar ztn guneydogu gibi degil. Oralar.

su elektirik olayida inanilmaz bir genelleme. Ve bunu duyen adam faceden filan okuyor. Doguya gitmis yasamis mi yok. Bosa bidi bidi.

dogulu olsun turkmen olsun kurt olsun. Adamlarda usul var usul. Erzincandada yasadim izmirdede. Insan olarak izmir cok guzel evet. Ama dogu bende yine daha onde. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavitutku
    mavitutku's avatar
    Erkek

Hocam ben zannetmiyorum , şansa denk gelmiştir.. yüz yüze başvururken desen belki hak verirdim.. 

ama internet zaten bir ön başvurudur.. ayrıca Kariyer iş ilanları daha kurumsal bazdadır.. herhangi bir yetkinliğin yoksa, iş ilanları maaş 1200 ü geçmeyecek şekildedir.. Talepte çoktur. 5 yıllık mühendis olsan tam donanımlı , yine dönülmeme ihtimalin var o sitede.. çünkü bir çoğu firma sadece veritabanı oluşturuyor eleman alımlarını tüm seneye yayıyor..

Bunların dışında Referans yöntemini kullanarak , çok rahat işler yapabilirsin. 

Sabahları HeRo Akşamları MeRrO
Toplam Hit: 4343 Toplam Mesaj: 48