Kavga / Dövüş Teknikleri ..
-
hojucuk bunu yazdı:
-----------------------------dovus kabiliyeti dogustan gelir, yurekte yatar, uyandirmak icin ruhundan, facandan ve aciyan yerlerinden ozveride bulunman yeterli sonradan ogrenecegin ile adam dovecegini saniyorsan, ancak coluk cocuk doversin, spor olarak yapip ter atmak, beceri kazanmak, vucudunu formda tutmak ise ne ala...
boxa judoya suna buna mahalle kavgasi icin para verecende ne olacak, sokarlar emaneti kicina , gider paralar bosuna.
o estetik kavgalar ancak ringte olur, sokakta yok oyle bir sinema, en krali yalan olur.
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=46766&sayfa=2
-----------------------------
sanırım anlamamakta direniyorsun :)
ben kendimi koruma amaçlı yazmıyorum döküman amaçlı yazıyorum diğer mesajlarım sa tartışmaya yönelik farkındaysan :) ha olaki bi saldırı olursa kullanırım niye kullanamayayım , vücut geliştirmede bizim @zaygo yla tartıştığımız ufaktan bi yerdi :). -
bir kaç ufak teknikle 4 kişiyi döven adam videosunu izlemediniz sanırım(Olay tr olmus)
http://www.youtube.com/watch?v=Ovh4G-xmA4Q&NR=1
izleyin görün. Bam güm dalmakla iş bitmior....
-
ZaYGo bunu yazdı:
-----------------------------bir kaç ufak teknikle 4 kişiyi döven adam videosunu izlemediniz sanırım(Olay tr olmus)
http://www.youtube.com/watch?v=Ovh4G-xmA4Q&NR=1
izleyin görün. Bam güm dalmakla iş bitmior....
-----------------------------hacı zaten tekvando box sokakta işe yaramaz diyenler çok yanlıyolar dışarda kullanmasını bilen dışardada kullanır sadece müsabakalarda değil
ama kavga etmek yürek ister tekvandoya giden adam dışarda kavga edemeyedebilir
ben kendimden örnek vericem tekvandoya gidenler bilir "tolyo chagi" kafa seviyesine tekme bi kavgada adamın şakaklarına vurmuştum adam çuval gibi devrildi bidaha kalkamadı
-
yaw gençler bu kadar uzatmaya gerek yok
bana şahsen 4 tane benim yaşımda ve bana eşdeğer adam saldırdı
ciddi kavga ettik
ama 2 dakka sonra 4 ü de koşarak kaçtı
niye cinsel organa daldın mı erkekler mort olur bunu unutmayın çok işe yarıyo...
-
scaryhim bunu yazdı:
-----------------------------yaw gençler bu kadar uzatmaya gerek yok
bana şahsen 4 tane benim yaşımda ve bana eşdeğer adam saldırdı
ciddi kavga ettik
ama 2 dakka sonra 4 ü de koşarak kaçtı
niye cinsel organa daldın mı erkekler mort olur bunu unutmayın çok işe yarıyo...
:) Adamlari erkekliklerindenmi ediodun napiodun sen hoja:DArkadaslar elbetteki judo,tekwando bilmemne sporları bilmek iyidir.Ama sunu hicbir zaman unutmayın sokakta yaptıgınız kavga sokak dovusudur.Adam sana vururken belden assaya vurma diyemezsin kafa goz hersey serbesttir.Benim tanıdıgım ve uzun yıllardır tekvando yapan bir arkadasim vardı ayrıca su an 3 senedir prof capoeira yapıyor.Bir kavgasini izledim hicte bildigi teknikleri uyguladigini gormedim ne capoiera nede tekvandoyla ilgili hicbir haraket yoktu direk heriflerin gozune gozune geciriverdi yumruklari.Zaten banada gerek kalmadi:D Tek basina 6 kisiyi serdi cocuk.Tabi bunda yaptigi sporun etkisi oldumu evet tabiki adam gibi yumruk atiyodu cunki
-
hojucuk bunu yazdı:
-----------------------------dovus kabiliyeti dogustan gelir, yurekte yatar, uyandirmak icin ruhundan, facandan ve aciyan yerlerinden ozveride bulunman yeterli sonradan ogrenecegin ile adam dovecegini saniyorsan, ancak coluk cocuk doversin, spor olarak yapip ter atmak, beceri kazanmak, vucudunu formda tutmak ise ne ala...
boxa judoya suna buna mahalle kavgasi icin para verecende ne olacak, sokarlar emaneti kicina , gider paralar bosuna.
o estetik kavgalar ancak ringte olur, sokakta yok oyle bir sinema, en krali yalan olur.
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=46766&sayfa=2
-----------------------------oncelikle ZaYGo 3sene gitmissin ancak gittigin sporun adının ninjatsu degil ninjutsu oldugunu ogrenememissin. hojucuk hojam inan bu islerin icine girmeden once bende oyle diyordum. sokakta gelsinler 2tane cakarım soyle yaparım boyle yaparım. sonra islerin icine girip belirli bir seviyede bir sporcu konumuna geldigimde geriye bakıp guluyorum. yani anlatmakla olmuyor teakwondo kungfu hapkido 3lusunden birine baslama imkanın varsa gidip ne demek istedigimi kendin gorebilirsin. sanıyormusunuzki teakwondo da sadece musabakalarını izlediginiz gibi tekmeler var. kemik kırma ve olumcul zarar vericek birsuru teknik var ancak bunlar belirli bir dolgunluga gelmeden ogretilmezler. gerek ruhani acıdan gerek sporcu olarak. simdi ben bir adama bu bildiklerimden uygulasam sokakta, tek bir hareketle kalbini durdursam ne olacak? benim 5saniyemi bile almaz. oyle 3-5 ay spor yapmıs birini herkez dover. o kisi zaten sporcu degildir. kendine sporcu diyebilmen icin lisansını eline alman gerekir. bu insanlarda zaten kavga etmezler. mecbur kalınırsada yazık olur karsıdakine. uzaktan nasıl gorunuyor bilmiyorum ancak icerigi hicte oyle degil. bazı tekmeler mesela dutchagi 400-450kg ile vurulabiliyor. bu tur tekmelerin gogus kafesine vurulması olumle bile sonuclanabilir. bunu yiyipte ayakta kalırım diyen varsa demirden imal edilmis olması gerekir. su bıcak silah mevzuna guluyorum sadece. sonucta biz sporcularda insanız. bizdede et var bizede bıcak girer mermi girer. dogal olarak boyle bir durumda diger insanlar gibi bizde kacarız. ozun sozu bu isler dısardan gorundugu gibi degil. gidip tecrube ederseniz anlarsınız.
-
Aslında sokaklarda teknik ile dövüşmek istiyyorsan kickbox :DD Bu spor sanatında ayaklarda çalışıyor rakibi kendine yaklaşırmyacan ..
Birde Aikido elçevirme sanatarını bilirsen 5 kişiyi her birini bir hamlede devirirsin .. Adamın elini kırma felan .. Ve Aikido az enerji harcıyon... Adam senden iri yarıda olsa sorun değil. Özellikle bilekler kollar döndürülürse adam zaten tuşş oluyor...
Kısaca kickbox ve aikido yu öğrenmek şart...
Dip not: Ama sokak dövüşünde 50 kişiye karşı dövüşüyorsanız.. Ve tekme atma mesafesi felanda yoksa.. Ya aikido ve serseri sokak dövüşü ile kurtulutunuz. Yada erkekliğin %90'ını yaparak:D
-
Her perşemb Kurtlar vadisi saatinde kuertlar vadisi kanaşlında kurtlar vadisi koklutunuzada kurtla.... neyse iştee
o ruh halinde olun izleyin 11:30 kadar sonra o gazla dışarı çıkın
tip tip bakan birine ne bakıon lan diyip dalın artık dayak yiye ata örenirsiniz bişeler heralde :P
ne gerenk vcar onuda anlmadım ya nese.. :))
-
kurtlar vadisini döküman mı yapıcaz aq?
-
hp32 bunu yazdı:
kurtlar vadisini döküman mı yapıcaz aq?
:)))))