Kavga / Dövüş Teknikleri ..
-
ZaYGo bunu yazdı:
-----------------------------
ağırlık kaldırara yapılan vucut geliştirme hantallaştırır.Onun yerine şınav,bafiks ve mekik le bütün vucutu çalıştırır. Hormonlu abd askerleri gibi olmassınız.
-----------------------------ne alaka üstad! ağırlık vucudu hantallaştırmaz sen yalış uygularsan bilmem tabi. ağırlığını düzgün kaldırıp ardından stratch'ini de yaptınmı şınav ve mekikten daha iyidir.
-
spyrex bunu yazdı:
-----------------------------2 yıl önceydi.Sıcak bir yaz akşamı fuar dönüşü 4 tane totoşla tartışmıştım.Hatta birisine iyi bir yumruk attım(yumruklarım iyidir),sen görürsün dedi bana :)o
ve 2 gun sonra 6 kişiyi toplayıp benim etrafımı sardılar.Mallar bilmiyorlar ki benim kickbox,taekvando ve biraz olsun aikido bildiğimi. :))
Başta yazdıklarına katılıyorum öncelikle.Doğrudur :)
Neyse bunlarla önce laf dalaşına girdik,arkadan birisi çok kötü bir küfür etti.bu ana kadar benden herhangi ağır bir küfür çıkmadı.Bunu diyen gobele gerildim gerildim bi uçtum... :)Tam boynuna.bunun işi tamam.ardından hepsi bana girdi.Biraz darbe aldım.Yanlışlıkla bir tekme aldım yüzüme ve ağzımdan kanlar akmaya başladı.
Yanımda sevgilim de vardı.O bağırıyordu tabi.Ben sus dedim ilk dövüşe başlarken ama dinlemedi.Diğer arkadaşlarım da vardı.Erkek arkadaşım( o akşam yanımda olanlardan yani) 1 taneydi ve çok sevdiğim insanlar arasındaydı.Ben o kadar gobellerle dövüşürken o sadece bakmakla yetindi.Estavfurullah,ben kavgadayım diye onun da kavgaya dahil olması gerekmiyor ama dedim ya en iyi arkadaşlarım arasındaydı.Ben olsaydım 1 sn düşünmeden girerdim.Neyse.
Sonuçta çoğunu miktim.Biraz darbe aldım tabi 6 kişi.Gömleğim dilenci gömleğine dönmüştü.Biraz inceydi yaz dönemi malum.Yenilmemiştim.En az 40-50 kişi etrafıma toplanmış kavgada beni izliyordu.Ayıran felan olmadı.Belki de girmek istemediler.Harika bir anı olarak kaldı.Ve jetonun birisi daha düşmüş,tık etmişti aklım.
Ne olursa olsun önce kendine bakacaksın.Asla kimseden umut beklemeyeceksin demiştim kendi kendime.Ben oyle yapmıştım.Boyle olacağını bilerek değil tabi ama iyiki de boyle yapmışım. gerçek dostluklar,arkadaşlıklar kavgada,parada belli olur.Hadi ben bu teknikleri bilmeseydim,belki de komadaydım :)
Yürü oğlum hayat bizi bekliyor... :)
-----------------------------Hikâye pek inandırıcı gelmedi bana :)
Yani değil "biraz" kick-box , taekv(w)a(o)ndo , aikido , 8. Dan hapkido'cu olsan bile üstüne saldıran 6 adamı indiremezsin . İndirirsin , ama adamların malın ötesinde bir canlı olmaları gerekir .
Ayrıca savunma sanatlarında öğrenilenlerin , gerçek kavgada , kavganın seyrini değiştirecek kadar bir etkiye sahip olduğunu düşünmüyorum .
-
burda iyi güzel konusuoruz . her teknıgı biliosun dielim ama uygulamak onemli kavga esnasında hiçbiri aklına gelmez o piskolojii yasaman ve o piskolojiyi bilmen lazım alışıkolman lazım . En onemlisi iradeyi kaybetmemek sonra butun bildigin teknıklerini yaparsın ;)
-
bu kavga olayı hem çok karışık hemde çok basittir şöyleki şimdi karşınızdaki insan eğer sporcıuysa ve belli olmuyorsa kickn,boksçular gibi ananızı bacınızı ağlatabilir. bu nedenle öncelikli şartımız kavgadan kaçınmaktır çünkü ne olacağını bilemeyiz ya kesici aleti olur ya ateşli bişeyi olur :S
fakat yakın dövüş kaçınılmassa
tavsiye nokta kafadır önce buruna çalışmak en mantıklısı kişinin itip kakmasını beklemeden ellerinizle boynunu kavrayıp vücut kasılı şekilde gözlerinizi şahsıznağız hizasına getirerek vücudunuzu çömertin üstüne kütünk die bir ses gelirse tamamdır boynu bırakabilirsiniz başkasına geçebilirsiniz eğer ses gelmez kişi hala çırpınıyorssa taşaklara diz girmek lazım fakat bunlar ani yapılmalı düşünmeden reflex olmalı yani
neyse bissürü bişi var anlatılacak o kadar çok teknik var ama yapmaya gelince insan adrenalinin verdiği aptallıkla güce başvuruyor tekniği unutuyor
kavgada en önemli nokta o anda heyecanlı olacağıunızı bilmek ve bunu en aza indirgemektir adrenalin ne kadar az salgılanırsa reflexsleriniz o kadar az zayıflar o kadar rahat olursunuz
kavga eden insanlar genelde kime vurduklarını ne yaptıklarını anlayamazlar heyecandan bunu önlemek için sakin olmalısınız bir vurim ama pir vurim felsefesini kulağınıza küpe edip vur kaç taktiği uygulamak lazım
diyelim ki
4 5 kişiye karşı teksiniz vaziyeti anladınız kaçmaya da yer yok dövüş şart hemen gözünüze sırtınızı verebileceğiniz bir duvar kestirin bu arada çevrede taş sopa demir karşınızdakilere zarar verebileceğiniz ne varsa bir bir bakın ne yapacağınızı düşünün herşeyi planlayın akıllı olun onlar fazla çünkü fdayak yedikten sonra pişmanlık fayda vermez ölebilirsinizde canınızı sonuna kadar korumanız lazım o nedenle bütün gücünüzü kullanın biyerim yanacak acıyacak die korkmayın kavga bir savaştır aslında cesurt olun dalın.. dalmassanız daha çok canınız yanar
herşeye dikakt edin kesici veya ateşli silahları varmı emanet yedikten sonra dövüşemiyeceğinizi unutmayın sizi sikseler bi bok yapamassınz
onun için sizde kesici madde yoksa sopanızın olması şart yada bir elinize tshirt benzeri bişey bağlayın
öyle işte lanet dalın direk ama önce kafa atın kafayı unutmayın hep aklınızda olsun bide karşlıdaki ölecek die korkmayın insan kolay kolay ölmeyen bi varlık :D:D
-
Kavgada ilk vurus cok onemlidir.. ilk vurusunu dogru noktaya saglam olursa kazandınız demektir.. Ani bir atakla buruna vurulan yumruk çok saglam olmasa da adamın burnunun patlamasına ortalıgın kan gölüne donmesine yetecekdir :D kanı gören adam da zaten ya delirir sizi öldürür yada şoka girer öylece kalır.. Ki muhtemelen kanı gören çevredekiler de adamı hastahaneye filan götürmek için onun yanına koşar :D
-
bnde bir taktik söyliyim
ilk önce adamın başparmağını kavrayın ve kırın omdan sonra omuzuna bir yumruk atın ve o kol etkisiz hale gelir ondan sonra adamın bogaz kısmına avucun alt sert kısmıyla set bir tane vurun enson adamın burnuna bir tane çakın adam bayılır
ama bu taktikte önceden yazılan bir taktik gibi öküzce yaparsanız adam sakat değil o burun kemiği beyine çıkar ve adamın helvası kavrulur
-
asla kavga etmem. Kavga çözüm değildir..Amma velakin Eğer Sataşma boyutu atarsa ve Olayada küfür karışırsa çeker bütün mermileri iki bacağına ( Diz kapaklarına ) basarım..
Sonuç: Ömür boyu sakat
-
kaç yTHT2005 bunu yazdı:
-----------------------------asla kavga etmem. Kavga çözüm değildir..Amma velakin Eğer Sataşma boyutu atarsa ve Olayada küfür karışırsa çeker bütün mermileri iki bacağına ( Diz kapaklarına ) basarım..
kaç yıl hapis ? : ) -
AntiOksidan bunu yazdı:
kaç yTHT2005 bunu yazdı:
-----------------------------asla kavga etmem. Kavga çözüm değildir..Amma velakin Eğer Sataşma boyutu atarsa ve Olayada küfür karışırsa çeker bütün mermileri iki bacağına ( Diz kapaklarına ) basarım..
kaç yıl hapis ? : )
iki tarafta sakata gelir THT -
AntiOksidan bunu yazdı:
kaç yTHT2005 bunu yazdı:
kaç yıl hapis ? : )
-----------------------------döverek öldüreceğime Bu yol bence daha ii..
+ Nedenini bilmiyorum ama daha önce basıma hiç gelmedi kendimi bildiğim için sölüyorum çok kin beslerim çok çabuk sinirlenir çözümü öldürmekte arayabilirim..