Kendi Cenaze Namazini Kilan Sehitler ..
-
reco zaten namaz kılanlara hiç inanmaz :D Bir insanın namaz kılabileceği sizce gerçekmidir? Recoya göre sallamadır :D
Ulen oğlum adamlar kalkmış kendi cenaze namazlarını kılmışlar bunda ne var sallama olacak ? Kalkmış demiyorki yeşil sarıklılar hücumda bize yardım etti heey heey 1000 kişi 170 000 kişiyi püskürttük püskürtmekle kalmadık tarumar ettik.. -
şahane bir yazı kardeş saol
sallamasyon olmadığına inandığın bi hikaye varmı antikky?:)
bi hikaye de benden bakalım antikky inanacakmı?
"Bombasırtı vakasını anlatmadan geçemeyeceğim. siperler arasında mesafe 8 metre. yani ölüm muhakkak... birinci siperdekiler, hiçbiri kurtulmamacasına kamilden düşüyor. ikincidekiler onların yerine geçiyor. fakat ne kadar gıpta edilecek bir itidal ve tevekkülle biliyormusunuz? öleni görüyor, 3 dakika içinde öleceğini biliyor, hiç ufak bir korku ve endişe göstermiyor, sarsılmak yok. okumak bilenlerin ellerinde Kuran-ı Kerim, cennete gitmeye hazırlanıyorlar, bilmeyenler kelime-i şahadet getirerek yürüyorlar. bu, Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren şayan-ı hayret ve tebrik bir misaldi. emin olmalısınızki çanakkale savaşlarını kazandıran bu yüksek ruhtur" Mustafa Kemal Atatürk(anafartalar grup komutanı)
-
arkalarına bakmadan, vatan için ölen insanlar (büyük dedelerimiz) bizler için, bizim geleceklerimiz için canlarını verdiler, anlayana bu bile büyük bir onur.. nasıl bir neslin torunlarıyız diye sorsalar bana ! korkusuz, benim için senin için O'nun için aç, susuz vatan uğruna son damla kanına kadar savaşan atalarım derim.
-
abi adamlar ölümle dalga geçio adeta ya olamaz böle bişey kendi cenaze namazını kılıyo o kadar yürekli kişiler gözlerim doldu valla :S
-
Reco kanka ben kayserie geri dönüom şimdi,
cumartesi geldiğimde atarız 3-4 arjantin o zaman inanırsın :D -
Ben ne kimsenin namazına nede ibadetine bir şey demedim.
Lafı götünüzden anlamayın.!
Demek istediğim,başarıların böle dini hikayeler ile çarpıtılması.Yoksa Kurtuluş Savaşındada toplu abdestler ve Namazlar söz konusu.Kitaplar yazıyor.Neden namaz kılıyorlar demiyorum,sadece bu tip hikayeler ile savaşın üstünlüğü ve başarısı Dine yoruluyor,başarı.
Reneceğim içeriz,güzelleşiriz ama forumu sikme konuyu saptırma. -
Kanka cuma nedjimadaydım oraya gidelim o zaman :)
Cuma geceleri ingiliz bi amca gelio tam ayarsız, böle dans mans edio :) atkısını atıo kızlara barın içinde dolaşıolar fln. :)
Bide ayarsız mızıkacıları var geçen gelmiş askerden tam bomba :D -
Çanakkalede 1 Türk askeri bigün yaklaşık 100 rum askerinin karşısında tek başına kalmıştı.. rumlar bir anda bu askeri öldürmek için koşuyorlardıki Türk askeri korkmadı ve " Allahûekber" dedi tüfeğini kaldırdı ve bir anda rumlar kaçmaya başladı geriden geriye.. Türk askeri arkasını döndüğünde binlerce alperen gördü sakallı.. bu hikayeler sallamasyon değil beyler yüce kutuplar yüce gavslar vardırki onlar Allaha insanlara yardım etmek için söz vermişlerdir.. örneğin kutbül rabbani gavsul azam geylani hzleri kendisini kalpten imdad edenin yardımına koşar ama kendileri taaa 1070 li yıllarda bağdatta yaşamıştır.. Allah hikmet verirse olmayak hiçbirşey yoktur.. Allah ol deyince " emrolunduğun gibi dosdoğru ol " Hud Suresi 112. Ayette emrolunduğu gibi herşey olur.. ve bu vatan için savaşan Allah için savaşanların içinde herzaman Allahın hikmet ettiği ve yardım için gönderdiği manevi ordular vardır..
-
yani ben şimdi lafı götümden mi anlamışım recep?
sen demişsinki bu tür hadiselere inanmıyorum. Bende demişimki olay şundan ibaret adamlar kalkıp dememişki yeşil sarıklılar bize yardım etti diye. Namaz kılmışlar. Benim dediğim senin namaz kılma hadisesine "bunlar sallama inanamam" şeklindeki cümlene atıfta bulunmak.
Bumudur götten anlamak?
Kalkıp kimse senin anladığın şekliyle anlamamış nedense. Hoş senin anladığın şekliyle anlamış olsak bile yanlış bunun neresinde? İnançla yapılan bir saldırı ve savunmada daima inancı üstün olan taraf galip gelmiştir. Tarihte bunun örnekleri çok. Nitekim islamda şehit olmak üstün bir vasıf olarak belirtilmesinden dolayı cesaretle savaşan ölümden korkmayan bir ordunun önünde hangi dünyevi kudret durabilirmiş sana sorarım recep?
Senin dini inancın olmayabilir recebim ama bu seni saygısızlığa itmesin kardeşim. Çanakkalede neler döndüğünü ne sen bilebilirsin ne de ben. 200 bin kişi boşu boşuna ölmemiştir elbet, lakin inançsız olsalardı acaba ne olurdu bunu düşündünmü hiç ? Yoksa onlarda lafı götlerinden anlayıp boşunamı öldüler?
O götten anlamak lafını bana dediysen recep emin ol kırıcı olmuştur. Demek abilik buraya kadarmış derim. -
Tek KeLimeyLe MükemmeL!
Toplam Hit: 5417 Toplam Mesaj: 51