Kendi Cenaze Namazini Kilan Sehitler ..
-
---------------------------------
Bunlara inanirim haci gercekten yasanmistir buyuk ihtimalle,ama oyle gokten yesil sariklilar indir,500tane sarikli atli geldi gokten gibi hikayeler faso fisodur.Seriatci tabakanin canakkaledeki Mustafa Kemal"in basarisinin ustunu ortmek icin ortaya attiklari uydurmacadir.Yoksa bu tur olaylar olasidir.
-----------------------------------
Hoca Çanakkale'de savaşan İngiliz bir kumandanın bir yazısı vardı, hem de kendi el yazısıyla.. "Çanakkale savaşı'nı Türk askerleri değil, Sarıklı garip insanlar kazandı" diye.. Okula gidince hocadan alayım da tarayıp göndereyim sana.. Ben de inanmazdım ama şimdi "acaba?" diyorum. -
valla neye inanıp neye inanmayacağımızı tam kestiremiyoruz zira...
-
Aslına bakarsanız bayağı bi efsane var çanakkala savaşı ile ilgili , hangilerinin doğru hangilerinin yanlış olduğunu süzmekte fazla kolay değil ama bana özellikle en çekici gelen 2 olay var
1.Peygamberimiz ve sahabelerininde o savaşta bizlere ettiği yardım
2.Büyük bir kara bulut'un İngiliz askerlerinin üstüne çökmesi -
Ben şahsen orada savaşan düşman ibnelerin kumandanlarının söylediklerine inanıyorum, söyledikleri de yeterli değil tabi, kendi el yazısı olmalı, TTK tarafından onaylanmış yazılı belge olmalı, geçen sene tarih hocası ısrarımız üzerine göstermişti o belgeyi ,TTK ajanı mıdır nedir :) onun için emin konuşuyorum..yoksa gerçekten inanması zor şeyler..
-
şimdi böyle olağanüstü olayları Türkler yani biz neden kabul ediyoruz..?
çünkü bizim için güzel bi olay..bizi yücelten bi olay..zafer kazandırmaya yardımcı bi olay..
işte bu yüzden doğru kabul ediyoruz..ama bana göre bu sawaşı tamamen dine dayandırmak tamamen saçma olur..
savaşanlar sadece din için savaşmadılar vatan sewgisi için toprak sewgisi için de sawaştılar..
bu savaşı ingilizler veya yunanlılar kazansaydı ve onlar da böyle olağanüstü şeyler söyleseydi emin olun bu olaya olumlu yorum yazanların hepsi buna karşı çıkardı... =) -
Kendi adına konuş, çok fazla emin olma :)
-
dead bodies vatan sevgisi imandandır :)
-
alp;
ben sana şimdi bi yunan destanı versem emin ol hiçbi kelimesine bile inanmazsın..=)
yok karabulut gelip ingiliz ordusunun üstüne çökmesi yok cübbeliler gelmiş askerlere yardım etmiş falan filan..
hepsi savaş kazanıldığı için oluşan gururla söylenen mantık dışı sözler... -
Sen söylersen inanmam tabi, niye inaniim ki? Orda mıydın ?
Ama Bir İngiliz kumandanı bir rapor hazırlayıp, "Yunanlar'ın Karaşimşek'i geldi, dağıttı ortalığı gitti, biz savaşamadan bozguna uğradık" diye yazarsa, inanmayanın alnını karışlarım :) Benim mesajlarıma dikkat edersen gördüğüm bir belgeden bahsettim TTK onaylı. -
Ama Bir İngiliz kumandanı bir rapor hazırlayıp, "Yunanlar"ın Karaşimşek"i geldi, dağıttı ortalığı gitti, biz savaşamadan bozguna uğradık"
---------------------
burada belkide Türk askerinin gücünden bahsediyodur..bu yüzden kesin bişey bilinmeden konuşmak yanlış olur..
Toplam Hit: 5518 Toplam Mesaj: 51