Kendi Düşüncelerim...
-
mc'nin sözleri o kadar cevap verilmekten uzak ki, zahmet edip ona cevap vermeyeceğim... Rock ve kültürü hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığı belli.
Üstüne üstlük bu sözleri söylerken nickinin Mc olması ve sonrasında sözleriyle tutarlı olmak için alelacele nickini değiştirmesi, düşüncelerimi perçinledi.
Neyse, dediğim gibi o yazıyla ilgili olarak konuşmayacağım.
---------------
Ben kendini özgür olarak gören hiçbir insanın kendi iradesi ile kara çarşaf gibi ortaçağa ait olması gereken bir kıyafete bürüneceğine inanmıyorum.
Deca'nın küfürünün öne çıkarılarak onun hedef haline getirilmesi o kadar mantıksız ki, bunu yapan zihniyete acıyorum. Zira kendilerini savunamayacaklarını bildikleri için, konuyu tartışmak yerine saptırıyorlar.
Kendi yazısında dediği gibi "kara çarşaflı gerici" diye göstermişse tepkisini, bunda hiçbir sakınca yoktur.
Ben uzun saçlı olduğum içim yaşadığım yerde insanların tiksinç bakışlarına maruz kalıyorsam, bu şekilde ötekileştiriliyorsam komşularım tarafından, benim ve benim gibi insanların da onları ötekileştirmekten başka şansı yoktur.
Kaldı ki, mahallemde gördüğüm gibi 5 yaşında kızlara kara çarşaf giydiriliyorsa, ben onlara küfür ederim. Zira dünyadan haberi olmayan çocuklara art niyetli yaklaşan anne-babanın örümcek kafalı zihniyetine tahammülüm yok. Ve bu benim suçum değil, bu tahammülsüzlüğü onlar yarattı!...
Toplumumuz 5 yaşındaki kızın saçlarından tahrik olacak kadar ahlaksız erkeklerle mi dolu? 1500 yıl öncesinin sapık Arap toplumunun erkekleri burada da mı yaşıyor?
Yoksa burada bir artniyet mi aramalıyım, siz söyleyin...Kendi anneleri ve kız kardeşlerini yüksek ahlakları nedeniyle kapatan erkeklerin, açık giyinmiş bir bayana olabilecek en ahlaksız bakışlarla bakmaları onların ne kadar adi, şerefsiz, namussuz olabileceklerini gösteriyor bence. O kadar ahlaksızlar ki, tüm erkekleri kendileri kadar ahlaksız kabul ediyor ve kendi ahlaksız bakışları kendi annelerine, karılarına, kızkardeşlerine, kızlarına yöneltilmesin diye onları da kapatıyorlar.
Kendilerini ahlak zabıtası sanan bu zihniyet ve onun yan ürünlerinden biri olan kara çarşaf bu ülkede ahlaksızlığın sembolüdür benim için.
Çocukluğumdan bir anı, Örnektepe'de yolda kara çarşaflı bir kadına araba çapmıştı karşıdan karşıya geçerken. İlkyardım için koşan insanlar kadına yaklaştılar ve göğsünü açtılar ama utançla kapattılar, kadın çırılçıplaktı çünkü... Kara çarşafın altına hiçbirşey giymemişti kadın... Ne ilginç, değil mi ? :D
-
Mcyargic sen Atatürkçü geçiniyorsun ama Atatürk türbanı yasaklamıştı. Çünkü medeniyet neredeyse ilerleme ve aydınlık oradadır. Avrupa'dan uzaklaşarak ilerleyebileceğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Atatürk Türk milletinin medeniyet açısından Avrupayı geçmesini istemiştir. Sen bilgisizce ve düşünmeden konuşuyorsun. At gözlüklerini çıkarda bir bak dünyada neler oluyor. Hem senin bu söylediklerin senin lafların değil, ezberlenmiş laflar, kendi içinde çelişkiye düşüyorsun. Ogün Samast olayı gibi, ülkene yarar sağladığını sanıp zarar veriyorsun.
-
Evet unutmadan, bu yazıyı yazan Mc kalkıp "Hepimiz Ogün'üz!" diye çığlık atan ahlaksız, gerizekalı topluluğa destek vermişti.
-
helala olsun hocam her satırına katılıyorum yazının ellerine sağlık...
-

Komik değilmi sizcede böyle görüntüler ? :D
Kadın diyor çocuğuna ,
*Bak oğlum sağdan 3. benim.... O zamanlar ne çok güzel bir bayandım.
-Hm anne cidden güzelmişsin saç modelin hele harika.Bide youtubeye upload ettiğim bu videoyu izleyin :) Şiddetle tavsiye ediyorum;
Kara çarşaflı birisi nasıl Spagetti yer ?:D
İzlemek için : http://www.youtube.com/watch?v=o-nM_RsYeHo Taze uploaddır biraz bekleyin az sonra izleyebilirsiniz :) -
Removed...
-
doguhan bunu yazdı:
-----------------------------Deca... ulan bu resmi sen yaptın kesin. Abi o kadar kısa sürede bulman imkansız.
Doğrusunu söylemek gerekirse burda hemen hemen herkesin başından geçen bir aşk hikayesi vardır. Kızlar sine biraz üzmüş anlaşılan. Hatunları salla. Ülke meselesine gelince siyaset yapmak istemiyorum burda ama bizden olmayanların ibnelikleri bu. Tayyip in de, ahmak komunistlerin de bi halttan anlamadığı bir ülkede doğaldır bu şekilde konuşman.
Biraz okusan çok güzel olacak kaptan kardeşim.
Ayrıca Caner kardeşime ilk kez bi konuda katılıyorum rock müziğe laf yok beyler. Rock güzeldir. Cinderella, Roling Stones, Helix filan dinle, damalı özenti gençliğe özenme. İskorpit avcısı seni :)
-----------------------------doğuhan bir kez adamakıllı bir cümle kurabilsen, birşeyleri doğru düzgün ifade edebilsen ne mutlu olacağım! :)
Yorumunun ne kadar gereksiz, yazdığın yazının ne kdar anlamsız olduğunun farkında mısın?
Adam ne diye resmi yapsın, ortalıkta bu türden binlerce resim var. Ayrıca o video yurtışında dahi dolaşıyor, bana İsveç'ten geldi mesela!
Siyaset yapılan bir başlıkta siyaset yapmak istemiyorsan yorum yapmaz, cevap yazmazsın... Yazdığının bir anlamı yok zaten...
Komünistlere ahmak demen, seni akıllı mı yapıyor? Bu konuda daha önce seninle atıştığımız gibi sen onlardan yüz kat ahmaksın, zira doğru düzgün tartışamıyorsun birşeyleri, buna yetecek kadar bilgin ve potansiyelin dahi yok! :)
Sen okusan çok daha güzel olacak doğuhancığım.
Rock müziğe laf yok ama rock müziği senin gibi anlamadan dinleyeceklere laf edecek emeğe bile yazık! :) Zira senin yaptığın ucuz marjinallik peşinde koşmak!
-
hannibala criminala katılmakla beraber kadınların düştükleri duruma acıyorum...hayatları anbean sona eriyor şu hallerine bak! aslında daha da derinden şeyler yazmak isterdim bu halde oluşlarının sebebini falan ama........
-
Removed...
-
Deca anlayamadığım bir çelişki var.Diyorsun ki "Bu ülke müslüman bir ülkedir evet. Ama bir kişi müslüman değil diye kimsenin ona hakaret etmesi yada müslüman ol diye yaptırım uygulamaya hakkı yoktur. "
Peki kendi isteği ile müslüman olmuş ve çarşaf giymek veya türban takmak istemiş birinede saygı göstermemiz gerekmez mi ?Dünyada hiç böyle bir kadın yok mudur yani?Hepsi babasının veya çevresinin baskısıyla mı kapanıyor.Dünyada türbanlı 1000 kadın varsa bunlardan 1 tanesi bile kendi isteği ile türban veya çarşafı seçmiş olamaz mı ?
Peki senin ne hakkın var kapalı bir kadına küfretmeye ? Sende elinde olsa tüm çarşaflı kadınları zorla açarsın herhalde.
"kapkara çarşaflı karılar var onlara ana avrat sesli sesli küfrü basıyorum caddenin ortasında." Yazmışsın buda çok ilginç.Asıl ilginç olan Yoldan geçenlerin seni alkışlaması.Çok garip mevzular.Anladığım kadarıyla insanların müslüman olmamalarına karşı saygı duyulmasını istiyorsun ama sen müslümanlığı kendilerine göre yaşamaya çalışanlara saygı göstermiyorsun bu ne garip bir çelişki.
İNsanlar neden birbirlerine saygı göstermiyorlar.Bu arada benide çarşaf yanlısı zannetmeyin.BEn sadece saygı duyuyorum.TÜrban,çarşaf,haç,bikini,piercing zart zurt her türlü şey. isterse millet çıplak gezsin sokakta herkesin kendi seçimi sonuçta.Saygı duyun.Bakın çok çağdaş geçinen show TV sahtekar bi adamı stüdyolarına davet etmişlerdi.Adam derviş geçiniyor.Ve diyorki defne samyeliyle röportaj yapamam erkek biri olursa olur.Bu adamın isteğine düşüncelerine niye kimse saygı duymuyor ? Adam üçkağıtçı bir dolandırıcıda olsa insanların görüşlerine saygı duymalıyız.