Kendi Düşüncelerim...
-
KaptaN bunu yazdı: (Ben de italik yazıyla cevapladım! - Criminal)
-----caner abü yazdıkların dogru ama benim konuda cogu kişi müzige takmış herşeyi müzik degil sadece bende kara çarşaflıları sevmiyorum ama laf atmıyorum onları secimi nasıl dinsizlere bişey demiyorsam onlarada demiyorum....artık bende bişey demiyorum benim demek istediklerimi anlayan anladı...hatta farklı myönlerde anlayanlarda oldu iyi ve kötü yorumlayanlar oldu ama herkesin düşüncelerini görme imkanım oldu...
-----
Şunu anlayamadım taassubun etkisi altında olan insanlarla ateist insanları karşılaştırarak nasıl bir çıkarım yapabiliyorsun? Bir taraf misyonerlik yaparken diğer taraf yapmıyor çünkü. Bir taraf kendi ahlaksızlığının esiri olmuş, saç telinden bile tahrik olacak kadar iradesiz ve zaaf sahibi, diğer tarafta ise bu sözkonusu bile değil. Bir taraf kendi gibi olmayanları ahlaksızlıkla itham ediyor, diğeri ise etmiyor. Bu nedenlerden ötürü toplumsdal açıdan biri zararlı, diğeri ise değil. Nasıl karşılaştırabiliyorsun onları? Lütfen bu konuda daha fazla yazı yazma KaptaN. Çıkarımların öyle hatalı ki, gerçekten cevap verilmeye değmez...
-----
Merhabalar sevgili admin ve mürid kardeşilerim sözleirme başlamadan önce şunları belirtmek isterimki bunlar kendi düşüncelerim...belirli bi zaman zarfında kafamda oluşmuş olan düşünceler...bugün dünyaya bakıyorumda nekadar aciz insanlar oldugumuz görüyorum...Yakında Reis-i cumhurluk seçimleri var kimin başımıza gelecegi tartışıladursun biz ne yapıyoruz hiç düşündünüzmü? Bugün bizi sadece başımızdakiler degil dış güçler bitiriyor özümüzü kaybediyoruz farkında degilmisiniz?Etrafınıza bir bakın ertafınızda Kaç tane Türkce isimli cafe var?Ben cok az gördüm unutmayın bir ülkeyi geriye cekmek istiyorsanız ilk önce onun Dilinden ve Dininden başlarsınız evet gercekdende başardılar..-----Oktay Sinanoğlu'nun "Bye Bye Türkçe" adlı kitabını oku. Türkçe'yi sözlü ve yazılı olarak düzgün kullanmaya özen göster. Kendince yapıcı olmaya çalış. Bireyler kendilerini düzeltmeye başlarsa toplum kısa sürede toparlanır çünkü. Öz ile ilgili yorumumu bu başlıkta yazmıştım. Özüne dönmek istiyorsan, Yakut Türkleri hâla Gök Tengri'ye inanmakta. Onların yanına git ve özünde yer alan inancı öğren. Arap kültürünün etkisini arındır Türkçe'nden. Daha fazla Türkçe kelimeyle konuş. Özün kaybedilmesinden bahsediyorsun, özünde yer alan Arap Kültürü müdür? Şimdi kadınlarının başlarını örten erkeklerin toplumu, bundan 1000 yıl önce savaşta kadınlarla beraber nara atıp, beraber devleti yönetmiyorlar mıydı? Özünü arayacaksan, Türk Kültürü'nün gerçek mirasına dön, 1000 yıldır Türk'lüğe özünü kaybettiren Arap Kültürü ve İslamiyet'ten uzaklaş. Yakut Türkleri çok uzakta değiller, bir ziyaret çok faydalı olabilir. Ayrıca globalizm denen akım bir kültür emperyalizmi sürecidir. Adamlar dünya çapında pazarlarını geliştirmek için tabii ki tüm kültürleri ve etnik değerleri yok edecek, tektipleştirecektir... Bunun 50 yıldır farkındayız. Shake it up shekerim! :)-----Daha nelermi görünüşüze hiç baktınızmı bence hayır nedenmi çünki sadece başkalarına güzel gözükmek için bende aynı durumdayım dışarda şalvarlı birisini gördügümüzde hemen gülüyoruz bu şeriatcı diyoruz biz müslüman bir ülke degilmiyiz? Taksime cami yapılsın diyorlar bende istiyorum ama neden en gerek var diyolar sonra neden taksimde kiliseler var yoksa bunlar oradaki başka dinden olan insnların gönlünü hoş tutmak içinmi?-----Görünüşe epeyce süredir bakıyorum. Aynı global kültürün moda kolunun esiriyiz. Moda diye yanıp tutuşuyoruz. Moda olan "kıçını göstermekse" biz de kıçımızı gösteriyoruz. Moda olanın şalvar giymek olduğu gün görüşelim :)Şaka bir yana, modada ne gösteriliyorsa insanlara onu giyiyorlar. Bilinçsiz aptal bir tüketici yaratmak istediler, bugünün gençliği doğdu. Takdir ediyorum onları, sadece bizi değil tüm dünyayı etkileri altında aldılar.Daha önce de dediğim gibi devlet tüzel bir kurumdur, müslüman olamaz. Dolayısıyla ülkemiz müslüman değildir. Halkımızın büyük bir çoğunluğu müslüman olabilir, ama tekrar ediyorum müslüman bir ülke değiliz. Laisizm'in tanımı için önceki yazımı oku. Şalvarlı insan gördüğünde gülmen senin ayıbındır, şeriatçı olmak zorunda değil her şalvarlı. Köyden gelmiş biri de olabilir. Ama hem şalvarlı, hem takkeli, hem bilmem-ne sakallı ise o zaman gülmüyorum, sinir oluyorum ben kendi adıma. Çünkü yobazlığın dışavurumculuğundan hazzetmiyorum. Sanki inancı bir tek onlar biliyormuş, bir tek onlar inançlıymış gibi bir mesaj veriyorlar. Kendileri gibi olmayanları bakışlarıyla taciz ediyorlar. Belki küfür etmiyorum ama içten içe hepsinin sakalına makas atmak istiyorum. Çünkü o sakal onların sadece inançlarının göstergesi değil, bugün siyasi duruşlarının da göstergesi. Ve inancın siyaset malzemesi olabilmesi, devletin hatasıdır. İstiklal Caddesi'nin üzerinde Ağa Camii'nin olduğunu unutmuşa benziyorsun.Dün Taksim'e cami yapmak isteyenler, belli bir kesimden oy toplamak için bunu çok iyi bir şekilde kullandılar. Sen de saf saf gidip inanmak istiyorsan Taksim'de bir caminin gerekliliğine gerçekten gülerim. Daha önce söylemiştim, Türkiye'de cemaati olmayan 31.000 cami var. Sen İstiklal'de ibadet edecek yer arayacağına, git onlardan birinde ibadet et. Kaldı ki Ağa camii günün her saati ibadet etmen için açık.Demem o ki, birilerinin seçim vaatlerine aldanma, Taksim'e camii yapmanın tek amacı halkın gözünü boyamaktır. Aziz Nesin'in Zübük adlı kitabını okuduysan bilirsin. Ama yok okumamışsındır, filmini izlediysen bilirsin. Kemal Sunal ve bir başka Belediye Başkanı Adayı halka vaatlerde bulunuyorlar. Diğer adam "Lise yapacağım" diyor, alkışlanıyor, Kemal Sunal "Camii yapacağım!" diyor, çılgınca alkışlanıyor. Adam söz alıyor, "Arkadaşlar 4 tane camiimiz var, bizim liseye ihtiyacımız var" dediğinde Kemal Sunal "Dinsiz misin? Buranın camiiye ihtiyacı var!" diyor ve bu yolla kazanıyor seçimi. Taksim Camii de bizim Kemal Sunallar'ımızın bir başka çalışmasıdır.Ve tekrarlıyorum, isteyen Ağa Camii'nde namaz kılabilir.Ayrıca hatırlatayım, kiliseler yeni yapılmış yapılar değiller. İstiklal bugünkü kadar dolmamışken yapılmışlardı, istersen inşaa tarihlerini araştırabilirsin. Ama bugüne kadar camii yapılmamış, yenisine ihtiyaç duyulmamış olup da, bugün kalkıp birileri güzelim Taksim Parkı'nı camii yapmaya kalkıyorsa, art niyet aramalısın.Türkiye'nin her tarafında camii var ama İstanbul'da merkezi bir kaç yerde kilise var. Çok mu gözüne battı Tanrı'nı seversen kiliseler? Yahu Tanrı aynı tanrı değil mi? (Allah diye itiraz etme, İngilizler İbranice mi konuşuyorlar, hayır GOD diyorlar. Sen şimdi Arapça kullanmak zorunda mısın? Senin öz-Türkçe kelimen Tanrı'dır. ) Hz. İsa Müslümanlar için de peygamber değil mi? Yahu niye adamların ibadethanesi dert oluyor o zaman? Çok mu kıskandın??-----Hatta artık gençlige üzlüyorum ben yaşlı deiglm 20 yaşındayım ama bakıyorumda sokakdaki gençlige kafelerde barlarda hiç gelecege dönük bişeyler yok bu ülke için yapacak hiç bişeyleri yok eminimki şimdi savaş cıksın %50 si kaçar ben neden gideyimki der bu ülke bana ne verdiki der ama çanakkalede biizm için binlerce insan gözlerini bile kırpmadan canını verdi nedenmi? Biz rahat bi ülkede yaşayalım diye ama şimdiki geçnçligin bir bölümü yapmasalardı daha iyi olurduk diyorlar tabi kafaları ufak oldugu için oksijen az gidiyor onun için öyle düşünüyorlar...-----Zahmet edip düşüncelerini paragraflara bölebilseydin keşke! O zaman beni bölmek zorunda bırakmazdın... Bir insan topluluğunu eleştirirken, onlara laf sokmaya çalışırken doğru düzgün cümleler kullan mı, yapmak istediğin şey işe yarasın. Ayrıca imla işaretleri üç-nokta (...)dan ibaret değil. Nokta (.) var, virgül (,) var, noktalı virgül (;) var, tırnak işaretleri ("") var. Eğer birşeyleri düzgün yapmak istiyorsan, özenli ol. Cümlenin nerede başladığı ve bittiği, neyi amaçladığı kadar önemlidir. Sokaktaki gençliğe hepimiz bakıyoruz, ama bizden daha çok, 20 yaş büyüklerimiz bakıyor. Ve yarattıkları canavardan dolayı esef duyuyorlar. Kendi acılarını çocukları çekmesin diye apolitize olmuş bir kuşak yetiştirdiler ve onun ne kadar korkunç olabileceğini şimdi anlıyorlar.Bir de nedir laf atarken en çok kullanılan şeyin "şimdi savaş çıksa" olasılığı olması? Hayır, anlayamadım neden heryerde insanların karşısına böyle bir olasılık çıkıyor/çıkarılıyor. Moda mı? Neyse moda hakkında yorumumu yapmıştım. :) Şimdiki gençlik böyle der ama 80 öncesinin -bugün beğenilmeyen- komünistleri en ön saflarda vatanlarını savunmaya koşarlardı.17 yaşında çocuğu yaşını büyütüp asan bir zihniyet hala hapse girememiş, nû resimler yapıyorsa Marmaris'te buna şaşmamak lazım.500.000 kişiyi gözaltına alıp, gayr-ı resmi verilere göre 80.000'i yokedilmişse buna şaşmamak lazım.Bu vatan bizim babalarımızın kanlarıyla sulandı, onu sevdikleri için. Ve onları yokedenlerin evlatları bugün bu vatanı satıyorlar.Vatan onu kanıyla sulamayanlar tarafından satılırken ses çıkarılmadı, çıkarılan sesler susturuldu. Yarın da işgal edilirken ses mi çıkarılacak sanıyorsun? İsrail Doğu Anadolu'daki altı ili işgal ederken kalkıp "Tüm bu topraklar benim, parsel parsel satın aldım, işte tapusu!" dediğinde ne diyeceksiniz ?Bırakın gençler kaçsın, kalanlarla belki iyi birşeyler yapılır... Onları da suçlamayın kaçtıkları için, zira onlara öyle öğretildi.Bu sözleri söylerken de şunu ekliyorum : Askere gitmem, hiç bir şekilde gitmem hayatımın 5 ya da 15 hiç farketmez, tek bir ayını dahi bu devlete vergi olarak ödemem. Hele ki iş başka devletlere saldırıya gelirse, asla ve asla yapmam. Ama iş bizim topraklarımızın işgaline gelirse, o zaman savaşırım.Çanakkale'deki şehitlerin kullanılmasından, onların kanları üzerinden demagoji yapılmasından da yoruldum artık. Birileri durdursun bu saçmalığı!-----kızlara gelelim onlar için aşk meşk yalan sadece iki güzel söz eger cebinde biraz doluysa o kız snein kulun oluyor...-----Erkekler için öyle değilmiş gibi konuşma! Erkekler çok farklı sanki! Bir kuşağın toptan sorunu bu!-----gercekden kednimden korkuyroum bazen ben ne yapıyroum die bu ülke için ne yapıyorum diye ben bu ülke için canımı vermeye hazırım ilk yapacagım şey sonra çalışıyoru ülkeme zara verecek şeylerden kaçınıyorum kendimi geliştiyorum-----Yine noktalama işaretleri yok, yine daldan dala atlanıyor. Türkçe'yi daha iyi kullanma konusunda geliştir kendini. Düşüncelerini ifade etmeyi öğrenemezsen bir halta yaramazsın!-----dikkat ettinizmi biz senfoni dinlemeyiz nedenmi bize agır gelir ama avrupalılar sevfoniye bayılırlar çünki senfoni zihniaçar müzigin enrden gelecegini bilemezsiniz..bizede rap rack metal die tıkamışlar... beynimiz yıkamışlar sanki...-----Ben kendi adıma klasik müziği severim. Müziği pragmatist bir şekilde sevemezsin zaten. Bu bir zevk meselesidir. Rock müzik tarihi, kapitalizme isyanın tarihidir. Metal müzik de özünde protesttir. Tıpkı rap müzik gibi. Her ne kadar rap'ten nefret etsem de doğuşunun Amerika'nın zenci mahalleleri olduğu ve zenci isyanının bir formu olduğunu hatırlatırım. Rock müziğin de kökeninde Rock'n Roll olduğunu, kapitalizme karşı bir protestonun sesi olduğunu hatırlatırım. Pink Floyd'un The Wall filmini izle. Rock şarkılarının sözlerini oku, pop müzikten çok farklı olduğunu göreceksin... Beyinler pop müzikle yıkanıyor. Popüler kültür ile koyunlaştırılıyor insanlar. Sadece müzikle değil, edebiyat yoluyla da yapılıyor.-----cogu zamn agır bi kitap okusak hemen sıkıyoruz okuyamıyoruz tabi istisnalar hariç bizim gelişmemizi istemiyorlar-----Yine kişisel bir yorum, ben kendi adıma sıkılmıyorum. Dediğim gibi edebiyat yoluyla da beyinler yıkanıyor. Çok satanlar listelerinde kaç tane edebi eser var ki ? Dediğim gibi globalizmin yan etkilerinden biri bu. Sadece onun değil, televizyonla yetişen bir kuşak, bilgisayarla yetişen bir kuşak tabii ki kitaba ilgi duymaz. Kitap hayal gücü ister, ama o zihinler hayalgücüne hiç gereksinmemişlerdir. Neden mi? Yönetmenler yapmışlardır onların yerine, animasyonlar zaten hayal gücü yüksek insanlar tarafından tasarlanmışlardır. Tedavisi yok değil, ayrıca kitap okuma alışkanlığı kitap okuyarak kazanılır. Hem belki doğru düzgün yazmayı da öğrenirsin, yine nokta ve virgül yok çünkü!-----bügün barzani resmen bizi tehdit ediyor ama başımızdakiler hiç bişey daha demediler acaba ne diyecekler diye merak ediyorum ama tahminde ediyorum aslında hepimiz biliyoruz...-----Yine noktayla değil üç noktayla bitirmişsin cümleni. Aslında cümlelerini demek daha doğru olur. Klavyede nokta tuşunun yerini öğrenmişsin ama bir kere basmayı öğrenememişsin... Konuya dönersek, ülken son 60 yıldır siyasette dışa bağımlı, ne bekliyorsun ki? Osmanlı'nın gerileme dönemindeki başarısız siyasetini, denge-siyasetini izliyoruz. Atatürk bu yüzden mi devrim yaptı?-----tekrara din konusuna dönecek olursak ben kültürümü dinimi savundugum zaman geri kafalı yobaz oluyorum eger yobazlık ve geri kaflılık dinine sahip cıkmaz kültürüne sahip cıkmaksa en büyük geri kafalı benim en büyük yobaz benim...-----Şu delikanlı, tehditvari cümlelere bak. Bunlar düşüncelerin mi, yoksa saldırıların mı? Yazdıkların yüzünden gelebilecek eleştirilere tepkini hazırdan vermek mi istedin? Güldürme beni... Kimse kültürünü savunduğu için geri kafalı yobaz olmuyor, yobazca savunursa öyle olur. Geri kafalı söylemlerle savunursa öyle olur. Saçmalamışsın, tekrarlamış oluyorum bu sözle kendimi ama hakikaten saçmalamışsın... Demagoji yapmaman konusunda ikinci kez uyarıyorum seni!-----Avrupa birligidir tutturulmuş gidiyor ben başkasının egemenligi altında neden yaşıyayaım ben Türk oglu Türküm başkasının egemenligi altında yaşayamam ama bazılarının cebi doalcak die bizi bunla ugraştıyorlar..-----Avrupa Birliği seni başkasının egemenliği altına sokmuyor, egemenlik alanını genişletiyor. Hangi içi boş söylemler zehirlemiş senin zihnini bilemiyorum. Ama ülkene ekonomik anlamda güç katacak bir birliğe katılım tüm halkın lehinedir. Kaldı ki, Avrupa Birliği'ne girebilirse Türkiye, nüfus artışı bu hızla sürerse, senatoda en çok parlamentere sahip ülke olacak. Bir birliğin en güçlü ülkesi olacak bir noktada. Bunun avantajlarını gözden kaçırmamanı tavsiye ederim...-----Tayyyeeepppp in çocuklarıda gitsin yur dışında okusun nedemi kapaluılar die neden kapalı olmak suçmu ama kaplılık sadece burada yasak bu ülkede yasak ey gençlik biraz gözlerini aç ve etrafına bak neler oluyor diye ben ne yapıyorum diye...-----R.T.E'nin çocukları kapalı oldukları için mi dışarıda okuyorlar? Bilal türbanlı diye mi Dünya Bankası'nda çalışıyor? :) Bilal'i de alın askere diyorum buradan ben sana! Yine saçmalamışsın... R.T.E.'nin çocuklarının yurt dışında okumasının ne tarz rant ilişkilerinin sonucu olduğunu mu söyleyeyim bir daha? Kapanmak yasak değil ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında kapalı olarak bulunmak yasak. Bugün türbana izin verilmesi, yarın takkeye, öbür gün şalvara, tespihe, hacı sakalına izin verilmesidir. Laisizm bunun önüne geçmek için vardır. Atatürk'ün İlke ve Devrimleri'nden yeterince feyz alamadığın aşikâr. Kaldı ki, türbanın da siyasi bir simge haline geldiğini, bu yüzden izin verilmesinin ne kadar sakıncalı olabileceğini hatırlatmalı mıyım sana? İstersen otur, sakin kafayla düşün izin verilirse neler olabilir diye! Türban üzerinden demagoji yapma!-----inşallah beni anlarsınız arkadaşlar gercekden bu konuda çok üzülüyorum vatanımızı parçalıyorlar parça parça satıyorlar...eger biz sahip cıkmazsak kim sahip cıkacak??-----
Allah'ın izniyle anladık seni! :) Sorunun bir cevaba gereksinimi var mı? Eğer öyleyse söyleyeyim, satın alanlar sahip çıkacak tabii ki!
-
Decameron un çarşafla ilgili yazısına cevap
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?Sayfa=5&folderid=36129 link bu biliyosun yazında demişsin ki: Bu rahibe kıyafeti senin o modern dediğin kıyafetlerde gavur kıyafeti senin o beğen mediğin kıyafeti giyen insanlar senin veya başkasının ne düşündüğü önemli olmadan inanışları greği giyiniyor eğer demokrasiyi Atatürkümüzü Laikliğimizi savunuyorsan kimsenin giyinmesine karışamazsın unutma o anaların çok evlatları gitti bu vatan uğruna tabi bunun yanında başka analarrında evlatları gitti.Beğenmediğin insanların ne için kara çarşa giyindiğini bilseydin büyük ihtimalle bilmek istemezsin çünki onlar Allah gerçekten inamaya çalışıyorlar.Sizin kimse açıklığınıza karışıyormu ki sizde milletin kapanmasına karışıyorsunuz.Bu ülke böyle konularla parçalanmaya çalışılıyor sende alet olma bunlara Önceleri Alevi sünni olayımı vardı şimdilerdeki gibi öceden kapalı açık olayımı vardı yada .Birde buradaki forumdaki insanların da anneleri çarşaflı birde küfür ediyorsun hiç değilse onlara saygın olmalı artık modernlikten bilgiden bahseden bir insan olarak kendini bir tart bence söylediklerine yakışmıyor bu davranışların.
-
Çarşafa sakala dil uzatanlara bu yazım Sizler cahil insanlarsınız bu kadar cahil insan olduğunu öğrendikçe ne kadar cahil insanımızın olduğunu anlıyorum sizler her şeyi bildiğiniz<i sanıyorsunuz.çanakkale savaşında diğer savaşlarda sarıklı şehitlerin savaştığını ve yabancı ülkelerin kaynaklarında halan yer aldığını bilmiyormusunuz. şimdi o sarıklı görünüşündeki kişileri beğenmiyor gericinsiniz bunla müslümanlık olmaz diyorsunuz.İslamiyeti bilmiyor gibi konuşuyorsunuzdur belkide dinimizi bilmediğiniz için böyle konuşuyorsunuz.
-
Progressive rock nedir bilirmisin? Hiç duydunmu Jefferson Airplane kimdir , Yada Amerikan emperyalizmine karşı rock yapan Hipici gençlik nedir bilirmisin? Sen ne bilgisiyle neye dayanarak rock a bok atıyorsun ? Sen kimsinde LAİKLİĞE laf ediyorsun. Laiklik demek din ve devlet işlerini birbirine ayrılmasıdır. ABD okyanus aşıp gelip komşumuzu vuruyor biz hala geri geri başörtüsü serbest olsun diye tartışıyorsunuz.
Şahsen sokakta gördüğüm kapkara çarşaflı karılar var onlara ana avrat sesli sesli küfrü basıyorum caddenin ortasında. Ankara kızılay meydanında 5 kişi birgün gidiyorduk , kapkara çarşafla dolaşan 2 kadın gördük , koca meydanda kadına küfrettim , yoldan geçen herkes alkışladı hızlı hızlı koşa koşa kaçtılar gerici çarşaflı zombiler.
Bu ülke müslüman bir ülkedir evet. Ama bir kişi müslüman değil diye kimsenin ona hakaret etmesi yada müslüman ol diye yaptırım uygulamaya hakkı yoktur. Doğar doğmaz kimliğine müslüman yazılıyor diye müslüman olmazsın.
Yukarıyı deca yazmış..
İlk önce mcyargicin saçmaladıgını sölemek ile söze başlayan deca sonrada çarşaflı kadınlara nasıl lafa attıgını ve milletinde onları nasıl alkışladıklarını yazmış iyi hoş çok ahlaksızca bi davranış o yapan kişiyi baglar.Neyse deca sonrada " Bu ülke müslüman bir ülkedir evet. Ama bir kişi müslüman değil diye kimsenin ona hakaret etmesi yada müslüman ol diye yaptırım uygulamaya hakkı yoktur. Doğar doğmaz kimliğine müslüman yazılıyor diye müslüman olmazsın." böle saçmalamış.
Sen kalk başını kapatıp dini kendince yaşamak isteyen kadınlara bagır çagır küfür et.Sonrada kalkıp insanlık derdi ver lafa nasıl saçmaladıgını sölemekle başla. - Önce düşünüp sonra söleme sanatı. -
Byhack "Beğenmediğin insanların ne için kara çarşa giyindiğini bilseydin büyük ihtimalle bilmek istemezsin çünki onlar Allah gerçekten inamaya çalışıyorlar...." demişsin ne için giyiorlar acıklarmısın allaha o kumaş parcasını gecirdiklerinde dahamı yakın oluyorlar? birbirimiz kandırmayalım şeriatın bir parcasıdır karacarsaf ve şeriatcıların katliamlarının yanında decameronun küfürü hiç bir anlam ifade etmez...ayrıca çanakkalede sarıklılar savaştı kaynakları hala yabancılarda yer alıyor demişsin bir tane sarıklı savaşcı portresi gösterirmisin yada yazı...
-
Forumun şu andaki hassasiyetini göz önüne alarak, konunun bir süreliğine kitlenmesini uygun buluyorum..