folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kendi İşini Kurmak İsteyene 27000 Tl Devletten Hibe

Kendi İşini Kurmak İsteyene 27000 Tl Devletten Hibe

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Konuyu forumda bulamadım.Hemen duyurayım dedim.

İşkur & Kosgeb kurumları kendi işini kurmak isteyene 27000 tl veriyor.Hemde geri ödemesiz.

Ben yaklaşık 1 haftadır bu işin peşindeydim.Araştırdım.Net olarak öğrendiklerimi burada paylaşmak istiyorum.

-Öndelikle en yakın İŞKUR merkezine gidip kayıt yaptırıyorsunuz.(kayıt ücretsiz)Kayıt sırasında "işyeri açmak" amacıyla kayıt yaptırdığınızı söylüyorsunuz.

-Sonra aynı yerde "girişimcilik kursu" başvurusu yapıyorsunuz.

-Kurs için sizi daha telefondan arayacaklar.En yakın tarihte 15 günlük girişimcilik kursuna tabi tutulacaksıunız.Ve sonrasında bir sertifika alacaksınız.

-Bu sertifika ile KOSGEB e başvuracaksınız.Yeni işyeri açmak ve 27000 tl hibe den yararlanmak istiyorum diyeceksiniz.

-Kosgeb e kaydınızı yapacaklar.Size bir dizi evrak verecekler.Bunları doldurduktan sonra sizden proje ve sunum isteyecekler.

-Düşündüğünüz, hayal ettiğiniz, açmayı planladığınız işyerini proje haline getireceksiniz.Detaylı olacak.Mesela işinizi kurarken kaç masa-sandalye, bilgisayar vs.. olacak? Bunları sıfır mı yoksa 2. el mi alıyosunuz ? Fiyatları nedir ? Nerelerden sordunuz ? İşyerini açacağınız yer neresi ? kirası nedir ? kuracağınız iş ile ilgili yürütme bağlantıları varmı ?_ nelerdir ? ürün alınıp satılacaksa bu ürünlerin maliyeti vs.. güçlü bir planlama.. İş hakkında ne kadar bilginiz var ? İşiniz isdihtam sağlıyor mu? gibi noktalara kadar planlı bir proje olması gerekiyor.

Kısacası bugün parayı ben sana versem herşeyi hemen kurabilecekmisin ? demek istiyorlar.

-Projeden sonra sizden uygulamalı bir iş yönetimi göstermenizi isteyecekler.Onun nasıl yapılacağı, imkanlar, vs.. bilgileri kosgeb size verecek.Adım adım gitmeniz gerektiğini bilin !

-Son olarak ta paranızı fatura göstererek alacaksınız.

Paranın verilme biçimi:

-5000 tl kurulum işlemleri için - proje onaylandıktan sonra.

-10000 tl ofis-büro ve diğer ihtiyaçlar için. - proje onaylandıktan sonra.

-12000 tl kuracağınız işin yürümesi için destek - ( Her ay 1000 tl olarak toplam 12.000 verilecek.) Projenizi hayata geçirdi,ğiniz anda, yani işyerini açtığınız anda.

--En güzel şey bu parayı geri ödemesiz olarak almanızdır.Devlet bu parayı sizden talep etmeyecek.--

Ek fırsat: Faizsiz ve uzun vadeli kredi hakkı.

1 yılınızı doldurduktan sonra, yani 27000 tl nin tamamını aldıktan sonra hemen KOSGEB e başvuruyorsunuz.Ve 70.000 tl kredi alabiliyorsunuz.

Kredi: 70.000

Faiz: Yok

Vade: 36 Ay

Ödeme şekli: Kredi alındıktan 2 yıl sonra ödenmeye başlanabilir.Yada hemen başlanabilir.Size kalmış.

Projenin amacının işsizliği çözmek amacıyla istihdam yaratmaktır.Hükümetin benzer çalışmaları devam etmektedir.İleride sanıyorum daha yüksek rakamlar önümüze çıkacaktır.

İş kurmak isteyen girişimci arkadaşlara duyurulur.

Edit: Eklemek istediklerim-

***Bu uygulama uzun zamandır var ama iş kurmak isteyenlere sadece 4000 tl veriliyordu hibe olarak.Şimdi bu rakam 27000 tl oldu.

***Başvuruların en güzel yanlarından biride ilkokul mezünları, ev hanımları, emekliler, izşiz gençler, yaşlılar... kısacası herkesin katılabileceği bir devlet uygulamasıdır.

Girişimcilik kursunda herşeyi daha iyi anlayacaksınız.

ilgili yerler:

www.iskur.gov.tr

www.kosgeb.gov.tr

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreampark87
    dreampark87's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

gerçekten varsa böyle bişey çok güzel taktir edilesi bi durum kafamda bişeyler canlanmaya başladı

Zifir:10 mg nikotin:0.8 mg karbon monoksit:10 mg WINSTON
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yns_berk
    yns_berk's avatar
    Erkek

bir kaç gündür bizde arkadaşlarla konuşuyorduk burda vardı sanıyordum konu. büyük bişey, mynette falan yapılan habere göre 2007den beri böyle bir uygulama var ama çok az kişi yararlanmış.

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Güzel bişi yaralanmak isteyenler için kafasında proje olanlar için harbi yeni bi ümit

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

Bu aralar tam aradigim seydi, cok tesekkurler.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

Bu kurumların amacı istihdamı arttırmak olduğundan, "İşiniz isdihtam sağlıyor mu?" maddesine çok önem vericeklerini düşünüyorum.. gözardı etmeyin bence..

Altan naptın oğlum :|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

fatX bunu yazdı:
    -----------------------------

Bu kurumların amacı istihdamı arttırmak olduğundan, "İşiniz isdihtam sağlıyor mu?" maddesine çok önem vericeklerini düşünüyorum.. gözardı etmeyin bence..

-----------------------------

Hocam zaten işin özünde kuruma bakmak lazım.Kosgeb aynı zamanda Kobi destek birimidir.en az 1 kişiyi yanınızda çalıştırmanız gerekmektedir.

KOSGEB = Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek

harika bi imkan da devlet kogeb yada vs bunu zaten yıllardır yapıyordu.

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Son olarak ta paranızı fatura göstererek alacaksınız..bu hangi para aylık alacağımız ödenekmi yoksa toplu paramı

iş yerinin açılış maliyetimi?yoksa sattığımız malların yada hizmetin belgesi faturamı anlamdım?

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek
    böyle bir olaydan haberdardim ama boyle ayrintili bilmiyordum. Lakin bu parayi alabilmek cok cok zor olacaktir..

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musty28
    musty28's avatar
    Erkek
    kosgep yapıyo bunu her sene. takdir edilecek bi olay. fırsatı olanlar yararlansın.

Ses Etme Hallederiz
Toplam Hit: 13497 Toplam Mesaj: 51