Kendi İşini Kurmak İsteyene 27000 Tl Devletten Hibe
-
şimdi arkadaşın yaptığı araştırmaların üstüne biraz da ben araştırdım konuyu. dükkan açmak fikrim olduğu için.
şöyle ki; kosgeb' in bu parayı fatura karşılığı vermesinin sebebi daha önceden dolandırılmaya çalışılmış bir kurum oluşu.
kaldı ki direk "dükkan açtım aha bunlar muhasebe, matbaa masrafları al buda faturası, atla 5 bin lira" değil olay. %60 ı ödeniyor masrafın
yani 27 bin lira hibe almak istiyorsan 45 bin liralık faturalı bir harcama yapman gerekli öncelikle.
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
şimdi arkadaşın yaptığı araştırmaların üstüne biraz da ben araştırdım konuyu. dükkan açmak fikrim olduğu için.
şöyle ki; kosgeb' in bu parayı fatura karşılığı vermesinin sebebi daha önceden dolandırılmaya çalışılmış bir kurum oluşu.
kaldı ki direk "dükkan açtım aha bunlar muhasebe, matbaa masrafları al buda faturası, atla 5 bin lira" değil olay. %60 ı ödeniyor masrafın
yani 27 bin lira hibe almak istiyorsan 45 bin liralık faturalı bir harcama yapman gerekli öncelikle.
-----------------------------abi ben sordugum sorunun yanıtını halen alabilmiş değilim..bakın fatura verip para almaktan behsediyoruz...
yani bu şu demek dükkanı kendi imkanlarınla aç sonra gel para iste..yani buda şu demek olmuyormu..illa ya paran olacak yada borç alacaksın biyerlerden..gelip kimse duran adama para vermiyor yani...
kimse kusura bakmasında 45 bin lik bi faturayı da zor buluruz heralde..
-
bende araştırıyordum faydalı bilgiler saol hocam.
-
amele_2 bunu yazdı:
benim projeler yatar o zaman S:sıfır sermayeyle iş yapılmıyo mu hiç ya? böyle konuları hep paylaşalım
-
ev arkdaşımla planımız vardı onu yollayam bunu türkiye de dah önce girilmemiş (tr sadece 1 firma var) bir sektör ve tamda uzmanlık alanımız olacak bir sektör onu konuşayım biraz hayaller kuralım bakalım neler çıkacak karşımıza
-
benim de bi sanat atölye açma fikrim vardı ama yapıcağım masraf 45 i bulmaz ki yaa .. hayallerim suya düştü :/
-
bi kaç gün içinde işkur a gidip kesin olayı öğrenmeyi planlıyorum.
nin dediğine gelirsek. ya paran olacak. yada gireceğin işle ilgili malzemeleri alacağın sağlam bir tanıdığın. gerekirse malı alıp. faturayı fazla kestirtip, ben sana sonra vercem diyebileceğin. yada direk fatura alabileceğin biri. ha bu kosgeb havadan vermiyordur yine faturayı ibraz ettikten sonra. götü boklu maliye bile ilk açılışta 3 sefer geliyorsa para pul vermediği halde. kosgeb ebeni ziker naylon fatura olayına karşı.
sağlam hareket etmek lazım kısaca -
wert bunu yazdı:
ev arkdaşımla planımız vardı onu yollayam bunu türkiye de dah önce girilmemiş (tr sadece 1 firma var) bir sektör ve tamda uzmanlık alanımız olacak bir sektör onu konuşayım biraz hayaller kuralım bakalım neler çıkacak karşımıza
-----------------------------neymiş hocam projen
abd endekslı bakın tutulan fıkırlerın yuzlercesı tr de yok hocam
Bu arada bende gıdıp bı konusayım yarın kosgeble sıze haber verırım.
Çanta alayım yanımda parayıda alırık belkı :D:D:D
-
Prometheus bunu yazdı:
amele_2 bunu yazdı:
benim projeler yatar o zaman S:sıfır sermayeyle iş yapılmıyo mu hiç ya? böyle konuları hep paylaşalım
-----------------------------Ticaret risktir hacı! Beleş malın bekçisi olsaydı... ;) Adam senin canla başla çalışmanı istiyor. O yüzden geçici olarak bir borç içine sokuyor kısmen. :)
-
çok sağlam bi planlama yaparak harcanan paradan maksimum verim sağlamak lazım.tabi isdihdam yaratmayıda unutmamak gerek.konu için teşekkürler