folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kilo Verme Ve Kas Yapma Hakkında Soru Ve Fikir Paylaşımı

Kilo Verme Ve Kas Yapma Hakkında Soru Ve Fikir Paylaşımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megalados
    Megalados's avatar
    Erkek

35 dakika ısınma yapsaydim bu sporu çoktan bırakırdım. Herkes farklı calisiyor demek ki.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

30 dakika isinma ne duydum ne gordum,

Vucut isisini yukseltmek ve kan akisini hizlandirmak icin evet 10 dakika yuksek tempo yurunebilir ama bu calisacak bolgenin isinmasi anlamina gelmez, dogru olan omuz baslarini isitmak, en cok sBEn akatlanma ihtimalin olan yer oldugu icin.

Ben ust vucudum icin antremanin ilk 5 dakikasi, biceps triceps shoulder back  2x15 dusuk agirlik calisir oradaki eklem ve kasa arkadaslar ben geliyorum simdi kafaniza binecem derim, sonrada hangi bolgeyi calisacaksam veririm kuskuyu.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Açma germe ile ısınma aynı şey değil ki ? 

@Antkky sen bölgesel ısınma yapıyorsun ben farklı bir şeyden bahsediyorum.

Arkadaş spora başlayalı daha 1 ay olmadığı için acma germe ve yürüyüş dedim. Adam zaten senin ısındığın dambilla max çalışıyor.. 

Ayrıca kilo vermek istiyorsan 30 dk koşmak yerine 20 dk yürü dedim ki, tartıda düşük çıkmak istiyorsa bir insanın koşmak yerine yürümesi gerektiğini de biliyorsunuzdur. 

Varsa adama önerinizi yazın benim yazdıklarım kanun değil neticede kişisel edinim.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megalados
    Megalados's avatar
    Erkek

Benim kendi fikrim ısınma özellikle yeni başlayanlar için çok uzun olmamalı.

Isınmayı 3'e ayırıyorum ben. Dinamik ısınma, statik ısınma ve hareket ısınması.

Dinamik ısınmaya örnek boyun hareketleri, rotaror cuff hareketleri, olduğun yerde koşma, jumping jack vb. şeyler. 5 dakika falan. Hararetleniyorum yani.

Statik ısınmaya örnek full vucut esneme ama tatlu tatlu. Yine 5-10 dakika herhalde max. Sonra şınav çekerim biter.

Hareket ısınması ise ağır gireceğim harekete ısınırım. Mesela bench 100 kaldırıyoruz diye 100'den başlamıyoruz. Bazıları boş barla ısınır mesela. Doğru olan budur. Yavaş yavaş yükseltilir. 

Ya da squat'ım çok zayıf ve sorunlu olduğu için vucut ağırlığı ile başlarım. Sonra 40 falan yavaş yavaş çıkabildiğim kadar. Hareket ısınması böyle. 

Spor sonu 2-3 dakika esneme bitti gitti. 

Ben böyle yapıyorum diye doğru olan bu demiyorum. Ben böyle yapıyorum. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kisacArsi
    kisacArsi's avatar
    Erkek

Spor kadar beslenme de önemli müritler yokmu şöyle program diyet yazabilecek bir mürid :)

Söylediklerinle değil yaptıklarınla yaşarsın.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

- Evde bench sehpası olmadığı, yanlışlıkla parkeye falan zarar vermek istemediğim için ağırlıkla sınırlı göğüs hareketi yapabiliyorum. Ayakları koltuğa koyarak çektiğim şınavdan ve geniş kol şınavdan verim alıyorum biraz olsun. (bana da önerisi olan varsa teşekkürler)

- Omuz için barbell ile overhead press'ten en güzel verimi alacağını düşünüyorum hocam.  https://www.t-nation.com/wp-content/uploads/2019/04/How-to-Do-a-Full-Overhead-Press-Pain-Free.jpg

- Simitleri eritmek için dambılla sağa sola eğilme çok yapmışımdır ama diyetsiz bir faydasını görmedim. Romanian deadlift yapıyorum, alt sırta güzel vuruyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

1 saatin yarısı yani 30 dakika yürüyüş yağıyorum bantta. bu esnada youtube, podcast vb dinlediğimden kolay geçiyor. çalışırken de aynı şeyi yapıyorum. böylece günlük izleyeceğim dinleyeceğim şeylerin bir kısmını aradan çıkarıyorum. ama evet eğer böyle yapmasan 5 dk yürüyüş bile eziyete dönüşüyor. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trump
    trump's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Tahrikatta bu kadar uzun yazıyı okuyan adam çıkmaz.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    trump bunu yazdı

Tahrikatta bu kadar uzun yazıyı okuyan adam çıkmaz.

adam çok çıktı sıkma canını belki bir gün sen de okursun

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    d3lete
    d3lete's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

selamlar sevgili gönül dostları. bazı sorularım olacak, koyu yapıyorum, vücutçu arkadaşlar bakabilirse sevinirim.

2 ay olmak üzere, aralıklı oruçla diyet yapıyorum. 16-8 günde 2 öğün ile başladım ve günde 1 öğüne düşüp az da kaloriyi azaltınca 1.5 ayda 8-9 kilo civarı kilo verdim. haftada 1-2 kaçamak da yaptım üstelik. hatta araya 1 hastalık ve 1 bayram girdi burada birer hafta aksama olmuştu.

son 1 haftadır kaçamakları çok yaptığım için kilo veremedim. 

ama bununla beraber 2-3 haftadır da spora başladım. spor dediğim 20-30 dakika arası koşu, ardından hafif ağırlıklarla 30 dakika kadar da yağ yakma amaçlı hafif antreman. biraz da uzun süre hareketsizlikten çok hamladığım için sert girmek istemedim spora.

neyse şimdi yavaş yavaş sporda vites arttırmak istiyorum. öncelikli amacım beli inceltmek ve omuzlarla göğüs kaslarına şekil verebilmek. tabi bir yandan da erimesi gereken çok yağ var ancak yavaş yavaş da üst gövdeyi büyütmek, güçlendirmek istiyorum.

internetten bu hedefte videolara bakıyorum tabi. ama eskiden uzun yıllar sporla ilgilenmiş olmama rağmen vücut geliştirme konusunda son derece cahilim. vücut geliştirmekte niyetim de bodyci olmak değil, ilgili kaslar biraz büyüsün ve iyi bir görüntü versin. bu amaçla belli kaslara ilk etapta yönelmeyi tercih ettim.

burada soracağım şeyler var ;

- ne kadarlık bir çalışmayla hedeflediğim kasları ne kadar büyütebilirim? bu tabi biliyorum çok göreceli ama tecrübeleriniz, kafamda kendime bir plan ve beklenti oluşturmama yardımcı olacak. 

- bel inceltmek için çok video izlemiş olsam da bireysel tecrübeye dayanan hangi hareketleri önerirsiniz? diyet hariç, o cepte.

- göğüs kasları hedeflediğim kaslardan biri ama cahil cahil ağırlık kaldırıp afedersiniz kadın memesi gibi şişmelerini istemiyorum. istediğim, mümkünse kare şeklinde olmaları, değilse de şişkin değil. gergin ve estetik durmaları.

yani şöyle durmasın
    https://4.bp.blogspot.com/-K5YiE6WBt2A/WditIJHWVvI/AAAAAAAAOA4/MC8XIRvndq0BUOAm7pPxpBQTRF0j-zg4ACLcBGAs/s1600/6c1c4f9156dd81af874113f691785e4f.jpg 

böyle dursun 

https://www.healthkart.com/connect/wp-content/uploads/2016/05/banner-1.jpg 

tabi resimlerdeki gibi kas yapma hedefim yok ama gelişim yönü olarak bahsediyorum.

sıkıntı şu ki göğüs kası sanırım tek parça. yani üst göğüs çalışsın alt göğüs çalışmasın orta göğüs çalışsın gibi birşey yapabiliyor muyuz bunun cevabını bulamadım.

eğer ki bu şekil işi herkeste farklıysa zaten yapacak birşey yok. muscle wiki mesela göğüs işini tek parça kas olarak gösteriyor. istediğim detayı orda da bulamadım.

bu arada aralıklı oruç ve kilo verme hakkında görece tecrübeli biriyim. sorularınız olursa konuyu detaylandırırım. hürmetler.

omuz ; lateral raise , rear delt , press.Göğüs ; incline press , chest fly , dips hepsi full motion . Attığın resimlerdeki adamlar doğal değil onlar gibi olamazsın doğal yollardan. genel tavsiyem calisthenics , çok çok iyi spor

Toplam Hit: 5607 Toplam Mesaj: 56
vücut geliştirme aralıklı oruç kas yapma kilo verme