Kilo Vermek Konusunda Yardım ?
-
squat dediğimiz hareketi yap evde ağırlıksız kendi ağırlığınla yavaşça bacak için iyi rehabilitasyon olur
-
dhmm bunu yazdıElixiron bunu yazdıdhmm bunu yazdıElixiron bunu yazdı
Arkadaşlar 17 yaşındayım 1.80 boy 116.8 kiloyum :( ve şıkıldım kilolarımdan önceden tatlı felan oluyordukta artık iştemiyorum
geçen sene gittim diyetisyene hormon testleri felan filan herşey normal çıktı adamda sasıldı. kolestrol felan filanda yok .
bu yazında spor salonuna gittim kum torbasında tekme attım ayak burkuldu sonra tam iyileşmeden zıplayarak koşsayım derken ayağım burkuldu ve bağ yırtığı bilmem ney ney ney baya sey oluşmuş 1 ay yürüyemedim işte. doktorda spor felan yapamazsın yaparsan yırtığın genişlerse ameliyat olursun oda zorlu bir ameliyattır dedi.
şimdi oturduğum yer diyarbakırın bir ilçesi olan bismil. güvenlik yüzünden dışarı çıkmak iştemiyorum . evde yapabileceğim ekzersizler felan varmı . biraz mekik çekmeyi denedim 2 gün karnımı ağrısında yatamadım . şimdi ne yapmamılım. tavsiyelerinizi bekliyorum . evde bisiklette var kondisyon bisikleti. bide üniversite sınavına hazırlandığım için çok uğraştırmayan birşey olması gerek .
Şimdi doktora felan git diyecekseniz gitmek iştemiyorum alayı para göz olmuş fazla ilgilenmiyorlar.
Haci 127 kiloydum :(
4 ayda 78.4 oldum.. 10000001 tane sahit getiririm.
Ama sen o k iloyla direkt kosmaya basladiysan olay bitmistir.
ilk bir ay ayaklarini dahada kuvvetlendirmen icin YURUYUS + SPOR SALONUNDA NORMAL AGIRLIKLAR.
2nci ayda hafiif kisa mesafe kosular
3ncu ayda normal jogging yapacan ve yemegi kesecen...
4ncu jogging uzun mesafeler... 4 km falan gunde... (6 km ye ulasmistim) hatta bir gun 6X 2 = 12 km yaptim hatirliyorum.
ONEMLI OLAN YEMEGI KE-SE-CEN
(Ha simdi ne haldeyim dersen eski halime dondum :) 6-7 yil aradan sonra :(
Fakat tekrar vermeyi planliyorum saglik cok onemli amk :)
BASARILAR
Hiçbirini yapamam usta :) ilk postu okumadınmı ama arkadaslarıma yararlı olur inş :) Dediğim gibi ayak sakat ayakla yapılmayan birşey olmalı
Haci ayak sakat ne demek la :) oglum koptumu kesildimi Allah koruisun. Toparla kendini. Git doktora gecir o ayagi. Fizyoterapiste git.
Enguzeli de eger Istanbuldaysan spor kuluplerinde calisan bir doktora basvur adamlar isini iyi yapiyor. Once gecir ayagi sonra da yava yavas basla.
Bak bir futbol sahasini ilk basta sadece bir defa turlayabilecen. 1 hafta sonra cok rahat 2 tur atabilecen (DURMADAN)
3 haftaa 4 tur durmadan
ama hersey icin kademe gerekir yani kadmeli kademeli gidecen HAYDAA ALLAH NE VERDIYESE DEMEK vucuda ve kendine eziyettir unutma:)
Yok kopmadıda bağ yırtığı bunu için ekzersizleri bilmiyomda doktora gitmek uzun iş . bide diyarbakıdayım iştanbulda değilim :) kademeli şekilde bilek hareketleri yapmaya başlıyacam inş geçer yada iyileşir
-
rapidhacker550 bunu yazdı
squat dediğimiz hareketi yap evde ağırlıksız kendi ağırlığınla yavaşça bacak için iyi rehabilitasyon olur
yani çömelip kalkma hareketi onları yapıyordum tekrar başlarıyacam :)
-
Yazıyım dedim. 109 kiloya indim. Yemekten sonra yürülüş yapıyorum o kadar tabi hızlı tempoda. Suan Ekzersiz programı oluşturmaya çalısıyorum . evde bisiklet felanda var . Tavsiyelerinizi alabilirim ?
-
102 kiloyum takipteyim hocalar
-
Reberals bunu yazdı
Nasıl o kadar kilolo oluyonuz anlamıyorumki. Ben eşşek gibi yesemde yine kilo alamıyorum. Ben kilo almaya çalışıyorum millet vermekle uğraşıyor.
Kilo kas olarak alınmalı. Git bir spor salonuna yazıl ve her çalışmadan hemen sonra 30 gr protein tozu al ve yemeklerinide biraz arttır. 6 ayda 10 kilo alırsın garanti :) 3. ayda 1 ay ara verirsen daha fazla kilo alırsın.
-
100'den aşağı adam yok konuda.
-
kardeş madem kolestrolun ve diğer sağlik problemlerin yok sana bir teknik önereyim
büyük marketlerde eti lifalif yulaf gevreği satiliyor meyveli yada meyvesiz sana kalmiş 3.5 lira bişey.onun yaninda yağsiz 0.01 oranli süt al. oda
2.90.Bildiğin çorba kağsesinin içine yarisina gelicek kadar yulaf ezmesi koy.yarisina gelmicek kadar islaticak kadarda süt doldur.Yalniz sütü
abartma boyunu geçmesin gevreğin tabaktaki.Bunu sabah öğle akşam olarak sürekli ayni şekilde hergün ye.Öğün aralarinda yada akşamlari
bilgisayar başinda otururken kivi,portakal,mandalin veya yeşil elma gibi meyvelerden tüket.Bol bolda su içmeyi ihmal etme.
Unutmadan yulaf gevreğinin tatsız tuzsuz bir tadi vardir ilk yiğişte miğdeni kariştirabilir bundan korkma çokta dayanamam dersen
mikserin içine yiyeceğin kadar yulafi sütü ve 1 yemek kaşiği bal koy kariştir.Lapa gibi birşey olacaktir.Onu yemek daha çok keyifli olur.
Öğlenleri yulaftan sıkıldığın zaman aysberg salatası yap aysbergi ve domatesi kariştir yarim limonu sık ye ama sadece öğlen öğünlerinde ara sira
bunu yap.Aysberg(marul gillerden) Ayrıca tuz kullanma salatada limon tuz açiğini kapatir.
Elinden geldiğince yürümeye çaliş bunlarin yaninda bilgisayar başinda çok sabit durma bahsettiğin bisiklet aletinede binme popon büyür.
Unutmadan akşamlari yulafdan 1-2 saat sonra yatmadan yarim saat 45 dakika önce yağsız sade yoğurt yada meze türü olan haydari yyemekte
kilonu dengeli indirmeye fayda sağlicaktir.
NOT : Haydari yağsız yoğurtla ve light beyaz peynirle yapilmasi şart.Dere otu ve sarimsak haddinden fazla olsun içerisinde.
Düzenleme: tam tahilli misir gevreğinin lezzeti daha güzeldir
MADTAMER tarafından 06/Oca/13 16:12 tarihinde düzenlenmiştir -
0 diyet
0 spor
maksimum stress
maksimum tıkınma
ile
ortalama günde 5-6km standart yürümeyle 113 dn 94 e düştüm.
not : askerde
-
Sabah kahvaltısını mutlaka yap, öğlen az ekmek ile normal yemek ye akşam bir bardak kefir iç hiçbirşey yeme. Şeker ve şekerli şeyleri tamamen kes. Çayı şekerli içiyorsan 1 kutu canderel al onunla iç. Kola alışkanlığı var ise coca cola zero iç. 1 ayda 5 kilo garanti verdiriyor. Spora müsait değilsen yapma ama yaparsan verdiğin kilo artacaktır. sağlam bitane baskül al ve 3 gün aralıklarla sabah çişinden sonra üzerinde fazla giysi olmadan tartıl ki motivasyonun üst düzeyde olsun.
kahvaltı:400 kalori
Öğlen yemeği: 400 kalori
Kefir:120 kalori
toplam:920 kalori
ihtiyaç :2200 kalori (spor yaparsan daha fazla)
Net: -1280 kalori
sanacasta tarafından 06/Oca/13 17:49 tarihinde düzenlenmiştir