folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kısa Dönem Askerlik Kalkıyor

Kısa Dönem Askerlik Kalkıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

irwa bunu yazdı:
    -----------------------------

oha tmm askerlik yapılmalı ama düz hesap hesini 6 aya çekse ülkede kaçak kalmaz ayrıca millet sırf kısa dönem yapmak için okuo (bazı kısım) saçma salak yasalar yaparlar askerliği bi rayına oturtamadılar

katılıyorum.

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

Tıp okumuş yada mühendis olup master yapan adam geliyor hiç okumamış ekmek elden su dereden tembellikten kitaba elini sürmemiş tuvaleti tanımayan sağını solunu bilmeyen adamla aynı ortamda kalacak üstelik aynı sürede.Geleceğin aydını olacak adamı postalın içinde çürütmektir bu.Vatan millet sakarya biryere kadar Vatana hizmet demek sırf askerlikten geçmez.İyi bir evlat yetiştirerek iyi işler yaparak ülkenin gelecegine katkı saglamakta bir hizmettir.1950de insanlar 24 ay askerlik yaptı ama hiçbirinin gelecek korkusu yoktu!.15 Ay yada 12 Ay askerlik yapana iş veriyorlarsa ben 25 ay gönüllü yapıcam.Kimsenin anlındada bu 28gün yaptı bu 15 ay yaptı diye yazmıyor.İşe girerken kimse sormuyor kaç ay askerlik yaptın diye.Yaptınmı ? yaptım! işte okadar.Vatan sevgisi ile yanarken biz ülkü uğruna ay yıldız ugruna bu güce dayanarak işler yaparken tek güç olan parayı kazanmayı es geçip Kendımızı avutuyoruz.Halbuki 21.YY yıl 2010.Vatan aşkı ile birlikte parası olan ülke konuşuyor.Vatan aşkı karın doyurmayıp gelecek vaad etmiyor.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

nolanded bunu yazdı:

çok komik bişi oldu ama başbakanla genelkurmay görüşmesinde

başbakan bedelliyi ikna etmek için gitti ama genelkurmay tek tip askerlik için başbakanı ikna etti

muhahaha :))

muhhahaha :D

sosyal mühendiz başbuğ :D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

cordelian bunu yazdı:

Tıp okumuş yada mühendis olup master yapan adam geliyor hiç okumamış ekmek elden su dereden tembellikten kitaba elini sürmemiş tuvaleti tanımayan sağını solunu bilmeyen adamla aynı ortamda kalacak üstelik aynı sürede.Geleceğin aydını olacak adamı postalın içinde çürütmektir bu.Vatan millet sakarya biryere kadar Vatana hizmet demek sırf askerlikten geçmez.İyi bir evlat yetiştirerek iyi işler yaparak ülkenin gelecegine katkı saglamakta bir hizmettir.1950de insanlar 24 ay askerlik yaptı ama hiçbirinin gelecek korkusu yoktu!.15 Ay yada 12 Ay askerlik yapana iş veriyorlarsa ben 25 ay gönüllü yapıcam.Kimsenin anlındada bu 28gün yaptı bu 15 ay yaptı diye yazmıyor.İşe girerken kimse sormuyor kaç ay askerlik yaptın diye.Yaptınmı ? yaptım! işte okadar.Vatan sevgisi ile yanarken biz ülkü uğruna ay yıldız ugruna bu güce dayanarak işler yaparken tek güç olan parayı kazanmayı es geçip Kendımızı avutuyoruz.Halbuki 21.YY yıl 2010.Vatan aşkı ile birlikte parası olan ülke konuşuyor.Vatan aşkı karın doyurmayıp gelecek vaad etmiyor.

Söylenene belli bir bakışla itiraz etmek mümkün değil; ancak olanaklı başka bir taraftan bakınca bu söylenen çok da haklı değil. Üniversite mezunu olmak, örneğin, verdiğin oyu " hiç okumamış ekmek elden su dereden tembellikten kitaba elini sürmemiş tuvaleti tanımayan sağını solunu bilmeyen adam" ın oyundan daha değerli kılmıyor. Sonuçta bu tarifini verdiğin adamlarla aynı toplumda yaşıyoruz;"o adam(la)" otobüse istifleniyor(uz), kuyrukta 'kaynak' yapıyor(uz), kırmızı ışıkta geçiyor(uz)...vs

Kıssadan hisse üniversite bitirmek, yüksek lisans yapmak aydın olmanın koşulu değildir: "Üniversite okumakla cahillik gider, eşeklik baki kalır".Asker Ocağı bazı şeylerin, herkes için, öğrenildiği; kısmen de olsa "adam" olunan bir yer. Bir de bu gözle bakmak gerek.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

KaptanMagaraAdami bunu yazdı:

cordelian bunu yazdı:

Söylenene belli bir bakışla itiraz etmek mümkün değil; ancak olanaklı başka bir taraftan bakınca bu söylenen çok da haklı değil. Üniversite mezunu olmak, örneğin, verdiğin oyu " hiç okumamış ekmek elden su dereden tembellikten kitaba elini sürmemiş tuvaleti tanımayan sağını solunu bilmeyen adam" ın oyundan daha değerli kılmıyor. Sonuçta bu tarifini verdiğin adamlarla aynı toplumda yaşıyoruz;"o adam(la)" otobüse istifleniyor(uz), kuyrukta 'kaynak' yapıyor(uz), kırmızı ışıkta geçiyor(uz)...vs

Kıssadan hisse üniversite bitirmek, yüksek lisans yapmak aydın olmanın koşulu değildir: "Üniversite okumakla cahillik gider, eşeklik baki kalır".Asker Ocağı bazı şeylerin, herkes için, öğrenildiği; kısmen de olsa "adam" olunan bir yer. Bir de bu gözle bakmak gerek.

Haklısın hocam.Yanlış degil seninkide.Bence okumuş ve hedefi olan aklı başında bir insan için askerlik vakit kaybıdır.465 gün boş işler peşinde koşup pineklemektir.(dağdakiler hariç)ve hiçbir gelecek vaad eden (+)sı yoktur bence.Tamam belki sabır öğreniyorsun ama günümüzde 465gün şafak sayana iş vermiyor adam.Ne konuda uzmansın ? ne yaptın? hedefin ne? diyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Ben bu şu an askerlik hizmetimi yedek subay (asteğmen) olarak yapıyorum. burda askerlerimizi boş yere umutlandırıyorlar "askerlik süresi düşüyormuş" vs. ben umutlandırmamaya çalışıyorum ama her gün haberlerde bunu izliyorlar. Boş bir gündem yaratılıyor. Bu konuyla ilgili açıklam daha önce Genelkurmay başkanı tarafından yapılmıştı. Askerlik sistemiyle ilgili ben mesela rdm deyim. Psikolojik danışman olarak görev yapıyorum. Doktor revirde hizmet veriyor. Asker öğretmenlik vs gibi TSK'nın ihtiyaca binaen aldığı yedek subaylıkların kaldırılması ve sivl memur statüsünde askerlik hizmetini uygulamsı sağlanabilir. Mesela ben komando alayındayım. Adamlar rütbemden dolayı karargahtaki bi subaydan isteyeceği sorumluluğu istiyor, ama iş saygıya gelince astsubayı,uzman çavuşu bile siklemez. Asteğmenlik diye statünün olmaması lazım bence. Kısa dönem askerliğin de olmaması lazım. Üniversite mezunlarından TSK ihtiyacı olanı sivil meur statüsünde askerlik hizmetini yaptırmalıdır. Her üniversite mezunu da aynı kefeye konmamalı. Açıköğretim bitirenle, mekatronik mühendisi de aynı kefeye konmamalı. İkisinden de var burda ondan biliyorum. Neyse sakıncalı şeyler olabilir, ben daha fazla uzatıp riske girmeyim :D Şafak 188 :P

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

vay amk 16 ay asteğmendim. Şansını Hukunu skim ya olaya bak :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

husnuweb bunu yazdı:

beyin göçü teşvik paketi.

aynen öyle.

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    venom88
    venom88's avatar
    Erkek

Yorumlar ilginç insanların eğitim düzeyine göre askerlik yapması düşünçesi bana mantıklı gelmiyor o zaman lise mezunlarıda ayrı bir düzenleme getirilsin ilk öğretimi tamamlayanlarada daha değişik bişey getirilsin hatta not ortalaması görede adamlara rütbe verelim onbaşı çavuş olsunlar dimi,hatta matematikde iyi olanları yazıçı yapalım beden eğitimi iyi olanları komando söylediğiniz mantık döner dolaşır buraya gelir herkesin tek tip askerlik yapması bençe en mantıklı olanıdır ayrıça her ne kadar askere gitmemiş olanlar bunu anlayamasada askerlik hayat yolunda önemli bir tecrübedir..

Venom88 burdaydı.[Cevapını duymak istemeyeçeğin soruları sorma,sormak istemiçeğin sorulara cevap arama]
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

venom88 bunu yazdı:

Yorumlar ilginç insanların eğitim düzeyine göre askerlik yapması düşünçesi bana mantıklı gelmiyor o zaman lise mezunlarıda ayrı bir düzenleme getirilsin ilk öğretimi tamamlayanlarada daha değişik bişey getirilsin hatta not ortalaması görede adamlara rütbe verelim onbaşı çavuş olsunlar dimi,hatta matematikde iyi olanları yazıçı yapalım beden eğitimi iyi olanları komando söylediğiniz mantık döner dolaşır buraya gelir herkesin tek tip askerlik yapması bençe en mantıklı olanıdır ayrıça her ne kadar askere gitmemiş olanlar bunu anlayamasada askerlik hayat yolunda önemli bir tecrübedir..

herkesin yeteneği farklıdır

her Türk asker "doğmaz"

öyle olsaydı bile sen mühendisi fizikçiyi niye uzun süre hayattan uzak tutup bildiklerini unutmasına sebep oluyosun ve kaliteli işgücünü engelliyosun? ya da doktor adam mesela. vatana hizmetin tek yolu askerlik değil. hatta Türkiye'nin şu an askerden çok aydına ihtiyacı var, akıllı bilgili insana ihtiyacı var. amele de bol, nitelikli işgücüne ihtiyacımız var.

eşitlik ayağına hiç girmeyelim adam orda 25 yaşına kadar okuyor diğeri 19-20 yaşındayken çalışmaya başlıyor. okumuş etmiş adamın önüne fazladan 1 yıl daha koymanın mantığı nedir?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 10386 Toplam Mesaj: 56