folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kısa Dönem Askerlik Kalkıyor

Kısa Dönem Askerlik Kalkıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

uzun dönem askerlik yaptım bitirdim allaha şükür düşse taaa umruma gelse artık ama 15 ay boşuna vakit kaybı çok uzun bilader yazık günah bu milletede devletede boşa masraf yemin ediyorum. 6 ay herkes için kafiddir en baba oda. şimdi üniversite okuyup kısa dönem gelen adam bile usta birliğinde karıştırılıp uzun dönem sakerlerin yanına errilir, sonra bişiler olur biri çıkar onlar mehmet beyde biz mehmetçik miyiz der nie eşit müamele yapmıosunuz orda öle şeylerle karşılaşıosunuzki dersiniz unu bir insan yapmış olamaz ama ypamıştır şaşar kalırsınız, ASKERE GİDİN BU ÜLKENİN NİE BU HALDE OLDUĞUNU VALLAHA ÖĞRENİRSİNİZ. 12 ay olsa herkes aynı olsa biri der bana mı okudu kısa dönem yapıo öbürü der sen sen sikinin keyfini gezdirirken ben okulda dirsek çürütüodum gel işin içinden çık :S

Living Death
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

kısadönem askerlik yapmış biri olarak, kısadönem askerliğin haksızlık olduğu ve askerin arasında ikilik yarattığını söylerim.Bir insanın okumuş olması vatana karşı daha az borcu olduğu anlamına gelmiyor. Okumuş olmanın avantajını zaten ömrün boyunca taşıyacaksın, bari okuduğun okulu sana veren ülkeye borcunu öderken okuyamayanlar ile eşit ol. Asker ocağında herkes herşekilde eşit olmalıdır, yaşamlarımız ne olursa olsun yaşadığımız ülkeye karşı borcumuz aynı çünkü.

Bu arada vakit ve taraf gastelerinin(!) desteklediği bedelli askerlik kampanyası asla ve asla olmamalıdır , parası olanın borcunu ödememesi halk içinde ayrımcılık yaratır, orduya ve devlete olan güveni sarsar ve bedeli oradan kazanacağın 3-5 bin $ dan daha büyük maliyet yaratacaktır. Zaten bedelli askerlik isteyenlerin ne mal olduğu ve kime hizmet ettiği ayan beyan ortada .

not : erkin babanın dediği gibi "kızları da alın askere"

herşeyin bir şeyi vardır
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Ben Fazla Uzatmayacağım..15 Ay askerlik Yaptım KISA dönemlerde Vardı.. Biz Onlara Poşet Diyorduk.. Çamurda botları kirlenmemesi için ayaklarına poşet giyip geziyorlardı :)  Ama Poşet 4 ncü Adımda Yırtılıyordu :)

Ben Yaptım Askerliğimi..Sırası Gelende.. S... s... Yapacak ( Hastalık  V.s Hariç ) Tabiki..

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    B0LDPiL0T
    B0LDPiL0T's avatar
    Erkek

bazı yorumlara bakıyorumda üzülüyorum amk. ulan bari askerlik para ile satılmasın şu ülkede. okulu askerden kaçmak için okuyanında taa ecdadını ... bir kaç zengin piçi, kaytarıyor diye en şerefli görevlerin başında gelen vatan borcundan kaytarmaya çalışan zihniyete sokayım... lafa geldimi mangalda kül bırakmayan erkekcikler iş eyleme geldimi neden üçbuçuk şekline giriyor. bu zihniyetin, yarın birgün ülke işgal altına girdiğinde ıraktaki araplarıdan hiçbir farkı olmaz.

Kendine özgü fikir ve görüşü olmayıp, sadece başkalarının ağızlarının içine bakarak yorum yapabilmek nasıl bir duruştur, nasıl bir kişilik profilidir hiç anlayamamışımdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

hepsini kaldırıp tek tip olması iyi 12 ayda çok gibim

ortalama 7-8 ay çok iyi olur

Türkiye de zaten aşırı genç nufus var

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

hükümetin nereye karıştığı belli değil genelkurmay sarhoş heralde her dakika :|

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    melkor
    melkor's avatar
    Erkek

Askerlik isteğe bağlı olsa ve askerler maaşa bağlansa. Sokakta o kadar işsiz güçsüz adam var, hem onların bir mesleği olur, hem de askerlik hayat boyu olacağından daha profesyönel eğitim almış askerlerimiz olacaktır. Böylesi herkes için daha yararlı değil mi?

Hem Türk, hem Sünni, hem de proleter.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

arkadaşlar bu iş uzar ayrıca 5 senedir değil 2 senedir konuşuluyor.

Haberleri izlemeyen arkadaşlar için söylüyorum yada yazıyorum ....

Pkk sorunu bir uzlaşmaya varılmadığı sürece bu şekilde gidilecek pkk sorunu azaltılabilinirse eğer

evet hepimiz tek tip askeriz 12 ay .... Aynen böle dedi spiker

evet evet ...

Şaka bi yana direk cümleleri hatırlamıyorum ama olay buydu...

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Vatan konusunda hepimiz hem fikiriz. Orası kesin.

Fakat bugünkü askerin durumuna bakıldığında ne pkk konusunda doğru düzgün bir adım var, ne ülkeyi satanlara karşı bir dik duruş ve savaş var, ne de ülkemde ermeniler 1915'i anarken, pkklılar aponun doğumgününü bağıra bağıra kutlarken, gaydemirler ülkeye kafa tutarken onlara karşı bir yaptırım var.

Ar-ge desen 0. Aktif bir çalışma da yok.

Buradan çıkacak sonuç asker değil amele aranıyor.

12 ay boyunca okuyarak bir yerlere gelmiş adamlar komutanın tuvaletini temizlemek, çay taşımak, yerleri süpürmek, çimleri yolmak zorunda mı? Askerlik dediğiniz buysa amelelikten, kendini kullandırmaktan başka birşey değil.

Doğuda çatışma olur. Orası ayrı konu. Fakat madem terör azalınca böyle uygulamaya gidilecek o zaman niye?

Türkiye'nin silahlanması ve asker çoğunluğu bir yere kadar. Başarısız siyasetçiler ülkeyi rezil ederken, askeri operasyonların değeri kalmıyor. Bakınız pkk sorunu, kıbrıs sorunu.

12 ay boyunca insan bildiği birçok şeyi unutur. Ayrıca o kadar cahil cühela karmakarışık bir yerde farklı kişiler tarafından etkilenerek olumsuz yönde hayata bakışı da değişebilir.

Bu konuda herkesi aynı kefeye koyamazsınız. Aksi takdirde zaten arkadaşların dediği gibi beyin göçü teşvik paketi haline gelir. İnsanları askerlikten soğutmaktan başka birşey yapmıyorlar şu an.

Boş işlerin insanları, parça parça vatan satılırken, azınlıklar ayaklanırken kendi işlerine baksınlar. Vatan millet sakarya duygularıyla milleti kullanmaya kalkmasınlar. Vatanımızı seviyoruz fakat aptal değiliz.

λ
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Yine bir ABD yolculuğu sonrası ve yeni bir polemik. Hiç şaşırmadım. 

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
Toplam Hit: 9739 Toplam Mesaj: 56