Kısa Dönem Askerlik Uzadı !
-
doçente şöyle rahat doktora böyle güzel işte can kurtartıyorlar falan demeyin birkaç örnek gördüm hiç de öyle değildi olay. zamanında türkiye 45.si olarak hacettepe tıpta okuyan bir akrabamız var askerlik zamanı bunu o dağ senin bu dağ benim gezdirdiler arkadaşı dibinde vuruldu öldü falan adam öyle bir bezdi ki ülkeyi terketti amerikaya yerleşti. al sana beyin göçü. şimdi vay zaten içinde varmış gidesi varmış neden terketti ülkeyi amma tırsakmış gibi yorumlar yapılmazsa sevinirim olayın içinde olduğum için işin o kadar sığ ve basit olmadığını söyleyebilirim. umarım bizim de her mantıklı ülkenin yaptığı gibi düzenli ve profesyonel askerlerden oluşan bir ordumuz olur.
Bonibon tarafından 19/Nis/14 18:40 tarihinde düzenlenmiştir -
okuyupta bilim adamı mı oldun yeni bir elementmi keşfettin vatana millete başka bir faydanmı oldu okudunsa kendi hayatını kurtarmak için okudun git efendi efendi askerliğini yap.
-
banneduser bunu yazdıu235 bunu yazdıHighElf bunu yazdı
görende türkiyede üni mezunu olan adamla olmayan adam arasında çok fazla fark var üni mezunu adamlar kendi alanlarında çok başarılı,bişeyler üreten insanlar sanacak.
Hocam öyle elemanlar var ki Türk olup dışarıdalar. Toplansalar Türkiye'yi tekrar şahlandıracaklar. Ama bişeyler adamları buralardan uzak tutuyor.
Ben kendi çevremden 90 lı yıllarda microsoft ve ibm için çalışmaya abd ye gitmiş en az 10 tane adam sayabilirim. Adamların nasıl bir istihbaratları varsa başvuruya gerek olmadan kendileri buluyor böyle insanları. Beyin göçünün en çok yaşandığı yıllar 90 lı yıllardır. Blackberry nin ceosu bile türk.
Tam üstünne denk geldi,cuk oturdu haberi okuyun. :)
http://www.turkishny.com/hot-special-news/93-hot-special-news/68406-blackberrynin-sahibi-turkiyede-asker-kaca#.U1KbE_l_vaQ
-
vukuat bunu yazdı
okuyupta bilim adamı mı oldun yeni bir elementmi keşfettin vatana millete başka bir faydanmı oldu okudunsa kendi hayatını kurtarmak için okudun git efendi efendi askerliğini yap.
okumayanlar keşfetti mi?
bana askerlik anılarından düzgün uzun dönem beş adam say desen sayamam ama hap kullanan 10 adam soyadlarıyla birlikte aklımda hâlâ. isim olarak sima olarak tanıdıklarımı da eklersen aklında birşey oluşur mu bilmiyorum.
bu yavşaklar adam akıllı muhabbet edemez, hayatı boyunca başarıyı geçtim şöyle iyi bi huyum var bile diyemez çoğu. ama kısa dönemlere laf atmaya gelince 6 değil de 15 ay süründükleri için erkek olduklarını iddia ederler. yine bu yavşaklar günü kurtarmak için revire çıkar mümkünse hastaneye sevk alır. ameliyatlı haliyle yük taşıyan kısa dönem gördüm ama işten kaçmak için binbir bahane aramayan uzun dönem görmedim.
birşey daha, kendi askerliğim boyunca en iyi tüfek atışı obüs atışı yapanlar nedense hep kısa dönemlerden çıkardı. uzun uzun irdelememe gerek var mı bilmiyom.
yeter mi daha anlatıyım mı?
ben kimsenin askerliğine laf etmem. herkes kendine yapar. ama kimseye de laf ettirecek değilim.
Prometheus tarafından 19/Nis/14 19:09 tarihinde düzenlenmiştir -
vicdaniret.org
-
Bonibon bunu yazdı
doçente şöyle rahat doktora böyle güzel işte can kurtartıyorlar falan demeyin birkaç örnek gördüm hiç de öyle değildi olay. zamanında türkiye 45.si olarak hacettepe tıpta okuyan bir akrabamız var askerlik zamanı bunu o dağ senin bu dağ benim gezdirdiler arkadaşı dibinde vuruldu öldü falan adam öyle bir bezdi ki ülkeyi terketti amerikaya yerleşti. al sana beyin göçü. şimdi vay zaten içinde varmış gidesi varmış neden terketti ülkeyi amma tırsakmış gibi yorumlar yapılmazsa sevinirim olayın içinde olduğum için işin o kadar sığ ve basit olmadığını söyleyebilirim. umarım bizim de her mantıklı ülkenin yaptığı gibi düzenli ve profesyonel askerlerden oluşan bir ordumuz olur.
bikere okuyan kişiyi askere almazlar.Mezunsa da istediği kadar tecil ettirebilir.
yok öyle efendim türkiye 45. tıp okurken askere aldılar.Salalmaya gerek yok.
adam okulu bırakmıştır tabiki askere alaccaklar.Tıpı bitirememiştir mezun olamamıştır tabiki operasyona gönderecekler.n yapsınlar mezun olmayan adamı hastaneye mi versinler ?
Sen ya sallıyorsun ya da sana anlatanlar sallamış..
-
Prometheus bunu yazdıvukuat bunu yazdı
okumayanlar keşfetti mi?
bana askerlik anılarından düzgün uzun dönem beş adam say desen sayamam ama hap kullanan 10 adam soyadlarıyla birlikte aklımda hâlâ. isim olarak sima olarak tanıdıklarımı da eklersen aklında birşey oluşur mu bilmiyorum.
bu yavşaklar adam akıllı muhabbet edemez, hayatı boyunca başarıyı geçtim şöyle iyi bi huyum var bile diyemez çoğu. ama kısa dönemlere laf atmaya gelince 6 değil de 15 ay süründükleri için erkek olduklarını iddia ederler. yine bu yavşaklar günü kurtarmak için revire çıkar mümkünse hastaneye sevk alır. ameliyatlı haliyle yük taşıyan kısa dönem gördüm ama işten kaçmak için binbir bahane aramayan uzun dönem görmedim.
birşey daha, kendi askerliğim boyunca en iyi tüfek atışı obüs atışı yapanlar nedense hep kısa dönemlerden çıkardı. uzun uzun irdelememe gerek var mı bilmiyom.
yeter mi daha anlatıyım mı?
ben kimsenin askerliğine laf etmem. herkes kendine yapar. ama kimseye de laf ettirecek değilim.
Sen resmen sidik yarışına girmişsin hacı. Sidik yarışına girecek olursan,doğuda pkk ile savaşan,şehit olan kaç kısa dönem asker var? Sidik yarışına girersen kaybedersin,onun için konuyu saptırmaya gerek yok.
-
swordfish bunu yazdıBonibon bunu yazdı
bikere okuyan kişiyi askere almazlar.Mezunsa da istediği kadar tecil ettirebilir.
yok öyle efendim türkiye 45. tıp okurken askere aldılar.Salalmaya gerek yok.
adam okulu bırakmıştır tabiki askere alaccaklar.Tıpı bitirememiştir mezun olamamıştır tabiki operasyona gönderecekler.n yapsınlar mezun olmayan adamı hastaneye mi versinler ?
Sen ya sallıyorsun ya da sana anlatanlar sallamış..
askerlik zamanı dedim hacı okurken demedim yahu. adam ayan beyan cerrah okulu falan bırakmadı :D
-
Heriflerin kullandigi silah muhimmat kimin tarafindan gelistirildigini biliyor hala burda militarist yaklasimla bana kisa donemi elestriyor vay aklina. Bir de element mi buldun naptin vs diyenler var :)
-
yazdım yazdım sildim . mal adamlara ne anlatabilirsin ki
hipokondriyak tarafından 20/Nis/14 00:20 tarihinde düzenlenmiştir