folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kısa Dönem Askerlik Uzadı !

Kısa Dönem Askerlik Uzadı !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Yiyin birbirinizi ete para vermeyin. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    dead_march bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    recobaba bunu yazdı

Konu çok sapıttığından ve burdaki bir çok arkadaşın diploma sahibi olunca kendisini nirvanaya ulaşmış filozof yada bilim insanı yada sadece diploması olması sebebiyle kendini elitist,kültür abidesi zeka küpü zannetmesi sebebiyle az önceki yorumu yaptım.

Bir arkadaşın da belirttiği üzere diploma cahilliği "belki", "kısmen" alır ancak eşeklik baki kalır.

Konuya gelirsek,yaptığımız arkerlik bir halta yaramamış yada öyle görünüyor olabilir,(Kısa dönem ve uzun dönem farketmez)ancak eski dünya savaşları geride kaldı,artık dünyanın düzeni içerisinde eski savaşlar gibi büyük savaşlar olmaz mantığı çok yanlış.

Ben profesyonel ordunun kurulmasından yanayım ancak zorunlu askerliğin de kaldırılması taraftarı değilim. Bana göre okumuş yada okumamış her bireyin aynı şartlar altında aynı süre eğitim görmesi şart ancak bu süre düşürülebilir. Eğitimin kalitesinin de arttırılması gerekiyor bana göre. Gördüğümüz eğitim belki hayatımızın sonuna kadar bize lazım olmayacak ama elbet bir gün bu vatanın bu eğitimli insanlara ihtiyacı olacak,o gün geldiğinde silah tutmasını bilmeyen insanlar ile ne kadar ülkemizi savunabiliriz?

Şu da olabilir mesela,Akademik eğitim almış,belli başlı önemli çalışmaları olan gelecek vaad eden insanlar askerlikten muaf tutulabilir. Televizyonlara çıkıp prof. ünvanıyla hariçten gazel okuyanlardan bahsetmiyorum. Bu mesele için bir kurul olur mesela böyle kimseleri değerlendirip askerlikten muaf tutulmasını sağlayabilir.Tabiki ülkemizde bunun da cılkını çıkartırlar önüne gelen muaf ttulabilir.

konu dediğin gibi değil işte böyle yok askerlik kalksın yok prof ordu vb diyenlerin yarısından fazlası 30 yaşına kadar açıköğretimle askerliği uzatmış 30 yaşında sonrada yok bedelli yok kısalsın dişye bıt vıt eden kaçan korkan tipler bu adamın kime faydası olacakta askere gitmesi engelleyecek

kurul fikrin mantıklı geldi banada adam sporcu olur dünyaya açılacak ülkeyi temsil edecektir bunun girirşimleri vs vardır o adamlar 1 ay temel eğitim yada bedelli şeklinde şartla devlet ödemesi kaydıyla yapabilir yada bilim adamıdır gerçekten projeleri vs vardır bu kurur l onuda değerlendirebilir ama ülkemizde öyle bir kururl olsa öncellikle yandaşlar torpilliler muhaf tutulur boku çıkar anlayacağın 

Diyelimki adam korkak sana ne oluyor amk bu onu kötü birimi yapar adam gitmek istemihorsa kimseye laf düşmez savaşmı var askere gitmenin nu ülkeye bir yararımı var ayrıxca senin söylediğinin aksine tıvalet temizlemek karşılığında para almıyorsan iş değildir bak arkadaşım demin dalga geçtinya ben onu yapamam ben bununyapamam diye mızmızlanıyorlar diye ben okıyorum tek bir amaçtan ötürü hayatımın kalanıjda canımın istemediği şeyleri yapmamak için yoksa para pazarcıpık yaparakta kazanılır ve kimseninde bana istemediğim bişey yaptırma hakkı yok bana saygı dıymak zorındasın askerlik hiyararşisi ülkeyi savunacak kişilerin düzen içinde olması gereğinden ötürü var o hiyerarşi kimseyi kimseden üstün yapmaz buarada bildiğim kadarıyla başka bir ülkeyle savaşıkız yok professyonel asker olmadığından barış zamanı caydırıcı unsurun parçasıda değilsin eğer terör örgütüylede çatışmadıysan askerlik kırımunun varlıkamacıyla ilgili hiç bişey yapmamışsındır yani kendini kandırma ülkeye zerre kadar hizmet etmesiğin gibi ev koşullarından daha kötü koşulları olan biyerde ömrnün biryılını hiçbişey yapmadan geçirdin

senin mantığınla hareket edersek evine arabana daha önce hırsız girmediyse kilit takmana kapıyı kapatmanada gerek yok :) hali hazırda şuan hırsız yok mu diyorsun  

Askerlik iş değil görev ve ödevdir zaten herşeyi para gözüyle bakırsan sen anana babana selamde vermessin parar vermeden 
    kimse bir şey dediğimiz yok asker kaçaklarını dünya ahiret bacım olarark görüp ödlekliklerinin kabul etmelerinin sitiyorum sadece yoksa gitmesinler dedim ya bir çok bayan gibi onlarıda aynı kefeye koyarız sonuçta bu birazda erkek işi yani her babayiğitin maçası yemez 

onlar Askerliğin gerekliliklerini ve neden zorunlu askerliğin olmasının gerektiğinin analtsanda boş anlamaz korkan adama ne anlatsan boş o odur yani harir gitmeyenlere bok atmasalar o da iyiy yada gitmeden gitmiş gibib askerlikten dem vurmasalar :) ağzı olan konuşuyorda boş konuşuyor işte 

ilk parargrafımda berlittiğim mantıktaki bir adama ne desen zaten boş 

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

bu kadar zorunuza gideceğini bilsem 30 ay yapardım ya hakkaten bak

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

Bu ülke insanına değil 12 gün fazladan 1 gün bile artık emek vermek istemem askerde.

Bedelli askerlik çıktığında uzun dönemler olarak takılırsınız beyler bol bol.

Kimse kusura bakmasın parayı veren düdüğü değil hepinizi çalar.

Nasılsa hep çalanları seviyosunuz.

Komutan karısının emriyle kendini 4. kattan sarkıtıp kopan ipten dolayı adam düşüyor ölüyor ve şehit sayılmıyor.

Şaka gibi değil mi...

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek
    recobaba bunu yazdı
    banneduser bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    HighElf bunu yazdı

görende türkiyede üni mezunu olan adamla olmayan adam arasında çok fazla fark var üni mezunu adamlar kendi alanlarında çok başarılı,bişeyler üreten insanlar sanacak.

Hocam öyle elemanlar var ki Türk olup dışarıdalar. Toplansalar Türkiye'yi tekrar şahlandıracaklar. Ama bişeyler adamları buralardan uzak tutuyor. 

Ben kendi çevremden 90 lı yıllarda microsoft ve ibm için çalışmaya abd ye gitmiş en az 10 tane adam sayabilirim. Adamların nasıl bir istihbaratları varsa başvuruya gerek olmadan kendileri buluyor böyle insanları. Beyin göçünün en çok yaşandığı yıllar 90 lı yıllardır. Blackberry nin ceosu bile türk.

Tam üstünne denk geldi,cuk oturdu haberi okuyun. :)

http://www.turkishny.com/hot-special-news/93-hot-special-news/68406-blackberrynin-sahibi-turkiyede-asker-kaca#.U1KbE_l_vaQ

Abi bb'nın ceo su falan türk değil nerden uyduruyorsunuz bunları. Adam istanbulda doğmuş 6 yaşına kadarda burda yaşamışSonra kanadaya göç etmişler.Annesi ve babası rum adamın.

Edit: Ayrıca abi postunda vermiş olduğun linkteki habere yeni baktım. Adam zaten türk değil ne askerliği

tolgaStain tarafından 20/Nis/14 00:52 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

ula kamiller keşke bu kadar tepkiyi kısa dönemlere değil de bedelliye verseydiniz :)

ezikler toplaşmış buraya kendinizi ayrıcalıklı görüyorsunuz vs diyor. tabiki ayrıcalıklı görüyorum la. okumamış adamla okumuş adam bir olur mu amk. 4 yıllık bir üni bile kazanamayan bi kamilin gelip de bana artistlik yapmasını mı çekicem. o kadar aşağılık kompleksi var ki şu konudaki yorumları okurken tiksindim. adamların hayatta ne başarısı ne de hayattan bi beklentisi var. böyle söyleyince de sen atomu mu parçaladın diye soruyolar. sığlığınızda boğulun inşallah.

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    ultrAsker bunu yazdı

ula kamiller keşke bu kadar tepkiyi kısa dönemlere değil de bedelliye verseydiniz :)

ezikler toplaşmış buraya kendinizi ayrıcalıklı görüyorsunuz vs diyor. tabiki ayrıcalıklı görüyorum la. okumamış adamla okumuş adam bir olur mu amk. 4 yıllık bir üni bile kazanamayan bi kamilin gelip de bana artistlik yapmasını mı çekicem. o kadar aşağılık kompleksi var ki şu konudaki yorumları okurken tiksindim. adamların hayatta ne başarısı ne de hayattan bi beklentisi var. böyle söyleyince de sen atomu mu parçaladın diye soruyolar. sığlığınızda boğulun inşallah.

Hacı senin 36ay yapman lazım askerliği nickine göre :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı
    ultrAsker bunu yazdı

Hacı senin 36ay yapman lazım askerliği nickine göre :)

ahahaha bulurlarsa beni 36 ay yapıcam söz :D

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı
    dead_march bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    recobaba bunu yazdı

Konu çok sapıttığından ve burdaki bir çok arkadaşın diploma sahibi olunca kendisini nirvanaya ulaşmış filozof yada bilim insanı yada sadece diploması olması sebebiyle kendini elitist,kültür abidesi zeka küpü zannetmesi sebebiyle az önceki yorumu yaptım.

Bir arkadaşın da belirttiği üzere diploma cahilliği "belki", "kısmen" alır ancak eşeklik baki kalır.

Konuya gelirsek,yaptığımız arkerlik bir halta yaramamış yada öyle görünüyor olabilir,(Kısa dönem ve uzun dönem farketmez)ancak eski dünya savaşları geride kaldı,artık dünyanın düzeni içerisinde eski savaşlar gibi büyük savaşlar olmaz mantığı çok yanlış.

Ben profesyonel ordunun kurulmasından yanayım ancak zorunlu askerliğin de kaldırılması taraftarı değilim. Bana göre okumuş yada okumamış her bireyin aynı şartlar altında aynı süre eğitim görmesi şart ancak bu süre düşürülebilir. Eğitimin kalitesinin de arttırılması gerekiyor bana göre. Gördüğümüz eğitim belki hayatımızın sonuna kadar bize lazım olmayacak ama elbet bir gün bu vatanın bu eğitimli insanlara ihtiyacı olacak,o gün geldiğinde silah tutmasını bilmeyen insanlar ile ne kadar ülkemizi savunabiliriz?

Şu da olabilir mesela,Akademik eğitim almış,belli başlı önemli çalışmaları olan gelecek vaad eden insanlar askerlikten muaf tutulabilir. Televizyonlara çıkıp prof. ünvanıyla hariçten gazel okuyanlardan bahsetmiyorum. Bu mesele için bir kurul olur mesela böyle kimseleri değerlendirip askerlikten muaf tutulmasını sağlayabilir.Tabiki ülkemizde bunun da cılkını çıkartırlar önüne gelen muaf ttulabilir.

konu dediğin gibi değil işte böyle yok askerlik kalksın yok prof ordu vb diyenlerin yarısından fazlası 30 yaşına kadar açıköğretimle askerliği uzatmış 30 yaşında sonrada yok bedelli yok kısalsın dişye bıt vıt eden kaçan korkan tipler bu adamın kime faydası olacakta askere gitmesi engelleyecek

kurul fikrin mantıklı geldi banada adam sporcu olur dünyaya açılacak ülkeyi temsil edecektir bunun girirşimleri vs vardır o adamlar 1 ay temel eğitim yada bedelli şeklinde şartla devlet ödemesi kaydıyla yapabilir yada bilim adamıdır gerçekten projeleri vs vardır bu kurur l onuda değerlendirebilir ama ülkemizde öyle bir kururl olsa öncellikle yandaşlar torpilliler muhaf tutulur boku çıkar anlayacağın 

Diyelimki adam korkak sana ne oluyor amk bu onu kötü birimi yapar adam gitmek istemihorsa kimseye laf düşmez savaşmı var askere gitmenin nu ülkeye bir yararımı var ayrıxca senin söylediğinin aksine tıvalet temizlemek karşılığında para almıyorsan iş değildir bak arkadaşım demin dalga geçtinya ben onu yapamam ben bununyapamam diye mızmızlanıyorlar diye ben okıyorum tek bir amaçtan ötürü hayatımın kalanıjda canımın istemediği şeyleri yapmamak için yoksa para pazarcıpık yaparakta kazanılır ve kimseninde bana istemediğim bişey yaptırma hakkı yok bana saygı dıymak zorındasın askerlik hiyararşisi ülkeyi savunacak kişilerin düzen içinde olması gereğinden ötürü var o hiyerarşi kimseyi kimseden üstün yapmaz buarada bildiğim kadarıyla başka bir ülkeyle savaşıkız yok professyonel asker olmadığından barış zamanı caydırıcı unsurun parçasıda değilsin eğer terör örgütüylede çatışmadıysan askerlik kırımunun varlıkamacıyla ilgili hiç bişey yapmamışsındır yani kendini kandırma ülkeye zerre kadar hizmet etmesiğin gibi ev koşullarından daha kötü koşulları olan biyerde ömrnün biryılını hiçbişey yapmadan geçirdin

senin mantığınla hareket edersek evine arabana daha önce hırsız girmediyse kilit takmana kapıyı kapatmanada gerek yok :) hali hazırda şuan hırsız yok mu diyorsun  

Askerlik iş değil görev ve ödevdir zaten herşeyi para gözüyle bakırsan sen anana babana selamde vermessin parar vermeden 
    kimse bir şey dediğimiz yok asker kaçaklarını dünya ahiret bacım olarark görüp ödlekliklerinin kabul etmelerinin sitiyorum sadece yoksa gitmesinler dedim ya bir çok bayan gibi onlarıda aynı kefeye koyarız sonuçta bu birazda erkek işi yani her babayiğitin maçası yemez 

onlar Askerliğin gerekliliklerini ve neden zorunlu askerliğin olmasının gerektiğinin analtsanda boş anlamaz korkan adama ne anlatsan boş o odur yani harir gitmeyenlere bok atmasalar o da iyiy yada gitmeden gitmiş gibib askerlikten dem vurmasalar :) ağzı olan konuşuyorda boş konuşuyor işte 

ilk parargrafımda berlittiğim mantıktaki bir adama ne desen zaten boş 

Saldıracaksan böle şirin baba gibi yazma birader bigün senle bi yatağa gireriz kim erkek kim bayan belli olur diycem ama seningibi kadınları korkak yada zayıf gören biri değilim

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    vukuat bunu yazdı

okuyupta bilim adamı mı oldun yeni bir elementmi keşfettin vatana millete başka bir faydanmı oldu okudunsa kendi hayatını kurtarmak için okudun git efendi efendi askerliğini yap.

okumayanlar keşfetti mi?

bana askerlik anılarından düzgün uzun dönem beş adam say desen sayamam ama hap kullanan 10 adam soyadlarıyla birlikte aklımda hâlâ. isim olarak sima olarak tanıdıklarımı da eklersen aklında birşey oluşur mu bilmiyorum.

bu yavşaklar adam akıllı muhabbet edemez, hayatı boyunca başarıyı geçtim şöyle iyi bi huyum var bile diyemez çoğu. ama kısa dönemlere laf atmaya gelince 6 değil de 15 ay süründükleri için erkek olduklarını iddia ederler. yine bu yavşaklar günü kurtarmak için revire çıkar mümkünse hastaneye sevk alır. ameliyatlı haliyle yük taşıyan kısa dönem gördüm ama işten kaçmak için binbir bahane aramayan uzun dönem görmedim.

birşey daha, kendi askerliğim boyunca en iyi tüfek atışı obüs atışı yapanlar nedense hep kısa dönemlerden çıkardı. uzun uzun irdelememe gerek var mı bilmiyom.

yeter mi daha anlatıyım mı?

ben kimsenin askerliğine laf etmem. herkes kendine yapar. ama kimseye de laf ettirecek değilim.

senin askerliğine laf edenmi oldu okudunsa da kendine okudun gidip askerlik yaptınsada kendine yaptım benim yerime mi yaptın ilk okul bebesi gibi kısa dönemler uzun dönemleri döver yazsa idin tam olacakmış 

yunusozturk.com
Toplam Hit: 12201 Toplam Mesaj: 100