Kıyamet 2060"Da Mı Gelecek?
-
Fistandantilus bunu yazdı:
-----------------------------
ByALeX bunu yazdı:
DkN bunu yazdı:
ByALeX bunu yazdı:
-----------------------------....Şahsen Ben Hiç İnanmadım, İnanmakta İstemiyorum. aLLahın İşine Karışmak oLmaz! Sizin Bu Konudaki GörüşLerinizi MerakLa BekLiyorum.
-----------------------------Allah'ın işine karışmakla ne alakası var? adam kıyameti benmi kopartacam diyorda Allah'ın işine karışmak diyorsun. adam bilimsel acıdan varsayımlarda bulunarak tahmin yurutuyor. dünyanın iklim felaketine girmesine sadece 5yıl kalmısken 2060da dunyanın felaketlere suruklenebilecek olması gayet normal. tabii neyin nezaman olacagını biz bilemeyiz, bizimkisi sadece tahmin...
Kıyametin Ne Zaman Kopacağını Sadece aLLah BiLir, Biz Bu Puşta İnanırsak Burnumuzu Sokmuş oLuruz. Ben Bunu Demek İstedim;) Oda aLLahın İşine Karışmak Gibi oLuyor Zaten. Bizimkisi Sadece Tahmin Diyorsun, Tahmin Etmek BiLe Günah! Oda aLLahın İşine Karışmaya Girer. BırakaLım da Ne Zaman Kopacaksa Kopsun ;) Yok Tahminmiş Yok HesapLamaymış BunLarın Hepsi Boş Kıyametin Kopacağı Gün Zaten Daha Önceden BeLirLenmiştir.
madem kader önceden çizilmiş niye yaşıyosun ki?! yaşamak ta günah o zaman allahın işine karışıyorsun.. allahım mantığıa bak.. bi de newton neden puşt ki?
Kadere İnanmıyormusun? İmanın ŞartLarı Arasında BiLe; Kadere İman Var! Ya Hojaa Yaşamanın aLLahın İşine KarışmakLa Ne iLgisi Var??? Bi de Puşt KeLimesi Lafın GeLişiydi -
kadere inanıyorum. İslama göre kaba tabirle Biz hepimiz "allahın işiyiz". allahın işine karışmak olmaz demek saçma bi mantık. o zaman yaşamayalım..
-
La her konuya Allah-Kitap karistirmayin, bir konuda tartisma olacak sirf bunun yuzunden konu sapiyor ,adam bilimsel verilerle dunyanin sonunu aciklamis kendine gore ,belki birileri baska bilimsel veriler sunacak ama sirf su Allah-Kitap muhabbetine girip kestirip atanlar yuzunden konuda adam akilli tartisma olmuyor,bizde biliyoruz Allah'in isine karisilmaz eyvallah ,ama mantiksiz sikinin dogrusuna dusunmekte olmaz ,bazi konularda tartismak fikirler sunmak gerekir ...eger konu dini bir konu olursa tamam islami bilgilerinizi konusturun ama gayet bilimsel ogelere deginilmis ,adi kiyamet diye direk dogma penceresinden bakmayin.Newton adamin sonsuz katkilari var bilime ,boyle bir iddaa niye atmis ,bunun altinda ne olabilir,merak eden dusunen yokmu hic ,yani newton ipne soylemis deyip gececekmisiniz ? tamam gececeksenizde baska yorum yapanlarin sevklerini kirmayin ,herkes kurallar cercevesinde herseyi savunmakta ozgurdur.
-
Dunyanin olusumu ile ilgili biraz kitap karistirirsak gorecegizki 50 milyon civarinde rakami yuvarlak verdim .
tesadufun bir araya gelmesi ile munkun bir olay (tabiiki bu bilimsel yonu ruhani degil)
yeniden yok olabilmesi icinde bu kadar olasiligin bir araya gelmesi gerekir bu da bilimsel ..
bununda olabilmesi icin tum olasiliklerin disinda gunes sistemininde dagilip ice cokus baslamali buda bir okadar olasilik gerektirir.
daha sonra bilemem ama bu hesaplara gore (mutlak guc ALLAH disinda) insan oglu kiyameti goremez ..
insan oglunun var olus ve yasayis sekline bakarsak bu alemde kalici degil yani ne bir tarih kitabi yazacak nede gelecek nesiller bizden duyacak yok olus top yekun olacaktir ki adi kiyamet olsun iste ornek MU İNKA AZTEK olaylar derin benden bu kadar saygilar...
Victor Block USA Chicago..........
-
Eğer 2060 ta dünyanın sonu gelmezse..newton un kulaklarını çok ta güzel çınlatıcam :)
-
BiGGest bunu yazdı:
Eğer 2060 ta dünyanın sonu gelmezse..newton un kulaklarını çok ta güzel çınlatıcam :)
sen önce bi 2060 ı görmeyi başarda.... -
eger amerika irana girerse rusya ve çin iran taraftarı olursa ozaman kıyamet kesin kopar düşünsenize 1000 adet nükleer bonbanın bir anda patladığını dünya yörüngesinden dahi çıka bilir o zaman yeryüzünde yaşayan kalmaz kıyametde böyle olması gerek sanırım
-
fmk bunu yazdı:
eger amerika irana girerse rusya ve çin iran taraftarı olursa ozaman kıyamet kesin kopar düşünsenize 1000 adet nükleer bonbanın bir anda patladığını dünya yörüngesinden dahi çıka bilir o zaman yeryüzünde yaşayan kalmaz kıyametde böyle olması gerek sanırım
-----------------------------Hocam bence bu kadar basit değil bi savaş bile olsa nükleer kullanmaya kimsenin götü yemez.
Kıyamet meselesine gelince aslında her zaman kıyamete az kaldı demişler :) ama dünyanın gidişatı iklimin yavaş yavaş bozulması su kaynaklarının tükenmesi bir nevi kıyametin kopmasına zemin gibi.
-
KIyamet dediğimiz felaket asıl kıyamet insan kendisi ölünce kendi kıyameti kopar.. inanmayalım arkadaşlar buna.
-
shockman bunu yazdı:
Kanaatimce Devasa bi göktaşının dünyaya çarparak toz toprağı ile dünyayı uzayda dümdüz sermesi ile başlayacak, çünkü bi ayeti kerimede dünyanın o gün geldiinde tamamen düm düz olacağını demektedir, dünyanın dümdüz olması için gereken mantıklı açıklama büyük çaplı bi çarpışma ve hayatın aniden son bulması olabilir. Allahın işine karışılmaz ama belirtiler Kuranda var zaten. ;)
-----------------------------Her insan kendiaklınca yorum yapabilir.Aslında aklın uzana bileceği daha ileri şeylerde vardır.Biz sadece kuranı böyle yorum yapabiliyoruz.Belkide o ayetin daha başka aklımızın ermediği derinlikleri vardır.Biliyorsunuz ilim sonsuzdur.