Kıyameti İnsan Oğlu Getirmez Mi?
-
aslında ben şöyle bir kelime duymuştum ayet midir bilmem ama 19 bin alemin mustafası diye eğer öyleyse buna ufolar ve diğer dunya benzeri gezegenlerdeki canlılar da dahil oluyor mantıken yani dünyada yaşamın son bulması sadece insanların kıyameti oluyor o zaman 2 farklı kıyamet olarak boyutlandırabiliriz büyük ve küçük diye büyük olanda bütün uzayın kıyameti oluyor.
-
Din adamlari is basinda Takipteyim :)
-
Dünyadaki canlılık insanoğlunun isteğiyle bitirilemeyecek kadar çeşitli ve alabildiğine yaygındır. Tüm nükleer bombalar da patlasa derinlerde yaşayıp bundan etkilenmeyecek olan ve radyasyona belli oranda dayanıklı olan canlılar bulunmaktadır. Ayrıca nükleer bombalar tahribat gücü yüksek olsa da, uzun vadede radyoaktif sorunlara yol açsa da, halk dilinde ve filmlerde olduğu kadar etki alanı geniş değildir. Diğer canlıların yok olması bir yana insanlık da elbet bir yerlerde yaşamına devam edecektir. Her şey kara üstünde sabit bir hedef tahtası gibi durmuyor. Ayrıca en kötü ihtimal tüm Dünya radyasyondan etkilense bile bu sağlıksız nesiller doğmasına yol açar. Bu da canlılığın sonu manasına gelmez. Canlılık ancak tabiatın isteğiyle yok olur. Açıkçası mantıksız olduğundan nükleer konusunu bir kenara bırakıyorum.
İsrafil'e gelirsek; Öncelikle neyin tartışıldığı belirsiz. Tanrı inancı sadece İslam ve diğer ilahi olarak geçen dinlerin anlayışlarına bağlı değildir. Biz burada İslam'ı mı sorguluyoruz yoksa Tanrı inancını mı? Tanrı inancını sorguluyorsak sürülenler baştan aşağı dayanaksız. Zira Tanrı Dünya'daki dinlerle tamamen alakasız da olabilir. İslam veya herhangi bir din yanlış diye bunun üzerinden Tanrı hakkında çıkarımda bulunulamaz. Diğer bir konu ise İslam'ı tartışıyorsak o zaman inançsızlığa değinilerek ve kıyamet senaryosundan yola çıkılarak neden Tanrı sorgulanmış? Öncelikle çelişkilerden sıyrılıp daha bilimsel şeyler ortaya sürülmesi lazım.
-
Kandil gunu bari açmayin.yazik.
-
bi de demezler mi ateistler zeki adamlardır yok en başarılı işlere imza atan adamlar ateisttir şudur budur . akıl zengini ve hayal dünyası
-
getirmez, getiremez, imkansız.
+
18 bin alem
+
sorgulaman başta güzel gidiyordu fakat sonraki cevap ve sorularında saçmalamışsın.
-
Sen git önce liseyi bitir gelmiş bi de kıyametten konuşuyo yok allahın mantığı varmış gece gece kopardın beni ya :D
-
liselimisn amk ınanmıyosan mıletın ınandıgı seylerle dasak gecme bende ınanmıyorum ama sıkım sıkım seylerden de konu acıp konusmuyorum
-
İslamda kıyametin alametleri ve kopması anlatılırken senin bahsettiğin gibi sadece dünyanın yok olması değil, evrenin yok olmasından bahsediliyor. Ayrıca kıyamet sahnesi tasvir edilirken dağların pamuk taneleri gibi dağıldığından bahsedilir. vs...
Dünyanadki bombaların tamamı şuan ve gelecekte dünyayı tamamen yok etmeye veya yaşamı sonlandırmaya yetmez ! istersen bi düşün...
-
Evet atom bombaları hazır fakat patlamıyorlar. yanlışlıkla da patlayabilirler her an dimi? Ancak patlamıyorlar ya da patlatılamıyorlar.
Kıyameti ancak ve ancak Allah getirir. Eğer bir bilimadamı o atom bombasını patlatırsa bilki Allah öyle istemiştir. Bu kadar basit