Kolay Öğrenilen Savunma Sanatı.
-
kaanstain bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Taekwondo İyidir ama Sürekli idman gerektiriyor. Belli bir zamandan sonra gevşetsende olur. İlk Zamanlar sıkıdır Çalışmaları.
Ama Pratik olsun dersen.... Pantolonuna Takılı Kemerini Çıkar. Her Kavgada Birebir Fayda ve ÜStünlük verir. Bıçaklı saldırılarda da Pratik olarak Çıkarabilirsen. Kesinlikle Bıçaklara Karşı Etkilidir.
-----------------------------Oğlum bak git'deki kemerli ergen geldi aklıma :D
-----------------------------Onu İçerde iken Matrax dinlerdim Zeki varya ordan Öğrenmiştim. Du bi videosunu bakam. Nasıl bişeydi o. İyiki hatırlattın.
Seyrettim....: Tabiki Kemeri Kullanmayı bilmekde Önemli. O Kemeri Adamın Yüzüne bi kez Vursa idi. O Adam Öyle edemezdi Emin olun. :)
Mesaj 3 Agustos 2012 (Cuma) Saat: 00:32'da ShockMan tarafından düzenlendi.
Mesaj 3 Agustos 2012 (Cuma) Saat: 00:33'da ShockMan tarafından düzenlendi. -
Jiu Jitsu
-
en iyi savunma saldırıdır. 2 sene kick box yaptım sağlam yerine gidersin canavar gibi olursun.(vucut anlamında) ben giderken duz duvara tırmanıyor kolona tekme atıyordum wallahi. Daha sert dersen mai-tai derim oda güzel. Ama ben narinim falan dersen wu-shu sana göredir.
Not : tekwando, karate yapmadım kendi yaptıgım sporlar hakkında görüş bildirdim.
Kick box u layıgıyla yap. Terminatör olursun gerisi hikaye.
-
ershn bunu yazdı:
-----------------------------PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------Emanet hiç taşımadım , taşıyacağımı düşünmüyorum. birşey olacaksa çıplak el olacak , dayakla yaralama hatta öldürme arası çok büyük farklar var.
hala araştırmalara devam.
-----------------------------
Hocam belli sen hiç dayak yememişsin hiç büyük kavga da görmemişsin boşver dövüş sanatını müsabakalara katılan kara kuşak arkadaşımı 3 tane serseri öldüresiye dövmüştü teknik bir boka yaramıyor.. Bu ülke de teke tek kavga edecek adam yok varsa da sayılıdır..
-----------------------------nokta vuruşu budur...
-
ershn bunu yazdı:
-----------------------------PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------Emanet hiç taşımadım , taşıyacağımı düşünmüyorum. birşey olacaksa çıplak el olacak , dayakla yaralama hatta öldürme arası çok büyük farklar var.
hala araştırmalara devam.
Hocam belli sen hiç dayak yememişsin hiç büyük kavga da görmemişsin boşver dövüş sanatını müsabakalara katılan kara kuşak arkadaşımı 3 tane serseri öldüresiye dövmüştü teknik bir boka yaramıyor.. Bu ülke de teke tek kavga edecek adam yok varsa da sayılıdır..
teknik bir boka yaramıyor..
üsteki mesajdan sonra anlaman gereken bir nokta var ticari kaygılarla kemer dağıtan bir salonu tercih etmemek sonuç ershn arkadaşı gibi olur ve bir halt ögrenemessin
taeko için kemer sınavları 4 ayda bir yapılır yanı yılda 3 kez gelen çekirgeler bir ileri kemeri elde etmek ister ama adamda başarı yok versen bi türlü vermesen bi türlü veriosun siyah kemer dayak yiyor karizma yerlerde x salonun siyah kemeri birebir de 2 - 1 3 -1 de dayak yemiş sokakta teknik bir boka yaramıyor.. , kemer atlatmıyosun adam basıp gidiyor neticede para ödüyor, ama kazın ayagı öyle değil bunun bilincinde olan sporcu var sporcuk var bu müsabakalardada bariz belli eder kendini sokaktada
gideceğin salon hangi branşta olursa olsun illaki kaydolmadan evvel bir iki defa antrenmanlarını izle eğitimi kim veriyor hocamı üst kemer birimi atılan yanlış tekmelerde teknik düzeltilmesi için ikaz var mı yok mu ? vsre esasen bir sürü detay var ama bunu acemi bilmez gelir gelir gider
taeko 6 kemer 2 yılda al sana siyah kemer ve bir boka yaramayan teknik, neyse ~~ spor camiasını bu kelimelerle karşılaştıranlar utansın diyorum. -
Her zaman kickbox derim
-
en iyi ve enkolay öğrenilen savunma sanatı biber gazı sıkma sanatıdır
kapalı ortamda ortama yayılır oşekil kullanırsan orayı terket rüzgara karşı sıkma
bak öğrendin bile
-
boks veya güreş
-
kick box yap.
Gerektiğinde savun.
Gerektiğinde içinden geç.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------Savunma dediğinde aikido gelir akla.
Ama saldırıda eklemen gerekirse bruce lee style stilsiz stil yani tek geçerim.
-----------------------------aikidoda 1 sene sırf düşmeleri öğretiyorlar. yani kolay öğrenilir olduğunu söylemek çok zor.
bruce lee de stilsiz değildi.
Bruce Lee'yi tanımadığın belli, bu adam box ağırlıklı olmak üzere kung fu'dan tut teakvando eskrim kick box aikido daha bir çok sanat dalı, ve bunları tasarı halinde çizip sadece ona ihtiyacı olanları alıp tamamen kendi stilinde stilsiz bir stil yapmıştır.
Bunu kendisi söylüyor zaten |¨¨
http://www.youtube.com/watch?v=HJCHki_3aXM&feature=related
Burda söylediği şeylerden biri biçimsiz ol, su gibi ol.
Ve tamamen o videoyu bulamadım, benim amacım bir stil değil tamamen stilsiz bir stil yapmaktır diyor.
Yani o an her şey olabilmeyi ön gören hayat felsefeside su gibi ol her şekle gir mantığıdır.