Köpek Beslenen Eve Melek Giremez Mevzusu...
-
Islamiyet acisindan bu konu hakkinda bilgisi olan var mı ? Merak ettim.Herkes birsey soyluyor...Bu konuyada tariqatca el atalim...
http://www.youtube.com/watch?v=jvTpdlXP3JA
-
Hoca saçmalık o olayda.Evin içinde köpek beslemek temizlik ve sağlık açısından uygun değil tabiki.Hayvanın salyasıdır,kılıdır,tüyüdür falan.Alır bahçene koyarsın o zaman olur.
-
Hoca kopege baktikan sonra ,gerekli saglik islemlerini yaptikan sonra saglik acisindan bira zarari olmaz.Tuvalet egitimini falan verirsin gider egitimi aldigi yere iseyip sicar.Saglik acisindan bir sorun olacagini sanmıyorum.Daha cok islami acidan merak ediyorum.
-
Hoca önceki yaşadığımız evde komşularımızın köpekleri falan vardı.İki dakika hayvan gelirdi.Yere dilinden salya akıtırdı.Gezerken düşürdüğü tüyleri saymıyorum.Evin içinde en fazla kuş beslerim.Ev dışıysa köpek alırım tabiki.
-
zekeriya hocanın lafı verio zaten cevabı neini soruonki compu hoca :D ahaha süper ya :D .. şimdi bide bişey daha diyim benim dedem Allah rahmet eylesin dinine bağlı hacı adamdı sağlığında o bile evde köpek beslediydi o kadar bilgili adam besliyosa bi sorun yoktur sanırım diye düşünüyorum kendimce
-
compi eger kopeginin temizligini çekeceksen :D islami yönden sorun yok sanirim köpegi allah yaratmadi mi yani hem öle bisi yazdigini hiç duymadim Kuranda..
-
hocam her turlu bahsine girerim benim kopegim turkiyedeki insaların %99undan daha temiz daha bakımlı. tuvalet egitimini falan gec benim it kapıyı actıgımızda eger bi patisini dısarı basarsa hemen dısarı cıkıyo kapı esiginde bekliyo patisini silimde tekrar iceri girsin diye. silmesem bekler oyle sabaha kadar. hurafeci basıların uydurmasından baska bisey degil. kopek leş gibi bişise ozaman ayrı ama ozaman melegi bırak insan girmez o eve. melek niye giremiyo oda ap ayrı bi konu kopegin bi tarafında meleksavar mı var tobe tobe aksam aksam.
-
Abi zaten eski Diyanet Isleri baskani ve yeni diyanet isleri baskani rivayet ve hurafe bunlar diye aciklama yapmis...konya uniden profosorun birisi aciklamisti iste...adamin kaynak gosterdigi seylere baktim abi...rivayet hep...abi asagidaki rivayetleri okuyun hepsi o cagin sartlarina gore...hastaliklar one surulmus ama gunumuzde asilarla kist kuduz falan ortadan kalkiyor...zekeriyanin cevap manyak ama :) ..."Cebrail Peygamberlre inen bir melek benim evimde ne isi var ki " ..."Azrail de giremezmis kopek beslenen eve o zaman 2tane kopek alsak 250yil yasariz evde" :))
Köpek Beslemek:
Av, ziraat, sürü, ev bekletme vb. sebeblere dayalı olarak köpek beslemenin caiz olduğu konusunda ulema ittifak etmiştir. Ancak hırsız korkusu gibi zaruri bir sebep olmaksızın evde bulundurulmasını hoş karşılamamışlardır (ibnü'l-Hümâm, Fethu'l-Kadîr, Bulak 1319, VI, 246; İbn Âbidin, Reddü'l-Muhtâr, Kahire 1386-89/1966-69, V, 226-227). Hz. Peygamber (s.a.s.) ziraat, koyun, ev bekletme, av gibi bir sebep olmaksızın köpek besleyenin sevabından her gün bir kırat (bir başka rivayette iki kırat) eksileceğini (Buhârî, "Hars", 3, "Bed'ül-halk", 7, 17; "Zebâih", 6; Müslim, "Müsâkât", 51-60; Nesâî, "Sayd", 10- 14, 24......) ayrıca içinde köpek bulunan eve meleklerin girmeyeceğini haber vermiştir (Buhârî, "Bed'ül-halk", 7,17......). Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s) Cebrail ile, belli bir saatte buluşmak üzere sözleşmişler, ancak içeride bulunan köpek sebebiyle Cebrail gelmemiş ve köpeği farkeden Rasûlüllah derhal çıkarılmasını emretmiş ve köpek çıkarıldıktan sonra Cebrail'le görüşebilmiştir (Buhârî, "Bed'ü'l-halk", 7,17, "Meğâzî", 12, "Libâs", 88,94; Müslim, "Libâs", 81-84....; Fahreddin er-Râzî, Mefâtihu'l-Cayb, Kahire 1934-62, XXXI, 210). Şafiiler ihtiyaç yokken köpek edinmenin haram olduğu görüşündedirler (Nevevî, Şerhu'l-Müslim, Kahire 1347-49/1929-30, X, 236).
İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemelerinin sebebi onların pis kokmaları, pislik yemeleridir. Bundan dolayı gereksiz yere köpek edinen kimse evine melek girmekten mahrum bırakılmak suretiyle cezalandırılmıştır (Nevevî, a.g.e., XIV, 84; Aynî, Umdetü'l-Kârî, Kahire 1348, XV, 139). Ayrıca aralarında köpek ve çan bulunan yolcularla meleklerin arkadaşlık etmeyeceği de Hz. Peygamber tarafından ifade edilmiştir (Müslim, Libâs, 103).
Hadiste geçen "kırat", lüzumsuz olarak köpek edinen mü'minin sevabından Allah katında malum bir miktarın eksilmesini ifade eder (Tecrîd-i Sarih Tercümesi, VII, 131). Buradaki kırat konusunda ise farklı görüşler vardır. Bu fark insanlara eziyet konusunda birbirinden farklı iki tür köpeğe nisbetle yapılmış olabileceği gibi, köy-kent ayrımına göre de ifade edilebileceği belirtilmektedir. Zira, fazla insanın yaşadığı yerde rahatsız olanların sayısı da artmaktadır. Bunun yanında daha önce bir kırat olan ceza, ağırlaştırmak suretiyle iki kırat'a çıkarılmış olduğu üzerinde de durulmuştur (Nevevî, a.g.e., X, 239; Aynî, a.g.e., XV, 203).İhtiyaç olmaksızın köpek edinmenin yasaklanması konusunda özellikle durulması ve köpek besleme konusunda ağır bir müeyyidenin getirilmesi onun kudurganların % 92,5 kısmını teşkil etmesi ve kuduza yakalanma ve yayma konusunda hayvanlar içinde ilk sırada bulunmasından da kaynaklanabilir. Kuduzu, saldıran köpekler verebileceği gibi, kendisini sevdiren, serbestçe istediği insanı yalayan hatta kendine acındıranlar da aşılayabilirler. Bu durumdaki hastalık, tedbir almakta kusur ettirdiğinden çok daha tehlikeli olduğu düşünülürse bu konudaki titizlik daha kolay anlaşılır. Hiç evden çıkarılmayan veya diğer köpeklerle temas etmeyen köpekler bile evdeki kudurmuş olan bir kediden veya fareden de mikrobu alıp hastalığı yayabileceği gibi Ekinokok= kist idatik hastalığını aşılamak cihetinden de tehlike arzeder. Kuduz, hayvanın yalnız ısırmasıyla değil yalaması veya salyasının bulaşmasıyla da sirayet edebilir (Tecrid-i Sarih Tercümesi, VII, 133- 143)
Bu açıdan bakıldığında fukahânın köpeğin artığını necis sayması ve yaladığı kabın cumhura göre yedi, Ebû Hanîfe'ye göre üç defa yıkanmasının gerekli olduğu (Azîmâbâdî, Avnu'l Mabûd, Medine 1388/1968, I, 135) konusundaki görüşleri ve saldırgan köpeğin öldürüleceği konusunda ittifak'ın bulunması (Nevevî, a.g.e., X, 235; Avnî, a.g.e., XV, 202; ibn Cüzey, el-Kavânînü'l Fıkhiyye, Beyrut, ty., s 294) çok manidardır.[sorularlaislamiyet.com]
-
nie melekler köpekten korkuyor mu? :D zuhauahuahauhau ya bole yuzyıllar oncesi konuları konusmayı bırakın bence :D o zaman ben eve bi kopek alırım. azrail falan da giremez evime canımı da alamaz sonsuza kadar yasarım. ne mal bir dusunce arkadaslar bu?
-
Compu,
SÜLEYMAN ATEŞ'in bu konuda 2 yazısı var.Bulursan oku.SÜLEYMAN ATEŞ gibi islamı en dip derecede yaşanmasını savunan bi insan nasıl yazı yazmış gör.
-
bu konu ntv deki biri bana anlatsında da açılmıştı. hatemi falan konuktu. hatemi bunun doğru olmadığını bi örnek vererek açıklamıştı ama nasıl bi örnek vermişti hatırlayamıyorum ya.acaba programın metni falan var mı bi bakim.