folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Köpek Beslenen Eve Melek Giremez Mevzusu...

Köpek Beslenen Eve Melek Giremez Mevzusu...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Öncelikle köpeği neden besleyeceksin önemli olan nokta bu. İslamda köpeği 2 şekilde beslersen evinde sorun yoktur.

1-Av için, sana yardımcı olması için.

2-Çoban köpekleri , senin sürün felan varsa onları koruması için.

-----------------------------------------------------------------

Köpek girmeyen eve melek girmez muhabbeti:

Eve melek girmez ama hangileri, Rahmet melekleri evine girmez köpek varsa yada köpek resmi varsa girmez, onun dısında tüm melekler girer özelliklede AZRAİL.

-----------------------------------------------------------------

Köpek neden yasaklanmıstır:

Efendimiz köpeği ve resmini evde durmasını men etmiştir. Çünkü onun zamanında insanalr puta tapıyor ve puta verdikleri değeri insanalara vermiyorlardı. İslama göre ilk önce değer verilmesi gereken şey insandır, insan sevgisidir.Ve aynı şekilde biliyorduki gün gelecek insanlar köpek ve benzeri hayvanları çok sevecek onu sevdikçe insanlardan uzaklaşacaklar ve insanlar arasındaki bağ kopacaktır.

Bakınız günümüzde insanlar özellikle bayanlar evlenmiyorlar. Evlerine köpek alıyorlar ve onlarla yaşamlarını sürdürüyorlar. Hatta onlara bu benim çocuğum diye bakıp

kendileri bir çocuk sahibi olmuyorlar. Hatta bunu sapıklık derecesine getirip köpeklerle yaşayanlar bile var....

Hepimiz de iyi biliriz ki yok panter emel midir bi kadın bizim sokak çocukları ölürken onları aşşağlamıs ve köpekler için bir sürü yaygaralar yapmıştır. Bu insanların köpeğe tapar gibi sevmeleri ve diğer bakıma muhtaç insanlara yardım etmeyişindendir. Bakınız köpeklere milyarlar harcayan insanlar bir ekmek parasına muhtaç insanlara yardım etmezler.

İslam dininin yasak kılmasının nedeni de budur. Gerisi safsatadır...

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Compu işin doğrusunu Allah bilir yalnız şöyle bir durum var ben evin içine almam köpeğimi şahsen zira evde namaz kılınıyor ibadet ediliyor, göremediğim herhangi bir pisliği getirebilir üzerinde hayvan. Ama bahçemde olsun terasımda olsun beslerim aga zaten niyetim koruma köpeği olarak bekçi köpeği olarak kullanmak niyetim belli ortada yani sonrasına bi allahın kulu karışamaz.

Sen desen ki köpek benden temiz aga al o zaman evin içine abicim.

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

emirreis Peygamber efendimiz zamaninda kopek resimlerini yasaklamis diyorsun ama o zamanlar resim varmiydi ? put vardi heykel vardi bildigim kadariyla.

fanatik sekilde kopek besleyen insanlari yadirgamiyorum sebebine gelince, insanlardan turlu kazigi yemis, her turlu kotulugu gormus, her haltina tanik olmus bir insan hangi canliya yonelecek yine insana mi ?

ya kopek besliyor, ya kedi besliyor, ya kus besliyor daha olmadi aliyor evine krokodil falan besliyor. insanlara veremedigi sevgiyi hayvanlara veriyor ve karsiligini aliyor. en azindan nankorluk etmedigini goruyor. temiz olduktan sonra ha kopek olmus, ha kus olmus ha deve olmus.

zekeriya hoca koymus lafi zaten (el isaretiylede belli ediyor) melek girmeyecekse alayim evime 5 tane kopek azrailde gelemesin 250 sene yasayayim diyor.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Tugrul Baba merak ettigim konu bir ayette bunun gunah oldugu geciyormuydu ? ama Recebin bahsettigi Suleyman Ates'in yazilarini okudum boyle bir ayet yok,adam aksine cok guzel bir aciklama yapmis....Zaten saglik yonunden cikan sorunlar o doneme ait artik kuduz ve tuyden kist olma durumu yok(gerekli asilari yaptirinca)...mutfaga ve yatak odasina namaz kilinan yere kopegin girmemesi icin egitirsin o sorunda cozulur..

"Hayvanlara karşı merhametli olmalısınız"

Soru: İstanbul'da öğretmenlik yapıyorum. Bir köpeğim var. Evimde besliyorum. Kesinlikle evi kirletmiyor. Çevremdeki bazı dostlarım bunun dinen yanlış olduğunu söylediler. Hatta köpeğin bu şekilde bakıldığı evlere meleklerin girmediğini de ifade ettiler. Bir din dersi öğretmeni arkadaşıma sordum. O da aynen bu şekilde söyledi. Başka bir din büyüğümüz ise "Bunda herhangi bir sakınca yok" dedi. Bu işin doğrusu nedir lütfen beni aydınlatın. (Emre Ökten)

Cevap: Bu konu hakkında da birkaç yazdım. Kur'ân-ı Kerîm'de köpek beslemenin haram olduğu hakkında bir hüküm yoktur. Ancak nakledilen hadislerden, ihtiyaç yokken evde köpek beslemenin hoş olmadığı anlaşılmaktadır. Fakat evi, tarlayı, bahçeyi beklemek, avcılık yapmak amacıyla köpek beslemek caizdir. Köpeğe karşı bu tutum, onun insanlara bazı hastalıkları aşılaması ve eve gelip gidenlere saldırıp onları rahatsız etmesi gibi sebeplerden kaynaklanmış olabilir. Bu gelenek, o hayvanları hor görmek anlamına gelmez.

Sosyal bir toplum
    Tam tersine Hz. Peygamber, her hayvana karşı merhametli olmayı, köpeklere de şefkatli davranmayı emretmiş, köpeklerin de kendi aralarında sosyal bir toplum oluşturduklarını belirterek onlara bakılmasını öğütlemiş (Tirmizî, Ebû Dâvud) ve susuzluktan ölmek üzere olan bir köpeği, kuyudan su çekip sulayan bir günah kadınının, Allah tarafından affedildiğini buyurmuştur. Köpek bulunan eve meleğin girmeyeceği şeklindeki hadisler, gerçekte hadis olamaz. Bir kere insanı korumak ve eylemlerini saptamakla görevli melekler, hiçbir suretle insandan ayrılmazlar. Köpek bulunan eve niçin melek girmesin? Evini korumak için köpek besleyen sahabiler vardı.

Zorunlu durumlar
    Yalnız şunu da belirtmek gerekir ki, köpeği yatak odasında beslemek doğru değildir. Hijyenik açıdan doğru olmadığı gibi İslâm geleneği açısından da doğru değildir. Köpeğinizi yatak odasında değil, bahçenizdeki kulübede yahut evinizin bir yerinde besleyebilirsiniz. Ama köpekle yaüp kalkmak islâm geleneğine uygun değildir. Böyle yaptığınız takdirde haram işlemiş olmazsınız. Ancak İslâm geleneğinde bu mekruh görülmüştür yani hoş karşılanmamıştır. Zorunlu durumlarda ise bir sakınca yoktur. Özellikle modernleştikçe insanlar yalnızlaşıyorlar. Çocukları tarafından da terk edilen yaşlılar yapayalnız kalıyorlar. Artık onların tek tesellisi ve arkadaşı köpekleridir. O durumda bulunanlar için köpek beslemekte bir sakınca olmadığı kanısındayım.

[Vatan  Gazetesi]

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı:
    -----------------------------

emirreis Peygamber efendimiz zamaninda kopek resimlerini yasaklamis diyorsun ama o zamanlar resim varmiydi ? put vardi heykel vardi bildigim kadariyla.

fanatik sekilde kopek besleyen insanlari yadirgamiyorum sebebine gelince, insanlardan turlu kazigi yemis, her turlu kotulugu gormus, her haltina tanik olmus bir insan hangi canliya yonelecek yine insana mi ?

ya kopek besliyor, ya kedi besliyor, ya kus besliyor daha olmadi aliyor evine krokodil falan besliyor. insanlara veremedigi sevgiyi hayvanlara veriyor ve karsiligini aliyor. en azindan nankorluk etmedigini goruyor. temiz olduktan sonra ha kopek olmus, ha kus olmus ha deve olmus.

zekeriya hoca koymus lafi zaten (el isaretiylede belli ediyor) melek girmeyecekse alayim evime 5 tane kopek azrailde gelemesin 250 sene yasayayim diyor.

Öncelikle İslamda kavramadığın nokta bu senin, Efendimiz sadece bir döneme yada bir kısım insana gönderilmedi, geçmiş ,gelecek ve içinde bulunduğu zamanda tüm insanlığa gönderildi. O geçmiş ve gelekte Allah ın bildirdiği kadarıyla her şeyi bilir. Ve gelecekte olacak şeylere karşı bizleri uyarır. Bunu Kur'an dan açar okursan bununla ilgili bilgileri daha iyi öğrenebilirsin, bizden öğrenmek yerine....Ve gelecekte böyle bir şey oalcağını biliyorki böyle bir şey demiştir. Bu soruyu yorumu yazmadan önce bizzat İslam alimi olan Efendimizin torununa sordum, cevaplar onundur.

İnsanlar tabiki insanlardan darbe yiyebilir. Her insandan darbe yedim diye küsmek mi gerekir ve emin ol mutlaka o yediğimiz kazıkta bizimde payımız vardır. sunu unutmaki "Kişi hakettiği değeri görür"

Efendimize de o kadar çok kötülük yapılmasına rağmen o insanlara küsmedi yada nefret etmedi, dostluğunu kazandı. Bak bugün sen ister namaz kıl, ister oruç tut,hacca git bunalrın hiç birisi Allah için değlidir. Hepsi kendimiz için yapılan şeylerdir. Allah için yapacağın tek şey onun kullarını sevmektir.Evliyalarını, dostlarını sevmektir. Sen bu mantığı kavrayamadıktan sonra ne seversen sev.

Hayvanlara eziyet çok günahtır, ama öncelilkle insandır önemli olan bunu unutma. 

Zekeriyaya gelince bu adam yeri gelince küfür edersiniz ama yaptı yorumlar nefsinize hoş gelirse seversiniz ve yorumlarını benimsersini. Bu nasıl bir mantık anlayamıyorum.

Köpek giren eve sadece Rahmet melekleri girmez. Diğer melekler girer tabiki, azrail içinse denemesi bedava.... 

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiGGest
    BiGGest's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:

Abi zaten eski Diyanet Isleri baskani ve yeni diyanet isleri baskani rivayet ve hurafe bunlar diye aciklama yapmis...konya uniden profosorun birisi aciklamisti iste...adamin kaynak gosterdigi seylere baktim abi...rivayet hep...abi asagidaki rivayetleri okuyun hepsi o cagin sartlarina gore...hastaliklar one surulmus ama gunumuzde asilarla kist kuduz falan ortadan kalkiyor...zekeriyanin cevap manyak ama :) ..."Cebrail Peygamberlre inen bir melek benim evimde ne isi var ki " ..."Azrail de giremezmis kopek beslenen eve o zaman 2tane kopek alsak 250yil yasariz evde"  :))

Cebrail Peygamberlere inmez, Peygamberlere Vahiy Getiren Melektir....ya zekeriya bunadı yada sen yanlıs yazdın..

BiGGest was here! [ C.r {YesileV GrandMaster} ]
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Biz neye inanıyorsak o.  Saçma sapan şeyleri ordan burdan örnekler vererek insanlara inandırtabiliyolar.Bence insan bilgi sahibi olmalı , kendi yolunu bulmalıdır. Bunun bir saçmalık olduğunu anlayabilmek için din adamlarına ihtiyacımız olmamalı.

Zimbabwe
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Game_Over
    Game_Over's avatar
    Erkek
    Bende 6 aydır evde köpek besliyorum alırken banada demişleridi melek girmez filan diye ben yinede besliyorum köpeğe iyi baktıktan sonra insandan temiz oluyo valla eğer evde besliyosan ev ortamına uyduracaksın ne salyası olur ne bişeyi

Ayranı yok içmeye, taksiyle gidiyo sıçmaya
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

GrayWolf bunu yazdı:

compi eger kopeginin temizligini çekeceksen :D islami yönden sorun yok sanirim köpegi allah yaratmadi mi yani hem öle bisi yazdigini hiç duymadim Kuranda..

her allahın yarattığını eve mi alcan benimde bi köpek var bahçede nah parmak kadar zincirlerle bağlamışım yakaladığını parçalıyor :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Valla compucüm kuranda rastlamadım yalnız Süleyman ateşin yazdıklarına Kütübü Sitte de felan rastladım. Çok hoş karşılanmıyor lakin belirgin bir amaca hizmet ediyorsa o konuda hiç bir şaibe taşımadığı açıkça belirtiliyor.

Şimdi hadislerden ve hadiselerden nakledilenlerden aklımda kalan:

"-Ya resulallah köpek besleyelimmi?

-Lazım değilse beslemeyin

-Kedi?

-O kendini sevdirir. "

Kısaltarak naklettim. Kedi de kesinlikle herhangi bir beis yok yalnız köpek lazım değilse beslemek pek hoş değilmiş, koruma, bekçi, kılavuz, çoban gibi vesair hizmetlerde kullanılıyor ve faydası görülüyorsa o başka. Okuduklarımdan hatırladıklarım bu yalnız tabiki çok daha bilgili ve tecrübeli kaynaklar vardır onlara başvurabilirsin.

tahribat.com/murid/tugrulbaba
Toplam Hit: 14075 Toplam Mesaj: 40