folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Köpek Beslenen Eve Melek Giremez Mevzusu...

Köpek Beslenen Eve Melek Giremez Mevzusu...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

amcama laf sölemeyin len..

Ucu bana dokunuo...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

evde köpek beslemek günahtır , nedense diğer hayvanların evde beslenmesi hakkında bir yasak yokken ( kedi , kuş gibi ) illada evde beslenmesi Peygamber tarafından yasaklanan köpeği evde besleyeceğim diye inat edenler ve güya sanki Kurandaki diğer ayetlere uyuyormuş gibi , Kuranda köpekle ilgili yasak yok diyenler , Kurandaki Peygamberime uyun , itaat edin emirlerine neden karşı çıkıyorlar?

Mesele Kuranda olup olmaması ie , Kuranda kendisine uymamız emredilen Hz. Muhammed (sas) evde köpek beslemeyi yasaklamıştır.Kurana uyacaksak bütün ayetlerine uymalıyız.İllada köpek beslenecekse bahçede güzel bir kulübe yapı beslenebilir .

Bu arada evde köpek beslediği için melek giremezse bende 5  köpek beslerim diyenler evden hiç çıkmayacakalar galiba :)
    veya  her gittikleri yeer köpekle gidecekler ,

selam ve dua ile

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

İlla bana kitaplarımı açtırıp yazdıracaksınız hey Allahım ya insanlar ne kadar cahil ne kadar kulaktan bilgilerle geziniyor.

Alın size en babyiğit kaynaktan "Kütüb-i Sitte muhtasarı" adlı eserden onlarca alimin derlemelerinden bir paragraf. Varın gerisini siz hesap edin.

"...Enesten gelen bir rivayetten;

..... Hz. Peygamber'in torunları Hasan (veya Hüseyin)'in bir köpek yavrusuna sahip olduğunu, bunun bir gün Hz. Peygamberin

odasına, karyolanın altına kadar girmiş bulunduğunu ve hatta orada öldüğünü haber vermektedir."  cilt7-sayfa291

1. Allahın "sevgilim" dediği kişinin mübarek evine yatağının altına bir köpeğin girmesi nasıl mümkün olabilir?

2. Peygamberimizin bu hadiseden ötürü torunlarına yada köpeğe kızdığı gibi bir hadise neden nakledilmez?

3. Koskoca peygamber öyle değilmi? Neticede meleklerin onun evinden uzaklaşmış olması düşünülebilirmi?

4. Mademki köpek pis (necis) bir yaratıktır neden Hasan efendimize yada Hüseyin efendimize peygamberimiz "derhal

o köpeği yollayın" tarzında bir telkini olmamıştır ve neden böyle bir hadiseyi nakletmez alimler?

Bunları cevaplayın karşısına kanıt koyun ben özür dileyecem o zman. Herkes kulaktan dolma, mahallenin cami imamından öğrendiği

hususlarla ahkam kesiyor fetva veriyor nasıl küçümsersiniz bu éolur besle" veya "olmaaaz besleme" demenin nasıl ince bir çizgi

üzerinde durduğunu?

Peygamberimizin köpekleri öldürttüğü doğrudur. Lakin daha önce bahsi geçen şekilde belirli bir amaca hizmet etmeyenlerini öldürmüştür. Zira vahşi hayvanların

öldürülmesine emir vardır. Caizdir. Köpeklerde bir hizmete koşulmamışsa, başıboşsa ya kudurur çoluk çocuğu ziyan eder, ya senin kümes hayvanını telef eder

kısacası zarar açar. Bununla karıştırılmaması önemlidir. 

Bunu geçtik.

Şimdi özel bir hadise için soğan sarımsak mevzusunu yazacam. Bu kısım kişiye özeldir.

Câmi Âdâbı: Allah (c.c.): "Ey Âdem oğulları, her mescidde zînetlerinizi takının." (el-Araf 7/31) buyurmaktadır. "Zînet"ten maksat edeptir.

Câmilerin ilk yapılış gayesi Allah'a ibadettir. Bu bakımdan ibadet esnasında, cemaati rahatsız edecek derecede yüksek sesle konuşmak, soğan-sarımsak gibi kokusu çirkin görülen şeyler yenilerek câmiye gelmek, safları çiğneyerek ileriye geçmeye çalışmak vb. davranışlar hoş karşılanmamıştır.

Hz. Peygamber (s.a.s) mescidlere girerken sağ ayağı ile girer ve (euzü billahi azimi vebacehehe ekrame vesalihinehü agdıma eşşeydani ercaim) 

diye dua ederdi.

Mescidlere girildiğinde iki rekat "tahiyyetü'l-mescid"* (câmiye hürmet) namazı kılmak Hz. Peygamber'in sünnetidir. (İbn Kesir, Tefsir, V, 106)

Bakınız yukarıda cami adabı diyor. Meleklerin soğandan sarımsaktan hoşlanmadığını söylemiyor. Bu tür bir davranış insanların en nezaketlisi olan peygamberimize

Has bir üsluptan doğuyor olabilir. Zira peygamberimiz her türden canlıya karşı son derece nazikti bu bilinen bir şeydi. Koskoca Cebrail (AS) ma karşımı "aman ne

olacak akşamki sucuklu yumurta pek güzeldi" tavrıylamı yaklaşacak? Örnek almak güzeldir ama akıllıca alınırsa daha iyidir. 

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

2. kısım olan kişiye özel bölümü islam ansiklopedisinden alınmıştır.

edit:

İşin islami boyutu yukarıda verildi. Soruya bakarsanız "islami boyutu" soruluyor. Kişisel fikirleri kendimize saklasaydık daha iyi olurdu ama ok yaydan çıktı.

Kişisel fikrim:

Köpeğimi eve almam. Bahçemde yada terasımda beslerim. Zaten her iki yerde de kulübe var. Hazır yani. Hizmet edeceği alanda; koruma ve bekçi köpeği olacak.

Eve niye almam? Köpek bu ne yapacağı belli olmaz, işer sıçar ne bileyim kıl döker göremediğim bir pislik getirir eve. Nitekim ibadet edilen bir evde makbul olmayan durumlar ortaya çıkar falan neden temiz olduğundan kuşku duyarak ibadetime balta vurayım? Ben bunları gözönüne alarak belirli bir davranış biçimi sergilerim, siz kendinize uygun olanı alırsınız ben karışmam.

Bir diğer değinmek istediğim konuda bu fetva veren arkadaşlardır.

Fetva vermek ne kadar basit değilmi?

"Olmaaaz" veya "Oluuur" demek kolaydır. Peki neticelerini düşündünüzmü? Yanlış bir bilgi veriyorsanız eğer bu kadar fetva meraklısı olduğunuza göre dininizede düşkünsünüzdür siz ona göre söylüyorum ben, karşınızdaki insanı yanlış yönlendirerek günaha girmiş olmazmısınız? Bu günahtan sizede bir pay çıkmazmı? Dine kafanıza göre bidat eklemiş sayılacağınızda lanetlenmeyeceğinizi nereden biliyorsunuzda cami hocasının sözlerini burada taklit ediyorsunuz?

Adam camiye hoca oldu da mükemmel ilim deryasımıdır ki onun her dediği dini ahkam sayılıyor? Veya dedenizin nenenizin babanızın ağzından çıkanlar ne zmaandan beridir dini kural olmuştur? Yapmayın gözünüzü sevem böyle şeyler akıllı olun biraz. Dini konularda bilginiz veya imkanınız varsa konuşun yoksa öğrenmek için çabalayın.

O günah bu günah şu haram bu haram neyi ne kadar biliyorsunuz da yorum yapıyorsunuz anlamadım. Çoğunuz dediği şeyleri ben okudum araştırdım vallahi ilgisi yok dinle? Bu kadar kabalaştıramazsınız siz dini! Din yalındır.

Kuran ve sünnet önderliğinde yaşanır din, alinin velinin eklemelerine ihtiyaç yoktur. Bunu dikkate alın.

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vehbi55
    vehbi55's avatar
    Erkek
    arkadaş ilk sayfada bu işin fıkhi açıklamasını hadislerle beraber desteklemiş işin içine fahri kainat efendimizin buyruğu girdikten sonra bu konuda en ufak bir şüphe ve tartışma olayı inkara ve başka mecralara sürükler bu sebepten dolayı evinizde köpek beslemeyeceksiniz!!!!(takva sahipleri için) Diğerlerinin besleyip beslememesi bizi ilgilendirmez.

Heyyyyy Gidii Günler!!!!!!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blacksun
    blacksun's avatar
    Erkek
    aynı videoyu video paylaşım bölümüne attım hiç hit almadı :D kişiden kişisye fark var tabi computerwolf hoca içimi okumuş :D

şiddete meyalim vallahi dertten..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Erkek

Soru: Köpek ve kedi beslemek günah mıdır? Komşumuz kedi besliyor. Evine gittiğimiz zaman bizim kız çocuklar ve anneleri korkuyor. Kedi mutfakta yiyeceklere ve içeceklere dokunabiliyor. Gezdiği yerlerde namaz kılınabilir mi? Kızım, teyzesine yardım ederken, kediyi görünce, korkudan elindeki tepsiyi düşürüyor. Apartman hayatında köpek ve kedi beslemek uygun mu?
    CEVAP
    Bir ihtiyaç için köpek beslemek caizdir. Mesela polis köpeği, av köpeği, çoban köpeği, bekçi köpeği beslenir. Ancak köpek evin içine sokulmaz. Ayrı yeri veya kulübesi olur. Köpek bulunan odaya rahmet melekleri girmez.

Kediye gelince, kedi beslemek caizdir. Ancak bugünkü apartman hayatında zor olur. Çişini, kakasını yapacak yer arar. Kum torbası olsa da, biraz zordur. Bazı kediler çişi gelince, dışarı gidebiliyor. Kedinin tüyleri eve hatta yemeklere dökülebilir. Yıkamak temizlemek gerekir. İtinalı bir şekilde bakmak gerekir. Köy evlerinde fare olurdu, kedi beslenirdi. Beton apartmanlarda farenin rahatça yaşaması zor.

Kedi pis değildir. Gezdiği yerlerde namaz kılınır. Sahabeden bir hanım anlatır:
    Abdest alması için bir kaba su koymuştum. Kedi gelip bu kaptan su içince dayım Ebu Katade biraz daha su içmesi için, kabı kedinin önüne uzattı. Benim hayretle baktığımı görünce, dedi ki:
    Niye hayret ettin? Resulullah efendimiz buyurdu ki:
    (Kedi etrafınızda dolaşır, necis [pis] değildir.) [Tirmizi]

Pis değil diye kedi beslemek gerekmez. Kedilerden hastalık da geçebilir. Komşular rahatsız oluyorsa eve koymamak uygun olur. Bazı hanımlar, fareden korkar. Kediden köpekten korkan da olabilir. Komşularımızın rahatsız olmamaları için kedi sevgimizden feragat ederek evde kedi beslememek iyi olur.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

blacksun bunu yazdı:
    ----------------------------- aynı videoyu video paylaşım bölümüne attım hiç hit almadı :D kişiden kişisye fark var tabi computerwolf hoca içimi okumuş :D -----------------------------

aynı sorun bendede var :D.Biz bilemiyoruz ben konu açıyorum kitliyorlar aynı konuyu başkası farklı versiyonda açıyor hit üstüne hit bizde cubupluk.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Ayrıca benim anlamadığım şey sanki insanlar dinlerini dört dörtlük yaşıyolarmış gibi tutup abuk subuk soruları soruyolar o kadar pislik o kadar kötülük varken tek derdimiz köpekti sanki

Dün arkadaş anlattı bi başı örtülü kız varmış sınıflarında özetle söyleyim kıza göre bi kızla erkeğin arkadaşlık etmesi günah, gofret yemek günah, kola içmek günah vs(daha bi sürü saçmalık)...
    Böyle şeylere şundan şundan dolayı(yani bi mantık uydurara) günah deyip sanki "ben dinimin gerektirdiği şeyleri(!) yerine getiriyorum yihu kesin cennete giderim" tavrında takılıp kendilerini kusursuz insan modunda gören ahmaklar yok mu!

gece tırnak kesmek günah , makas kullanmak günah(meleklerin kanatlarını keser diye) şu günah , bu günah...

Yeter ulan hepiniz mi gerizekalısınız? Koydular önünüze "sorgulamamalısın!"  lafını koyun gibi yaşayın bakalım öyle.

Zimbabwe
Toplam Hit: 14077 Toplam Mesaj: 40