Korsan Yazılım Kullanımı İle İlgili Anket(8 Kısa Soru)
-
Korsan KullanımıYanıtınız kaydedildi.
-
Doldurdum hocam korsansız hayat hayat değil
-
doldurdum hocam
-
gönderttim.
sözü geçmişken var mı yeni açılan güzel seedli torrent sitesi? :D
-
Queltos A_REX samaccc mkyb caglar99 Piratebay ReyiZ deja-vu
hepinize tek tek teşekkür ediyorum hocalar. :) korsana hayır için site açtık.. yani ordaki hayır evetin zıttı olan hayır. -_- :D
Not: site haritasına tıklamazsanız sevinirim tıklayınca site buga giriyor. www girmeden giremiyoruz sonra :D teknik kısımlarla uğraşıcaz daha. siteyi güncelliycez 27 sine kadar bitiricez.
ama şimdi neden korsan kullanmamalıyız la ilgili makalelerimizi okuyabilirsiniz. :)
BerkayCit tarafından 06/May/16 17:27 tarihinde düzenlenmiştir -
-
suç olduğunu falan biliyon mu diyo enselemesinler :D
Korsan Kullanımı
-
Korsan KullanımıYanıtınız kaydedildi. Kolay gelsin hoca
-
Paraların yarısı aracılara gittiği, normalde 100 lira fiyatı olan oyuna sırf tekel diye 300 lira çekildiği bir ülkede korsan haktır. Ucuz oyun alınmasını önleyip sırf kendileri düdüklemek adına firmalara ihtar çekip fiyat dengelemesi istendiği, ekstra vergi vs. istendiği ortamda kimse 'yerli firmadır yapmayın' demesin.
Windows vs. onlara bir şey diyemem. Şirket denetimi zaten üst seviyede. Esas parayı bunlardan kırıyorlar. Her cihaz satışında windows parasını da ceplerine sıkıştırıyoruz.
Photoshop, modelleme yazılımlarını zaten işi ciddiye alan herkes satın alıyor. O yüksek fiyatlarına rağmen alıyorlar. Kendi çapında takılan, ekonomiye katkısı gıdım olan adamların korsan ile iş yapmasının firmaya da piyasaya da zararı yok.
Müzikte de aynı şekilde. Adamın tek şarkısını beğendim diye 10-12 şarkı içeren tüm eserini neden satın almak zorundayım? Neyse ki apple başta olmak üzere piyasaya tek tek satın alma opsiyonları geldi de bunun da önüne geçilmeye başladı. Hiç olmadı spotify vs. var. Onlar da ucuza kaliteli hizmet veriyorlar. Bugün zannetmiyorum ki 2001 yılındaki gibi torrent, kazaa gibi yerlerden binlerce müzik korsan olarak indirilip dağıtılsın.
Son 2 yıldır korsan kullanımını minimal düzeye indirdim. Şu anki sistemimde neredeyse tüm yazılımlarım legal ya da freeware. Hepsinin alternatifi var. Aç gözlü yaklaşıp en iyisi benim olsun bineyim kırbaçlayayım mantığında olmadığınızda aslında ücretsiz tonla alternatifinizin olduğunu görüyorsunuz. Önemli olan aklı başında bir tüketici ve kullanıcı olmak.
-