Korsan Yazılım Kullanımı İle İlgili Anket(8 Kısa Soru)
-
ozgunlu bunu yazdımRBerkay bunu yazdı
CenkSertoz Prometheus ProSky Austen candemirhalil
hepiniz çok sağolun hocalar. 30 u geçmiş bulunmaktayız.
nezarethane 30 kişilikmiş. daha fazla içeri adam alamayız dediler :D istemediğimiz sonuçları gönderenleri fişliyoruz :D en son soruyu evet işaretleyenler iyi hal indiriminden de yararlanamıyor :D
@Austen aynen hocam zaten amacımız bu projede insanlara alıyorsanız her şeyin orjinalini alın demek değil. amacımız tamam bunu bu şekilde kullanın ama bunun korsan olduğunu, doğru bir davranış olmadığını bilin demek. ben de korsan kullanıyorum. herkes korsan kullanıyordur. korsan bence bu fahiş fiyatlara tırmandıranlara karşı bir özgürlüktür hatta bir haktır bence. ama en azından bunu meşru görmemek,tahribat için demiyorum ama dışarıda insanlar orjinal bir şey aldığın zaman aptallık olarak görüyor.. buna katkıda bulunmak için böyle bir proje hazırlayalım dedik.
@mkyb aynen sırf bu işlerle uğraşan avukatlar var ama onlar kurumsal firmalar için daha çok.
Hocam simdi ekrana bir hello world yazdirmak icin minumum 20 karakter yaziyorsundur. Senin bahsettigin yazilimlar ne buyuk emekle yapiliyor bi bilsen. Bu fabrika degil ki, hepsi hand made. Yani fiyatlar fahis degil, insanlara basit geliyor. Cunku yazilimin temel amaci "Sanki Bilal Oglan kullanacakmis gibi yap" tir. Adam da diyor ki hele suraya bi arama seysi koyacan ne bu para. Anlatamiyorsun da.
Internet kullaniminin artmasiyla korsan kullanim cok asiri dustu. Sebebi belli, artik urettigin urune guvenlik kamerasi yerine bekci koyabiliyorsun.
Ama burdan anlasilmasin ki korsana karsiyim. Tabi ki degilim ama yazilimcilar zaten maintanance ve support dan kazanir.
hocam fiyatlar fahiş dediğim atıyorum mafia3 ü şimdi 90 liraya ön siparişe getirip sonrasında (birilerinin baskısıyla kaldırıp-aral-) fahiş fiyatla piyasaya sürerse 290TL diye. o zaman anlarım korsanı. ama bu işin demekki ederi 90TL demek ki oluyor 90TL ye. neden sonrasında kazık yiyelim. benim fahiş fiyat dediğim şey o
Nomm, elmor.. hepinizin katılımı için minnettarım
BerkayCit tarafından 06/May/16 18:21 tarihinde düzenlenmiştir -
Korsan(lisanssız) yazılım kullanmak sizce insanın temel bir hak özgürlüğü müdür? *
buna yorumsuz diyebilmek isterdim
-
noname bunu yazdı
Korsan(lisanssız) yazılım kullanmak sizce insanın temel bir hak özgürlüğü müdür? *
buna yorumsuz diyebilmek isterdim
Anket de eksiklikler var hocam kusura bakmayın. Ama şimdi dönüşün üzerine hemen ekleyebilirim o şıkkı google izin veriyor sanırım :)
-
unbalanced bunu yazdıKorsan KullanımıYanıtınız kaydedildi.
-
esinti bunu yazdıunbalanced bunu yazdıKorsan KullanımıYanıtınız kaydedildi.
Katılan herkese çok teşekkürler.
71 Kişiye ulaştık. Yakında sonuçlarıda paylaşırım.
-
reis genelde korsan kullanmam işletim sistemi ofis oyunlar felan orjinaldir 3-5 kaçak var pahalı olan adobe gibi. ama o kadar duygusal yerlerden vurmuşsunki ankette uygulamaları silesim geldi.
-
Korsan KullanımıYanıtınız kaydedildi.
-
Korsan KullanımıYanıtınız kaydedildi.
-
Ama korsancı varmış faiş fiyatlar filan diyorsunuz da ona bakarsanız arabalarda yarı yarıya ötv alınıyor o zaman gidip fabrikaları patlatıp çalalım arabaları korsan haktır özgürlüktür demişsiniz ya. Ürüne vergi uygulayanlar ve ya gidip de en boktan 20dolarlık oyunu tr de 200tlden satan üretici değil türkiye haklarını elinde bulunduran dağtımcıdır. Üreticiyi s.kip sonra huehuehue korsan haktır demeyin. Sesinizi korsan kullanarak değil hakkınızı arayarak çıkarın. Film izlediğim playera kadar orjinal kullanıyorum. Gücün yoksa olduğu kadarını kullanıcan her yeni çıkan şeyi denemek kullanmak zorunda değilsin. Oyun mu oynamak istiyorsun hepsini oynamayacaksın gücün ne kadar yetiyorsa ona göre plan yapıp içlerinden seçeceksin.
-
Mert045 DrKill çok teşekkürler hocalar.
@yalnizturk adsadas sağol hocam :D
@RaAmLis hocam senin baktığın yerden de sen haklısın bir şey diyemem
ama sırf Türkiyeye getiren kişi için değilde. aynı şekilde oyun stüdyoları için
korsanın olması.. insanları biz daha fazla bademlemeye çalışırsak, patlak verebilir gibisinden
korsanın güzel bir tehdit olduğunu düşünüyorum. yoksa proje yapıyoruz o kadar tabiki bende karşıyım :D
BerkayCit tarafından 06/May/16 19:24 tarihinde düzenlenmiştir