folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Korsan Yazılım Kullanımı İle İlgili Anket(8 Kısa Soru)

Korsan Yazılım Kullanımı İle İlgili Anket(8 Kısa Soru)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı
    mRBerkay bunu yazdı

CenkSertoz Prometheus ProSky Austen candemirhalil

hepiniz çok sağolun hocalar. 30 u geçmiş bulunmaktayız. 

nezarethane 30 kişilikmiş. daha fazla içeri adam alamayız dediler :D istemediğimiz sonuçları gönderenleri fişliyoruz :D en son soruyu evet işaretleyenler iyi hal indiriminden de yararlanamıyor :D 

@Austen aynen hocam zaten amacımız bu projede insanlara alıyorsanız her şeyin orjinalini alın demek değil. amacımız tamam bunu bu şekilde kullanın ama bunun korsan olduğunu, doğru bir davranış olmadığını bilin demek. ben de korsan kullanıyorum. herkes korsan kullanıyordur. korsan bence bu fahiş fiyatlara tırmandıranlara karşı bir özgürlüktür hatta bir haktır bence. ama en azından bunu meşru görmemek,tahribat için demiyorum ama dışarıda insanlar orjinal bir şey aldığın zaman aptallık olarak görüyor.. buna katkıda bulunmak için böyle bir proje hazırlayalım dedik.

@mkyb aynen sırf bu işlerle uğraşan avukatlar var ama onlar kurumsal firmalar için daha çok.

Hocam simdi ekrana bir hello world yazdirmak icin minumum 20 karakter yaziyorsundur. Senin bahsettigin yazilimlar ne buyuk emekle yapiliyor bi bilsen. Bu fabrika degil ki, hepsi hand made. Yani fiyatlar fahis degil, insanlara basit geliyor. Cunku yazilimin temel amaci "Sanki Bilal Oglan kullanacakmis gibi yap" tir. Adam da diyor ki hele suraya bi arama seysi koyacan ne bu para. Anlatamiyorsun da. 

Internet kullaniminin artmasiyla korsan kullanim cok asiri dustu. Sebebi belli, artik urettigin urune guvenlik kamerasi yerine bekci koyabiliyorsun. 

Ama burdan anlasilmasin ki korsana karsiyim. Tabi ki degilim ama yazilimcilar zaten maintanance ve support dan kazanir. 

hocam fiyatlar fahiş dediğim atıyorum mafia3 ü şimdi 90 liraya ön siparişe getirip sonrasında (birilerinin baskısıyla kaldırıp-aral-) fahiş fiyatla piyasaya sürerse 290TL diye. o zaman anlarım korsanı. ama bu işin demekki ederi 90TL demek ki oluyor 90TL ye. neden sonrasında kazık yiyelim. benim fahiş fiyat dediğim şey o

Nomm, elmor.. hepinizin katılımı için minnettarım

BerkayCit tarafından 06/May/16 18:21 tarihinde düzenlenmiştir

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Korsan(lisanssız) yazılım kullanmak sizce insanın temel bir hak özgürlüğü müdür? *

buna yorumsuz diyebilmek isterdim

Korsan Kullanımı
    Yanıtınız kaydedildi.

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

Korsan(lisanssız) yazılım kullanmak sizce insanın temel bir hak özgürlüğü müdür? *

buna yorumsuz diyebilmek isterdim

Korsan Kullanımı
    Yanıtınız kaydedildi.

Anket de eksiklikler var hocam kusura bakmayın. Ama şimdi dönüşün üzerine hemen ekleyebilirim o şıkkı google izin veriyor sanırım :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    Korsan Kullanımı

Yanıtınız kaydedildi.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek
    esinti bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    Korsan Kullanımı

Yanıtınız kaydedildi.

Katılan herkese çok teşekkürler.

71 Kişiye ulaştık. Yakında sonuçlarıda paylaşırım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

reis genelde korsan kullanmam işletim sistemi ofis oyunlar felan orjinaldir 3-5 kaçak var pahalı olan adobe gibi. ama o kadar duygusal yerlerden vurmuşsunki ankette uygulamaları silesim geldi.

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mert045
    Mert045's avatar
    Erkek
    Korsan Kullanımı
    Yanıtınız kaydedildi.

Ördek çükü gibi birşey bu hayat, Tuhaflığı ölümden geliyor, Daha doğrusu doğmaktan.(CY)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    Korsan Kullanımı
    Yanıtınız kaydedildi.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Ama korsancı varmış faiş fiyatlar filan diyorsunuz da ona bakarsanız arabalarda yarı yarıya ötv alınıyor o zaman gidip fabrikaları patlatıp çalalım arabaları korsan haktır özgürlüktür demişsiniz ya. Ürüne vergi uygulayanlar ve ya gidip de en boktan 20dolarlık oyunu tr de 200tlden satan üretici değil türkiye haklarını elinde bulunduran dağtımcıdır. Üreticiyi s.kip sonra huehuehue korsan haktır demeyin. Sesinizi korsan kullanarak değil hakkınızı arayarak çıkarın. Film izlediğim playera kadar orjinal kullanıyorum. Gücün yoksa olduğu kadarını kullanıcan her yeni çıkan şeyi denemek kullanmak zorunda değilsin. Oyun mu oynamak istiyorsun hepsini oynamayacaksın gücün ne kadar yetiyorsa ona göre plan yapıp içlerinden seçeceksin.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

Mert045 DrKill çok teşekkürler hocalar.

@yalnizturk  adsadas sağol hocam :D

@RaAmLis hocam senin baktığın yerden de sen haklısın bir şey diyemem

ama sırf Türkiyeye getiren kişi için değilde. aynı şekilde oyun stüdyoları için

korsanın olması.. insanları biz daha fazla bademlemeye çalışırsak, patlak verebilir gibisinden

korsanın güzel bir tehdit olduğunu düşünüyorum. yoksa proje yapıyoruz o kadar tabiki bende karşıyım :D 

BerkayCit tarafından 06/May/16 19:24 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 6485 Toplam Mesaj: 64
korsan yazılım