Kur"An A Tapmalımıyız?
-
Arkadaşlar, bana kalırsa yıllardır insanları Kur'an dan uzaklıştırmaya çalıştılar.
Kur'an abdestsiz ele alınmaz, Kur'an besmelesiz ellenemez, Kur'an belden aşağı yerlerde tutulmamalıdır vb. sözlerle insanları Kur'an'ı okumamaları için korkuttular.
Bence Kur'an her şekilde okunabilir, hatta tuvalette bile okunur. Çünkü Allah Kur'an ı bize kendisine tapmamız ve kendisini tanımamız için gönderdi. Kur'an a tapmamız için değil.
İnsanlar Kur'an ı amaç olarak görüyorlar. Halbuki Kur'an amaç değil sadece araçtır. Kitabı duvara asıp yada kütaphanenin en üstünde tutmakla birşey olmaz, alıp okumak gerekir. Daha türkçesini okumadan arapçasını öğrenmeye çalışıyorlar.
Emin olun ki bu yazıdan sonra bana dinsiz diyenlerin hepsinden daha dindarımdır.
-
Onlar saygıdandır.Bayrağı yerde görürsen kaldırmak zorunda değilsin ama o bilince sahipsen yerden kaldırırsın o da o şekilde.
kurana inanıp allaha tapmalısın :)
-
sonuçta normal bi kitap diil. yataga yatıp ayakları uzatıp okunmamalı bence. Allah'ın gönderdigi bi kitap oldugu için sadece saygıdan ötürü bazı zorlukları olmalı
-
"hatta tuvalette bile okunur" o senin kurana saygına baglı hoca..
-
Kutsal saydığın şeylerin tuvalette ne işi var romanmı okuyorsun. O zaman sofranıda tuvalette kurdur sen akşam yemeklerını orda ye. Sana dinsiz demiyorum sadece provekatör olduğuna inanıyorum.
--------------------
muridlere saygısız ithamlarınızdan dolayı postunuz editlenmiştir.ithamlarınıza dikkat ediniz.
-yonetim- -
o virgülle ayırdığın yargılar kimseyi kurandan uzaklaştırmak için söylenen sözler değil kurana olan saygıyı ifade eden cümlelerdir.. kuran sıradan bi kitap değildir ki o dediklerini yapasın
--------------------------------------------
İnsanlar Kur'an ı amaç olarak görüyorlar. Halbuki Kur'an amaç değil sadece araçtır. Kitabı duvara asıp yada kütaphanenin en üstünde tutmakla birşey olmaz, alıp okumak gerekir. Daha türkçesini okumadan arapçasını öğrenmeye çalışıyorlar.
buna bende katılıorum
-
Hannibal_Lecter bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar, bana kalırsa yıllardır insanları Kur'an dan uzaklıştırmaya çalıştılar.
Kur'an abdestsiz ele alınmaz, Kur'an besmelesiz ellenemez, Kur'an belden aşağı yerlerde tutulmamalıdır vb. sözlerle insanları Kur'an'ı okumamaları için korkuttular.
Bence Kur'an her şekilde okunabilir, hatta tuvalette bile okunur. Çünkü Allah Kur'an ı bize kendisine tapmamız ve kendisini tanımamız için gönderdi. Kur'an a tapmamız için değil.
Emin olun ki bu yazıdan sonra bana dinsiz diyenlerin hepsinden daha dindarımdır.
-----------------------------
evet ve sen böyle yazınca millet kuran okumaya başlayacak. dinin imanın beni ilgilendirmez o Allahla senin aranda, ama çıkıpta kuran tuvallette okunabilir, abdestsiz okunabilir dersen bu senin dinden habersizliğini gösterir. İslam ahlakından haberin olmayıpta gelip burda felsefe yapma. evet kuran kütüphanenin raflarında tozlansın diye indirilmedi. onu açıp okumalıyız. burda haklısın. fakat bütün ilmihallerde din kitaplarında hatta kuranın türkçe mealin de kuran okumanın adabı yazar. sen şimdi çıkıpta kuran herşekilde okunabilir dersen cahilin cehaletini artırmktan başka iş yapmazsın... -
Ben bu konu hakkında düşündüğün gibi düşünen birine akşam namazının kaç rekat olduğunu sordum 8 dedi... Avatarınla birleştirince şekilcilik kokan bi konu olmuş...
-
Ben Bundan Sonra her yerde okurum, sizin gibi zihniyetler yüzünden kendi dinimden tiksindim, ateist gibi bişe oldum, kendi dinimden miğdemi bulandırdınız, yeter artık.. heryerde okunur evde, otobüste, yolda, hastanede, parkta bence böle olması gerekir, yoksa her seferinde abdest al onu yap şunu yap çok uzun iş...
-
Bokee bunu yazdı:
-----------------------------
Ben Bundan Sonra her yerde okurum, sizin gibi zihniyetler yüzünden kendi dinimden tiksindim, ateist gibi bişe oldum, kendi dinimden miğdemi bulandırdınız, yeter artık.. heryerde okunur evde, otobüste, yolda, hastanede, parkta bence böle olması gerekir, yoksa her seferinde abdest al onu yap şunu yap çok uzun iş...
-----------------------------iyide 1ader kimse okunmaz dememişki bayrak örneğinde olduğu gibi saygıyla alakalı birşey
-
bazen boyle ayarsızlar cıkar.! Arkdasım kuran allahın sana gönderdiği bir anahtardır. Kutsaldır. Allahın sana emir ve yasaklarını yazar... Sen oyle bir konusuyosun kim sanki cin ali serisi kitaplarından bahsediyorsun. İnsanların Allahın iyi bir kulu olamakı için yasar ve sukretder. bunu Kur'an yazar. Sen bu değerleri bilmiyorsan o ayrı konu sen ozaman Kur'anı yastıgın altına koy uyu