Kur"An A Tapmalımıyız?
-
BLueShaDow bunu yazdı:
-----------------------------
bazen boyle ayarsızlar cıkar.! Arkdasım kuran allahın sana gönderdiği bir anahtardır. Kutsaldır. Allahın sana emir ve yasaklarını yazar... Sen oyle bir konusuyosun kim sanki cin ali serisi kitaplarından bahsediyorsun. İnsanların Allahın iyi bir kulu olamakı için yasar ve sukretder. bunu Kur'an yazar. Sen bu değerleri bilmiyorsan o ayrı konu sen ozaman Kur'anı yastıgın altına koy uyu
-----------------------------niye yastğımın altına koyuyormuşum bende sinerji mi yaratıyor ki??? uyuyunca bana birden iman gücü mü gösteriyor, sizin gibi zihniyetler yüzünden işte kuranın benim için cin ali serisinden farkı kalmadı çünkü oyuncak gibi ettiniz bütün değerler gibi onuda yok ediyorsunuz yavaş yavaş, bu arada relax düzgün konuş ben ağzımı bozuyormuyum???
-
Bokee ben onu kur'anı basit bir kitap olarak dusunen kişeylere soyledim. Benim kur'an kitabım var evimin en temiz koşesinde bulunduruyorum çünkü Allahın bize doğru yolu gösteren bir kutsal arac.
-
mahrem dışı olan yerde saygıyla HAK rızası için okunur en makbul sabah namazında okumak ramazanda
arkadaşlar ne yapmak istediğinizi anlamıyorum lütfen yanlış yazı yazmayalım kur'an-ı kerim ahirette şahitimiz olacak beni okumadınız vesaire gibi yapmayın bu işin cırığını çıkarmama gayretinde bulunalım sürçül ihsan ettiysem affola
-
ganimet bunu yazdı:
-----------------------------mahrem dışı olan yerde saygıyla HAK rızası için okunur en makbul sabah namazında okumak ramazanda
arkadaşlar ne yapmak istediğinizi anlamıyorum lütfen yanlış yazı yazmayalım kur'an-ı kerim ahirette şahitimiz olacak beni okumadınız vesaire gibi yapmayın bu işin cırığını çıkarmama gayretinde bulunalım sürçül ihsan ettiysem affola
-----------------------------ganimet dediklerinden hiçbişe anlamamışım :D, R3LaX Sen Netten Kelime Yapma Efendisimisin?? A.Q falan ne ayaksın, eğer birşey konuşacaksan terbiyeli olacaksın,profilinden belli gerçek nickini kullanmıyorsun son attığın mesajları 2006- 2005 gibi atmışsın, akıllı ol...
-
kuran-ı kerim allahın sözleridir allahın emirleridir. konu hakkında bilgisi olmayıp sağdan soldan duyduklarıyla yorum yapmak yanlış. ateist ateist kalsın hristiyanı hristiyan, tiksinende tiksinsin saçma sapan kendini bilmez sözler bunlar. allah sen bizi bunların şerrinden koru
-
Arkadaşlar, görüyorum ki herkes Kur'an ın tuvalette okunmasına cevap veriyor.
Hepiniz Kur'an a saygıda bulunuyoruz diyorsunuz. Fakat benim söylemek istediğim asıl saygı duymamız gereken Kur'an kitabı değil, onu gönderen Allah'dır.
Yazım da da bellirtiğim gibi Kur'an amaç değil sadece Allah'a tapmamız için basit bir araçtır.
-
Tamam allaha saygı duyalım kuranı yırtıp atalım ok? duymak istediğin bu mu?
kuran bahsettiğin kadar basit bir araç olsa idi ceylan derilerine yazılmazdı.
-
Hoca Allah'a tapmak gerektigini soluyosun. pelki tapılacak kadar yuce olan birinin sozlerini nie kucumsuyosun. "zor" die tabie ettiginiz kadar saygı olsun ama dimi?
-
Hannibal_Lecter bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar, bana kalırsa yıllardır insanları Kur'an dan uzaklıştırmaya çalıştılar.
Kur'an abdestsiz ele alınmaz, Kur'an besmelesiz ellenemez, Kur'an belden aşağı yerlerde tutulmamalıdır vb. sözlerle insanları Kur'an'ı okumamaları için korkuttular.
Bence Kur'an her şekilde okunabilir, hatta tuvalette bile okunur. Çünkü Allah Kur'an ı bize kendisine tapmamız ve kendisini tanımamız için gönderdi. Kur'an a tapmamız için değil.
İnsanlar Kur'an ı amaç olarak görüyorlar. Halbuki Kur'an amaç değil sadece araçtır. Kitabı duvara asıp yada kütaphanenin en üstünde tutmakla birşey olmaz, alıp okumak gerekir. Daha türkçesini okumadan arapçasını öğrenmeye çalışıyorlar.
Emin olun ki bu yazıdan sonra bana dinsiz diyenlerin hepsinden daha dindarımdır.
-----------------------------
arkadasım, kur'an Allah sözüdür, ve eger inanıyorsanda saygı göstermen gerekir, sen saygı duydugun-sevdigin birini gördügünde bile bi kendini toparlarsın, üstüne başına ceki düzen verirsin, kaldıki bahsettiğimiz şey alemdeki en kutsal kitap! -
kuran-ı kerim yüce Allahın sözleridir ve o bizim kurtarıcımızdır
efendimiz ne diyor size 2 yol veriyorum bu yollaara uyarsanız kurtuluşa erersiniz
1. benim sünnetim 2. KURAN-ı kerim
hocalar başlık silinsin ya müridler birbirini yiyor olmaz böyle yazık valla ne hale gelindi yinede siz bilirsiniz