Kur"An A Tapmalımıyız?
-
ya hocam bunlar bos sorular bu tür soruları çıkaranların amacı insanın aklında sorunlar çıkarmak fesatlık yaneee bu tür sornular sormayın ve cevaplamayın en iyisi epoke
-
Arkadaslar bence hannibalın sozlerini cok buyuttunuz bence o tuvalet meselesi bir ornek.tamam sacma ve alakasız bir ornek de diger solediklerine bende katılıyorum.niyetin kur'an okumaksa heryerde okunmalıdır bence.abdestte şart diildir ole insanlar tanıyorum ki gercekten evlerinde kur'an en yuakrda fakat alakası yok.kur'an onunde yapmadıgı sahtekarlık duzenbazlık yok.bu yorum meselesi.herkes kabul etmeyebilir.terste gelebilir de dini yeni ogrenmeye baslayan ufak cocuklar bile yanlıs anlıyorlar.hic dokunulmayacak birşey gibi goruyorlar.inanırmısınız bi tane cocukla sohbet ettim 12-13 yaşlarında evlerinde kur'an var ve adam oyle bir sekilde bakıyor ki kur'an a dokunulmaz ulasılamaz birşey gibi.herkes diil de bu mesele gercekten abartılıyor.bu okumak okumamak meselesi diil.gercekten de sogutuyorlar.
-
x-files bunu yazdı:
-----------------------------
ya hocam bunlar bos sorular bu tür soruları çıkaranların amacı insanın aklında sorunlar çıkarmak fesatlık yaneee bu tür sornular sormayın ve cevaplamayın en iyisi epoke
-----------------------------her zaman yanındayım % 100 katılıyorum yazdıklarına olay bu . büyütmek amaçsız gereksiz
-
x-files bunu yazdı:
Bu tür sorular sorulmalı.At gözüyle bakarak,kulaktan dolma bilgilerle inanç olmaz. Yok bel altında tutulmaz, abdestsiz okunmaz vs.. bunlar hurafenin önde gideni.Bu tür şeyler Kitaba amacından farklı olarak kutsallık yükler. Gereksiz bir kutsallık.İnsanlarda bu gereksiz kutsallıkla, mürekkeple yazılan bu yazılardan korkarlar,ondan doğaüstü bir medet umarlar.Kitap siz onu kutsal sayın,ona tapın diye tebliğ edilmedi. Kitap insan ırkı için Allah/Tanrı/Bir yasalarının tekrar işlevliğini kazanması için tebliğ edildi.Tebliğ edilenleri anlamaya çalışmak yerine boş tartışmalara girmek,yada kulaktan dolma bilgilerle onu kendi çıkarları için kulanmaya çalışanların farketmedende olsa çığırtkanlığını yapmak kimseye birşey sağlamaz.Bırakın kim nerede okuyacaksa, nasıl okuyacaksa okusun.Herkez kendinden,yaptıklarından sorumlu... -
Ben şimdi bu konuyu silsem haklımıyım haksızmıyım..
Sen Kuran'a tapma gereksinimini bir başkasına sorarak yapacaksan bunu hiç gerçekleştirme. İnsan birşeyi inandığı,hissettiği için yapar. Gerekliyse yapar. Bunları tartışmak gereksiz. Sen din konusunda çözümlenmiş bir tane soru getirsene bana?
Din kelimesine fazla anlam yüklemeyin.Din insanlığın kalbinde ve beynindedir.Din kelimesinin ardına sığınıp Allah adına kötülük yapan çok insan tanıdım. Din doğruyu bulmaktır. Hergün yapmaya karar verdiğin şeylerle iyi bir adam olursun yada olmazsın.
-
Hannibal_Lecter
güzel kardeşim benim.
hadi sen oku da nerde nasıl okursan oku. yeterki oku.
günde kaç sayfa okuyorsun merak ettim. okuyorsan vala helal olsun derim.
ama okumuyorsan kaos oluşturma derim.
tabiki düşüncene saygı duyarım.
ama şöyle düşün. Sünnet diye bişey var biliyorsun. +müstehab,mübah var.
Sünnetlere uyun diye Kur'an'da yazıyormu ? hayır değilmi.ama efendimize s.a.v saygımızdan sünnetine riayet etmeye çalışırız.ki Kur'an ın ışığında doğru olanı yaptığından şüphemiz olmadığı için
Kur'an da böyledir. ona tapmıyorsun. saygı duyuyorsun. imanın şartlarından birini yerine getirmiş oluyorsun.
azcık okumalısın canım kardeşim. neden ayakta yemek yemenin iyi karşılanmadığını, neden erkeklerin kadınların mahrem yerlerini örttüğünü, neden Kur'an ı mahrem yerlerimizden yükseğe koyduğumuzu,neden Kur'an ın g.t cebinde değilde gögsünün üzerinde taşıman gerektiğini tuvalet gibi yerlere sağında ve solunda bulunan meleklerin girmeyip kapıda beklediğini. tuvalette işini bitirip oyalanmaman gerektiğini,dolayısıyla böyle bi yerde Kur'an ı bulundurmanın +++saygısızlık olduğunu vsvs..
tamam mı,önce okuyalım sonra yazalım .
buyur canım kardeşim. yanlışım varsa düzelt.
beşeriz şaşarız....
-
Allah'ın sözlerini içeriyor die saygı duymamız lazım Kur'an'a hocalar. yani kağıt parçasından ibaret bişe değil sonuçta Allah'ın deişmemiş sözleri war onun içinde, ona göre bi deer biçmeliyiz ona. sonuçta bayrak vea atatürk resmi falan da birer kağıt parçasından kumaş parçasından ibarettir, ama deerleri o kadar yücedir ki onları pis ve deeri düşük ortamlarda bulundurmak istemeyiz. bu da onun gibi bişe işte
-
x-files + 99 sevimsiz + 99 ( sevimsiz kardeş al-i imran suresinde peygamberin yaptıklarına uymamız emrediliyor bunun anlamıda sünnettir :) )
31 - De ki, siz gerçekten Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve suçlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok esirgeyici ve bağışlayıcıdır. - Al-i İmran
53 - Ey Rabbimiz, senin indirdiğine iman ettik, o peygambere de uyduk. Artık bizi şahidlerle beraber yaz. - Al-i İmran
yani demek istediğim abdestsiz tutulur şöle yapılır felan değil kuran mahlukat değildir diyorum yani kutsaliyetin üstünde bi varlık kuran Allah'ın ilk yarattıkları arasında ilk selamı ikinci olarak kelamı yaratmıstır.. peygamberin sünnetine uymamız gerektiğini ayette vurguluyor ve peygamberde " benim ümmetimin velileri & alimleri israil peygamberleri gibidir " " alimler varislerimdir " diyor.. alimler abdestli tutun tuvalette vs yerlerde okumayın diyor sen ilminle daha ne oluonki yorum katmaya kalkıosun dine ve kurana ! her alimde kuranı yorumlayamaz kuran yorumlayıcı veli sadece 100 yılda bi dünyaya gönderilir müceddid denir buna mesela imam-ı rabbani hzleri veya abdulhamid han gibi bizim haddimize değil kuranı yorumlamak dini kendimize göre vermek dermek ..
-
sağol hacı aydınlattığın için :) Allah razı olsun
-
sen kuranı yatarakta okursun tuvalettede okursun ama kesin ve kesin inanıyorumki kuranı okudukça yatıyorsan ayağa kalkarsın tuvaletteyken daha düzgün bir yere çıkarasın sen kuranı önce oku sonra bu yorumlarını yap kuranı kerimi okudukça ona olan saygın ve sevgin artacaktır ve onu en güzel biçimde muhafaza edeceksindir...