Kuran"Da Başörtüsü Yok
-
ben onu diyenin taa a nokta q
evet kuranda başörtüsü yok.. ama oyle bir emir varki herşeyi açıklıyor.. " kadınlar vücut hatlarını belli etmeyecek bir biçimde, ve el,kol bileklerine kadar örtünün "
biz burda vücut hatlarından bahsederken sen kalkmış saç gösteriyosun bize ?
Bu zihniyet ne ? Kuran ve hadisleri okumadan artislik yapmayın :)
asr : Andolsun zamana ki, insanlık gerçekten hüsrandadır.
-
Şimdi bu kızımız örtünmüyor... Ve bi ara böyle bi habere denk geliyor. Ana tam onluk haber doğru ve ya değil :) Tabii ben örtünmesem bende bu haberin arkadasına sağlanacam :)
Ey ademoğulları! Size çirkin yerlerinizi örtecek giysi ve süs kıyafeti indirdik.
7 Araf Suresi 26
Araf 26’dan ve Araf 22’den avret yerlerini örtmenin ilk insandan beri hem erkek, hem kadın için örtünmenin minimumu olduğunu anlarız. Kadınlara özel giyinme ile ilgili ise Kuran’da 3 ayet...
Anlatmak istediğim madem örtünmüyorsa millet lütfen yobazlık yapmasınlar diğer insanların kafasına girmesinler... Bunun cezası Allah tarafından feci bi şekilde verilir. Çünkü bu münafıklıktır... Kaldıki ahirette münafıkların cezası; kafilerin günahından kat kat falzdır...
Lütfen Zekeriya Beyaz gibi hocalarımıza inanmıyoruz :D Şaka bir yana küfre girmiş oluruz...
Hepimiz laikiz; ama yobaz laik olmayalım...
-
e-toLqa:
ben onu diyenin taa a nokta q
evet kuranda başörtüsü yok.. ama oyle bir emir varki herşeyi açıklıyor.. " kadınlar vücut hatlarını belli etmeyecek bir biçimde, ve el,kol bileklerine kadar örtünün "
hangi ayet??
+ ben yine başınızı örtün görmüyorum.. saç vicut hattımı :S
sen yolda giderken bir bayana yawrum senin saçlarını yerim ben ahh ne saçlar bee yiyişurum senin saçlarınlamı diyorsun :S
-
Bırakın açılsın serpilsin millet bizimde göz zevkimizi kırmasınlar uhaaa
ne grap işlerle uğraşıyoz
-
Bu konuya yazanların kaçı bayan yada kaçı imam, amma uzatmışsınız :D
He de geç :D
Çok merak ediyosanız diyanet işlerine sorun. http://sorusor.diyanet.gov.tr/
-
arkadaşlar bu olayı bilir kişiye (islam prof.) sormak şart oldu bu olay çok uzadı ayriyeeten devlet dairelerindede serbestlik istiyorumm bu devlet eğer laikse din ve vicdan özgürlüğünü vermek zorunda diye düşünüyorum bu başörtüsüde hiç bir grubu temsil etmemektedir saygılarımla sunarım...
-
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [Saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31]
Bu âyet-i kerimeden kadınların başörtüsünü sadece yakasına örteceği, baş ve vücudunun diğer yerlerini örtmenin gerekmediği anlaşılabilir. Gözünü neden sakınacak, ırzını nasıl koruyacak, ziynetten maksat nedir? Kına, sürme boya mıdır, altın, gümüş gibi ziynetler midir? Bu hususlar açık değildir, hadis-i şerifle bildirilmiştir. Bir âyet-i kerime meali de şöyle:
(Ey Nebi, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına [dışarı çıkarken] cilbablarını [dış kıyafetlerini] giymelerini söyle! Bu, onların tanınıp, eza görmemelerine daha uygundur.) [Ahzab 59]
Bu tercümeye bakıp "Kadın, tanınıp eza edilmemesi için dış elbise giyer. Tanınıp eza edilmezse, çıplak gezebilir" diyenler çıkmıştır. Bu âyetleri Resul aleyhisselamın nasıl açıkladığına bakmalıdır.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kadının [yüz ve iki elinden başka] bütün bedeni avrettir.) [Mecmaul-enhür, El-mugni]
Bu hadis-i şerifte kadının tesettürü açıkça bildiriliyor. Kur'an-ı kerimin 17 yerinde Resulullaha (De ki, bana tâbi olun) buyuruluyor. Allahü teâlânın Resulüne tâbi olup Onun bildirdiği şekilde tesettüre riayet etmelidir!
Hz. Esma, ince elbise ile gelince, Resulullah efendimiz baldızına bakmadı. Mübarek yüzünü çevirip (Ya Esma, bir kız, namaz kılacak yaşa gelince, yüz ve elleri hariç, vücudunu erkeklere gösteremez) buyurdu. (Ebu Davud)
Hz. Âişe validemiz buyurdu ki:
(İlk muhacir kadınlara Allah rahmet etsin! Tesettür âyeti inince, hemen futalarını yırtıp başlarını örttüler) buyurdu. (Buhari, Nesai)
Kadın avrettir, tesettürü farzdır. Âyet-i kerimeyi kendi görüşüne göre tefsir edip bu farzı inkâr etmek küfürdür.
Bir kadın açık gezse kâfir olmaz. Fakat kapanmanın lüzumsuz olduğunu söylerse kâfir olur. Günah ile küfür farklıdır.
Sanırım Yeterlidir..Allah böyle diyor böyle emrediyor..Hiç Kimsenin Sözü Allahın Kelamından Daha Önemli Değildir..Başkalarının Emrini Allahın Emirleriyle Kıyaslamayın.. -
scorpix denilen zatı muhterem kendisine göre bazı çıkarımlarda bulunmuş. benim yazımda belirttiğim islam fıkhının kaynakları tamamen git istediğin profa sor. Kuran'ın ogünden bugüne geldiğini kabul eden birisinin hadislerin varlığına ve sünnete itibar etmemesi bir saplantıda olduğunun apaçık delilidir. biraz okuyun araştırın ya önüne gelen konu hakkında düşüncelerini yazıyor. islamiyetteki tüm ritüelleri Kur'an da ararsan işin içinden çıkamazsın sana tavsiyem çnce bi meal al oku ardından bi de tefsir okuyabilirsin.
saygılarımla..........
-
Tahir 'e Sorun Tahir ' e =)
-
susayım dedim susturmadınız...
maseva:
scorpix denilen zatı muhterem kendisine göre bazı çıkarımlarda bulunmuş. benim yazımda belirttiğim islam fıkhının kaynakları tamamen git istediğin profa sor. Kuran'ın ogünden bugüne geldiğini kabul eden birisinin hadislerin varlığına ve sünnete itibar etmemesi bir saplantıda olduğunun apaçık delilidir. biraz okuyun araştırın ya önüne gelen konu hakkında düşüncelerini yazıyor. islamiyetteki tüm ritüelleri Kur'an da ararsan işin içinden çıkamazsın sana tavsiyem çnce bi meal al oku ardından bi de tefsir okuyabilirsin.
saygılarımla..........
_____________________________________________________________________________________________________
inanmıyorum lan sunnetlerede hadslerede varmı! bana yiyorsa kanıt getiriN! kanıtda getiremiyorsanız zil takıp oynamayın! hadi geçtim kanıtı siz o resmen TAPTIĞINIZ palavra hadislerin %100 doğru olduğuna cehnnem pahasına kefil olun! bunuda yapamıyorsunuz ve zırzırzırzır!
haa birde demişki herşeyi KURANda bulamazsın..
aslında sen güzel bir hakareti hak ettin ama neyse...
bak dostum.. o kitapta eksik olan hiçbirşey yoktur.. ancak alimlerin anlayacağıda ayet ile zaten açıklanmıştır.. sende alim ( ki öle her önüne gelen olamıyor ) olamadığına göre orada yazılanları anlayacak kapasitenin olmadığıda bir gerçektir.. yani senin IQ düşük diye orada o yazılmıyor değildir.. sende kafa yoksa bunun suçunu KURAN a atma! herşey yokmuşmuşmuş KURAN da... yok devenin nalı! sen anlayamıyorsan KURAN ne yapsın ! eğer birazcıcık aklın varsa bana laf atacağına KURAN ı alimlerin anlşayabildiği geçen ayeti araştırıp bulup okursun! senin gibi birisi için ayeti taratmaya bile gerek yok nerede diye.. git kendin bul!
_____________________________________________________________________________________________________________
ya bazen yazdım zannediyordum ama yazmamışım sanırım yada yazdımda okuyan olmadı....
tahir şunu yazmış kahkahalara boğuldum...
:
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?Sayfa=6&folderid=46087
BAZI ARKADAŞLARIN AYETLERİN BİLE YANLIŞ TEFSİR EDİLEBİLECEĞİ KANISINI DA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK SADECE ELMALILI M.HAMDİ YAZIR HOCA'NIN TEFSİRİNİ KALEM ALIYORUM.
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar. Irzlarını korusunlar. Görülmesi tabii olan yerler hariç ziynet yerlerini açmasınlar. Baş örtülerini yakalarının üzerine kadar salsınlar. Ziynet yerlerini izin verilenler dışında kimseye göstermesinler. Bir de ayak bileklerine taktıkları gizli süsler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler, (önceki kusurlarınızdan dolayı) hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin, umduğunuza nâil olursunuz." Nûr 24/31VE ELMALILI HOCA'NIN TEFSİRİ DE ŞUDUR:
Bu âyette emredilen şudur: Kadınlar başlarını, saçlarını, kulaklarını, boyunlarını, gerdanlarını ve göğüslerini açık tutmayıp anlatıldığı gibi güzelce örtünsünler. Bunun için onu temin edecek baş örtüsü kullansınlar. Cahiliye (İslâm öncesi) kadınları da hiç baş örtüsü kullanmaz değillerdi. Fakat yalnız enselerini bağlar veya arkalarına bırakırlar, yakaları önden açılır, gerdanları ve gerdanlıkları açık olurdu, ziynetleri görünürdü.
İslâm önce açıklığı yasaklamıştır. Sonra, kadınların başlarını örtüp başörtülerini yanları ve göğüsleri üzerine sarkıtmasını emretmiştir. Böylece sadece tesettürün farz oluşu değil, aynı zamanda onun ne şekilde olacağı da gösterilmiştir. Kadın edep ve nezaketinin en güzel ifadesi bundadır. NUR SURESİ 24/31_______________________________________________
elmalı hamdi yazır.. aaa nede büyük adam.. tab tabi tabi...
bende elmalı hamdi yazırın bir çevirmesini yazıyorum :
( yazdım sanmıştım ama yazmamışım sanırım )
elmalının çevirmesi: "orada ( cennette ) erkeklere (!); iyi huylu, kocalarından başka erkeklere bakmayan (!!!) dilberler (!!) vardır.."
içimden "ha siktir lan! " demek gelyor açıkçası... ayetin gerçeği şöylede:
"orada ( cennette ) iyi huylu huriler vardır.."
çarpmaya bak çarpmaya...
hemen hurileri KADIN cennete gidecekleride erkek yaptı.... eee ARAP KAFALI CAHİL işte naparsın!
KURAN da sadece alimlerin KURAN ı anlayabildikleri açıkça yazmakta olduğu halde neden BİLİMDEN UZAK kalır bu yobazlar birtürlü anlayamıyorum!!!
neyse devam edelim...
tahir:
Fuzz bunu yazdı:
-----------------------------aynı ayetlerde kapanan bi kadının* 2 ton makyaj yapmaması gerektiği, yaptığı takdirde tüm bu kapanmaların örtünmenin falan bi boka yaramıcağı da yazıyo mu ?!
*kapanan kadın. ahaha telafuzu bile iğrenç)
-----------------------------
kardeşim maksat eğlence olsun diyemi soruyosun bir kerem soru sorarken senin ne kadar bilgili olduğuna bakmak lazım hadis biliyonmu ilmihal biliyonmu evvela onları öğrenip sonra soru sorman iyi olur__________________________________________________________________________-
fuzbyy e sormuş ama oda banlanmış... kimdir neydir tanımam etmem ama ben soruyu kendi üstüme alıyorum ve ibret olsun diye yanıtlıyorum..
en altta ne demiş -hadis biliyonmu ilmihal biliyonmu! -
benden de sana bir soru : sen KURAN biliyormusun! Sen Kuantum Biliyormusun! Sen BİLİM biliyormusun!