folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kürt Halkından : Biz Kimiz ?

Kürt Halkından : Biz Kimiz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek

ValentinoRossi bunu yazdı:
    -----------------------------

the coltfire sen o lehçeler arasından çıkar bakayım Zazacayı. Ulan şu Zazaları zorla kürt yapmanın peşindesiniz. Zazalar diliyle ayrı bi ırkdır. Sok bunu kafana. Sizinde yaptığınız ayrı bir ırkçılık, faşistlik.

Ben saten zazalarin kurt oldugunu iddia etmedim.Kurtce konusan Kurtler mualesef Zazaca bilmiyorlar ama Zazalar arasinda kurtce bilen çok. Irakli Kurtlere ayit TV'lerde Zazaca adina hiç bir sey yok.
    Zazalar'da belli bir korku var, onlara gore Kurtlerin amaci Zazalari asimile edip yok etmek, mualesef bazi  kurtce konusanlarda bu korkulari hakli çikaran gorusler sergiliyorlar.
    Direk kavgalar yerine daha makul sekilde biribirlerini dinlemek dogru olandir.
    Bir Turk israrla size "Turksunuz "dediginde kizarsiniz ve Turk olmadiginizi anlatirsiniz ,çunku suna eminsinizki "siz Kurtsunuz" ayni sekilde Zaza oldugunu soyleyen bir Zazaya sen Kurtsun dediginde benzer tepkiyi ondanda alirsin .zira o kendini Kurt gormez Kurd kabul etmez

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

TheColtfire bunu yazdı:

Kürtler, Mezopotamya'nın yerlilerinden olup Zagros dağlarından, Toros dağlarına kadar uzanan coğrafyada yaşayan 20-30 milyon kişiden oluşan etnik gruba mensup ve Hint-Avrupa dili konuşan halklardan biridir.

Din  

Kürtler, dini bakımdan çok heterojen bir halk olup aralarında birçok farklı dine mensup gruplar vardır. Kürtlerin çoğunluğu Sünni Müslüman olup Islamiyeti kabul etmiştir. Türkiye ve İran sınırları içinde yaşayan Kürtlerin çoğunluğu sünni, diğerleri alevidir.(irandaki alevi kürtlere ehl-i hak denir.). Ayrıca Şii,Yezidi, Yahudi, Zerdüşt ve Hıristiyan Kürtler de vardır.

Dil 

Kürtçe, Hint-Avrupa dil ailesinin Hint-İrani kolunun kuzey-batı İrani grubuna ait bir dildir.1 Kürtçe, dünyada tahminen 30-40 milyon insan tarafından konuşulmaktadır. Kürtlerin konuştuğu lehçeler şöyle sıralanabilir: Kurmanci, Sorani ve Kelhuri. Ayrıca Zazaca da lehçelerden biridir.

Kürtçe, bugün Türkiye, İran, Irak, Suriye, Sovyetler Birliği, Lübnan gibi değişik devletlerin sınırları içinde yaşamakta olan Kürtlerce konuşulur. Kürtçe Irak'ta resmi dil olarak tanınmıştır. Dil içerisinde, Farsça, Arapça ve Türkçe kelimeler bulunmaktadır.

Kürt edebiyatı; halk edebiyatı ve yazılı edebiyat olarak ikiye ayrılır. Sözlü edebiyat, yani halk edebiyatının tarihi binlerce yıl öncesine kadar dayanıyor. Yazılı edebiyat ise bin yıl öncesine kadar dayanıyor. Hemadani Baba Tahir (935-1010), Kürt edebiyatının ilk yazılı örneğini, bin 100 yıl önce İran'da Arap alfabesiyle Kürtçe yazmıştır.

Kürtçe'nin eski ve güçlü edebi ürünlere sahip diğer bir lehçesi de Kurmanci lehçesidir. Kurmanci lehçesiyle bu güne kadar ulaşmış şiirler yazan Kürt şairleri arasında ilk akla gelenler: Elîyê Herîrî (1425-1495), Feqîyê Teyran (1590-1660), Melayê Cizîrî (1570-1640) ve Ehmedê Xanî (1650-1707)'dir. Ehmedê Xanî'nin Mem û Zîn adlı ünlü eseri ilk kez 1730'da çevrilip yayımlanmıştır.

Ortadoğu'da Kürtler 

Kürtler yoğun olarak Toros ve Zagros dağlarının kesiştiği, Mezopotamyayı da içine alan, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğusu, Irak'ın kuzeyi, İran'ın Kurdistan, Batı Azerbaycan, Azerbaycan (Zengilan, Laçin, Kubadli, Kelbecer) Kermanşah ve Loristan eyaletlerinde yaşarlar.

Türkiye 

Nüfus 

Türkiye'deki Kürt kökenli Türk nüfusuna dair sayım Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından 1965'de yapılmıştır. Buna göre, 1965'de 31.391.421 olan Türkiye Nüfusu'nun 2.219.502'si ana dili olarak Kürtçe'yi beyan etmiştir. Bu sayı, toplam nüfusun yüzde 7,07'sine tekabül etmektedir. 2000'li yıllara bakıldıığında ise Türkiye'de yaklaşık 15 milyon Kürt asıllı Türk vatandaşı olduğu belirtilmektedir. [1]

Coğrafya 

Türkiye'deki Kürtler Cumhuriyet'in ilk yıllarında yoğunlukla Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine yayılmış halde bulunuyorlardı. Son yıllarda yaşanan iç göçler nedeniyle, bu bölgeden İstanbul, Adana, İzmir, Bursa ve Mersin gibi büyük kentlere göç etmişlerdir. Bu nedenle, özellikle Anadolu'nun batısında yaşayan Kürt kökenli nüfusun, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya göre çok daha fazla olduğu tahmin edilmektedir; ancak yukarıda belirtildiği gibi, nüfus sayımlarında vatandaşlık esas alındığı ve etnik köken sorulmadığı için, Kürt kökenli nüfusun nerede daha yoğun olduğu konusunda kesin bir şey söylemek olanaksızdır. Ayrıca evlenmeler sonucu da nüfus karışmıştır. Bir kısım Kürt kökenli Türk vatandaşı ise başta Almanya olmak üzere, çeşitli Batı Avrupa ülkelerine göç etmiştir.

Bu yazida KURT dusmanlarina KAPAK olsun =)

5000 yillik kurt tarihini istesenizde yok edemezsiniz..

zuahhayhqyat  koptum mınaki teoriye bak :D (=   göz var görüyoruz kulak var duyuyoruz geç bunları hocaaaaa real de olanlar bak sen.

Yiğit olanın lokması cana rızıktır beyler
    Kimse bana demesin buna yazıktır beyler
    Soyu soysuz olanın sütü bozuktur beyler
    .
    Bunların soyu bozulmuş Türk'e düşman göbekten
    Bu hesaptır sorulmalı apo denen köpekten
    .
    Kan istediniz canlardan bitmedi inadınız
    Oğuz size yar olmadı puğ düz idi adınız
    senelerdir bu vatanın ekmeğini yediniz
    .
    Suyunuzu keseceğiz dağlardaki gölekten
    Bu hesaptır sorulacak apo denen köpekten
    .
    İhanete yar'mı olur yüce dağların karı
    Üstünüze zalım geldi bu senenin baharı
    Deli poyraz gibi vurdu öksüzlerin kaharı
    .
    Eleneceksiniz beyler ince ince elekten
    Bu hesaptır sorulacak apo denen köpekten bu%20hesaptır%20sorulacak%20apo%20denen%20KÖPEKTEN

bu%20hesaptır%20sorulacak%20apo%20denen%20KÖPEKTEN

.
    Dağlar taşlar ovalar bilinki Türk'ün yurdu
    Aslımız insan neslidir Türk'e semboldür kurt'u
    Soyu ermeni olanlar nerden bilecek kürdü
    .
    İhaneti seyredin perdedeki delikten
    .
    Feryat eylemezmi sandın yavrusuna bir ana
    Sizler doymak bilmediniz akıttığınız kana
    İnsan cana kıymaz, nasıl kıydınız cana
    .
    Anası nenni söylerken kan damlıyor belekten
    .
    Alperenler şahadeti seslenirken çağrına
    İbrahimin delileri nişan oldu bağrına
    Mehmetcikler şehit düştü bu vatanın uğruna
    .
    Vatanmı istediniz ulan beşikteki bebekten
    .
    Hainlerin yaptıkları yanlarına kalırmı
    İhanetin affı olmaz sizi millet salarmı
    Vatan şehitler toprağı, seni toprak alırmı
    .
    Boynuna urgan dolayın sağlam olsun ipekten
    .
    Başı bozuk yaylalarda bol keseden savurdun
    Ne dinin var ne imanın sen ne biçim gavurdun
    Hem korkaksın hem zavallı zoru gördün kıvırdın
    .
    Urgan bile dava eder boynundaki ipekten
    .
    Şehit analarının gözündeki yaş bitsin
    Vatanımın üzerinden kara bulutlar gitsin
    Asın gardaş bu iti şehitler rahat etsin
    .
    Bu sefai deli oldu senelerdir demekten
    Bu hesaptır sorulmalı apo denen köpekten
    .
    Aşık Sefai

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek

Thelordmax bunu yazdı:

Herkes kendini kraliyet ailesinden çıkarma peşine düşmüş. Ne lan bu ırk ayrımı ? Bokunu çıkardınız bu açılım konularının...

Bu sitede sadece  faşist olanların sesi biraz fazla çıkıyor..

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zefyhr
    zefyhr's avatar
    Erkek

hepar gelecek dertler bitecek...

hııvfffffffff.... fhüüüüüüüüüüüüü.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

üşenmedim okudum yazıyı

pkk öldürünce vatana ihanet edince kürt haklarının fiili savunucusu

askerimiz bu orospu çocuklarını öldürünce katil 

nasıl iş bu?

dtpye bile hep uzlaşma olsun diye tahammül etti bu millet ve devlet

yazıyo okuyun görün işte kim ne kadar uzlaşma istiyor

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek

kabahat şu başlığı ciddiye alıp yorum yapanda. türk-kürt kardeştir,ırktaştır,dindaştır,etle kemiktir. çakallara sözüm şudur

Ben kürdüm ama türk düşmanlığı hiçbir zaman yapmadım ve yapmam ama kürt olmama laf varsa inadına kürdüm diyorum.Bizim nefes almamız bile hainlik bu ülkede yada bazılari sırf bizi sinir etmek içim böle yapıyor olsun bıkmadık bıkmayizda.Hakkımızı savunmakta ne bölücülük ne hainlik eşit hak hürriyet ve anayasa güvencesi çercevesinde dil din kültür ve toprak kardeşliği olsun diyoruz...Yanliz kimse şunu unutmasın kürtlere verilen haklar lutuf değil dilenci misali onlar verilmesi gereken geç kalınmış haklar...kürtler kandıracak bi ırk bundan sonra tanımıyorum. Son sözum vefasızlara vatan toprağında yaşamak haram olsun. bi dahada bu sayfaya yorum yapmam. size gün doğuyo bizler yorum yapinca..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

TheColtfire bunu yazdı:

Thelordmax bunu yazdı:

Herkes kendini kraliyet ailesinden çıkarma peşine düşmüş. Ne lan bu ırk ayrımı ? Bokunu çıkardınız bu açılım konularının...

bu güne kadar hep o orospu çocuklarının sesini duydun o yüzden sana öyle gelmiş.Konuda ki yazıya, yazıyı yazana, kürdistan'a, pkk'ya küfretmek faşistlikse faşitsim seni bile keserim süper mario (:

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

TheColtfire bunu yazdı:

Thelordmax bunu yazdı:

Çıkmayacak arkadaşım. Herkes kendi ses ayarını eşit tutarsa bi bok olmaz. Forum kirliliğinden başka bişeye yaramıyor bu muhabbetler.

A.k işe yarar bişeylerle uğraşın. Sidik yarıştırır gibi herkes bişey saçmalıyor. Seviyenizi düşürmeyin...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GokYeleliBozkurt
    GokYeleliBozkurt's avatar
    Erkek

TheColtfire bunu yazdı:

kabahat şu başlığı ciddiye alıp yorum yapanda. türk-kürt kardeştir,ırktaştır,dindaştır,etle kemiktir. çakallara sözüm şudur

Ben kürdüm ama türk düşmanlığı hiçbir zaman yapmadım ve yapmam ama kürt olmama laf varsa inadına kürdüm diyorum.Bizim nefes almamız bile hainlik bu ülkede yada bazılari sırf bizi sinir etmek içim böle yapıyor olsun bıkmadık bıkmayizda.Hakkımızı savunmakta ne bölücülük ne hainlik eşit hak hürriyet ve anayasa güvencesi çercevesinde dil din kültür ve toprak kardeşliği olsun diyoruz...Yanliz kimse şunu unutmasın kürtlere verilen haklar lutuf değil dilenci misali onlar verilmesi gereken geç kalınmış haklar...kürtler kandıracak bi ırk bundan sonra tanımıyorum. Son sözum vefasızlara vatan toprağında yaşamak haram olsun. bi dahada bu sayfaya yorum yapmam. size gün doğuyo bizler yorum yapinca..

Hangi Kürt kardeşimiz mimar, mühendis olmak istedi de, onlar teknik üniversiteye sokulmadı? Hangi Kürt kardeşimiz ülkenin herhangi bir yerinde mağaza, dükkan, kebapçı açtı da ona izin verilmedi? Hangi Kürt kardeşimiz şarkı-türkü okuyup kaset çıkartıp film yaptı da onun önü kesildi? Hangi Kürt kardeşimiz Akdeniz'de, Ege'de 5 yıldızlı otel-motel yapmak istedi de ona teşvik verilmedi ? Hangi Kürt kardeşimiz banka kurmak istedi de ona izin verilmedi? Hangi Kürt kardeşimiz herhangi bir partiden milletvekili adayı oldu da ona seçilme imkanı tanınmadı? Hangi Kürt kardeşimiz turizm-seyahat acentaları kurdu da ona ruhsat verilmedi? Hangi Kürt kardeşimiz askerliği tercih etti de Ordu'da yükselmesinin önü kesildi? Hangi Kürt kardeşimiz geçmişte senato başkanı oldu da ona itiraz eden oldu? Hangi Kürt kardeşimizin bu ülkeye cumhurbaşkanı olmasının önü kesik? Hangi Kürt kardeşimizin Türkiye 1. Ligi'nde futbol oynamasının önünde engel var? Hangi Kürt kardeşimize kredi verilmedi, hangisine doktor bakmadı, hangisine mektep kapısı kapatıldı? Hangi Kürt kardeşimize bu ülkenin İstanbul'unun, Ankara'sının, Antalya'sının Mersin'inin, İzmir'inin kapıları kapalı? Hangi Kürt kardeşimize yurtdışına çıkmak istediğinde pasaport verilmiyor? Ama o Kürt kardeşlerin yaşadığı yerlerde, 25 yıldır gelene kurşun sıkıldı, gidene kurşun sıkıldı... KİM HASMANE OLDU? Henüz 3 aylık asker olana da mermi yağdırıldı, terhisine 2 ay kalana da kurşun yağdırıldı... Mayınlı tuzaklar ne kol bıraktı ne bacak! Yüzlerce iş makinesine benzin dökülüp yakıldı, binalar kundaklandı, mektepler öğretmenleriyle bombalandı... Fırsat geldiğinde tek asker de katledildi, 30 asker de kurşuna dizildi... Daha gencecik yaşında kızımızı yaktılar vahşice. Hepsini burada saymak mümkün değil. Yine de şehit ve gazi anneleri bağırlarına taş bastılar, kan davası gütmediler. Türkiye'nin hiçbir köyünde kasabasında Kürt kardeşlerimize karşı hasmane bir tutum ve davranış içine girmediler. Bütün bunlar bir açılım değilse ne? Biriler bize bunun dışındaki açılımın ne olduğunu arı, net, duru, temiz biçimde anlatsa da bilsek! Bilelim... Çünkü Türk vatandaşı zaten bağrını, gönlünü açmamış mı bu ülkede yaşayan herkese? Daha başka açılım nasıl olur ki ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

TheColtfire bunu yazdı:

Bu yazida KURT dusmanlarina KAPAK olsun =)

5000 yillik kurt tarihini istesenizde yok edemezsiniz..

be mal biz kürt tarihini mi yok etmeye uğraşıyoruz. biz kürte düşman değiliz. biz pkk ya ve yandaşlarına düşmanız. bunların da tamamı kürt. bu ayrımı yapamıyorsan hiç konuşma. kürt tarihini emin ol senden daha iyi biliyorum

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
Toplam Hit: 7926 Toplam Mesaj: 58