folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kürtler Hakkında...



Kürtler Hakkında...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Misanthrope
    Misanthrope's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ekim/2005
    Erkek

    "Dtp kürtlerin temsilcisiyse pkk'da kürtlerin temsilcisidir dolaylı olarak."

    -- yaa.. tabi ki bir kisminin temsilcisidir.. bu bir realite.. ama bütün kürtler dtp li degildir.. bütün kürtler pkk li da degildir.. 

    "Sen yıllarca ekmek yediğin topraklara, insanlara ihanet edeceksin sonra özgürlük isteyeceksin. Vermezler hiç kusura bakma."

    -- ekmegini yemek.. nasil bir tabir bu?.. kürtler ekmek üretmediler mi?..sadece diger milletlerin ürettikleri ekmeklerimi yediler?..

    -- özgürlük, türkiye topraklarini bölmek degildir.. ve bunu kürtlerin cogu da böyle görmüyorlar.. özgürlük herkesin en dogal hakkidir? degil mi?..  

    "Son yıllarda verilen demokratik haklarında eğer olumlu adımlar atılmaması halinde yenileri verilmez. Artık AB'de Türkiye'ye bu konuda baskı yapamıyor. Kürtlerin siyasi temsilcileri pkkya terör örgütü deyemedikçe olan "iyi kürtlere" olacak. Üzüldüğüm tek şey bu."

     -- son yillarda hangi demoktarik haklar verildi kürtlere? AB nin bir baski yapma cabasi yok. dogal olani anlatmaya calisiyor türkiye ye..ve bu uzun süre böyle devam edecek sanirim.. 

     


    Was mich nicht umbringt,macht mich stärker! Nietzsche
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maydonoz07
    maydonoz07's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek
    SawIV bunu yazdı:
    -----------------------------

    Kürtçe Irak'ın resmi dili... Bu çok açık, istediğn kaynaktan Irak'ın resmi dillerini araştır.

    Iraq Official languages: Arabic, Kurdish, Aramaic

    -----------------------------
    öncelikle ırakı saddamdan önce saddamdan sonra diye ikiye ayırırsın ondan sonra resmi dilleri neymiş kendin görürsün şuan başta kim var kürt,dışişleri bakanı kim kürt, içişleri bakanı kim kürt, istihbarat başkanı kim kürt, savunma bakanı kim kürt.

    peki saddam kimdi hitlerin oğlumu hayır bildiğin arap, dışişleri bakanıda arapdı içişleride savunmada isthbaratta hepsi araptı talabani sıpası saddamı amerikalılara değiştikten kaç yıl sonra ıraka girebildi biraz düşün kürtçe orda resmi dil olduysa bilki saddamdan sonra oldu bugün yüzlerle ifade edilen arap ülkesi var kaç tanesinin arapça dışında resmi bi dili var


    Türk"üz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz, Atsızcıyız, Turancıyız. Basbuğumuz: Atatürk, Yol Göstericimiz: Nihal Atsız, Silahımız: Damarlarımızdaki asil kan, Hedefimiz: Turan! Soyumuz; Saf Türk Soyudur, Dilimiz; arınmıs Türkçe"dir, Töremiz; ne Arap"ın, ne kürdün ne de Batı"nın töresidir, özbeöz Türk"ün töresidir. Türk"ün töre ve kültürünü, yasam tarzı olarak benimseyip yaşar ve yaşatiriz. GökTanrı Türk"ü Korusun..... TÜRK IRKI SAĞ OLSUN....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ocak/2006
    Erkek
    Misanthrope bunu yazdı:
    -----------------------------

    1. "onemli olan dilin resmi olup olmadıgıdır."

    bunun pek bir önem tasidigini düsünmüyorum.. önemli olan o halkin o dili özgür bir sekilde konusup konusamadigidir..

    2. "sözde kürdistan" ne demek bu merak ettim?.. özellikle "sözde" kelimesi cok garibime gidiyor.. bir seyi kabullenememek..

    3. "kuzey ıraka tabi gitmezler, gidipte ne yapacaklar. gidip aclıktan oleceklerine" .. ciddimisin bu yazdiklarinda?.. petrol petrol.. petrol.. degerinden bahsetmeye gerek yok sanirim.

    4. "ankete katılanların yarısı pkk yı teror orgutu olarak gormuyor" göremezler tabi ki.. bir cok ailenin cocuklari o yolda can verdi.. yasamadan anlamak zor sanirim bunlari.

    5. " elektirigi suyu kacak kullanmak borclarına af cıkarttırıp belese yasamak varken kapcak yapıp gasp etmek varken" bu kürtlükten cok fakirlik ile ilgili bir sey sanirim..

    bütün bu kötü olaylari kürtlere mal etmiyorsundur umarim.. yillardan beri dogru düzgün bir yatirim yapilsa doguya, hersey daha farkli olurdu sanirim.

    6. " yine ankete katılanların cogu dtp yi kürt temsilcisi olarak goruyor".. evet böyle.. celiski nerde?

     

     

    7. kimseyi provoke etmek gibi bir niyetim yok burda.. küfürlesmeden düsüncelerimizi paylasabileceksek gelin tartisalim..

     

     

     

     


    -----------------------------

    1-onemli olan ozgur konusmak degildir. zaten gundelik yasantısında herkez istedigi gibi konusabilir kus dili falan. resmiyet onemlidir

    2-sözde kürdistan adından anlasıldıgı gibi sözde demektir. bu heriflerin sözde haritasında Türkiye topraklarıda vardır. bunumu kabullenicem ben? kendi topragımı haritaları icerisinde cizmelerini? iste er meydanı gotu yiyen gelir alır o toprakları.

    3-evet ciddiyim o yazdıklarımda. hangi petrolden bahsediyorsun? ABD nin almak icin ırakı isgal ettigi petroldenmi. o petrol ABD nin kürtlerin degil.

    4-nedemek gormezler tabi. pkk yı temsilcisi goren adam pkklı ile aynı muammeleyi gormeye ve olmeye mahkumdur. agzından cıkanı kulagın duysun fazla ileri gidiyosun

    5-Fakirlikle falan alakası yok. bu memlektte fakir Türk yokmu anasını satim. niye onlar boyle islere kalkısmazken bunlar kalkısıyor?

    6-nasıl celiski nerede. anlama kıtlıgın olduguna kanaat getirdim. dtp dedigin serefsizler toplulugu pkk nın siyasi uzantısıdır. bu partiyi kendi temsilcisi gorende teroristtir. hem k.ıraka gitmem deyip hemde terorist olusumları desteklemek. bu celiskidir.

    7- provakasyon yaratacak cumleler kurup haddinden fazla ileri gidiyosun.  


    Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Temmuz/2007
    Erkek

    tugrulbaba neredesin :D sen cevapsız bırakmazsın bu konuları

    bana kalırsa hiç karıştırmayın şimdi bu derin mevzuları derim yoksa işin içinden çıkılamaz

    tam bir tartışma ve kavga ortamı yaratmaması açısından diyorum

    artık türk - kürt kavgasını bırakalım . bırakalım ki bazı çıkarcıların ekmeğine yağ sürmeyelim

    zaten bazı çevreler bizi birbirimize düşürüp bundan nemalanmaya çalışacaktır

    ne olur fırsat vermeyelim arkadaşlar


    Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Misanthrope
    Misanthrope's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ekim/2005
    Erkek

    küfürsüz yazisalim diyen sen degil miydin?..

    tehdit ve küfürlere baslamissin direk..

    karsindaki insanlarin düsüncelerine saygi duymayi ögrenmek gerek önce..

     

    Herkesin farkli bir bakis acisi var!!.. ve asil sorun bizim yalnizca kendi bakis acimizda kalmakta inat etmemizde sanirim..

    böylece kal öyle ise..

     hadi bana eywallah.. kaliteli tartisacak bir adam yok zaten burda!

     


    Was mich nicht umbringt,macht mich stärker! Nietzsche
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SawIV
    SawIV's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2007
    Erkek
    Misanthrope bunu yazdı:
    -----------------------------

    -- özgürlük, türkiye topraklarini bölmek degildir.. ve bunu kürtlerin cogu da böyle görmüyorlar.. özgürlük herkesin en dogal hakkidir? degil mi?..  
    -----------------------------

    Bunu böyle görmeyenler görmediklerini açıklamalı. Bunu DTP açıklamayacakta AKP mi açıklayacak? Kürtler kendilerini tamamen temsil edecek pkkdan bağımsız parti kurmak zorundalar. Kürtlerin tek istediği şey Kürtçe TV kanalı mı? Bu kadar basit mi her şey...

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    carpuss
    carpuss's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek
    kürtlerin bu ülkenin bölünmemesinden yana oldukları açıkça ortada, dtp yi kürtler olarak tanımlamayarak diyorum ki dtp nin amacı da kendilerine çeşitli haklar verilmesini sağlamak, hep düşünmüşümdür daha ne isterler diye, neleri eksik kürt türk ermeni vs bu ülke içinde yaşayanların hangisinin bir diğerinden üstünlüğü var? hak üstünlüğü var, kimsenin yok.. bunlar birer oyundur demek te komik oluyor artık. diyoruz da ne oluyor oturdugumuz yerde oturuyoruz.. bie ay önce herkes sokaklara dökülmüş türk bayrakları asmışken şimdi ne oldu da indi bayraklar.. bi sürü yaman çelişki.. gördüğüm ve doğruluğundan emin oldugum tek şey şudur. Bu devletin adının "Türkiye" olması kürtlerin zoruna gidiyor, bunun yerine osmanlı gibi ırkı temsil etmeyen bi isim olsaydı belki daha farklı olacaktı.. Ama Türkiye adını kabullenmemelerinde aşırı sağcıların da büyük payı vardır deniyor. Türklük kavramını aşamadığımız, bu ülkeye bu isim verilirken amcının ne oldugunu bilmediğimiz sürece de bu kaos devam edecektir. içimizde çeşitli ırklara bölünebiliriz ama dışa karşı tek vücut olamadığımız sürece bi işe de yaramayız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KevinS
    KevinS's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Haziran/2007
    Erkek

    tek bildiğim bu ülkede bazı vatandaşlar kürtleri aynı kefeye koyuyor


    İyimser Bir Gül Açsın Yanaklarında . .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2007
    Erkek

    hadi bir konu daha açın! kürtlermi iyi ermenilermi iyi? hangisi daha insan? yada hangisi daha hain?

    3ü 5i bilmem !

     Hangi savaşta ihanetleri görülmüş kürtlerin? 1.dünya savaşında? 2.dünya savaşında? yoksa çanakkale savaşındamı? hayır hayır kurtuluş savaşında .....

    Kürtlerle pkk yı eşit tutan kuş beynlilere bir sözüm var . gidin bakın çanakkeleye gezin görün öğrenin. orada d.bakırlısı ş.urfalısı hakkarilisi şırnaklısı kısacası bütün bölgeden insan var yaşları 18 .19. 20.  25.30.

     sevmiyorum diyorsunya hani ,onlarda senin gibi bölücüleri sevmiyor zaten.

    seven kürdün sevdiği tek şey, vatanları ay yıldızlı bayrakları ve istiklal marşlarıdır.

    ama bunu kavrayamayacak kadar akılsız olanlar var.

    bu vatan senin tekelindemi? orda tek senin dedenin kanımı var?

    bu zihniyetteki gençlik olduğu sürece ekilen nifak tohumları herzaman yetişecektir.

    konuyu açan arkadaş, sevmediğin birine saygıda gösterme ya .buna kimsenin ihtiyacı yok.

    korucuları düşünün kim onlar?  işte onlarda kürt ,zamanında köyleri pkk tarafından basılan haraç istenen ve alamayıncada katliama maruz kalan kürt. ve şimdi mehmetçikle birlikte pkk ya karşı savaş veriyorlar.

      ve dikkat ettiysen bir korucu ŞEHİT oldu diye veriyor haberler.

     ya nekadarda haksızlık yapmışız kürtlere ,hepsini pkk lı sanmışız demeniz dileğiyle........


    nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    Hep aynı konular..
Toplam Hit: 8407 Toplam Mesaj: 47