Kürtler Hakkında...
-
ne kurdistani ya bunu lafinin bir daha gecmemesini talep ediyorum
-
Şimdi korkular ve gerçekler var
Nedir bu korkular
1) Türkiye'nin birçok etnik kökenden oluşması, dolayısıyla birine yapılacak olan imtiyazın daha da ileri gitme korkusu (Herşeyin temelinde bu yatıyor)
Diğerlerini saymama gerek yok. Fakat 1921 Anayasasına bakıldığında
Kürtler'in, Çerkesler'in, Lazlar'ın, yani bu topraklar için ölen bütün halkların, yeni anayasada kurucu unsur olarak belirtilmiş olmasıdır.
Daha sonra ayaklanmaların olması nedeniyle, ulus devlet yapılanmasına gidilerek, toprak - millet bütünlüğünün korunması amaçlanmıştır.
1955 yıllarından sonra Kürtler dışlanmaya başlanmıştır. (Kürt diye bir kavramın olmadığı tartışmaları olmuştur.). Daha sonra 1980'lı yıllarda Diyarbakır Cezaevi işkenceleri sonucunda PKK doğmuştur.Zaten PKK çıkış tarihine bakarsak 1980 ihtilalinin hemen sonrasına denk gelir.
Sonucu bağlarsak; Bence insanların ne tür müzik dinlediğine, neyce konuştuğuna bakılmaksızın kendinizden bir parça olarak görmemizdir. Kim ne düşünürse düşünsün, Türkiye'de Kürt sorunu vardır. Fakat bu Kürtler'in belirttiği gibi çok vahim olan birşey de değildir.
-
DkN bunu yazdı:
-----------------------------zuluların konustuguda bir dildir. onemli olan dilin resmi olup olmadıgıdır. kürtce resmi bir dil degildir. resmi dil devletin anadiline denir. o topraklar icerisinde konusulan diger diller etnik dildir. sözde kürdistan hayallerinde Türkiye topraklarıda vardır. kuzey ıraka tabi gitmezler, gidipte ne yapacaklar. gidip aclıktan oleceklerine Türkiyede kalıp buranın ekmegini yiyip belese yasamak varken. elektirigi suyu kacak kullanmak borclarına af cıkarttırıp belese yasamak varken kapcak yapıp gasp etmek varken k.ıraka gidip essek gibi calısıp acmı kalacaklar gitmezler tabi. Türkiyeden gitmeyiz diyorlar ama ankete katılanların yarısı pkk yı teror orgutu olarak gormuyor bu nasıl bir celiskidir. yine ankete katılanların cogunlugu dtp yi kürt temsilcisi olarak goruyor. dtp de pkk nın siyasi uzantısı olduguna gore buda bir celiski degilmidir.
"baslık altında küfürlesmeler olmasın. duzgunce fikir beyan edelim"
-----------------------------
bu yazılar hakaret sayılmıyormu bu tür tartısmalar bitmek bilmiyor ve ne yazıkki çok kişi haddini asıyor
aclıktan ölmek,essek gibi calısmak,beles yasamak,elektirigi suyu kacak kullanmak
bunlar cok agır laflar haddimizin sınırlarına dayandık haddimizi aştırmayın (yazı olarak saygısızlık anlamında söylüyorum baska bir tartısmada buna benzer ifade kullandım yanlıs anlasıldı)
bir şey daha
bizde türkiyede yasıyoruz
... her tür pis işin altından emekli subaylar polisler cıkmıyor
...kapkaçı sadece kürt kökenli kardeslerimiz yapıyor yakalananlar içinde türk yok(onlar pro.)
...benim 10 sene önce oturdugum gecekondu mahallesinde türkler kacak elektirik kullanmıyodu (ankaranın göbegi)
...türkler esek gibi calısmıyolar (esege hakaret olmasın)
...devleti dolandıran kacakcı kurban cem uzan türk degil(sizin mantıgınızla yola cıkarsak tüm türkler cem uzandan dolayı sahtekar)
bir sey daha
cok saygıdeger müritler sizin yediginiz ekmek varya
o ekmegin hamurunda içinde esek gibi calısan kürtlerinde teri var
(diyarbakırın kürtleşmesi diye bir konu var orda erkan diye bir arkadasın yazdıgı yorumu okuyun)
saygılarımla
gellek sıpaz şew xeş
(cok tesekkurler iyi aksamlar) -
svs ,banlanmana sevinecek okadar insan varken sana düşen tek şey sakin olmaktır.
nasılki kürdün pkk sı varsa türkünde kendini bu bayragın tek sahibi sananı vardır. karanlıkta kahramanlık yapanı asıl bölücülük yapanı vardır.
içinizde ki türküm diyip kürtlere hakaret eden , bölücülük yapana inat. kürdün pkk sına inat bu vatanı böldürtmeyeceğiz.
-
her insana herkese saygılı olmak lazım. ama insan olana. vatanı milleti bölmek amacı varsa sokayım saygıya.:l
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------
bu ülkeyi deden değil. m.kemal atatürk kurdu.
-----------------------------"Ne mutlu Türk'üm diyene" sözünü de o söyledi. ayrıca Atatürk'ün baş harfi büyük yazılır bu 1, benim dedem derken bir Türk olarak bunu söyledim,kendi şahsımı temsil etmek için deil, bizim Atalarımız anlamına gelio bu 2, bi de bana gece gece tercümanlık yaptırma Türkçe öğren bu da 3