Laiklik Ve Modenlik (Mustafa Akyol)
-
maydonoz07 bunu yazdı:
-----------------------------
inSanDeiL bunu yazdı:
-----------------------------maydonoz07 bunu yazdı:
star = tmsf = AKP bravooo mustafa bey durmak yok yola devam
Nereye ilişikli olarak bunu buraya nerenden sıçtınını merak bile etmiyorum inanki.Helal olsundan biraz ötesi!..
-----------------------------insan değilsin ama iki dakika insan taklidi yap bi görelim beyin yapın düzelmez ama belki ağzın düzelirde küfür etmessin
-----------------------------adam kötü bişey dememiş anlıycagın dilden konuşuyo ama onu bile anlamak da israrcısın
-
PanxeR bunu yazdı:
dinsizleştirme = laikleşme -bunun ölene kadar arkasındayım.
-----------------------------Allah'ın cahili sen ve senin gibiler ne dini savunabilir nede baska bir seyi sizi ya egitmeli ya yok etmeli.
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------Allah'ın cahili sen ve senin gibiler ne dini savunabilir nede baska bir seyi sizi ya egitmeli ya yok etmeli.
-----------------------------ulan bana cahil diyorsunda kendin çokmu akıllısın adam gibi konuş adama bak ya laikbir ülke ne demek onun bile ne olduğunu bilmiyorsun
hayatında kaç kitap okudunda bana cahil diyebiliyorsun. bide yok etmeli diye karar verme yetkisini sana kim veriyor madem özgürüz istediğimi savunabilirim
sen gitde ilkönce kendi yanlışlarını düzel öyle gel.
-
PanxeR bunu yazdı:
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------ulan bana cahil diyorsunda kendin çokmu akıllısın adam gibi konuş adama bak ya laikbir ülke ne demek onun bile ne olduğunu bilmiyorsun
hayatında kaç kitap okudunda bana cahil diyebiliyorsun. bide yok etmeli diye karar verme yetkisini sana kim veriyor madem özgürüz istediğimi savunabilirim
sen gitde ilkönce kendi yanlışlarını düzel öyle gel.
-----------------------------bana adam akıllı konus diyecek adam degilsin emin ol tanısan anlarsın bosver simdi abi takılıp lan lı lu konusmak internette kolay emin ol internet ve telefon efesi coktur biz cok görduk bunlardan ilk önce uslubunu degiştirecen ben sana alptalmısn demedigim halde sen cok mu akıllsın diyecek kadar laf carptırıp kendini basitce sanki bataklıgın içine dusmus bir kus gibi cıprpınıslarını andıran savunman beni cok gulduruyo he birde tavsiye sen kac kitap okudun bakalım diyerek kend dusuncleri haklı cıarkatmak ve karsındakini bastırmak ancak "dinsizleştirme = laikleşme" gibi bir seyi savunanların söyleyebilcegi bir sey oldugu için fazlada sasırmadım o kdar kitap okudun peki ben cahil cuhalayim söyle bakalım yuce bilge o kitaplarda laiklik eşittir dinsizikmi yazıyomus ama okudung kitaplar fettosun ve onun gbilerin sözlernin derlendigi dergi musvetteleriyse ozaman haklısın
burası özgur istedigi savunurum diye bir sey yok ulkeyi bölmeye yeltenlerler bunu dusunemez bile yobazlar seriatı dusunemez bile ama sen bana yazdıklarımdan ya egitim ya yok etmeli den ikincisini usutune alınarak sana bu emri kim veriyo deyebiliyosun ama ardından kendi yanlsılarını duzelt öyle gel diyosun sana bu yetkiyi kim verdi kaldı ki ortada yanlıs yok.
-
sen imzanda atatürk ismini taşımaya bile layık deilsin çünki bilmen gerekirki atatürk devlet ve din i ayıran ilk kişidir modern bir toplumda din olamaz bu yüzden laiklik = dinsizlik dir insan üzerine kurulu bir toplumdur adamın orda yazdıklarını bile okumadan gelip bana cvp yazıyorsun. sanıyormusunki şimdi baş örtü diye tutturanlar atatürk olsaydi o taktıklarını sokakda takabilirlerdi çarşaflıları asardı zaten kılık kıyafet düzeni atatürk ün en hassas olduğu şeylerden biriydi ve feslerini çıkarmayanlarıda astı . bu arada konuyu değiştirmeye deil senin birşeyler öğrenmeni sağlamaya çalışıyorum.
-
PanxeR bunu yazdı:
sen imzanda atatürk ismini taşımaya bile layık deilsin çünki bilmen gerekirki atatürk devlet ve din i ayıran ilk kişidir modern bir toplumda din olamaz bu yüzden laiklik = dinsizlik dir insan üzerine kurulu bir toplumdur adamın orda yazdıklarını bile okumadan gelip bana cvp yazıyorsun. sanıyormusunki şimdi baş örtü diye tutturanlar atatürk olsaydi o taktıklarını sokakda takabilirlerdi çarşaflıları asardı zaten kılık kıyafet düzeni atatürk ün en hassas olduğu şeylerden biriydi ve feslerini çıkarmayanlarıda astı . bu arada konuyu değiştirmeye deil senin birşeyler öğrenmeni sağlamaya çalışıyorum.
-----------------------------bir kere din kişinin vicdan özgurlugudur herkes istedigini yasar ancak devlet işlerinden ayrı yurur yurumeside gerekir sen bunları söylıyecegin yerde daha cok tartısma yaratmak için dinsizlik=laiklikyoklaik ulkede toplum dinsiz olurmus bu ifadeler baska taraflara cekilmeye acık sen bunları bilincisiz ifade ediyon ve kelimelerine dikkat etmiyon ve kutuplasmayı tetikliyon baska brir gelip sen vay efendim ATATURK e dinsiz mi diyon diyelebilir sen onada bana söyledigin gibi kac kitap okudun diyerek bir seyleri anlatamssın kendinide bu tur savunmalarla haklıda cıkarttamassın bu yuzden cok cabuk ustunden gecerler bu yuzden sen bu konuları savunmaya layik degilsin birde biz ne pkk sempetazini ile ne yobazlar kapıstık da ATATURK umuze basbugumuza laf söyletmedik senin gibi klavyeden ötmedik bu yuzden ATATURK un ismini tasıma layik degilsin diyemessin KELLENİ ALIRIM!
-
Namaz kılan adam yobazsa yobazım alkol almıyana yobaz diyosanız yobazım siz laikligi savunun ben islamımı savunmaya devam edicem islam bende laiklikten önce gelir ben nasıl sizin yaşam tarzınıza karışmıyosam sizinde benimkine karışma hakkınız yok bu degilmidir.Laiklik dinden sogutmaktır bir ilk ögretim okulundaki lisedeki din derslerinde nedense atatürk ten bahsedilio din dersi nedir onu bidiiyin bana bu işin kitap okumakla yada çok bilgili olmakla alakası yoq sizler nasıl yaşamak isterseniz yaşayın ama islamgibi incebir konuya fazla dokunmayın alim degilsiniz bişey degilsiniz tahribat eskiden hack yapardı şimdi siyaset yapıo pek anlaşılan bi iş degilya neyse..
-
benim kimseyle alıpveremediğim yok haksızda deilim bu foruma teknolojik haberleri takip eder gündemi takip ederim diye geldim hiç bir zaman hiçbir yerde din in konuşulmasını da istemem ayrım kutuplaşma olabilir ama bu konuda demek istediğim başka adam konu açmış bende konudaki fikre katıldğımı dile getirmeye çalışıyorum tabi anlayana tartışma sonsuza kadar uzatılabilir forum bilgi paylaşma yeridir her zaman ben bilgiye katılıyorum diye hakaret işiticeksem böle forumu ben deil temmeleriyle oynayanlar bozmuştur derin konularda forum dan kaldırılsa iyi olur nedense tartışmalar hep ordan çıkıyor. yada ne derseniz deyin naparsanız yapın umrumdamı.
-
şimdi arkadaşlar panxerle saatlerce konuştuk dün gece kendisi doğma büyüme bodrumlu oldğnu istanbula gidene kadar bir tane bile başı kapalı bayan görmediğini çevresinde "inanç" kavramının çok düşük oldğnu ve bu sebeple dinlere inanmadğnı söyledi.bu konuda bilmedğinden dolayı inanmadğnı düşünerek kendini mazur görüyorum fakat sürekli bana dinleri yahut inancı cennet cehennemi ona kanıtlayamacağmı idda etti gecede geç vakit oldğu için tam sağlıklı konşamadık şimdi o bana neden inanmadğnı maddeler halinde yazacak bende bildiklerini söyleyeceğim konuşacağz ikimiz o ölsede inanmayacağnı kanıtlanmayan bilginin doğru bilgi olmadğnı söylüyor fakat ben her kanıtlanmayan şeyin yanlış oldğnu düşünmüyorum herneyse bekleyip görecez panxer okuduysan akşam msnde ol kesin maddelerinle beraber hadi eyw
-
Tartış tartış hep aynı janissary ne kadar tarafsız bi konu açsanda herkes birbirine giriyor yaw:D