Laptop Birden Kapandı Ve Açılmıyor
-
RaNGeR bunu yazdı
Hocam anlatımınızdan anlayamadığım bazı noktalar var. "Klavye altında sadece sarı ışık" nedir? Bilgisayarı batarya ile açmaya çalıştığınızda batarya ışığı nasıl bir tepki veriyor, anlayamadım.
Bilgisayarın çalıştırmak istediğinizde bilgisayarın çalıştığını gösteren ışıklar yanıyor ama monitöre görüntü gelmiyor sanırım. Fanınız da tepki veriyor mu, onu belirtmemişsiniz. Ayrıca elektrik gittiğinde batarya cihazın üzerinde miydi, onu da belirtirseniz iyi olur.
Ama bilgisayarınızı teknik servise götürmeye karar verdiyseniz hiç kafanızı bulandırmayayım :)
Hocam klavye altında adaptör takinca elektrik geldiğini gösteren küçük ışık var. Ismi var onların ama aklima gelmedi işte :) Sag tarafta adaptör takınca sol tarafta ise batarya olunca yaniyor. Hani batarya dolduğunda yeşile dönüyo renk vs
Hocam onlari belirtmemin sebebi çoğu arkadaş sıkıntı adaptör de dedigi icin belirttim. Laptop a elektrik geliyor ama power tuşuna basınca hic tepki olmuyor açılışta vs sadece o elektirik geldiğini gösteren ışıklar açıp kapanarak tepki veriyor.
Dün çalıştığım kurumun bilgi işlem servisine götürdüm bana yalandan laf ediyorlar. Abi uygun adaptör elimizde yok. Kalsın müsait vakit hallederiz vs. Onların isi düştümu yalvar yakar etrafımda dönüyorlar.
Anlayacağın şimdilik servise falan götürmedim. Beklemedeyim bakalım..
-
Hocam, şimdi şöyle bir durum var. Eğer aynı arıza bir masaüstü bilgisayarda olsaydı, ilk söyleyeceğim nokta power supply'i değiştirdikten sonra denemeniz olacaktı. Dizüstü bilgisayarlarda ise bu işi adaptörün kendisi görüyor. Bu nedenle, bilgisayarınıza elektrik gelse dahi, sorunun halen adaptörde olması ihtimali var. Diğer taraftan yalnızca adaptör değil, adaptör girişi ile alakalı bir sıkıntı da olabilir.
Eğer statik elektrik boşaltması yapmanıza rağmen aynı sorun geçmedi ise ya adaptör, ya adaptör girişi ya da anakart üzerinde bir arıza olma ihtimali var diyebilirim. Aklıma başka bir şey gelmedi.
-
RaNGeR bunu yazdı
Hocam, şimdi şöyle bir durum var. Eğer aynı arıza bir masaüstü bilgisayarda olsaydı, ilk söyleyeceğim nokta power supply'i değiştirdikten sonra denemeniz olacaktı. Dizüstü bilgisayarlarda ise bu işi adaptörün kendisi görüyor. Bu nedenle, bilgisayarınıza elektrik gelse dahi, sorunun halen adaptörde olması ihtimali var. Diğer taraftan yalnızca adaptör değil, adaptör girişi ile alakalı bir sıkıntı da olabilir.
Eğer statik elektrik boşaltması yapmanıza rağmen aynı sorun geçmedi ise ya adaptör, ya adaptör girişi ya da anakart üzerinde bir arıza olma ihtimali var diyebilirim. Aklıma başka bir şey gelmedi.
Evet hocam cok haklısınız,
Ben donanım olarak pek anlamam. Icini açıp baktım. Anakart üzerinde bobinlerin uzerinde falan açılma vs yok. Ramleri de söküp taktım. Gene değişiklik olmadı. En iyisi bugün bi servise göstermek. Simdi kurcalarsam baska sıkıntı da çıkartırım diye düşünüyorum, ona da gerek yok.
-
Servise getirdim şimdi, anakart besleme arızası dedi. Cihaz açılsaydı işlem kolaydı, ama hiç açılmadığı için işimiz var dediler. 200 tl den pazarlık ile en son 160 tl ye yapacak oldular.
Artık fiyat normal mi kazık mı yedik bilemiyorum.
-
Yoldan geçerken bi tamiciye arızayı söyledim, cihazı görmeden 70 tl ye yaparım dedi :)
Sizce cihazı test etmeden bu fiyatı söylemesi sacma degil mi ?
Piyasayı pek bilmem tamir konusunda. İlk verdiğim servis ile neredeyse yarı yarıya fiyat.
-
Hocam teknik servis arıza tespit ve onarım ücretleri konusunda bir bilgim yok. Aslına bakarsanız cihazınızdaki arızanın tam olarak ne olduğunu bile anlatmamış eleman. Anakart besleme arızası deyip geçmiş, nedeni konusunda bir bilgi vermemiş.
70 liraya yaparım diyen adamı geçin, sizin gittiğiniz servis daha bilgisayarı açmadan size fiyat çıkarmış. Cihazı daha açmadan fiyat çekmiş, bu bakımdan 70 tl diyen adamdan pek de farkı yok benim gözümde :) Belki anakart arızası var, belki adaptör değişince düzelecek vs. vs.
Neyse, bir şey demeyim. Umarım daha büyük bir arıza çıkmadan bütçenize uygun bir şekilde onarım yaptırabilirsiniz.
RaNGeR tarafından 22/Ağu/15 15:08 tarihinde düzenlenmiştir -
RaNGeR bunu yazdı
Hocam teknik servis arıza tespit ve onarım ücretleri konusunda bir bilgim yok. Aslına bakarsanız cihazınızdaki arızanın tam olarak ne olduğunu bile anlatmamış eleman. Anakart besleme arızası deyip geçmiş, nedeni konusunda bir bilgi vermemiş.
70 liraya yaparım diyen adamı geçin, sizin gittiğiniz servis daha bilgisayarı açmadan size fiyat çıkarmış. Cihazı daha açmadan fiyat çekmiş, bu bakımdan 70 tl diyen adamdan pek de farkı yok benim gözümde :) Belki anakart arızası var, belki adaptör değişince düzelecek vs. vs.
Neyse, bir şey demeyim. Umarım daha büyük bir arıza çıkmadan bütçenize uygun bir şekilde onarım yaptırabilirsiniz.
Hocam 160 a dedigim yere ilk durumu anlattığımda adaptöre gerek yok. Laptopu cihaza takmadan arıza kaydını soylemem dedi. Icerden gelip arızanın anakart üzerinde besleme yerinde olduğunu soyledi ve parça değişimi gerekli dedi.
Yani simdi onun yaptığı bi bakıma cihaza bağlı olarak tespitti. Ama diğeri sadece arıza ismine 70 tl fiyat verdi.
-
Başta böyle anlatmadığınız için öyle demiştim ama madem inceleme sonrası fiyat verdiler, o zaman tamam.
Ben şahsen kendi cihazlarım için "ucuz etin yahnisi olmaz" diyerek adam gibi yere yaptırmayı tercih ediyorum. Size de aynısını öneririm. Her fiyat verene aldanmayın. Bugün 70 lira diyen, yarın parça değişimi ayağına öncekinin 2-3 katı fiyat çekebilir.
-
şimdi benim dizüstünde de böyle birdurum oldu. ancak benimkinde durum biraz daha belli. şöyleki: dizüstünü hybernation uyku moduna aldım sonra yaklasık 2-3 saat sonra açtim. sol eklem yerinin adaptör soket civarından çok az bi dymanla beraber "cıssss" diye bi ses geldi. açtim baktım soket girişine 1cm mesafede kömürleşmiş pirinç büyüklügünde eleman gördüm. bunu bi elemana degistirttim ancak görüntü gelmedi.elemanın yanında "D4101" yazıyor.1 bu eleman diyot demek mi?2 rakamların bi önemi var mi. 3. tut ki bulduk. bunu ters baglamanın bi sakıncası var mi4.çubuj havyanın anakarta zarar verme gibi bir durumu var mianlayan arkadaşlar bi el atın
bunlarda anakartın üzerinde yazanlar model versiyon gibi.
teresa20 mainboardp/n 08g2002ta22jtb
rev :2.0
yanindada "F4101“ yazan başka bi eleman, asıl sigorta bu jeralde fuse .. . ama saglam amk ya..teeaa
model toshiba L40 14h d
RitmFarbRacourci tarafından 24/Ağu/15 15:30 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam en kısa zamanda başka sıkıntı yaşamadan teknik servise götür derim.
Anakartın baska yerlerinede zarar verirsen maddi olarak daha fazla zarar edebilirsin.
Konu up olmuşken birşey sorayım;
Önceki mesajlarda bazi arkadaşlar batarya ile kullanımın laptopu koruduğunu yazdılar. Bilgilendirmeleri güzel eyvallah, bunu götürdüğüm teknik servis ile paylaştım kesinlikle kullanma öyle daha sıkıntı dediler. Ayda bir batarya şarj et yeter denildi. Çalıştığım isyerindeki bilgi işleme sordum onlarda batarya ile beraber kullanma dediler.
Şimdi nasipse yarin alacağım laptopu. Kararsiz kaldım nasıl kullanmam konusunda?