Lazlar Ayaklandı ..
-
Geçenlerde Baal ın bi postu vardı aleviler için.Bu ülkede Atatürkçülüğün 6 ilkesini yaşatanlardan biride Karadeniz halkıdır.Başlığa ayaklandı gibi şeyler yazmak hoş durmaz.Sadece isteklerini belirtmişlerdir ki istemeleri onların en doğal hakkıdır...
-
İletilerinizi atarken, Karadenizli ve Laz ayrımını yaparak yorumlayın...
-
code1 bunu yazdı:
-----------------------------
yakında toprakta ısterler
-----------------------------merak etme onlar başkaları gibi değil
-
Yahu Kürtler le Kürtçe Halloldu Sıra Lazlara geldi, Karıştıranlar Allahtan Korksun yahu... Şu Mesele Bi Hallolsun Onlara Tv Açılsın, Pek Tabiki. Pkk Bitseydi Dursaydı Bi Görür Gözler le O günleride Görseydik. Sıra Elbette Laz Kardeşlerimizede Gelecek yahu. Kaçanmı var Töbe töbe. :(
-
Bizzat kendi yaşadığım bir olay:
Yer:Rize
6. sınıf öğrencisine sordum, oğlum laz diye kime derler?
Gelen cevap lazların hiçbir zaman devlete karşı bir eylemde olmayacaklarını ispatlar nitelikte: Hocam Karadeniz'de yaşayan Türklere Laz denir.
Karadenizli devletine sadıktır, milletine bağlıdır. Onları da kışkırtmaya çalışanlara paye vermeyecek kadar da zekidir, uyanıktır. Tekrar ve tekrar diyorum ki bizim buralarda vatan satsa bir kişi anında biter işi!
-
Çok boş bir konu..
-
hacı uydu varsa bak cay tv ye hepsi laz şivesi ile konuşuyor yani pekte bir sorun olmuyor veya trt nin programlarında mutlaka laz şivesi ile konuşan oluyor yani yok denilmez..
-
Laz şivesi diye birşey yoktur =)
-
PriesTBT bunu yazdı:
-----------------------------
Çok boş bir konu..
-----------------------------tabiki haberler herzaman ßoştur.. dolusunu bulamadım bidahaki sefere dolusunu koyarım içersin sende ok.
-
saçma sapan konuşmayın yok toprak isterlermiş bilmem ne salak salak bilip bilmeden anlamadan konuşmayın kardeşim.
oradaki amacı sığırlar bile anladı. Bende Rizeliyim bende laz'ım ayrı bir lazca bilmesemde bende lazım madem kürt kültürünü şarkısını bilmem neyini yayınlayan devlet kanalı varsa neden laz kültürünü laz geleneklerini yayınlayan bir devlet kanalı olmasın? olmazsa da hiç umrumda olmaz ama olursada desteklerim.
i