Lazlar Ayaklandı ..
-
code1 bunu yazdı:
-----------------------------
yakında toprakta ısterler
-----------------------------Toprağa toprak katar.......
-
Yaw şimdiye kadar kürtlerin verdiği zararı kim vermiş ki Tr ye..Şimdi kürt değil pkk diyecekler de pkk lılarda laz değil hani..O açıdan isteklerinde bir sorun yok,açsınlar aga desteklerim.ne zararı olmuş ki adamların Tr ye.Onların da hakkı.Her azınlık kendi dilinde Tv,gazete açabilir zaten böyle bir yasak da yok..
-
Never-More bunu yazdı:
-----------------------------Lazlar en sevdiğim topluluktur..
Öyle insanlarki 3 mevsim köylerine ulşaım zordur seslerini çıkarmazlar başlarının çağresine bakarlar...
doğuda 1 köy yolu kapansın ortalığın amk haberlere çıkıp duruolar...
kürtler çirkef.. saray versen daha fazlasını isterler...
ama lazlar öyle değil hayatlarını yaşıyolar başlarının çağresine bakıyolar neşeli ii niyetli insanlar :)
ülkeyi bölmekte hırsızlıkta kapkaçta gözleri yok :) bilindik bi teror örgütleride yok :) kendilerine ülke kurmak gibi niyetleride yok :)
TRT nin onlara kanal açmaması gidip kürtçe açması hata ama lazlar bunu yadırgamazdı kendilerini Türk olarak görür onlar biz lazız demezler :) Türküz derler :)
-----------------------------doğru diyon.. harbidende öyledir bizim insanımız.. Kendini diğerlerinden üstün görenler çıkarır zaten bu çirkefliği..
-
Lazlar bi kanal için çene yapmazlar herkes rahat olsun.Trabzon kalemiz :D Rahat olsun herkes.Ne mutlu Türk'üm diyene...
-
tay-yep denen iyi bok yemiş gibi bi de trt şeş dio aq sırf oy almak için böle bşy yaptı ya ben ona ne diim ya bu siyaset mi şerefsizlik mi sorarım size bunu banlamı war ya eşimizi dostumu abimizi babamızı şehit eden şerefsizlerin diline saygı gösterip onlara devlet kanalında bi yer açmak ne demektir ya
biz işte tay-yep gibiler yüzünden bu hallerdeyiz
-
kütçe yayın varsa dier yörelerin de bir kanalı olmalı hakları dogal olarak yoksa ayrımcılıga girer ...
-
Lazların bunu " hadi ülkeyi bölelim, k*rtlerin kanalı var biz salak mıyız ?, biz de kendi toprağımız alalım" düşüncesi altında yaptığını düşünen salaktır. Sadece k*rtlere kanal açılmasına karşı protesto amaçlı bir ayaklanma.
-
Bunlar toprak da ister diyen arkadaşlar siz hiç karadenizli tanımıyorsunuz galiba.Karadenizliler ya da lazlar kadar bu vatanını seven insan yoktur emin olun.Ayrıca şiveyi nasıl dil olarak görüyorsunuz hayret ediyorum.Karadenizliler'in konuştuğu şive lazca değildir adı üstünde şive. Ona lazca diyorsanız Ankaralıların, adanalıların şivelerine de bi isim bulup dil yapalım bari. Lazca kürtçe gibi ayrı bir dildir. Bir de Karadenizliler'in hepsini laz sanmayın.Ben Rizeliyim ama laz değilim ve laz tanıdığım en fazla 2-3 kişi var.
-
arkadaşlar gerçekten bomboş bi konu bilen bilmeyen konuşuyor yok toprak isterlermiş de bilmem nelermiş ...
ben laz ım lazcada biliyorum ama bazı lazca kelimeleri kullanmaya kullanmaya unutmuşuz daha çok türkçe konuşmayı tercih ediiyoruz. zaten bizim rize tv , çay tv, karadeniz tv olmak üzere bi kaç tane kanalımız var ama orada bile lazca konuşulmuyo niye lazca yayın yapan bi kanal isteyelimki :S zaten trt sağolsun belgesellerde lazlara yer veriyo kültürümüzü örf adetlerimizi anlatıyo bu yeter bize ... ne mutlu türküm diyene -
Bu mesajı hiç bir şekilde hükümeti korumak için yazmıyorum; her kürtçe yerel kanal PKK desteği yapıyor. TRT'nin böyle bir yayına girmesi hiç olmazsa adamlara izletilecek bir kanal sağladı propoganda izlemeden. Lazların, gakkoşların, batılıların hatta her şehrin kendine has yerel televizyonları var... Yani bunu saçma buluyorum. Ha RTE bunu oy almak için yapmışmıdır yoksa benim düşündüğüm sebepten dolayımı yapmıştır bilmiorm. Ama oy olmazsa siyaset de olmaz.