Lazlar Ayaklandı ..
-
bazı salakların oyununa gelmeyin beyler
-
Türkiye'de basının ne kadar abarttığından kimsenin haberi yok mu? "Lazlar ayaklandı" bunu ancak ucuz habercilik anlayışıyla yazabilir birisi ya da yoldan geçen birilerinden duymuştur olayı; bu iki ihtimal var sadece bu başlığı atmak için..
Ayaklanma denen olaya en yakın arkadaşlarımdan birisi de katıldı, 15-20 kişi Ankara Laz Kültür Derneği olarak trt binasına gittiler ve dilekçe verdiler; Kürt lerin kültürlerini yaşatmak için kürtçe kanal açılması gibi bir durum oldu biz de böyle bir uygulama talep ediyoruz diyerekten.. Olay sadece bundan ibaret, öncesinde ve sonrasında da kendi kültürlerinden bir alıntı yapmak için horon vurdular. Hangi akıl almaz çıkıp da yok bölücüler, yok toprak isterler, yok provokasyon yapıyolar der buna anlayamıyorum. Kendi kültürleri için onlar da birşeyler yapılmasını istemişler, ki bu 4000 yıllık kültürün kimse ortadan kaybolmasına göz yummamalı diye düşünüyorum..
Olayın ikinci perdesi, avatarlarında "VENDETTA" yı kullanan bazı arkadaşlar anlamını kavrayamamış sanırım onun; ADALET : nasıl kürtlere o imkan sağlandı lazların da bunu istemesi ve onlara da sağlanması en adaletli olay olur öyle değil mi ???
Kimse onların vatanseverliğinden şüphe etmesin ayrıca, gerektiğinde en önden giderler bu vatanı korumak için. Basit bir hak talebi, horon vurmak ne zamandan beri ülke bölme anlamına gelmiş...
-
the_SuNShiNe bunu yazdı:
-----------------------------Türkiye'de basının ne kadar abarttığından kimsenin haberi yok mu? "Lazlar ayaklandı" bunu ancak ucuz habercilik anlayışıyla yazabilir birisi ya da yoldan geçen birilerinden duymuştur olayı; bu iki ihtimal var sadece bu başlığı atmak için..
Ayaklanma denen olaya en yakın arkadaşlarımdan birisi de katıldı, 15-20 kişi Ankara Laz Kültür Derneği olarak trt binasına gittiler ve dilekçe verdiler; Kürt lerin kültürlerini yaşatmak için kürtçe kanal açılması gibi bir durum oldu biz de böyle bir uygulama talep ediyoruz diyerekten.. Olay sadece bundan ibaret, öncesinde ve sonrasında da kendi kültürlerinden bir alıntı yapmak için horon vurdular. Hangi akıl almaz çıkıp da yok bölücüler, yok toprak isterler, yok provokasyon yapıyolar der buna anlayamıyorum. Kendi kültürleri için onlar da birşeyler yapılmasını istemişler, ki bu 4000 yıllık kültürün kimse ortadan kaybolmasına göz yummamalı diye düşünüyorum..
Olayın ikinci perdesi, avatarlarında "VENDETTA" yı kullanan bazı arkadaşlar anlamını kavrayamamış sanırım onun; ADALET : nasıl kürtlere o imkan sağlandı lazların da bunu istemesi ve onlara da sağlanması en adaletli olay olur öyle değil mi ???
Kimse onların vatanseverliğinden şüphe etmesin ayrıca, gerektiğinde en önden giderler bu vatanı korumak için. Basit bir hak talebi, horon vurmak ne zamandan beri ülke bölme anlamına gelmiş...
-----------------------------Zaten kimsenin toprak isterler falan diye birşey sölediği yok ama bence bu lazlar ayaklandı başlığı bile insanı küfür ettirmek için yetiyor.Ban yememek için burda küfür etmedim ama doğruyu sölemek gerekirse konuyu açan kişiye içimden sövdüm.
-
Arkadaşlar cidden çok boş ve abartı bi konu olmuş...
Birincisi Laz dediğiniz kaadenizde toplasan 4 tane ilçe vatandaşı vardır.
İkincisi Laz lar kendilerini Türk olarak benimseyen bir halktır.
Üçüncüsü sizin Laz dediğiniz Doğu Karadenizde yaşayan halkın tamamı yani %90 ı Türk olan bir halktır.
Dördüncüsü bu vatan için canını seveseve vermekten hiç birzaman çekinmeyen Karadeniz halkı 4 ilçede konuşulan dil için ayaklanmaz.
Büyük bir kısımın hatırlayacağı gibi Osman Pamukoğlu döneminde PKK bitme noktasına geldiğinde Karadenizden destak alabilmeik için birkaç grup gönderdi
Gresun Gümüşhanede köyleri yaktılar Rize yede geldiler ve sadece birtanesini Asteğmen vurdu 5 PKK lı öldürüldü. Valilik böyle şey olmaz bu devletin askeri var kanunu var die ortalığı verveleye verdi Rizede vuranları içeri alacaklardı. Benim tek bildiğim Karadeniz Ayaklanması odur ki Rizedeki herkez Valiliğin önüne yürüdü ve vuranlardan hiç birine dokunamadılar.Yani anlayacanız Karadeniz Halkı ayaklanacaksa İpsiz Recep gibi sadece bu vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için ayaklanırlar.Bundada gocunacak olanvarsa bence bu devlette yaşamaya hakkı yoktur...
-
gayet yerinde bir istek
-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------Laz şivesi diye birşey yoktur =)
-----------------------------Karadenizli şivesi vardır. Lazların tam dil diyemesek de bi dilleri vardır ama yuvarlayarak konuştukları bi şiveleri de mevcut. Konuşmasından anlarsınız Ardeşenli, Fındıklılı, Hemşinli felan olduğunu.
-
arkadaşlar genelleme yaparken dikkat edin. kürt tv acılmışsa guzel bişi lazların laz tv istemeside dogaldır ama zaten var karadeniz t.v çay tv vs. provakasyona gelmeyin kalbinde zerre kadar imanı inancı olan kardeşimizdir. tşk saygılar.
-
Böyle bişey yapmışlarsa kesinlikle tv açılsın die değil açılan kürtçe tv yi pretesto için yapmışlardır amaç farklı yani. Lazların TV ihtiyaçları yoktur zaten yeterli kanalları vardır. Kültürlerini kendileri yayarlar. Acizler gibi devletten bi beklentileri yoktur. Kendilerini azınlık değil bu ülkenin ferdi yani Türk' türler.. Bu ülke için ne ölmekten nede öldürmekten çekinirler.
Çoğu kişi iyi oldu falan demişler alakası yok aslında.l. Kim demiş terörle bişe elde edilmez die başımızdaki tayeaap amca sayesinde elde ediyorlar. Açıldıktan sonrada üniversitede derslere gireceğinin müjdesinide verdiler kim bilir uzun vadede neler verilecek.