Lazlar Ayaklandı ..
-
konunun içeriği beni ilgilendirmiyor arkadaşlar yalnız bi kaç yerde kürtler diye genelleyip yalnış şeyler söylenmiş ...eğer bir daha bişey diyecekse genellicekse o arkadaş direk benim adımı kullansın
-
Ayaklanmak la eylem yapmak arasında fark olduğunu düşünüyorum bana göre bu provakatif bir başlık olmuş ama insanlar sinirlenmemiş güzel bir şey eğer kürtçe televizyon olucaksa laz cası kesinlikle olmalıdır
-
bizim (karadenizliler) öyle şeylere ihtiyacımız yok gençler bu vatanın karadeniz yöresi değil her yeri bizim yaramız yokki benlik savaşımız yokki kanal isteyelim şive hakkı isteyelim
kimsenin g*tü yemez karadenizli ye Türkiye topraklarında şiveni konuşamazsın diye onlarda iyi bilirler ki bu toprakların bir bölümünü değil biz heryerini her karışını benimseriz ..
-
Alalala bir Türkler ayaklanmadı bizdemi ayaklansak :S
-
benim bildiğim hiç bi laz bu ülkeye karşı ayaklanmaz. insan kendi ülkesine karşı nasıl ayaklanır? Sadece bi şeye karşı tepki gösterilir.
-
zigana bunu yazdı:
-----------------------------Alalala bir Türkler ayaklanmadı bizdemi ayaklansak :S
-----------------------------Lazlarda ''Türk'' merak etme. Eğer bi ayaklanma olacaksa, Türk-Laz ayrımı olmaz zaten.
-
tugra bunu yazdı:
-----------------------------bizim (karadenizliler) öyle şeylere ihtiyacımız yok gençler bu vatanın karadeniz yöresi değil her yeri bizim yaramız yokki benlik savaşımız yokki kanal isteyelim şive hakkı isteyelim
kimsenin g*tü yemez karadenizli ye Türkiye topraklarında şiveni konuşamazsın diye onlarda iyi bilirler ki bu toprakların bir bölümünü değil biz heryerini her karışını benimseriz ..
-----------------------------Laz ve Karadenizli ayrımını yapamadığımız sürece bu yanılgı devam edecektir.
''Karadenizli'' şeklinde bi tanımlamaya gidersek, tüm bölge halkını bu eyleme tabii tutmuş oluruz.
Karadeniz şivesi ve Lazca ayrı olgulardır, şive dediğin vakit, konunun içeriğiyle senin yorumunun bi mantalitesi kalmaz. Konuya yapılan yorumların %80'i bu doğrultuda olduğu için ortak bi tartışma sağlanamıyor.
-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------
zigana bunu yazdı:
-----------------------------Alalala bir Türkler ayaklanmadı bizdemi ayaklansak :S
-----------------------------Lazlarda ''Türk'' merak etme. Eğer bi ayaklanma olacaksa, Türk-Laz ayrımı olmaz zaten.
-----------------------------
işin esprisi zaten .lazlar kadar sağlam adam olsa keşke bu millet. böyle bir ayrım kimsenin aklından bile geçmez. -
Ortalıkta tam bir komedi var.Biri yazmış Türkçe bilmeyen laz mı var da kanal açılsın.
Devletin işleyişi daha doğrusu nasıl işlemesi gerektiği hakkında keşke bilgi sahibi olsa birileri.Kürtler biz Türkçe bilmiyoruz diyerek mi kanal istediler yoksa kültürümüzü yaşatalım diye mi bir kanal istediler?İlk önce bu sorunun cevabını dürüstçe vermek lazım.Cevap , kültürlerini yaşatmak istedikleri için kendilerince.Yoksa Türkçe bilmiyoruz gibi bir sebepten dolayı değil.
Diğer bir husus,Lazların Türkçe bilmesi burada bir suçmuş bir eksikmiş gibi gösteriliyor.Oysa ki bir ülkede yaşayan azınlıklar veya diğer etnik grupların o ülkenin dilini bilmesi şarttır,bilmiyor olması onlara ayrıcalık verme sebebi değildir,bu da lazlar için geçerlidir.Lazlar dillerini öğrenmişler aynı zamanda da kendi kültürlerini yaşatmaya çalışmışlardır bu bağlamda hareketleri kimilerinin anlamadığı gibi (maalesef) bir tepki amaçlı da olsa , gerçekten kültürleri için bir kanal istediklerini düşünürsek haklıdırlar. -
bi rizeli olarak şunu belirtmek istiyorum o başlık bi kere yanlış.ayrıca tek cümleyle de Türk ve İslam güneşi batmaz karadenizde ;) i.türüt gayet açıklayıcı belirtmişti şarkısında zaten ..