LG G2 Ve SONY Xperia Z1 Kıyaslaması (Deneyimleriniz Ve Öğütleriniz)
-
Sayın tarikat sakinleri, Malumunuz telefon piyasası çok kızıştı. Kötü telefon neredeyse yok gibi. Fakat 1500 TL civarı büyük bir para çıkacaksa cebimizden; hepimiz kullanmaktan pişman olmayacağımız cihazı almak isteriz. İnternette çok fazla kıyaslama var fakat hiç biri beni gerçek anlamda tatmin etmedi. Aslında bu kıyaslamada Samsung S4 de vardı fakat samsungun kronikleşmiş sorunları vazgeçmeme neden oldu. Kağıt üzerindeki donanım ve yazılım özellikleri dışında, kullanıcı tecrübelerini merak ediyorum. Artıları ve eksileriyle bu iki cihazı tartışalım istiyorum. Ayrıca kredi kartına taksitle en uygun nereden alınabilir bu cihazlar? İki cihazın da özellikleri aşağıda belirttiğim gibidir:
LG G2
Ekran boyutu: 5.2 inç, IPS LCD
Ekran çözünürlüğü: FullHD, 424ppi
İşlemci: 4 çekirdekli Snapdragon 800, 2.26GHz Krait 400
RAM: 2GB
GPU: Adreno 330
İşletim sistemi: Android 4.2.2
Ağırlık: 143 gram
Kalınlık: 8.9mm
Kamera: 13MP, 60FPS, 1080P
Ön kamera: 2.1MP, 1080P
Batarya: 3000mAh
SONY Xperia Z1
Ekran: 5 inç, FullHD, 441ppi
İşlemci: 4 çekirdek 2.2 GHz Snapdragon 800 Krait 400
RAM: 2GB
Hafıza oranı: 16GB+ microSD desteği
GPU: Adreno 330
İşletim sistemi: Android 4.2.2
Ağırlık: 170 gram
Kalınlık: 8.5mm
Kamera: 20.7MP ana kamera, 2MP ön kamera, 1080p
Batarya: 3000mAh
Su ve toz geçirmeme özelliği
-
Hocam LG G2 kullaniyorum ...
Acayip memnunum :-)
-
hacı g2 güzel şık telefon. Gerçekten tatlı gözüküyor ama içi aşırı sıkışık. Kullandığı snapdragon 800 ise ısındıkça kendi hızını sınırlayan bir sistem. Sıkışık olduğu için çabuk ısınıyor, kısıtlıyor hızını. Sen daha çok uygulama açtıkça daha fazla ısınıyor daha fazla kısıyor derken hem şarjın amına koyuyor hemde performans vermiyor. z1 ile aynı işlemciye sahipler fakat z1'in içi g2'ye göre daha ferah olduğu için fazla ısınma yapmıyor.z1'in dışı bana biraz kaba geliyor. Ama su ve toza aşırı dayanıklı olması gözümde çok büyük bir artı.
-
Sony Xperia Z kullanıyorum, bir alt modeli diğer telefonu bilmiyorum karşılaştırma yapamam ama en azından şunu diyebilirim ki aldığımdan beri bir sorunum olmadı telefon hakkında, Z böyleyse Z1 daha da güzeldir diye tahmin ediyorum.
-
Kasa saglamliginda z1 diger hersey için lg g2 :)) kamerasını yiyeyim benim lg g2 z1 den ozellikle gece daha net çekiyor artı sistemi daha stabil
-
beyaban bunu yazdı
Kasa saglamliginda z1 diger hersey için lg g2 :)) kamerasını yiyeyim benim lg g2 z1 den ozellikle gece daha net çekiyor artı sistemi daha stabil
Kameraları konusunda çok farklı rivayetler var. Sony'nin öve öve bitiremediği kamerasının aslında o kadar da mükemmel olmadığını hatta Lg G2 nin daha iyi çekim yaptığına dair söylemler var. Çekilen fotografları sosyal medyaya yüklediğinizde ise pek bir farklarının kalmadığını düşünmekteyim.
-
kamera ve dayanıklılık açısından birde hafızanın genişletilebilir olmasından sony acık ara fark atar hız açısından gayet hızlı,
arkadaşıma g2 aldık kullandım baya baya androidte kullandıgım en hızlı ve stabil telefon dıyebilirim hocam ama kamerası berbat onu söyliyim özellikle gece cekimlerinde .)
-
bende xperia z var ahizesi bozuldu,arka kapak ayrıldı biraz :) servise yolladım adam dedi senin telefonda vip sigorta var 900 küsür liraya geri alalım az bişey ekle g2 al dedi.Bende siee dedim.Yanlışmı yaptım acap :)
-
jawsap67 bunu yazdı
bende xperia z var ahizesi bozuldu,arka kapak ayrıldı biraz :) servise yolladım adam dedi senin telefonda vip sigorta var 900 küsür liraya geri alalım az bişey ekle g2 al dedi.Bende siee dedim.Yanlışmı yaptım acap :)
Yanlışın buyugunu yapmıssın :)
-
valla dayanıklılık falan hiç kasma hocam g2 al derim.
ben de jiggsaw ın tavsiyesine uymuştum konu açtığımda, çok memnunum şu anda.
bir tane slim armor alıyorsun telefona taş gibi oluyor zaten. hızı, şarj süresi falan derken g2 uzun süre götürüyor seni. 1.5 - 2 aydan beri kullanıyorum çok memnunum.
-
Hocam bende g2 kullanıcısıyım çok memnunum hız kalite ve batarya olarak gayet iyi tek sıkıntı aldıgım hafta kasasında 2 ezik oluştu kasası kötü.
caglaray tarafından 29/Nis/14 20:54 tarihinde düzenlenmiştir