folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder LG G2 Ve SONY Xperia Z1 Kıyaslaması (Deneyimleriniz Ve Öğütleriniz)

LG G2 Ve SONY Xperia Z1 Kıyaslaması (Deneyimleriniz Ve Öğütleriniz)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cybow
    Cybow's avatar
    Erkek

Sayın tarikat sakinleri, Malumunuz telefon piyasası çok kızıştı. Kötü telefon neredeyse yok gibi. Fakat 1500 TL civarı büyük bir para çıkacaksa cebimizden; hepimiz kullanmaktan pişman olmayacağımız cihazı almak isteriz. İnternette çok fazla kıyaslama var fakat hiç biri beni gerçek anlamda tatmin etmedi. Aslında bu kıyaslamada Samsung S4 de vardı fakat samsungun kronikleşmiş sorunları vazgeçmeme  neden oldu. Kağıt üzerindeki donanım ve yazılım özellikleri dışında, kullanıcı tecrübelerini merak ediyorum. Artıları ve eksileriyle bu iki cihazı tartışalım istiyorum. Ayrıca kredi kartına taksitle en uygun nereden alınabilir bu cihazlar?  İki cihazın da özellikleri aşağıda belirttiğim gibidir:

LG G2

Ekran boyutu: 5.2 inç, IPS LCD

Ekran çözünürlüğü: FullHD, 424ppi

İşlemci: 4 çekirdekli Snapdragon 800, 2.26GHz Krait 400

RAM: 2GB

GPU: Adreno 330

İşletim sistemi: Android 4.2.2

Ağırlık: 143 gram

Kalınlık: 8.9mm

Kamera: 13MP, 60FPS, 1080P

Ön kamera: 2.1MP, 1080P

Batarya: 3000mAh

SONY Xperia Z1

Ekran: 5 inç, FullHD, 441ppi

İşlemci: 4 çekirdek 2.2 GHz Snapdragon 800 Krait 400

RAM: 2GB

Hafıza oranı: 16GB+ microSD desteği

GPU: Adreno 330

İşletim sistemi: Android 4.2.2

Ağırlık: 170 gram

Kalınlık: 8.5mm

Kamera: 20.7MP ana kamera, 2MP ön kamera, 1080p

Batarya: 3000mAh

Su ve toz geçirmeme özelliği

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Hocam LG G2 kullaniyorum ...

Acayip memnunum :-)

İmza YOK !!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek

hacı g2 güzel şık telefon. Gerçekten tatlı gözüküyor ama içi aşırı sıkışık. Kullandığı snapdragon 800 ise ısındıkça kendi hızını sınırlayan bir sistem. Sıkışık olduğu için çabuk ısınıyor, kısıtlıyor hızını. Sen daha çok uygulama açtıkça daha fazla ısınıyor daha fazla kısıyor derken hem şarjın amına koyuyor hemde performans vermiyor. z1 ile aynı işlemciye sahipler fakat z1'in içi g2'ye göre daha ferah olduğu için fazla ısınma yapmıyor.z1'in dışı bana biraz kaba geliyor. Ama su ve toza aşırı dayanıklı olması gözümde çok büyük bir artı.

Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

Sony Xperia Z kullanıyorum, bir alt modeli diğer telefonu bilmiyorum karşılaştırma yapamam ama en azından şunu diyebilirim ki aldığımdan beri bir sorunum olmadı telefon hakkında, Z böyleyse Z1 daha da güzeldir diye tahmin ediyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyaban
    beyaban's avatar
    Erkek

Kasa saglamliginda z1 diger hersey için lg g2 :)) kamerasını yiyeyim benim lg g2 z1 den ozellikle gece daha net çekiyor artı sistemi daha stabil 

Türkçülük dün bir kaynaktı, bugün bir çaydır. Yarın coşkun bir ırmak olacak ve önünde ki bütün engelleri yıkacaktır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cybow
    Cybow's avatar
    Erkek
    beyaban bunu yazdı

Kasa saglamliginda z1 diger hersey için lg g2 :)) kamerasını yiyeyim benim lg g2 z1 den ozellikle gece daha net çekiyor artı sistemi daha stabil 

Kameraları konusunda çok farklı rivayetler var. Sony'nin öve öve bitiremediği kamerasının aslında o kadar da mükemmel olmadığını hatta Lg G2 nin daha iyi çekim yaptığına dair söylemler var. Çekilen fotografları sosyal medyaya yüklediğinizde ise pek bir farklarının kalmadığını düşünmekteyim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

kamera ve dayanıklılık açısından birde hafızanın genişletilebilir olmasından sony acık ara fark atar hız açısından gayet hızlı,

arkadaşıma g2 aldık kullandım baya baya androidte kullandıgım en hızlı ve stabil telefon dıyebilirim hocam ama kamerası berbat onu söyliyim özellikle gece cekimlerinde .)

N'oublie pas d'ou tu viens ..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

bende xperia z var ahizesi bozuldu,arka kapak ayrıldı biraz :) servise yolladım adam dedi senin telefonda vip sigorta var 900 küsür liraya geri alalım az bişey ekle g2 al dedi.Bende siee dedim.Yanlışmı yaptım acap :)

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    jawsap67 bunu yazdı

bende xperia z var ahizesi bozuldu,arka kapak ayrıldı biraz :) servise yolladım adam dedi senin telefonda vip sigorta var 900 küsür liraya geri alalım az bişey ekle g2 al dedi.Bende siee dedim.Yanlışmı yaptım acap :)

Yanlışın buyugunu yapmıssın :)

İmza YOK !!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

valla dayanıklılık falan hiç kasma hocam g2 al derim.

ben de jiggsaw ın tavsiyesine uymuştum konu açtığımda, çok memnunum şu anda.

bir tane slim armor alıyorsun telefona taş gibi oluyor zaten. hızı, şarj süresi falan derken g2 uzun süre götürüyor seni. 1.5 - 2 aydan beri kullanıyorum çok memnunum.

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caglaray
    caglaray's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam bende g2 kullanıcısıyım çok memnunum hız kalite ve batarya olarak gayet iyi tek sıkıntı aldıgım hafta kasasında 2 ezik oluştu kasası kötü.

caglaray tarafından 29/Nis/14 20:54 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 4675 Toplam Mesaj: 43