Linuxa Geçmeyi Düşünenler
-
lunux güzel fakat dvr kartımın sürücülerini bulamadığım için windovs u terkedemiyorum zonemider le falanbaya uğraşmama rağmen bitürlü dvr kartımı tanıtıp çalıştıramadım bu sorunu bi aşabilsem windovs u silecem defterden bu güne kadar kullandığım en güzel linux ubuntu şarap gibi kullandıkça güzelleşiyor
-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------Kişisel bilgisayarım için düşünüyorum, muhasebe programı felan değil, FL Studio ve Reason. Adobe (audition vs.) programları için pek sorun olmaz sanırım.
FL Studio'yu vistada çalıştıramadım fakat servis packler yüklü değildi, aynı sorun Pardus'da olurmu bilmiyorum.
-----------------------------hocam bildiğim kadarıyla adobede çok problem oluyordu.
-
paylaşım için teşekkürler..bakalım yakında bende tam geçiş yapcam
-
Arkadaşlar dosya vereiym dedim;
http://rapidshare.com/files/256521619/Kim_Korkar_Linuxtan_Robinson_Crusoe.rar
Ayrıca bunun dışında linux için yazdığım bir yazıyı yapıştırıyorum.
-----------------
8 hatta benim yiğenimi göz önümde tutarsam 3 yaşından beri windowsçu bir millet olarak olarak linuxa geçmekte biraz zorlanabilirsiniz.Tabi ki zorlanacaksınız her değişimde zorluklar yaşanacaktır.Artık c gitmiş yerine kök klasör gelmiştir, ilerle yerine konsoldan program kuruyoruz.Tabi ki sadece konsol değil paket yöneticisi var.Oradan paketi aratıyoruz ve varsa kur diyerek kurabiliyoruz ki bu windowstan bile kısa sürede oluyor.Öte yandan bir çok kişi konsolda program kurmayı basitlik olarak düşünüyor.Peki şöyle sorayım windowsta hiç program kurabiliyor musunuz ? Bu basitlik değil gelişmişliğin göstergesidir.
Unutulmaması gereken windows ve linux ayrı dünyalardır.İkisi için tartışmak mantıksızdır.Fakat linux kullanımı sanıldığından kolaydır.Her insan değşim yaşadığında yeni olanı eskisi ile kıyaslar.Kıyaslama benzer özellik aramaktır.Fakt windows ve linux birbirine benzemediğinden sorun olacak ve windowsa geçeceksiniz.
Daha güvenli, daha performanslı, daha kararlı, araştırmacı ve hem kullanıcı hem programcı dostu bir dünyaya adım atmak istiyorsnaız Tübitak tarafındna geliştirilen pardusu indiriniz.Ayrıntılı bilgi
www.pardus.org.tr -
sen onu bunu bırak da linux'a nasıl kolay yoldan driver kurabiliriz onu söyle.
-
g2k bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------hangi dağıtım driver hangisi ?
çoğunu son sürüm dağıtımlar otomatik buluyor.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------g2k bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------hangi dağıtım driver hangisi ?
çoğunu son sürüm dağıtımlar otomatik buluyor.
-----------------------------bilgisayar donanımı değil. usb den çalışanlar için. dağıtım ubuntu.
-
g2k bunu yazdı:
-----------------------------bilgisayar donanımı değil. usb den çalışanlar için. dağıtım ubuntu.
-----------------------------vallahi benim usb harddiskim vardı pardus 2009 dan önce çalışmıyordu şimdi sorun çözüldü.
ubuntu forumlarında falan baktın mı ?
google => marka model driver sorunu
yazarsan belki ulaşabilirsin aynı sorunu yaşan birine
-
ingilizce biliyorsanız
http://www.unix-tutorials.com/tutorials.php?os=Linux
gibi siteler mevcutr ;
http://cayfer.bilkent.edu.tr/~cayfer/index.html
adresinde güzel dökümanlarda vardır arkadaşlar..Devamı gelecek ara ara bakın konuya
-
Valla ben evdeki bilgisayarıma windows 7 mi kurmuşum ağa :\ Piyasadaki tartışmasız en kral işletim sistemi. Ne macler ne linux ne de başka birşey.