Linuxa Geçmeyi Düşünenler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

HaYVaN

Bu şekilde yorum yapabilmek için windows kullandığın kadar mac, linux kullandın mı?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

DarkSkull bunu yazdı:
    -----------------------------

HaYVaN

Bu şekilde yorum yapabilmek için windows kullandığın kadar mac, linux kullandın mı?

Windows kullandığım kadar kullanmadım.

Ama ikisini de kullandım hacım :) Anket yapılsın bütün işletim sistemlerini deneyen elemanlar hangisinin daha iyi olduğu yönünde bilgi sunsun. Windows'un %90'a ulaşacağına inanıyorum. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:
    Valla ben evdeki bilgisayarıma windows 7 mi kurmuşum ağa :\ Piyasadaki tartışmasız en kral işletim sistemi. Ne macler ne linux ne de başka birşey.

hocam windows xp çıktığında karşılaştırma için aynılarını demişlerdir..Fakat sonra linux yine atılım yatı ( linux daığıtımları )

Yani yine windowsmu büyük linuxmu büyük meselesine getirmek istemiyorum ama ;

widnows 7 yeni bir işletim sistemi.Performans  konusunda kastılar.Vista berbattı.ubuntu 9.10 çıkıyor.onun windows 7 den daha sağlam olmayacağını garanti edebilir misin ?

En geç 1 sene sonra linux farklı dosya yapısı bulur, birşeyler yapar.

---

Hoca açık kaynak büyük bir avantajdır.Windows bunun önünde duramaz.Durmaya uğraşır.Nasıl uğraşır ? sürekli yenilik yaparak.Fakat istediği kadar yenilik yapılsın.linuxun bazı özellikleri widnowstan üstün, widnowsun bazı özellikleri linuxtan üstün.Kısaca birbirini dövmezler 

---

Linux bunca sene serverlarda fazla kullanıldı , süper bilgisayarlarda önce unix, şimdi linux çokça kullanılıyor.Windows yetmiyor.Bir yere kadar.açık kaynaklı olduğu için linux dağıtımları üstünde bilen adamlar istediği gibi oynayıp kullanır.

edit: konunu boku çıkmasın widnows konusu değildir, yada tartışma hiç değil

---

Linux konsuunda daha windows işini devam ettirme hoca.Açarız bi konu windows 7 mi hızlı, linux dağıtımları mı diye tartışırız.buradaki adam zaten windowstan bıkmıştır. yada linuxu denemek istiyordur.Boşuna konuyu bulandırmaya gerek yok

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Hoca bu pardusu, virtualboxla bi kurup deneyeyim hata verdi. İşletim sistemi bölümünde pardus yoktu bende ubuntuyu seçtim, sorun bu yüzden mi? Virtualboxla çalıştıran var mı pardusu?

jack daniels 160 yaşında
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    hallettim, başlangıç olarak cd den başlat dememişim, daha kurulumu yapmadan harddiskten aç dediğim için hata veriyormuş.

jack daniels 160 yaşında
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

pc_worm bunu yazdı:
    Hoca bu pardusu, virtualboxla bi kurup deneyeyim hata verdi. İşletim sistemi bölümünde pardus yoktu bende ubuntuyu seçtim, sorun bu yüzden mi? Virtualboxla çalıştıran var mı pardusu?

hocam linuxu öğrnemenin %60 ı kurup kullanmaktır.Onun dışında denemek istiyorsanız geriye kalan %40 ının 20-25 i ( tabi rakamlar tamamen bana ait ) google da , linux forumlarında, linux wikilerinde döküman okumak, araştırma yapmaktır.

Örneğin google a şunu yazdım => virtualbox ile pardus

Gelen ler;

http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?f=261&t=16271
    http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?f=162&t=18626

bunlar alakalı olmaya bilri ama ;

http://tr.pardus-wiki.org/VirtualBox_kurulumu_ve_kullan%C4%B1m%C4%B1

bu alakalı.

----

Yani linux için binlerce sorunuz oalcaktır, binlerce problem yaşayacaksınız .. Fakat unutmayın ki sizden öncekilerde aynı problemleri %98 yaşamıştır.Bu yüzden googledan düzgün bir şekidle aratırsanız ( kelimeleriniz önemli ) o konu hakkında bir sürü dökümana ulaşabilirsniz.

Hiç olmadıysa önce tahribat.com a sorabilirsiniz daha sorna ;

linuxnet.com.tr
    ozgurlukicin.com
    pardus-linux.org
    linux-sevenler.org
    ubuntu-tr.org
    linux-tr.net
    ...
    ..

gibi linux forumları yada linux dağıtımı forumlarına sorabilirsiniz.Susenin başka linux dağıtımlarının ( çoğunun ) Türkçe forumu var.Wikisi var.

Orada size tahribat.com dan, diğer linux sitelerinden veya linux dağıtımlarından daha hızlı, daha güzel yardımcı olabilirler

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    zumsuk ben Xp den sıkıldım. bana linux konusunda yardımcı olucaksan hemen suan seve seve Gecerim linux . Xp den sıkılma Sebebim yok virus girdi yok Shell32.dll bozuldu yok guncelleme yap Antivirus serial ile ugras bnunlar beni sıkmaya basladı ozgur kalmak istiyorum.. ?

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

HoLyCat bunu yazdı:
    zumsuk ben Xp den sıkıldım. bana linux konusunda yardımcı olucaksan hemen suan seve seve Gecerim linux . Xp den sıkılma Sebebim yok virus girdi yok Shell32.dll bozuldu yok guncelleme yap Antivirus serial ile ugras bnunlar beni sıkmaya basladı ozgur kalmak istiyorum.. ?

abi ben varım, diğer linuxçular var.Sandman var..Bi ton adamv ar :) yardım edebileceğim bir konuda yardım ederim.

büyük ihtimalle hangi dağıtımı kursam diye dşünüyorsundur ;

http://tarcan.tur0.org/blog/?s=yazi&id=16

burada anlattım.Pardus 2009.1 i bekle yada 29 ekimde ubuntu 9.10 çıkacak onu kur hoca.Şimdi boşuna dosya indirme.Onun yerine istersen virtualbox ta ubuntu yada pardus kurup deneyebilirsin.Bilgisayardaki klasör üsütnden çalışır.

Linxu dökümanları okuyabilirsin.Yani ne nedir, nerededir, dizin yapısı, kosnol komutları vs..

Pardus kurmaya karar verirsen ( vboxtan dene ) : pardus-linux.org , ozgurlukicin.com

ubuntu kurmaya kadar verinsen : ubuntu-tr.org

sitelerine girersin bi göz atarsın :) 

Onun dışında php, linux konusunda her türlü yardıma açığım.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

HaYVaN 

Öyle 5 sene windows kullandıktan sonra 2 gün linux kullanıp yorum yapamazsın. Windows herşeyin en iyisi, mükemmeli olsaydı bu kadar sunucuda linux değil windows kullanılırdı. Evet anket yapılsa windows her zaman önde gider çünkü acemi kullanıcı her zaman fazladır.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

DarkSkull bunu yazdı:

HaYVaN 

Öyle 5 sene windows kullandıktan sonra 2 gün linux kullanıp yorum yapamazsın. Windows herşeyin en iyisi, mükemmeli olsaydı bu kadar sunucuda linux değil windows kullanılırdı. Evet anket yapılsa windows her zaman önde gider çünkü acemi kullanıcı her zaman fazladır.

Normalde konuyu bulandırmayı istemem ama ;

abi okula gelen etical hacking ile microsoft görevlisinin dediği lafa bakın ( geçen sene )- maalesef ben yoktum yoksa darma duman ederdim

-elemanın biri  kalkmış demişki linux virüssüz microsoftta virüs var neden böyle ?

ADamın dediğine bakın ;

linux apple ve microsofttan çok daha az çalışıyor.Hackerların amacı  kullanıcıların bilgilerini çalmak .bu yüzden fazla olan platforma yöneliyorlar.linux kullanımı az olduğu için kimse virüs yazmıyor..O yüzden linuxta virüs sorunu yok.

--

Lem yavşak hacker google ımı hacklese daha sağlam iş olur yoksa tek tek kullanıcılara virüs bulaştırmakla uğrasa mı ?Google, facebook, youtube.Bunlar başta olmak üzre banka sistemleri, saatler vs.. hepsinde linux eseri görmek mümkündür.

Servlerda linux fazla, süper biligsayarlarda linux fazla.Windowsta c# ile virüs yaparsın..c# ın c ye göre,zorluğu nedir allah aşkına..

Bu herif işletim sistemi mimarisinden anlamıyor odun.

Sen linux için çalıştırılabilir program yapsan kaçında çalışacak ? .deb yapsan debian ve debian tabanlı dağıtımlarda çalışacak diğerleri ?? KAldı ki çalışsa napacak  sistem dosyalarına mı müdahile edecek ???

Adam daha ne olduğunu bilmiyor ötüyor.Ben orda olsaydım güzel bir tartışma çıkartı.Bu sene gidicem ama.Zıtlaşmak için değil linuxu yanlış tanıtırlarsa doğrusunu anlatmak için orda olacağım.

--------------

Öte yandan DarkSkull un dediği gibi linuxu 2 ay kullanıp windowsu 10 sene kullanarak bu işler kıyaslanmaz.Objektif olarak oturup linuxu 8-10 ay kullanırsın ( windows olmadan  sonra windowsu 5 senemi kullanacaksın 10 senemi karar verirsin.

neye göre performanslı ?? pardusa göre mi ? damnsmall a göre mi ? gnome, kde yada xfce li masaüstüne göre mi ??

Toplam Hit: 8631 Toplam Mesaj: 45