Linuxa Geçmeyi Düşünenler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Antikky

Nasıl gülünecek birşey yok. Sen bunu diyorsan windows fanatikliği yapıyorsun bana göre. Adamlar windows daha güvenli diyor antivirüssüz windows kullanamıyor kimse. Antivirüsler de tam çözüm olmuyor çoğu zaman. Adamlar windows'taki ücretsiz şeyleri överek bahsediyor, linux tamamen ücretsiz bundan haberleri yok galiba. Güncellemelerin kolaylığından bahsetmişler. Güncelleme olduğunda bir simge çıkıyor tıklıyorsun güncellemeleri yükle diyorsun bitiyor. Şu anda hiçbir güncelleme için de yeniden başlatmak gerek dediğini görmedim. Windows bundan daha basit olarak güncelleştiriliyor da bizim haberimiz mi yok? Messenger demişler linux'ta msn açamıyoruz sanki. Herkes çok meraklı zaten sürekli saçma sapan hata kodları veren microsoft windows live messenger'a.

Eğer sen diyorsan adamlar bunların hiçbirini demedi oradaki resimleri de microsoft değil başkası yapmış o zaman sana hak veririm. Ama o resimleri microsoft yaptı ise bana bu söylediklerimden mantıksız olanı söyler misin? Pil performansı konusunda bilgim yok pek denemedim o yüzden birşey diyemiyorum. O konuda da windows iyi olsun ne yapalım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam kullanmayi bildikten sonra hic sorun olmuyor, sirf senin yuzunden ubuntu kurdum guzelde alisamadim daha kde de degil gnome daha zor yukariya tiklamak

ya abi yapmayın şunu işte.Linuxa geçmek istiyormusunuz diye sorun kendinize.

eğer istiyorsanız linux kullanın.Bak elemanların linuxu bırakma nedeni ;

-msnden çevirim dışı yazılmıyormuş
    -ses kartını tanımamış
    -msne girememiş
    ...

1- kopete olmazsa amsn var ordan yaparsın
    2- ses, ekran kartının alayını tanıtırsın bi şekidle

Bu tür şeyler yüzünden değitirmeyin, linuxu..Böyle yaparsanız ne linuxu öğrneirsiniz ne yeni birşey öğrenirsiniz.

firefox kullanırken ne biçim şey bunda tab var deyip explorer a geri mi döndünüz ??

Panel manel kolay iş onlar.Eğer linux altında çalıştırılamayan programlarınız varsa geçersiniz windowsta işlemlerinizi yaparsınız.

Sonuçta windows-linux kullanabilrisiniz

---

burda önemli nokta linuxa geçmek istiyorsanız .

Benim 2 sene yaklaşıyor linux kullanımım.1 senedir windowsa elimi sürmedim.bi yeni aldığım casper da call of duty 5 i bitirdim sonra sildim.

Windowsa ihtiyaç duymuyorum.Sorun yaşıyor uyum ? allahını yaşıyorum.Öğreneyim derken bi ton problem çıkıyor, kuracalarken sorun oluyor.Oluyorda oluyor.Değşitiriyor muyum ??

hayır..Test için en zor linux dağıtımlarından biri olan, bütün ayarlarını elle yaptığınız arch ı kurdum sonra bir xorg falan idnirmem gerekiyorud internetten.İnt yavaştı varz geçtim.şimdi ubuntu 9.10 a kadar xfce li linux mint test etim.

Problemler çıktı.Geçmedim.Ekran, ses, internet...Hiç birinde windowsa geçmem.Panel gibi , msn gibi basit şeyler yüzünden de geçmeyin.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

Antikky bunu yazdı:
    DarkSkull bunu yazdı:
    Microsoft'un linux ile ilgili açıklamalarına götümle gülüyorum. http://shiftdelete.net/microsoft-linuxa-saldiriyor-14192.html Mesela şunu sonuna kadar okuyun siz de gülün.
    Gülünecek bir şey yok,F1 takım eğitimi sırasında bende oradaydım.
    Anlatılanklar shiftdelete gibi çoluk-çocuk tarafından değil bu işin ehli adamlar tarafından yapılıyor.
    Linux altında bugün pil performansı olmanız mümkün değildir.
    Intel Atom işlemciler için çıkardığı yeni SDK malum sadece Windows üzerinde çalışmaktadır.
    Düzen buysa uyacaksın,çıkıp ucuz şaklabanlıklara gülerim yoksa ben.

Bende şaşırmıştım bu haberi okuyunca gülmekten ziyade.

Shiftdelete anlatımı yapmıyor shiftdelete haberini yayınlıyor.Buna tepki farklı camialardan geliyor.

Pil performansı ubuntu 9.10 da çözüldü artık xp dek i kadar pil ömrü var ayrıntılı bilgi için forum.ubuntu-tr.org

İntel atom işlemciler için hangi sdk yı cıkardı bilmiyorum ama İntel atom işlemciler için moblin denen linux dağıtımını çıkardı.En hızlı sistem diye geçiyor. Ayrıntı için Moblin.org

Linux hergün değişiyor bel ki de sen bu mesajı yazarken pil sorunu vardı.Ama şimdi yok.

Aslında gözümde bir düzende yok.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

abi aptallığa bakar mısınız ?

->"windows live messenger windowsta çalışır.Linuxta desteği yoktur"

bu nedir şimdi ? bu ne abi ?? Tamamen bok atılmış..Pidgin kullanıyorum.Pidginde eklentiler var..windows msnlerinin hangi sürümünde eklenti şu bu vardı ? Kaçı pidgin kadar donanımlıydı ???

Saçmalık !!!

->"Widnows için çoğu şey bedavaymış"

:) haklısın firefox falan bedava mesela :D aptal herifler..Cidden aptal herifler..

-> Linux güncellemeri çok zor yapılıyormuş.

----

Ne zoru bea windows gibi önce bilgisayara sormadan indirip sonra zorla direterek güncelleştirmeleri yaptırmıyor.Diktatör değil !!!

Tek tuşla bütün güncellemeleri bulup , yine tek tuşla kurabiliyorsun.Yada iki komuta bakar

sudo apt-get update
    sudo apt-getupgrade

------------

Daha düne kadar linux'u takmam diyen microsoft bu gün görüyoruz ki aslında windows 7 yi linux korkusuyla geliştirmiş.Vistada kalsak işimiz var diyerek bir korku oluşmuş.Windows 7 bir panikle geliştirilmiş.Windowsun 'bok atma' felsefesi direkt taşınmış.

Teşekkür ediyorum widnowsa reklamın iyisi kötüsü olmaz.Birileri linuxu biraz araştırsa windowsun ne kadar yalancı, düzenbaz ve APTAL olduğunu görecektir.

Zamanında 95,95, xp içinde linuxtan iyi söylentileri yok muydu ? Bu sefer olmuş diye..Hadi görelim bakalım..2-3  sene sonra hangi linux dağıtımı windowsun özelliklerini yine bastıracak..

edit:

Özellikle şunu madde madde cevap vereceğim ;

-> camera,ipod, mp3 cihazlarının alayını makinamda çalıştırdım.Ekstradan birşey yüklememe gerek kalmadı.Telefon şu bunu bağladım

-> yazıcı vs.. sorunu olmadı.Direkt paketleri paket yöneticisinden kurdum ve tanıdı .. ( bir çoğunu kendi tanıyor zatan )

-> gelelim program uyumuna..Windowsta winamp ile müzik dinlersiniz, linuxta amarokla dinlersiniz.Şart mı winamp olamsı ?? Bir çok üretici linux için üretmiyor.

Yani winampın linux sürümünün olmaması yada windows media player ın linux sürümünün olması linux'un değil üreticilerin hatası.Linux coderlarıda kendilerine uygun şeyler yapmış ve başarılı olmuştur

-> Bakın ne diyor windows live ürünleri windowsta bedavaymış.Tabi o kadar para verip alınca bırakında bedava olsun.Diğer yandan windows linux için çıkartmıyor.Tabi ki linux için desteği olmaz...

Kaldı ki windows live messengera zerre kadar ihtiyacımız yok.amsn, kopete, pidgin ... gibi programlar var.Pidgin dediğimiz msn yazılımında eklentiler mevcut.Explrerda eklenti yoktu.Operada ve firefox ta vardı..Eklenti dolu..Bunu windows live messenger yapamaz.

-> WOW mu ?
    Resim1
    Resim2
    Resim3

Bune peki ??? Cahil MİCROsoft elemanları sizi...

-> Yetkili desteğimi dedi biri ? Pardus kanalında geliştiricilerle bire bir konuşabilirsiniz kaldı ki yetkiliye gerek yok işi bilen bi ton adam linux forumlarında.
    ---

Heyt bea..Ne sallamış MİCROsoft kardeşlerimiz.Ne kadar linuxçu olsamda windows a bir çok konudaki katkılarından dolayı saygı duyarım.linux sempatizanlığım gibi birşeyde yok.Amacım sadece yanlışları düzeltmek.

Linuxu yanlış tanımayın , yanlış tanıtmayın.

Toplam Hit: 8648 Toplam Mesaj: 45