Lol Vs Dota2
-
Canlar , pareler , parendeler.
Forumun bir kısmı bu iki moba* oyunundan birini oynuyor. Şimdi gerçekten merak ettiğim bir soruyu soruyorum size ve tartışma olmadan herkesin cevap vermesini istiyorum.
Neden LoL ? ( Şu yönü dota2 den daha iyi , şu şu şu sebepten LoL )

Neden Dota2 ? ( Şu yönü LoL den daha iyi , şu şu şu sebepten Dota2 )

Smite , HotS gibi diğer mobaları oynayan arkadaşlar da yazsınlar lütfen.
*Multiplayer online battle arena
-
Player kalitesi olarak, grafik kalitesi olarak, oyun zorluğu ve verdiği keyif bakımından, her heroya skin değil de ayrı ayrı (kol baş silah vs) item kombinasyonları yapabileceğinden dolayı, seviyen ne olursa olsun istediğin heroyu alabileceğinden, her hero ile istediğin kulvarda oynayabileceğinden (jungle hariç, gerçi jungle da oynarım ben hepsiyle :) ), backdoor koruması özelliğiyle ve sayamadığım diğer özellikleri ile tabi ki de dota.
Türkiye'de lol daha yaygın o bir avantaj olabilir ama ben daha 10 yaşında dota2 oynayan çocuk görmedim. bizde türk çıksa bile çok nadir ergen küfürbaz türk çıkıyor. lolde her oyun var maşallah.
Lol 30 dkya standart biterken Dota2 45-50 hatta 1 saati buluyor oyunlar ortalama. O da bi dezavantaj olabilir.
Ama onun dışında;
cCc Dota2 cCc
Dentist tarafından 30/Kas/14 03:53 tarihinde düzenlenmiştir -
LOL
demek cok ısterdım ama malesef!
4 yıl cıvarıdır oynuyorum lanet ettım oyuna.
Eu west ve north amerıcada oynadım 2 yıl ardından Tr ye gecerek oyundan kendı ellerımle sogdum.
Dota hıc oynamadım suana kadar sadece ızlemıslıgı var.
Ama TR de LOL OYNANMAZ. Artık Reportlara argo kelımeler kullanarak gonderıyorum.
"Ya benı yada su bebelerı banlayın artıık RIOT"
"Yaptıgınız ıse sokım.Player sayımız cok olsun dıye oyunun ıcıne ettınız"
"Bu bebeler hıc banlanmıcak anlasıldı.Asıl oyuncuları Sogutmaya devam edın oyundan.HELAL"
vb reportlar atıyorum aylardır. Ne onlar banlanıyor ne ben... Boyle bokunu cıkarttıkları bır bebe oyunu ıste.
Yabancı serverda oynayabılırsın. Memnunda kalırsın.
-
oyuncu kalitesi bakimindan tabii ki de dota. ev arkadaşım lol oynuyor mesela, her oyun feederlara nooblara küfür ediyor. ikimiz de ranked oynuyoruz, çok bariz bi oyuncu kalitesi farkı var. dota'yı öğrenmek daha zor olduğu için velet sayısı çok az. öğrenmesinin zor olması bence bir avantaj, kimine göre dezavantaj. öyle her önüne gelen oynayamıyor gayet güzel :p
grafikler, oyun içi özellikleriyle vs dota tek geçerim. lol'ü de biliyorum ama dota kadar sarmıyor malesef.
-
lol türkiye ofisine önem veriyor riot epey etkinlikleri var, benim laptop ile dota2 yi sorunsuz oynamam mümkün değil lol de hiç bir sıkıntı yok, lol her bilgisayarda sorunsuz oynanabilen nadir oyunlardan, lol ün seslendirmeler dahil türkçe desteği, bi ton turnuva falan, lol ün kötü yanlarından biri her sezon "kartopu etkisini" azaltmaya çalışssalarda bir türlü beceremiyor olmaları, tek bir kişinin küçücük bir hatası oyunu bitiren hareket olabiliyor, lol de neredeyse etkisiz hale gelmiş karakterlerin olması, ha lol ün iyi bir yanı daha geldi aklıma lig sistemi ranked maçlar vs. çok iyi ayarlanmış durumda illegal bir durum olmadıkça puan boostlama gibi herkes olması gerektiği ligde oynuyor, sanıyorum dotanın bu ranked sistemi tam olarak yok
-
Lotus bunu yazdı
lol türkiye ofisine önem veriyor riot epey etkinlikleri var, benim laptop ile dota2 yi sorunsuz oynamam mümkün değil lol de hiç bir sıkıntı yok, lol her bilgisayarda sorunsuz oynanabilen nadir oyunlardan, lol ün seslendirmeler dahil türkçe desteği, bi ton turnuva falan, lol ün kötü yanlarından biri her sezon "kartopu etkisini" azaltmaya çalışssalarda bir türlü beceremiyor olmaları, tek bir kişinin küçücük bir hatası oyunu bitiren hareket olabiliyor, lol de neredeyse etkisiz hale gelmiş karakterlerin olması, ha lol ün iyi bir yanı daha geldi aklıma lig sistemi ranked maçlar vs. çok iyi ayarlanmış durumda illegal bir durum olmadıkça puan boostlama gibi herkes olması gerektiği ligde oynuyor, sanıyorum dotanın bu ranked sistemi tam olarak yok
yok hocam var. bizde sadece puana dayalı. tek kişilik rank ve partili rank diye ayrılıyor. Lig yok direkt olarak puan var. Hile hurdayla arttıramazsın valla. Benim 3.3 k rank vardı. sürekli dallamalara denk geldim 2.8 e kadar düştü. Oyun başına galibiyet +25 puan mağlubiyet -25 puan veriyor. Lolde dikkat ettiğim nokta şu ama bak bence herkes oynaması gerektiği ligde oynamıyor.
Ha lig olayı da var takımını kurup cüzzi bir miktar para ödeyip lig turnuvalarına katılırsın. öyle var.
Şöyle ki; bu bronz kümedeki andaval veletler sağdan soldan arkadaşlarının abilerinin plattaki hesaplarını alıp ranked maça giriyorlar. Yahu başıma geldi arkadaşın plat hesapla ranked girdim 2 tane adam tuttu bu benim hesap değil ben aslında bronzdayım falan dedi.
Dotada o yok işte. Nedne yok? Steam ile entegre. Ha zorlayıp da yapan vardır mutlaka ama bizde oyun sonu item düşmeler, seviye arttırma olayları olduğu için yapanlara karlı bir iş değil. Biliyorsunuz ki 30 max değil bizde ben 78 levelim mesela.
Dentist tarafından 30/Kas/14 04:12 tarihinde düzenlenmiştir -
HoN oyuncusu olarak benim de yorumum bulunsun.
Communitysi berbat olsa da bırakamıyorum bu oyunu :) Lol ve dota'ya oranla daha hızlı, biraz daha fazla refleks gerektiriyor, harita üzerindeki kararmayı hızlı ve efektif bir şekilde kullanıp fake atmanız mümkün. (Bunun için özel bi terim vardı ama gecenin 4'ü olmuş hatırlayamadım :))
Ve tabiki benim favorim deny. (Lol buna kendine göre bir açıklama getirmiş ama, ben deny'in da oyuna zevk katan birşey olduğunu düşünüyorum. Aynı anda iki kişinin birbirini denylaması, adamın kendini ilüzyonu ile denylamasını falan görmüşlüğüm var :))
HoN'un türkiye haklarını nfinity games satın aldı, kayda değer birşey yapmıyorlar tek güzel yanı çoluk çocuktan kurtulduk. Global server'a normal yoldan girişi yasakladılar vpn ile login olup daha sonra vpn kapatarak global serverda oynuyorum. 10 yaşında bebeler olmadığından tek problemimiz ruslar kalıyor oyunda :)
Ha ayrıca alt avatarlar, corrier skinleri ve announcerlar ( çok hoş olanları var özellikle vrzo ve samuel l. jackson announcerlarını dinlemenizi tavsiye ederim.) oyunu sevilir hale getiriyor. Oyun tasarımcılarının güzel bir mizah anlayışı var :)
Eyyourmlamam bu kadar..
-
DENTİST hocam ben bu lolden bayagı sıkıldım. Sımdı yıllar once oynadıgım Cabal Onlıne a gerı dondum.
Onlıne oyun gecmısım coktur.
Knıght la baslayan Cabal-Aion-BOİ-Kıngdom-Lol .... dıye devam eden onlarca oyun. bırtek Dota yı cok duyup oynamadıgım nadır oyunlardandır.
Bıraz daha genıs bılgı verebılır mısın oyunla ılgılı?
Baslasam zorluk cekermıyım cok ?
Yada su ıtem dusme olayı demıssın. Nasıl oluyor. Oyun ıcınde mı kullanıyosun yoksa her daım mı nasl bırsey ılgınc geldı :) Knıght gıbı ıtem mı dusuyor bossdan :D ?
-
apokontek bunu yazdı
DENTİST hocam ben bu lolden bayagı sıkıldım. Sımdı yıllar once oynadıgım Cabal Onlıne a gerı dondum.
Onlıne oyun gecmısım coktur.
Knıght la baslayan Cabal-Aion-BOİ-Kıngdom-Lol .... dıye devam eden onlarca oyun. bırtek Dota yı cok duyup oynamadıgım nadır oyunlardandır.
Bıraz daha genıs bılgı verebılır mısın oyunla ılgılı?
Baslasam zorluk cekermıyım cok ?
Yada su ıtem dusme olayı demıssın. Nasıl oluyor. Oyun ıcınde mı kullanıyosun yoksa her daım mı nasl bırsey ılgınc geldı :) Knıght gıbı ıtem mı dusuyor bossdan :D ?
aynen knight gibi düşün ama sizin şu rünler gibi bir işe yaramıyor oyun başı. sadece luxury. gözel görüntüsü oluyor ve bazıları skillerin görünüşlerini değiştiriyor.
LoL oyuncususun hocam açık konuşayım zorlanırsın başlarsan. Bizde deny mesela çok önemli yer tutar early gamede. deny yaptığın her kendi birimin için karşı takım oyuncusunu exp ve gold gitmez. İtem olayı da işte oyun sonunda tamamen şansına bağlı olarak düşer ya da düşmez. Kaldı ki topluluk pazarından 20 kuruş ile 2 lira arası çok güzel itemler oluyor sevdiğin herolara çok rahat dizebilirsin ya da 9 liraya direkt çok güzel setleri alabilirsin. Kendi kombinasyonlarını yaparsın vs. olay tamamen görüntü değişikliği loldeki skinin parçalara bölünmüş ayrı ayrı takılmış halini düşün.
Bir de itemlerde seviye olayı var şöyle;
yaygın
seyrek
nadir
ölümsüz
efsanevi
destansı
vs vs sırasını karıştırdım gidiyor. itemlerin rastlanabilirliğiyle alakalı sanırsam. Bi de itemlerin yanı sıra taşlar var bizde gem. bu gemler ne işe yarıyor? uygun şekilde birleştirebilirsen itemle senin o itemle ne yaptığını yazıyor. Mesela diyelim ki "leş taşı" var. iteme işlediğin zaman o itemle o heroyla bugüne kadar toplamda kaç kill aldığını falan yazıyor.
Mesela bende "abaddon" diye bir hero var. heronun atının ismini değiştirdim "balıkesirin çılgın eşşeği" yaptım.
Kuryem vardı itemleri getirmek için ismini "motherfucker" yaptım. Eğlenceli oluyor oyun içinde :)
Başka ek olarak ne var?? backdoor yapamazsın dotada. kulenin canı dolmaya başlar :D
dediğim gibi bizde öyle bi hero illa sup olcak vs diye bi kural yok. ha genel hatlarıyla karakterleri vardır ama mesela ben tank bir heroyu carry de oynarım sup da oynarım. sup ile mid giderim carry yaparım. midi sup yaparım. heralde bi carry herolara fazla değişiklik yapamıyorsun.
Dentist tarafından 30/Kas/14 04:32 tarihinde düzenlenmiştir -
Beta zamanından beri dota2 oynuyorum ondan önce çok az dota oynadım ve lol hiç oynamadım. Neden lol oynamıyorum sorusuna da şöyle cevap verebilirim. Birkaç kez göz attım ve grafikleri dota2nin yanında nintendo kasetleri gibi kalıyordu.
-
oyun ucretlı mı yada 0 para yatırmayan ıle para yatıran arası fark varmı ? Buda son sorum bu soruya cevaben oyuna baslamayı dusunuyorum suan ıtıbarı ıle :)
EDİT = Steam felan dıyor. Steamsız ınmıyor mu bu oyun? dırek setup u felan?
apokontek tarafından 30/Kas/14 04:37 tarihinde düzenlenmiştir