Lol Vs Dota2

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

dota'da iki tür item var. lol'de de aynı şekilde.

bi oyun dışı itemlar, bi de oyun içi.

oyun içi olanlar sadece bi oyunluk geçerli, o oyunda kazandığın paralarla aldığın oyun bitiminde kaybolan itemlar.

oyun dışı olanlar ise skinler. sadece görünüm amaçlı itemlar, herhangi bir artısı yok.

oyuna başlasan sıkıntı çeker misin? evet

ben warcraft>dota>dota2 şeklinde ilerlediğim için kaç seneden beri, nasıl öğrenildiğini dahi unuttum. ancak etrafımda gördüğüm kadarıyla öğrenen çok zor öğreniyor, çoğu kişi bir-iki oyundan sonra oynamayı bırakıyor.

=)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    apokontek bunu yazdı

oyun ucretlı mı yada 0 para yatırmayan ıle para yatıran arası fark varmı ? Buda son sorum bu soruya cevaben oyuna baslamayı dusunuyorum suan ıtıbarı ıle :)

fark yok. dezavantaj sağlamaz. ücretsiz. para yatırıp yatırmamak çok zevk işi zevkine kalmış. Mesela ben bi item görüyorum oynarken haz veriyor bana heronun duruşu falan güzelleşiyor ondan para yatırıyorum. 600 liralık item de var 25 kuruşluk item de var. Ama item olup olmaması para yatırıp yatırmaman sana bi avantaj ya da dezavantaj sağlamaz asla.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Dota 2. Oyun daha zor daha stratejik. Haritanın genişliği ve şekli haritadaki ağaçlar seni strateji yapmaya zorluyor. Dota takımoyunu lol de ise güç var. Lol de ölmek önemli değilken dotada ölürsen bitersen öldürmek değil ölmemek önemli olan.  Dota da deny reddetme var. Creepleri kuleleri barakaları ve heroları bile denylayabiliyosun, amadaha başaramadım heroyu denylamak çok zor :) . Kötü yanı 3-4 oyun sonra başta ağrı yapabiliyo. Zaten bu da bi 3:30-4 saate takamul ediyo :)

ride or die..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

6 - 7 sene kadar Dota ve çıktığı günden beri Dota 2 oynayan ve merak edip 1 ay kadar da Lol oynamış bir sanal sosyalite mensubu olarak, Dota'nın yakınından bile geçemeyeceğini belirtir, sözlerime son noktayı koyarım.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

edit.

Dentist tarafından 30/Kas/14 04:42 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Huerfanos
    Huerfanos's avatar
    Erkek

Yorumların tamamını okuyorum.

LoL'ü nasıl savunacaklarını merak ediyorum aslında daha çok.

Anarsistherif...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GordonFreeman
    GordonFreeman's avatar
    Erkek

aslında birbirlerine benzer oyunlar fakat aralarında uçurum var.

lol daha basit bir oyundur dota'ya göre. 

lol'de haftalık 10 adet ücretsiz şampiyon rotasyonu vardır. dota'da ise hepsi ücretsizdir..

dota'da en sevdiğim denied sistemi vardır. lol'de yoktur. (kendi creep, tower vs. son vuruşları kendin yapıp karşı takıma gold vs. kazanmasını önlersin)

ama anladıgım kadarıyla dota 1 bile oynamamışsın. bu yüzden dota2 ye alışman çok zor olucak..

dota2 nin haritası daha zordur.. kafanda kurduğun stratejileri yapabilmek daha zor oluyor.

bir zamanlar hon'da oynuyordum. ama aralarında en hızlı oyun hon'dur bence..

popülerlik bakımından lol hepsinden üstündür. çok fazla kullanıcısı vardır. ama ne kadar az insan o kadar kalite diye birşey var :)

edit: HON ve DOTA birbirlerine daha çok benzer birçok şeyi aynı neredeyse karakterler bile aynı diyebilirim. sadece isim farkı :) 

GordonFreeman tarafından 30/Kas/14 05:06 tarihinde düzenlenmiştir

Frisky...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Huerfanos
    Huerfanos's avatar
    Erkek
    GordonFreeman bunu yazdı

lol'de haftalık 10 adet ücretsiz şampiyon rotasyonu vardır. dota'da ise hepsi ücretsizdir..

dota'da en sevdiğim denied sistemi vardır. lol'de yoktur. (kendi creep, tower vs. son vuruşları kendin yapıp karşı takıma gold vs. kazanmasını önlersin)

ama anladıgım kadarıyla dota 1 bile oynamamışsın. bu yüzden dota2 ye alışman çok zor olucak..

dota2 nin haritası daha zordur.. kafanda kurduğun stratejileri yapabilmek daha zor oluyor.

popülerlik bakımından lol hepsinden üstündür. çok fazla kullanıcısı vardır. ama ne kadar az insan o kadar kalite diye birşey var :)

edit: HON ve DOTA birbirlerine daha çok benzer birçok şeyi aynı neredeyse karakterler bile aynı diyebilirim. sadece isim farkı :) 

Bağa mı didin hocam sen oynayaman diye :D

Ne kiloluymuşum lan

Anarsistherif...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

dota satrançsa lol kız tavlası, ama lol oynuyorum. düşük fps büyük sorun çünkü dotada kasıyo pc, o yüzden dota 1 indirip şaapıcam da ne zaman yapıcam bilmiyorum, wepladan filan yapılıyodu sanırım. ya da bırakıcam oyunu, dil mil öğrenicem, derslerime filan bakıcam, programlama dillerini öğrenicem, kendime yararlı bişeyler yapıcam, uyumak da dahil :)

test 1 2
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    Huerfanos bunu yazdı
    GordonFreeman bunu yazdı

Bağa mı didin hocam sen oynayaman diye :D

Ne kiloluymuşum lan

Hacı sen bayağı kilo mu aldin 

Toplam Hit: 7679 Toplam Mesaj: 64