Madem " Ol! " Diyor Niye Her Şeyi Kaydettiriyor??
-
Uzun zamandır kafama bir şey takılıyor..
Şimdi iki omzumuzda yaptıgımız ettiğimiz her şeyi kaydeden 2 tane melek var dimi?
Şimdi bunlar tüm yaşamımız boyunca yaptığımız düşündüğümüz her şeyi saniyesi saniyesine kayıt ediyor ama niye?
Diyelim ki mahşer gününde bunlardan okunacak bütün her şey ? ne gerek var ki allah Ol der olur.. bütün bilgiler gelir herkesin önüne...
diyelim ki inkar etmeyelim diye anı anına tutuluyor.. yine ne gerek var ki allah yine ol der kafamızdan gider o düşünceler..
daha bir sürü şey :s
birisi açıklayabilir mi ?? anlamıyorum bunu??
-
codmaster bunu yazdı:
-----------------------------herşey kayıt altına alınıyor. gün gün saat saat. mahşerde hepsi açılacak önüne dökülecek
hayatın sana gösterilecek bunlara itirazın varmı diye sorulacak
senin itiraz etmemen için tabiki de sen inkar etsen bile ellerin ayakların dile gelecek
-----------------------------tamam hacım da iki tane melek görevlendirip yazmaya ne gerek var?
o herşeye gücü yeten değil mi? ol demesi yeter :s
-
sonra ahirette etekleri tutuşanlar "kendi kafana göre bi senaryoya ol demediğini nerden bilicez" derse?
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
sonra ahirette etekleri tutuşanlar "kendi kafana göre bi senaryoya ol demediğini nerden bilicez" derse?
Allaha diyecek bunu öylemi ya Allah geçmişide geleceğide bilen ona bakarsan kimin cennete kimin cehenneme gideceğinide biliyor o zaman mahşer günü neden var
-
bir rivayete göre melekler günah yazmaya yazının icadıyla başladılar. (:
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------o zaman yne ol der :D hem öyle diyecek olsam ben yıne derim bu melekler yanlıs yamalak yazmıslar ben onlar yazarken göremedim ki derim :W
edit pardon hocam bir anlık sey ıle kaçtı agzımdan :S
-
Hepimiz Ölücez Pamuk Tıkıcaklar Zamanı Gelince Anlıycaz ...
-
mahşer gününde pişmanlığından ve inkar edeceğinden dolayı iki melek kayıt altına alıyor. birisi sevaplarını birisi günahlarını tutar o melekler. ikidebir o herşeye gücü yeten değilmi ol demesi yeter yazmışsın sana bi açıklama yapayım kendime göre şimdi hocam zaten gücü yettiği için senin günahlarını sevaplarını kayıt altına aldırıyor. yoksa töbe haşa gücü yetmese kim kayıt altına aldırabilcek. bak hocam yazdıklarından anladığım kadarıyla boşluktasın ve bunlar böyle internette benim gibi kişilerin anlatmasıyla olacak şeyler değil yani benim gibi derken tam bilgisi olmayanların vereceği pusula ile doğru yolu bulamazsın kafandaki soru işaretlerini temizleyemezsin ben derimki yakınında biyerde elbet bi cami vardır gir camiye sor imama emin ol seni terslemeyecek aksine kafandaki soruları bir bir aydınlatacaktır. bu arada madem inancın tam değil günahada girme melekler hakkında nasıl öyle konuşabiliyorsun. belli sen mahşer gününe inanmıyorsun burayıda bulandırmaya çalışıyorsun. yapma hocam madem sordun bi adabınla sor ve adabınla cevablar ver ya ne demek allah aşkına o.ç melek . kendine gelmeni tavsiye ediyorum
-
Temel sorun, meleklerin insanların lanse ettiği şekilde algılanıyor olması. Maddiyat ve maneviyat anlamındaki anlaşılmazlık.
-
HeyQirs bunu yazdı:
-----------------------------pamuk tıkanma fetişiniz mi var nedir anlamadım? ne zaman böyle konu olsa pamuk tıkacaklar diyorsunuz..
-
pessimist bunu yazdı:
-----------------------------HeyQirs bunu yazdı:
-----------------------------pamuk tıkanma fetişiniz mi var nedir anlamadım? ne zaman böyle konu olsa pamuk tıkacaklar diyorsunuz..
-----------------------------ahaha aynen :D pamuk fetişti bunlar :D ne zaman ölümle ilgili bi konu olsa , hepimize pamuk tıkıyacaklar , pamuk tıkayınca görürsünüz , oo beyler pamuk geliyo ooo gibi :) şeyler söyleniyor.. güzel gözlem , iyi gözlem :)