folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Madem " Ol! " Diyor Niye Her Şeyi Kaydettiriyor??

Madem " Ol! " Diyor Niye Her Şeyi Kaydettiriyor??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

sen sınav ol diye koymuş işte böylee şüphelere düşdüğünde bil ki sınav vakitleridir.unutmayın dünya hayatı sınav mekanıdır.

Allah tabiki herşeye gücü yetendir.fakat dünya hayatında sınav olacağın konuyu Allah secer bazılarımız fakirlikle bazılarımız zenginlikle bazılarımız da Allah hakkındaki veya Allah ın gücü hakkındaki sorularla imtihan olurlar.

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    hala aklıma yatmıyor :s nıye nıye :S

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

iki melek arasında terazidir yaşam, ağır basan bu yükten kaçmak mümkün mü paşam?
    geçer zaman da, aklın almaz, periyodik bu kargaşan, hepimiz müsavi, hangimizdik bağdaşan?

yo, darbe brotherz.

Ehl-i Byte
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------
    Prometheus bunu yazdı:
    sonra ahirette etekleri tutuşanlar "kendi kafana göre bi senaryoya ol demediğini nerden bilicez" derse?

Allaha diyecek bunu öylemi ya Allah geçmişide geleceğide bilen ona bakarsan kimin cennete kimin cehenneme gideceğinide biliyor o zaman mahşer günü neden var

işte asıl sorulması gerekilen soru bu. 

hatta şu kader varsa niye sorgulanıyoruz ? 

"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ThundeR
    ThundeR's avatar
    Erkek
    omzunda iki tane melek varda her yaptığını deftere yazıyor gibi düşünmek biraz eski olur :)

bu çok basit ve misallendirilmiş bi anlatım biçimi.. daha kompleks bi yapı düşünmek gerek.

----

yani yazı bulunmadan önce nası yazıyolardı??

yada neden yazıyolar?? acsınlar laptopu veritabanına giriş yapsınlar en azından search imkanı olurdu demi ?:D

gibi soruları ortaya cıkarır

---

benim düşüncem.. nasıl kalbimiz calısıyor sorgusuz sualsiz görevini yerine getiriyor..

nasıl ki diğer organlarımız işliyor.. nası calıstıgını bilmesek bile beynimiz cesitli frekanslar yayıyor çeşitli görevlerini yapıyor

buda onun gibi bi sistem üzerine oturtulmus muhtemelen..

bi şekilde yaptıgımız olumlu davranıslarımız vücudumuzun cevresinde,, holografik bedenimizde veya her neredeyse kayıt altında negatif veya pozitif değerler olarak barınıyor..

günah adı altında nitelendirilen eylemleri yaptıgımızda burda negatif bi birikim oluyor aynı sekilde tam terside..

bu negatif veya pozitif değerleri olusturup saklama görevinide illaki bi parçamız ( bence beynimiz ) yaydıgı dalgalar ile kayıt ediyor

mahser gününde bi terazi önüne konupta kitabın önüne getirilip tartılıp bakılmasını beklemek biraz garip olur kanımca :)

+ bana kalırsa bürokrasiyi uzatıp teker hesap yapma ve sen buraya gidicen die bi bekletmede söz konusu değildir.

nasılki rayına oturtulmuş bi sistem üzerinde doğuverdin ve gelişimini tamamladın.. yine aynı sekilde ölümün ve ölüm sonrası yaşantında o sistem üzerine devam edicek.. dünyada elde etmiş oldugun pozitif ve negatif kuvvelerin ise ileriki yaşamının kalitesini belirleyen yegane unsurlardan biri olucak.

daha fazla uzatmak istemiyorum.. kimilerine fantastik kimilerine saçma yada ne şekilde gelirse gelsin benim düşüncelerimdir kimseyi bağlamaz..

ama bi tavsiyede bulunmak isterim ki, basit ve misallerle anlatılmış olan şeyleri olduğu gibi alma.. bi ölç tart nasılını düşün..

bizden sonraki nesiller belki daha iyi algılayıp daha iyi düşünebilecekler.. şimdiki kapasitemizle bunlar cıkıyor ortaya :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

sLeymN bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:
    sonra ahirette etekleri tutuşanlar "kendi kafana göre bi senaryoya ol demediğini nerden bilicez" derse?

o zaman yne ol der :D hem öyle diyecek olsam ben yıne derim bu melekler yanlıs yamalak yazmıslar ben onlar yazarken göremedim ki derim :W 

edit pardon hocam bir anlık sey ıle kaçtı agzımdan :S 

SeRDaR bunu yazdı:
    Prometheus bunu yazdı:

Allaha diyecek bunu öylemi ya Allah geçmişide geleceğide bilen ona bakarsan kimin cennete kimin cehenneme gideceğinide biliyor o zaman mahşer günü neden var 

birşey bulmuş gibi insanlığa faydalı bir iş yapmış gibi sevinmişsiniz ya o garibime gitti.

işin sonuna gelip durumlar belli olduktan sonra neler diyenler çıkar görürsün.

bir diğeri bu bir inanç, delillerin özellikleri açık olmaları ama aynı şekilde herkesi birden imana getirici olmamalarıdır.

biri gelir etrafına bakar iman eder biri gelir yine atrafına bakar "vay be evrim nasıl işlemiş" der.

bu inançtır, seçimdir.

Musa peygamber denizi ikiye ayırıyor firavun bunu görüp yine iman etmiyor hatta tanrı benim diyor. 

madem herkesi biliyor mahşer günü niye var?

bi uyandın cehennemde yanıyosun.

hesap sormaz mısın ben bişey yapmadım nerden biliyosun diye? o acıyla neler dersin...

bu arada şu konuyu ya ekleyeyim : 

onun bilmesi demek senin ne yapacağının belli olması demek değil, o zamandan bağımsız onun için senin ne seçeceğini biliyor.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeForce
    GeForce's avatar
    Erkek

kader 2 şekilde yürür

1-külli(kişinin kendi seçimiyle oluşturduğu yani kendi kaderini çiz olayı)irade

2-ilahi irade

budur yani hocanında dediği gibi O senin ne seçeceğini biliyor...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sLeymN bunu yazdı:

Çünkü cevabı yanlış yerde arıyorsun. Herkes kafasından birşey uyduruyor. Konu gördüğüm kadarıyla biraz kadere felan da sapmış. Tam okumadım. Sorularlaislamiyet diye bir site var. Oradan fazlasıyla cevap bulabilirsin.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

çok kurcalamayın ya bence sağlığınız açısından iyi değil.

Yapay zeka, zeka değildir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

sLeymN bunu yazdı:

"Ol" deyince olması onun gücünü temsil der.

yoksa "ol" demesine bile gerek yok, bu onun istemesini sembolizeeder.

istediği taktirde olur.

ama mesela ;

ben strateji oyunu oynarken rakibi iyice ele geçiriyorum ama bi süre öldürmüyorum,

eğleniyorum daha uzun sürede bitiyor oyun. istesem kısa sürede bölümü bitirebilirim ama öyle yapmak zorunda değilim.

bir önceki sayfadaki mesajda yazdığım gibi, bu bir inanç,

senin aklına yatmaz başka biri de çıkar "en uygunu bu" der.

sen ister inanırsın ister inanmazsın. senin tercihin.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 9668 Toplam Mesaj: 66