folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Madem " Ol! " Diyor Niye Her Şeyi Kaydettiriyor??

Madem " Ol! " Diyor Niye Her Şeyi Kaydettiriyor??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    Mantıklı düşündüğün zaman zaten Tanrı'nın diktatör kimliğini yakalıyorsun ; sen hem insanları cehennemin ile korkut hem'de oraya girmek istemeyen insan'a kanıt sun ; bak kul sana özel iki melek görevlendirdim gün gelir'de günahlarına itiraz edersin diye ; buyur bak ;diktatörüz ama bu kadar'da delikanlılığımız var yaani.

dont think twice its all right
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

Lemuria bunu yazdı:
    -----------------------------
    Mantıklı düşündüğün zaman zaten Tanrı'nın diktatör kimliğini yakalıyorsun ; sen hem insanları cehennemin ile korkut hem'de oraya girmek istemeyen insan'a kanıt sun ; bak kul sana özel iki melek görevlendirdim gün gelir'de günahlarına itiraz edersin diye ; buyur bak ;diktatörüz ama bu kadar'da delikanlılığımız var yaani.

doğru gibi aslında..

çok dindar bir kişilik değilim ateist te değilim değilim ama bazen geliyor takılıyor kafama..

bu soruyu sormamdaki amaçta allah yok demek değil ya da onun haşa olmadığını falan ispat etmek te değil ve ya HİT TOPLAYIP ön plana çıkmak da değil  sadece biraz düşününce  mantıksız değilmi biraz ?? 

Her şeye gücü yeten Allah zaten bildiği şeyleri biz inkar etmeyelim diye ki istese hiç birimiz inkar etmeyiz kayıt altına aldırıyor..

nikotinin dediğine gelirsekte tamam hacım onları bize hizmet etsin diye yaratmış tamam çok güzel fakat böyle bir hizmete ihtiyacımız yok ki?

Birde aradığım yer yanlış değil bir kaç camii hocasına ve din kültürü hocasın  sordum yine yardımcı olamadılar..

benım kafama takılanla anlattıkları şeyler cok farklıydı..

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

önceki mesajlarımı sallasanız da ben de nerde anlatamadığımı veya nereyi anlayıp da aslında anlamadığımı anlasam.

hayır kafama yatan bi yer olsa defalarca düşündüğüm dinin varlığını tanrının varlığını bir kez daha düşünmeye hazırım.

ama birçok ateiste nasıl tatmin edici cevaplar veremiyorlarsa birçok ateist de bana tatmin edici birşeyler söyleyemiyor.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı:

önceki mesajlarımı sallasanız da ben de nerde anlatamadığımı veya nereyi anlayıp da aslında anlamadığımı anlasam.

hayır kafama yatan bi yer olsa defalarca düşündüğüm dinin varlığını tanrının varlığını bir kez daha düşünmeye hazırım.

ama birçok ateiste nasıl tatmin edici cevaplar veremiyorlarsa birçok ateist de bana tatmin edici birşeyler söyleyemiyor.

o zaman inandıgın değerlere yoğunlaş diger duygularla kendini yorma :)

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

fivestar bunu yazdı:
    Prometheus bunu yazdı:
    o zaman inandıgın değerlere yoğunlaş diger duygularla kendini yorma :)

mesele o değil, senin bahsettiğin yaklaşım kapalı bir yaklaşımdır.

bence her insan açıkfikirli olmalı hem de her konuda.

ben zaten kendimi yormuyorum ama birşeyler gelirse niye ilgilenmeyeyim?

codmaster 

doğru demişsin ancak bir konu daha var.

buradaki yazı da mecaz anlamdadır.

vidyo çekiminin olmadığı yıllarda yazı diye tarif etmek gerekir tabi ki.

ama belki de vidyodan bile üstün bir kavramla kaydediliyor herşey.

İslam şimdi gelse sanırım vidyo diye ifade ederdi.

burada önemli olan eksiksiz olarak kayda alınması. 

ne şekilde olduğunu pratik uygulamasını görmeden bilemeyiz.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

codmaster

ben de senin söylediğini söyledim zaten. 

biraz sitem eder gibi yazmışsın sanki ama bu konuda görüş ayrılığımız yok ki.

sana tamamen katılıyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nihat
    nihat's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:
    Allaha diyecek bunu öylemi ya Allah geçmişide geleceğide bilen ona bakarsan kimin cennete kimin cehenneme gideceğinide biliyor o zaman mahşer günü neden var

şu konuda çok araştırdım vardığım sonuç şudur Allah bir şeyleri bildiği yada yazdığı için biz yapmıyoruz biz yapacağımız için o biliyor..şöyleki aldığım bilgilere göre Allah için zaman gibi bir kavram yok yani zaman gibi bir kavram olmayınca biz insan evladının her yaptığını bilmesi doğal..

@sLeymN

hocam olay şu bakarsan Allah zaten bir çok konuda melekleri kullanmaktadır zaten onlarıda yaratan o dur..yani tam bir cevap olmasada buna geliyor olay

tekrar @sLeymN 

usta aynı zamanda Allah kullarını sadakatlarını denemek için yollamıştır bu hayata..yani öyle ona ol desin buna ol desin diyerek bakamazsın bütün kullarım temiz insan dindar müridler olsun dese kimin kimden ne farkı olacak?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nihat
    nihat's avatar
    Erkek

Lemuria bunu yazdı:

saçma Tanrı bir insan değildirki insanların diktatörü olsun.

o zaman çobanda koyunlar üzerinde diktatörlük yapıyor güzelde benzetme oldu çobana uyan koyunların karnı doyar çoban yerine koyuna uyanlar en yakın uçurumdan lider koyunun arkasından aşşağıya atlarlar....

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

sLeymN bunu yazdı:

Uzun zamandır kafama bir şey takılıyor..

Şimdi iki omzumuzda yaptıgımız ettiğimiz her şeyi kaydeden 2 tane melek var dimi?

Şimdi bunlar tüm yaşamımız boyunca yaptığımız düşündüğümüz her şeyi saniyesi saniyesine kayıt ediyor ama niye? 

Diyelim ki mahşer gününde bunlardan okunacak bütün her şey ? ne gerek var ki allah Ol der olur.. bütün bilgiler gelir herkesin önüne...

diyelim ki inkar etmeyelim diye anı anına tutuluyor.. yine ne gerek var ki allah yine ol der kafamızdan gider o düşünceler..

daha bir sürü şey :s 

birisi açıklayabilir mi ?? anlamıyorum bunu??

mantıkda doğrusun aslında araştırmak lazım ara sıra Kuran-ı kerim okuyorum şimdiye kadar rastlamadım omuzdaki meleklere

çizgi filmlerde gördüm hep Hristanlıkda var sanırım Müslümanlıktada camideki imam söylüyodu  Kuran-ı Kerimde aramak lazım

Ayrıca böyle kimseyi incitmeden güzel konu açtığın için teşekkürler Merak güzel şeydir hele bir insan dinini merak ediyorsa bazı şeylere bakayım araştırayım bulabilirsem dönerim bu konuya 

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

lepusmorris bunu yazdı:
    ZoktriP bunu yazdı:
    sLeymN bunu yazdı:

tamam hacım da iki tane melek görevlendirip yazmaya ne gerek var?

o herşeye gücü yeten değil mi? ol demesi yeter :s 

Hocam şöyle düşün, diyelim ki meleklere yazdırtmadı. Dedi ki sen şu gün şu saatte şu günah'ı işledin.

Sen ne cevap vercen: "İspatla" demez misin? "Delilin var mi?" diye sormaz misin?

Bu bi uyarı gibi birşey sonuçta ;)

la neyi kime soruyon hoca. yoktan var etmiş seni. daha neyin davasını yapıcan o dakkandan sonra:D:D konuyu açan arkadaşın bakış açısıyla bakıncada yine ol demesi yeterli:)

ama mantığımıza yatıcak bir nedeni mutlaka vardır. sadece detaylı araştırma ve mantıklı bir yorum gerektiriyor cevabı.

O kadar basit değil işte ;)

Senin mantığınla gidersek bizi dünyaya göndermesine de gerek yok, sonuçta hepimizin ne halt yiyeceğini hangi günahlara gireceğini biliyo, peki niye bizi sen cennete git sen cehenneme git diye dağıtıp,yerlerimize göndermek yerine dünyaya göndermiş? :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
Toplam Hit: 9666 Toplam Mesaj: 66