folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Magnus Carlsen Vs World

Magnus Carlsen Vs World

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

aman inci duymasın :D

En saçma hamle hangisi ise ona oy verip oyunu dağıtmaları olasıdır... :|

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

bugax bunu yazdı:
    -----------------------------

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük satranç ustası Bobby Fischer dır.

Eskilere gitme hoca. Eskiye gidecek olursak en büyüğü Capablanca'dır. Ama Kasparov geçmiş tüm ustaları en ince ayrıntılarına kadar inceleyip, hepsinin yanlışlarından kurtulmuş, ortaya karışık usulü hepsinin doğrularını harmanlamıştır. Üstüne bir de kombinezon ve hesaplama yeteneğini ve çalışma azmini katınca ortaya öyle bir şey çıkmış. Fischer'in bildiği her şeyi Kasparov zaten biliyor, üstüne yenilikler de getirmiş ve zamanının nimetlerini, interneti ve bilgisayarı da iyi bir şekilde kullanmıştır.

Eğer tanımı biraz değiştirirsek, zamanının en büyük oyuncusu dersek bu listede A. Andressen de olur, J. R. Capablanca da olur, A. Alekhine de olur, M. Tal de olur, R. J. Fischer de olur. Şimdiki dünya şampiyonu Anand olmasına rağmen en büyük kimdir dersen Anand diyen de olur, Carlsen diyen de olur.

Ama başkanın en başta dediği gibi tüm zamanların en büyük ustası dersen orda tek isim var o da Kasparov'dur.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

JPriest bunu yazdı:

bugax bunu yazdı:

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük satranç ustası Bobby Fischer dır.

Eskilere gitme hoca. Eskiye gidecek olursak en büyüğü Capablanca'dır. Ama Kasparov geçmiş tüm ustaları en ince ayrıntılarına kadar inceleyip, hepsinin yanlışlarından kurtulmuş, ortaya karışık usulü hepsinin doğrularını harmanlamıştır. Üstüne bir de kombinezon ve hesaplama yeteneğini ve çalışma azmini katınca ortaya öyle bir şey çıkmış. Fischer'in bildiği her şeyi Kasparov zaten biliyor, üstüne yenilikler de getirmiş ve zamanının nimetlerini, interneti ve bilgisayarı da iyi bir şekilde kullanmıştır.

Eğer tanımı biraz değiştirirsek, zamanının en büyük oyuncusu dersek bu listede A. Andressen de olur, J. R. Capablanca da olur, A. Alekhine de olur, M. Tal de olur, R. J. Fischer de olur. Şimdiki dünya şampiyonu Anand olmasına rağmen en büyük kimdir dersen Anand diyen de olur, Carlsen diyen de olur.

Ama başkanın en başta dediği gibi tüm zamanların en büyük ustası dersen orda tek isim var o da Kasparov'dur.

fischer'ın olayı belirli bi oyun stilinin olmamasıydı.

ayrıca kasparov'un diğerlerinden artısı sadece iyi bir analizci ve buda onu taklitci yapar.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Belli bir stili yok mu?

Satranç oynayan herhangi birine sorsan en büyük e4'çü kimdir diye, direkt R. J. Fischer der :)

Ayrıca keşfedilecek neredeyse her şey keşfidildi ve bütün yanlışlar son varyantına kadar çürütüldü. Yeni çıkan şeyler bilmem ne varyantının bilmem ne devam yolunun 12436512. hamlesindeki yeni bir hamle falandır. Yani demek istediğim şu, bu saatten sonra iş zaten analiz ve hesaplamada bitiyor. Yeni bi şeyler bulayım da adamları yeneyim olayı çoktan bitti zaten, bilgisayarlar yaratıcılığı öldürdü. Kasparov bunu iyi kullandı ve yıllarca 1 numara oldu.

Şimdi yaşı da daha genç, aynı zamanda yetenekli olan Carlsen'in hocası oldu, bildiklerini ona aktarıyordur, yeni 615243615. hamleler hazırlıyorlardır. İlerde illa ki dünya şampiyonu ya da en büyük oyuncu olacaktır Carlsen, ama şimdilik ikisi de değil.

Edit :

Ayrıca piyasada Corus gibi bir turnuva varken şu konudaki turnuvanın en büyük satranç turnuvası olması imkansız. Corus 2010 bile daha sağlamdı.

http://www.coruschess.com/tournament.php?id=77

Sen hiç kaval çaldın mı?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek
    Satrancta herkez bi taktik belirler veya hamle yapmak için hamle yapar. Oylama ile satranc oynanırsa biboka benzemez.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

JPriest bunu yazdı:

Belli bir stili yok mu?

Satranç oynayan herhangi birine sorsan en büyük e4'çü kimdir diye, direkt R. J. Fischer der :)

Ayrıca keşfedilecek neredeyse her şey keşfidildi ve bütün yanlışlar son varyantına kadar çürütüldü. Yeni çıkan şeyler bilmem ne varyantının bilmem ne devam yolunun 12436512. hamlesindeki yeni bir hamle falandır. Yani demek istediğim şu, bu saatten sonra iş zaten analiz ve hesaplamada bitiyor. Yeni bi şeyler bulayım da adamları yeneyim olayı çoktan bitti zaten, bilgisayarlar yaratıcılığı öldürdü. Kasparov bunu iyi kullandı ve yıllarca 1 numara oldu.

Şimdi yaşı da daha genç, aynı zamanda yetenekli olan Carlsen'in hocası oldu, bildiklerini ona aktarıyordur, yeni 615243615. hamleler hazırlıyorlardır. İlerde illa ki dünya şampiyonu ya da en büyük oyuncu olacaktır Carlsen, ama şimdilik ikisi de değil.

Edit :

Ayrıca piyasada Corus gibi bir turnuva varken şu konudaki turnuvanın en büyük satranç turnuvası olması imkansız. Corus 2010 bile daha sağlamdı.

ttp://www.coruschess.com/tournament.php?id=77

en büyük e4 cü nedemek ? e4 le başladığı için en büyük e4 cü diye mi anılıyo =) ? hiç öyle saçma bi ünvan duymadım =) saçma bi ünvan. insanların %90 ı e4 le başlar eğer beyazla başlamışlarsa. bu bi stil değildir, en mantıklı açılıştır zaten.

en büyük e4 cü diye saçma bi ünvan duymadım ama "fisher random chess" duydun mu sen hiç hayatında =) chess960 da derler bilinen adıyla. kale-at-fil-vezir-şah-fil-at-kale diziliminin rastgele yapılmasıyla oyuna başlanır.böylece ezberci ve taklitci satrançıların hiç bir şansı kalmaz. tahmin et bakalım bunun adı neden fischer random chess ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

bir müride vardı.. bayağı iyi herhalde santraçta analiz yapar bize :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

bugax bunu yazdı:

JPriest bunu yazdı:

Belli bir stili yok mu?

Edit :

en büyük e4 cü nedemek ? e4 le başladığı için en büyük e4 cü diye mi anılıyo =) ? hiç öyle saçma bi ünvan duymadım =) saçma bi ünvan. insanların %90 ı e4 le başlar eğer beyazla başlamışlarsa. bu bi stil değildir, en mantıklı açılıştır zaten.

en büyük e4 cü diye saçma bi ünvan duymadım ama "fisher random chess" duydun mu sen hiç hayatında =) chess960 da derler bilinen adıyla. kale-at-fil-vezir-şah-fil-at-kale diziliminin rastgele yapılmasıyla oyuna başlanır.böylece ezberci ve taklitci satrançıların hiç bir şansı kalmaz. tahmin et bakalım bunun adı neden fisher random chess ?

Bak hoca yaşın kaç bilmiyorum, profilindeki yaşa bakılırsa senin okul hayatın kadar satranç geçmişim var benim. Sadece hobi oyuncusu değil, 50'den fazla turnuvada bireysel ve birçok takım turnuvasında 5 farklı takımda oynadım. 1 dönem bir takımın antrenörlüğünü yaptım ve 2 yıldır da öğretmenlik yapıyorum.

Fischer satrancını duydun mu demişsin. Ben onu 7 yaşındaki öğrencilerime öğretiyorum. Daha orta okuldayken oynuyorduk biz Fischer satrancını.

Fischer kötü oyuncudur demedim, aksine en büyük oyunculardan biridir demişim, listeye yazmışım da.

Ayrıca e4 en mantıklı açılış değildir, en mantıklı açılış diye bir şey yoktur. Olsaydı insanların %100'ü onu oynardı.

Bunun yanında insanların %90'ı e4 oynamıyor. En basitinden şuraya baksaydın keşke:

http://chessopeningsdatabase.com/

4 işlemi yapacak kadar matematik biliyorsan ordaki oranın %90'dan çok daha az olduğunu hesaplayabilirsin.

Son turnuvalara da bir bak en çok hangi açılış oynanıyor. Hatta son dünya şampiyonluğu maçlarına da bak.

Kimler arasında oynandığını da yazaym: Anand - Topalov. Bak bakalım kaç tane e4 oynanmış?

Madem bu adamlar dünya şampiyonu adayı, ikisinden biri şampiyon olacak. Senden de benden de iyi bilrler herhalde hangi açılışın en mantıklı olduğunu..

Sen hiç kaval çaldın mı?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

JPriest bunu yazdı:

bugax bunu yazdı:

JPriest bunu yazdı:

Belli bir stili yok mu?

Edit :

en büyük e4 cü diye saçma bi ünvan duymadım ama "fisher random chess" duydun mu sen hiç hayatında =) chess960 da derler bilinen adıyla. kale-at-fil-vezir-şah-fil-at-kale diziliminin rastgele yapılmasıyla oyuna başlanır.böylece ezberci ve taklitci satrançıların hiç bir şansı kalmaz. tahmin et bakalım bunun adı neden fisher random chess ?

Bak hoca yaşın kaç bilmiyorum, profilindeki yaşa bakılırsa senin okul hayatın kadar satranç geçmişim var benim. Sadece hobi oyuncusu değil, 50'den fazla turnuvada bireysel ve birçok takım turnuvasında 5 farklı takımda oynadım. 1 dönem bir takımın antrenörlüğünü yaptım ve 2 yıldır da öğretmenlik yapıyorum.

Fischer satrancını duydun mu demişsin. Ben onu 7 yaşındaki öğrencilerime öğretiyorum. Daha orta okuldayken oynuyorduk biz Fischer satrancını.

Fischer kötü oyuncudur demedim, aksine en büyük oyunculardan biridir demişim, listeye yazmışım da.

Ayrıca e4 en mantıklı açılış değildir, en mantıklı açılış diye bir şey yoktur. Olsaydı insanların %100'ü onu oynardı.

Bunun yanında insanların %90'ı e4 oynamıyor. En basitinden şuraya baksaydın keşke:

http://chessopeningsdatabase.com/

4 işlemi yapacak kadar matematik biliyorsan ordaki oranın %90'dan çok daha az olduğunu hesaplayabilirsin.

Son turnuvalara da bir bak en çok hangi açılış oynanıyor. Hatta son dünya şampiyonluğu maçlarına da bak.

Kimler arasında oynandığını da yazaym: Anand - Topalov. Bak bakalım kaç tane e4 oynanmış?

Madem bu adamlar dünya şampiyonu adayı, ikisinden biri şampiyon olacak. Senden de benden de iyi bilrler herhalde hangi açılışın en mantıklı olduğunu..

fischer satrancını duymuşsan fischer'in belli bir stili olmadığınıda bilmen gerekirdi. duymuş olman çok doğal, ben orda fischerin stiline vurgu yaptım, "fisher" ve "random" kelimeleri,random=rastgele, fisher=oyuncunun adı, rastgelelik=stilsizlik gibisinden.çaktın ? ayrıca carlsen 20 yaşında, yani carslsenin okul hayatı kadar satranç geçmişin var, bunu seni carlsen den daha büyük biri mi yapar ? mantığını anlamadım. nedir bu kendini beğenmişlik =) benim satrançta pek iddaam yok, sadece severim ve takip ederim vs.

he bide analizci değilim %90 nı insanların çoğu anlamında, hani günümüzde deyim oldu nerdeyse o anlamda kullandım ama anlayamamışsın. bak verdiğin linkte 1.5 milyon kişi e4 ile başlamış, ardından en çok 900 binle d4 gelmiş. yani insanların çoğu e4 le başlamış.

he bide hala anlamadım neden en büyük e4 cü fischermış ? atıyorum spassky 1000 kez e4 açılışı yapmış, fisher 9999 kez yapmış. en çok e4 yaptığı için en büyük e4 cüdür mü oluyo =).

ek ; adam akıl başta değil yaştadırcı beyler.

edit: yuh adamın yaşına baktım 22'iymiş. 1 yaş için ettiğin lafa bak =)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Neyse hoca sidik yarıştırmaya gerek yok. Birazcık götüm kalktı benim o kadar. Herkes sakin olsun geçti şimdi.

Bilen birine sormak lazım.

Sen hiç kaval çaldın mı?
Toplam Hit: 8021 Toplam Mesaj: 48