Magnus Carlsen Vs World
-
JPriest bunu yazdı:
-----------------------------
Neyse hoca sidik yarıştırmaya gerek yok. Birazcık götüm kalktı benim o kadar. Herkes sakin olsun geçti şimdi.
Bilen birine sormak lazım.
-----------------------------ayrıca kasparov'un bazı röportajlarından alıntılar ;
Kasparov calls Fischer "perhaps the most mythologically shrouded figure in chess"
Kasparov wrote that Fischer "became the detonator of an avalanche of new chess ideas, a revolutionary whose revolution is still in progress.
öyle yarıştırmaya gerek yok, kim neyi nasıl ispatlıcak. hadi iyi geceler.
-
Kasparov bu işin eline vermiştir arkaadaş.
-
Magnus baba ve Dünyanın en iyi satrancısı lafını şuna dayanarak söylüyorum.
Magnusun hoca kim,
kasparov,
kasparov ne dedi.
"Bu çocuğun kendine has bir oyun tarzı var,benimkinden farklı.Hem benim gösterdiklerimi anlıyor hemde kendine göre geliştirdiği oyun yapısını çok iyi biliyor.Kesinlikle dünyanın gelmiş geçmiş iyi oyuncusu"
perşembe akşamı ne olacağını söleyimmi.
Polgarın perşemöbe akşamı ağlayacağına eminim.
-
bugax bunu yazdı:
Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük satranç ustası Bobby Fischer dır.
----------------------------- -
bence gelmiş geçmiş en iyisi kasparov bunu tartışmak bile gereksiz
-
çizik
-
kasparov a noldu ya en iyi o değil miydi ?
-
ne satrançmış arkadaş:D
-
Antikky bunu yazdı:
Magnus baba ve Dünyanın en iyi satrancısı lafını şuna dayanarak söylüyorum.
Magnusun hoca kim,
kasparov,
kasparov ne dedi.
"Bu çocuğun kendine has bir oyun tarzı var,benimkinden farklı.Hem benim gösterdiklerimi anlıyor hemde kendine göre geliştirdiği oyun yapısını çok iyi biliyor.Kesinlikle dünyanın gelmiş geçmiş iyi oyuncusu"
perşembe akşamı ne olacağını söleyimmi.
Polgarın perşemöbe akşamı ağlayacağına eminim.
-----------------------------bir makaleden alıntı ;
...Zira öğrencisinin aynı sıralarda Nanking’de elde ettiği 3002 Elo puanı, bir dünya rekoru olarak manşetlere taşınmayı hak ediyordu gerçekten.Carlsen ise bu sonucu gayet soğukkanlı degerlendirerek rakibinin Gary Kasparov ismi altında ezildiğini beyân edecekti. Kasparov, her müsabaka öncesi Carlsen’e tavsiyelerde bulunarak karşılaşmanın seyrine ilişkin akıl veriyormuş. Karşılaşmanın ardından Carlsen, “Rakibimin rûh hâlini hissederek bir sonraki müsabakada nasıl bir açılış yapacaklarını tahmin edebiliyor.(parantez içindekini ben ekledim ;satranç birazda poker gibidir, taşlarla değil oyuncuylada oynamak gerekir.) Bunu benim yapabilmem neredeyse imkânsız…” sözleriyle Kasparov’un bir dahî olduğunu bir kez daha hatırlatattı.
ki kasparov'dan büyük boby fischer var zaten. =)
-
"en çok oy alan hamle değerlendirilecek" inci sözlük yazarları duymasın edit: benden önce NmC yazmış :D