folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Masabaşı İş Yapan Birine Tavsiyeler

Masabaşı İş Yapan Birine Tavsiyeler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ben de bir istekte bulunsam :

Bende ekmek falan yok. Sabah işe giderken bişey yemiyorum, öğlen de orada çıkıyor yemek ve düzgün ev yemeği yemeye çalışıyorum.

Ama gel gör ki akşam eve gelince, yemeksepetine abanıyorum. Evde yemek yapmaya üşenen biriyim. Zaten tek kalıyorum. Bu yemeksepetinde sağlıklı ne yenebilir ?

Her gün burger, pizza, pide bilumum götürüyorum. Bir türlü kilo veremedim, spora vakit yok. Ama yazılıcam bi şekilde. 

Şöyle bi yazsanız, dışardan yemek yerken sağlıklı nasıl şeyler yenebilir ? 

Sebze, ot, böcük, yulaf falan bunları yemeye çalışınca kusuyorum (gerçek anlamda). Beyaz peynir, yoğurt falan yiyince de akşama kadar midem ekşiyor ve yanıyor.

Bünye mübarek burjuva bünyesi, etten başkasını kabul etmiyor. :D

Alternatif ne yiyebilirim ya da nasıl kendimi alıştırabilirim bu sebzeye falan ?

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Hocam bi kere konuyu baştan almak lazım.Her insanda standart olan şeyler vardır birde insanların metabolizmasına bağlı olanlar vardır.

Bir insana bir snickers aşağı yukarı 6-7 km yürüyecek enerji verir.İnsan vücudu dayanıklıdır ve yenilen enerjiyi tasarrufllu olarak harcar başta bunu bilmek lazım.Burda direk mantık olarak senin yediklerinden başlaman gerek konuya çünkü spor yapacak zamanım yok diyorsun ve 15 dk yürümek sana taş çatlasa 1 snickers + 1 poğaçadan aldığın kadar kalori yaktırır.

Çok uzatmadan sana ne yapman gerek kendi tavsiyelerimi söyleyeyim.

Bir kere öncelikle şekeri kes abi.Şekerin insan vücuduna dışardan alınması gerekmiyor.Çünkü yediğimiz meyvelerde hatta ekmekde bile şeker var.Ve vücudun şekere çok ihtiyacı yok.Ayrıca şekerli gıdalar genelde kilo aldırır.

İkincisi sabah kahvaltına abanmana gerek yok.Yumurtayı az tut.Peynirede çok abanma.Genel olarak domates,salata tarzı şeyler ye bunların yanında.Haftada 3 kere sade yulaf,süt ye kahvaltıda.

Tabi ki dediğim gibi metabolizma faktörü çok önemli.Senin vücudun nasıl çalışıyor onu bilemediğimiz için çok fazla şey söylemek yanlış olur.Diyetisyenlerde tam olarak bu noktada devreye giriyor.

http://time.com/86287/11-reasons-why-youre-not-losing-belly-fat/

Bunuda oku fikir verir.

u235 tarafından 14/May/16 14:47 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    htc
    htc's avatar
    Dişi

Rui bundan 2 yıl önce yemeğe çok dikkat ederek yaklaşık haftada 4 gün, günde 1buçuk saat spor yaptım. 6 7 kilo verdim, bunu da 4 ayda başardım. Simdi ise hic yemeğe dikkat etmedim, spor yaptım bu kez kilo almayı tetikledim. Günde en az 10.000 adim atmamız gerekiyor bunu unutmamak gerek.spor ve diyet kesinlikle paralel gitmesi gerek.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dragoonx
    dragoonx's avatar
    Erkek
    rui bunu yazdı

Merhaba arkadaşlar, masabaşı iş yapıyorum bir  Üniversite hastanesindeyim. Sürekli oturmaktan g*t göbek bağladım.

Hareketsizlikten kilo da alıyorum haliyle. 

Yağ yakıcı olur, enerjik hissettirecek birşey olur,tok tutan bir şey olur. Ne bileyim işte dediğimi anladınız kısacası kilo verip eritmek istiyorum biraz.

Havuza yazılıcam hafta içi kuvvetle muhtemel haftada 3 gün 1.5 saat seanslarım olacak. 

Onun dışında yürüyüş koşu vs. şeyleri yapacak imkanım pek yok yokuşlu bir bölgedeyim canım çıkıyor koşamıyorum. yürüyüş zaten sabah işe giderken yürüyorum. Akşam da arkadaşa denk gelmezsem yine yürüyorum eve 20 25 dk sürüyor 

yürüyüşle ulaşmam. 

-----------

Konuyu dışarıya gizlemiyorum. benim gibi masa başı iş yapıp birazda üşengeçliğe vuran insanlar da tavsiye gelirse okusun diye :))

teşekkürler.

abi, koşu/ kondisyon gibi birşey yaparsan iyi kilo verirsin, bir ara tekvando kursuna gitmiştim, 1 yıl boyunca haftada 3 kez 1 veya 2 saat paso koşu, ısınma egzersizleri yaptırdılar. o zaman da kilo vardı ve 1 yılda tığ gibi oldum, bıraktıktan sonra da şimdiki halimi biliyorsun zaten o noktaya geldim :)

"Ölüler için üzülme Harry, yaşayanlar için üzül. Her şeyden önce de Türkiye'de yaşayanlar için..." -Albus Dumbledore
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı

Ben de bir istekte bulunsam :

Bende ekmek falan yok. Sabah işe giderken bişey yemiyorum, öğlen de orada çıkıyor yemek ve düzgün ev yemeği yemeye çalışıyorum.

Ama gel gör ki akşam eve gelince, yemeksepetine abanıyorum. Evde yemek yapmaya üşenen biriyim. Zaten tek kalıyorum. Bu yemeksepetinde sağlıklı ne yenebilir ?

Her gün burger, pizza, pide bilumum götürüyorum. Bir türlü kilo veremedim, spora vakit yok. Ama yazılıcam bi şekilde. 

Şöyle bi yazsanız, dışardan yemek yerken sağlıklı nasıl şeyler yenebilir ? 

Sebze, ot, böcük, yulaf falan bunları yemeye çalışınca kusuyorum (gerçek anlamda). Beyaz peynir, yoğurt falan yiyince de akşama kadar midem ekşiyor ve yanıyor.

Bünye mübarek burjuva bünyesi, etten başkasını kabul etmiyor. :D

Alternatif ne yiyebilirim ya da nasıl kendimi alıştırabilirim bu sebzeye falan ?

Sen sağlıktan çok maaşını düşün hacım. Hazıe hiçbirşey sağlıklı değil. Yıllar önce öğrenciyken 0.1 TON geliyordum. Hergün burger, makarna, pizza, kendi yaptığımız kek, börek derken abur cuburun dibine vurmuştum.

Bir gün karar aldım ve sigarayı bıraktım.

2 yıl sonra'da abur cuburu bıraktım.

Şu anda dışarıdan birşey yemiyorum. Ağırda yesem ne yiyeceksem evde yapıp yiyorum. Kek mi? Evde yapıyorum! Börek mi Evde yapıyorum! Pizza mı? Evde yapıyorum hemde daha leziz oluyor! Burger mi? Evdede yapmıyorum, yemiyorumda! Pide mi? Hem dışarıda hazır yiyorum ya da evde harcını hazırlayıp dışarıda yaptırıyorum.

Çok düzelme oldu hacı. Ha eskisi gibi yiyor muyum? Köpek gibi yiyorum hala ama hazır yemeği ciddi anlamda kestim!

Dışarıda aldığımız herşey en ucuzu ve en tadlandırıcılısı.

O hamburgerlerde, pizzalarda MSG, e250 ler, Margarinler, kıvam arttırıcılar, piliç sucuklar, en dandik sakatat salamlar, en ucuz en kalitesiz etler var. İçine biraz baharat, şekerli ketçap, mayonez oldumu o etin rezilliği belli olmuyor o kadar.

Evde yap kendini bul demişler ya. 78 KG ye düştüm.

Ama evde yapmaya insan üşeniyor mu? KESİNLİKLE!

2 gün önce bulgur pilavı yaptım bitti. Şimdi bana dağ gibi bulaşık ve yeni bir yemek fikri düşünmek kaldı.

Sanırım bu gün kıymalı, salçalı, yoğurlu bir makarna yapacağım. Mantı niyetine yerim.

Yani yemeğinizi kendiniz yapın hacım. Zaten hazır yemek gelinceye kadar çoğu zaman 30 dk ya kadar bekliyoruz. 30 dk 'ya neler çıkar neler.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Rui protein ağırlıklı beslen. Yüzme yeterli olacaktır. Düzgün bir klüpte boksa kaydolabilirsin. Fernerbahçenin antrenörleri iyi bildiğim kadarıyla.

Belirli şeyleri kesmen gerek. Ekmek, şeker vs gibi. 

www.kriptopedi.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Velespit Kampçısı
    ruhi
    ruhi's avatar
    Erkek
    Easx bunu yazdı

Rui protein ağırlıklı beslen. Yüzme yeterli olacaktır. Düzgün bir klüpte boksa kaydolabilirsin. Fernerbahçenin antrenörleri iyi bildiğim kadarıyla.

Belirli şeyleri kesmen gerek. Ekmek, şeker vs gibi. 

ekmeği vs kestim :)) şişkinlik oluyordu ara ara şimdi pek olmuyor. Sabahları Müsli (ETİ) tükettim bitirdim. Tok tutuyor bayağı..

öğlen yemeklerinde ise yemek yağlı ise yağını süzüyorum. tatlı varsa şiresini süzüyorum ya da yememeye çalışıyorum.

Yüzme işi biraz yalan oldu. Havuz ramazanda kapalı olacakmış. onun yerine eve yakın spor salonu ile dün görüştüm yıllık abone olmayı düşünüyorum.  Diyet vs programı için de yardımcı olacaklar. 

onun dışında  ramazandan sonra yüzmeye de yazılıp düzenli spor düşünüyorum. Zaten alışınca bırakmam kolay kolay. İlk başta sabredersem düzene girer :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

Şekeri sıfırlıyorsun, tuzu azaltıyorsun, karbonhidratı sebze ve meyveden alıyorsun ekmek olayı bitiyor. şimdi bunları yaptın sanma ki süper olacan yok hareketsizlik hımıl vücut yapar part2:

sabah 1 saat erken kalkıyorsun, 100 kere çök kalk yapıyorsun 100 şınav 100 mekik 100 kere tavana sıçra yapıyorsun yetiyor mu hayır, şimdi vibrasyon yapman lazım. şınav pozisyonunda şınav çekmeden durabildiğin kadar duruyorsun.

duşunu alıp işe gidiyorsun döndün eve akşam yemeğini yedin fırsatın varsa basket futbol attır yok mu o halde sondan başlıyorsun önce bir güzel kültür fizik sonra vibrasyon yine şınav pozisyonunda bekliyorsun. buna kolları da dahil edeceksin 2 adet 10 lt lik kulplu damacanayı kolları yanlara açıp tutabildiğin kadar tut, bunu ileri doğru da yap  mideni sırtını götünü kollarını gerecektir direnci ne kadar artırırsan vücut o denli sıkılaşır ve gün içi yumuşaması son bulur. göbek için illa ki olmazsa olmaz mekik ve türevleridir. karın kası roketi diye bir alet var onu deneyebilirsin.

ses problemi yoksa eve koşu bandı alır sabah akşam 40 dk koşarsın hiç bir şey kalmaz ama bu genelde yapılamıyor koşu bantları hayvani ses çıkarıyor. kum torbası da aynı şekilde durmadan 30 dk tekme yumruk çalış bak ne oluyorsun hiç bir şey kalmıyor.

+100 barfiks arttırıyorum : )

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Velespit Kampçısı
    ruhi
    ruhi's avatar
    Erkek
    Nautilus bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

Şekeri sıfırlıyorsun, tuzu azaltıyorsun, karbonhidratı sebze ve meyveden alıyorsun ekmek olayı bitiyor. şimdi bunları yaptın sanma ki süper olacan yok hareketsizlik hımıl vücut yapar part2:

sabah 1 saat erken kalkıyorsun, 100 kere çök kalk yapıyorsun 100 şınav 100 mekik 100 kere tavana sıçra yapıyorsun yetiyor mu hayır, şimdi vibrasyon yapman lazım. şınav pozisyonunda şınav çekmeden durabildiğin kadar duruyorsun.

duşunu alıp işe gidiyorsun döndün eve akşam yemeğini yedin fırsatın varsa basket futbol attır yok mu o halde sondan başlıyorsun önce bir güzel kültür fizik sonra vibrasyon yine şınav pozisyonunda bekliyorsun. buna kolları da dahil edeceksin 2 adet 10 lt lik kulplu damacanayı kolları yanlara açıp tutabildiğin kadar tut, bunu ileri doğru da yap  mideni sırtını götünü kollarını gerecektir direnci ne kadar artırırsan vücut o denli sıkılaşır ve gün içi yumuşaması son bulur. göbek için illa ki olmazsa olmaz mekik ve türevleridir. karın kası roketi diye bir alet var onu deneyebilirsin.

ses problemi yoksa eve koşu bandı alır sabah akşam 40 dk koşarsın hiç bir şey kalmaz ama bu genelde yapılamıyor koşu bantları hayvani ses çıkarıyor. kum torbası da aynı şekilde durmadan 30 dk tekme yumruk çalış bak ne oluyorsun hiç bir şey kalmıyor.

+100 barfiks arttırıyorum : )

hocam ben ne diyorum siz ne diyosunuz :D  :D benim ne canım var Allasen :P

Toplam Hit: 5107 Toplam Mesaj: 40
göbek 40sabaherkenkalk üşengeçadam g*t neolacaksaartık